Renault Megane Kombi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

04.11.03  15:58

« Re: Megane - piskot remena

teraz neviem iste, ale tusim sa remen na tom motore meni aj s kladkou, a pokial viem tak to piska prave ta napinacia kladka, neni to tak ze niekto usetril a kladka je nevymenea? Nepoznam ten motor, ale bolo by dobre zistit ci sa neda nejako mazat jej lozisko (remen by sa od neho nema namazat, preto je s tym problem)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.03  14:08

« Re: Megane - piskot remena

Nastrtuj a k remenu priloz mydlo na jeho stycne plochy - trosku sa nim remen natrie a je na chvilu pokoj. Po case to ale zacne znova, pomoze jedine vymena remena a kontrola jeho napnutia, inak zacne po case piskat aj ten novy.
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.03  13:41

« Megane - piskot remena

Poradte mi pls: Kupil som starsieho Megana (1996, 1.4e, motor E7J), v dobrom stave. Jedine co je problem je "piskot" nejakeho remena po nastartovani. Ked je motor studeny (auto dhsie stoji), po nastartovani sa ozve priserny piskotavy zvuk z motora. Po nejakom case (20s - 1min) to prestane (a potom sa to uz neozve). V servise mi tvrdili, ze oba remene su napnute dost. Remen mal byt vymeneny podla povodneho majitela pred asi 2000 km. Co s tym?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.03  10:33

« Re: náprava

Megany se dodavaji se dvema ruznymi zadnimi napravami. Deli se podle provedeni a vykonu motoru. Modely s motory do 90 koni (krome Combi a Scenic) maji jednoduchou pakovou vlecenou zadni napravu s kruhovym spojovacim nosnikem, dvema zkrutnymi tycemi a pridavnym pricnym stabilizatorem. Modely s motory od 90 koni a vsechny Combi a Scenic maji "programovanou" zadni napravu s "L" spojovacim nosnikem, slouzicim jako stabilizator a ctyrmi zkrutnymi tycemi.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.03  11:57

Naprava u kombi je ta ista ako v hatch. Je to odtlmene delenim interieru. Napriklad ked sklopim sadne sedadla a idem prazdny, je pocut aj hucanie zadnych kolies. Ale na drhu stranu > minule som si dal tak zo 2 piva a soferovala manzelka. Sedel som vzadu, no poviem Vam skoro som sa z toho ticha povracal. Zrychlovanie, brzdenie a prejazd zakrutami v nezvyklom tichu je neprijemny. Preto nechcem mercedes :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.03  11:45

« Re: kola

ja mam tiez kolesa 14" ale myslim ze to mala len verzia s 1.4 16V motorom, tie vecsie mali 15" kolesa nie?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.03  10:02

Odkial to mame vediet, ked nemame nove Megany (my sme na kombiky a ten novy je fajny, bude tazke rozhodnut sa mezdi nim a novym Scenikom)? Chod k predajcovi a spytaj sa nie ci pasuju kola, ale aku roztec srobov ma novy Megane. Stary pred faceliftom mal 100x4 ML60 (roztec 100mm, 4 sroby, stredova diera 60mm) BTW stary mal kola max. 14ky, novy ma tusim minimalne 15ky.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.03  00:00

zeptám se jinak. Má nový Mégane stejnou tu rozteč šroubů jako starý? Tedy, jdou na ně stejná kola???
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  09:09

Tak sa teda mylim - novy Megane ma fakt iba 4 sroby.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  09:08

www.e-pneu.cz. Yam najdes kola ake chces a navyse sa tomu nemusis rozumiet, lebo ti to vypise iba kola, ktore vyhovuju tvojmu autu. BTW Megane uz po facelifte mal 5 srobov, myslim ze novy Megane ich bude mat tolko tiez (alebo sa mylim?).
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:25

« kola

Čau chlapi! Já osobně nemám sice kombíka, ale hatche, ale zeptat se mohu. Nejsem žádnej technik, moc autům nerozumím. Jen jsem koukal u dealera na vystavené elektrony pro Mégana dvojku. Má to čtyři šrouby, jako můj hatch. Čili, kdybych tam koupil ty šestnáctky (myslím že 205/55 R16, ale to bych možná kecal), šli by na mýho starýho Mégana hodit? Kamarád říkal něco o rozteči šroubů, ale tomu nehovím. Možná vypadám tady na tom serveru jako negramot, ale chtěl bych jen radu od někoho, kdo tomu rozumí. Díky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  19:50

Kombik ma tiez skrutne tyce. Ta hlucnost nie je problem pruzenia, ale toho velkeho dlheho priestoru a tenkeho neformovaneho plechu pod nim. Dost to duni pri asi 4000 ot. a ten samy zvuh (hlboke dunenie) sa ozve aj na priecnych nerovnostiach. Proste nieco pocut musis, ked nevrzga interier a motor je utlmeny, tak pocujes prevodovku alebo to dunenie. Inak je pravda ze od GUM nejaky ramus ozaj neprenika, ani to dunenie si velmi nikto nevsima, ale ked ides cez 50km na dialnici a motor sa ti "trafi" to toho tonu, tak serie ... ale staci pridat a je ticho :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  10:01

Turecko-neturecko, nema co byt hrdzavy. Nenechaj sa v servise ojekabatit. Ked bude za 3 roky deravy, nikto po tebe ani nestekne so zarukou, tak radsej v ramci zaruky ziadaj vymenu.
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.03  22:33

« náprava

Co má kombík vzadu za nápravu? Nevím, jestli je to subjektivní, ale na nerovnostech se mi zdá hodně hlučná (pouze když si sednu dozadu, dopředu to nijak neproniká). Na kombík se ptám, páč můj kamarád má hatch a vychvaluje si totální zvukový komfort od podvozku. A ještě jedna věc: Moje dCi má najeto asi 6500km, asi ve čtyřech tisících jsem zjistil korozi výfuku. U jednoho nejmenovaného servisu mi sdělili, že je to výrobou v Turecku. Jinak s autem naprostá spokojenost, díky za výběr.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  16:39

« Re: Spojka

:-). Jen aby nam sem nehupsnul nektery nejmenovany odbornik. BTW to huceni spojky se mi taktez prihazivalo - mam vysledovano ze nejvic to bylo v zime, u studeneho auta pri rychlem rozjezdu do kopce a kdyz jsem byl nalozeny. Uklidnilo me, ze nejsem sam ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  13:15

:o)))
    Neni co resit...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  12:49

Vidite, mali ste si kupit Octaviu, aby ste mali co riesit. Takto vam ta rubrika umiera na nedostatok poruch :-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  10:32

Orin: Nejak som sa tym netrapil, ale teraz som spokojnejsi, ze to pravdepodobne nie je zavada. (It's not error, it's feature!)
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.03  15:31

Zizal: popisal si to ABSOLUTNE presne. That is it !
    Mracek: nemam ESP u '99 sa nedodaval.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.03  14:54

« Re: Protiprokluz u Megana?

Megane muze mit ESP a to obsahuje ASR. Samotne ASR se nedodava!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…