Renault Megane Kombi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

01.07.02  10:49

« Re: Megane

yyyy - tiez mi chyta na brnk, ale vtedy auto dlhsie stalo a bolo vlhko. Tazko povedat, co to sposobilo. Radsej vzdy pockam a nastartujem, este nikdy sa mi nestalo, ze by nechytil pri tomto postupe. Teda vlastne raz chytil iba na 3 valce, umyval som auto a nastriekal som vodu aj pod kapotu :-)

dubak - mne chyta aj pri -30, vyskusane v praxi. Ale koli tej zime som tam dal naliat plnu sysntetiku a je to na startoch v zime dost citit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.02  21:47

« Re: Realne

ja som otom uz pisal v auditku o thalii, (a strasne nerad sa opakujem). Mne tiez svietila kontrolka airbagu a servis. V servise mi povedali, ze je to sposobene tym, ze pod sedadlami su senzory airbagu, a ked nieco pod sedadlom mam, tak to moze svietit.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.02  12:50

Takze litry za hodinu, to by odpovidalo, takhle to ukazovalo ve Felde...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.02  12:37

oops - nedalo mi to a jel jsem se na obed projet autem... Servisni mod se zapina pridrzenim PREPINACIHO tlacitka palubaku (na pacce steracu). A to zahadne cislo vypada opravdu jako okamnzita spotreba vztazena na jednotku casu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.02  11:17

nemam tucha, co by mohlo reprezentovat dane cislo, kazdopadne dik za radu... Info o stave nadrze sa moze niekedy hodit ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.02  10:52

Ten servisni mod se tyka jenom palubaku (myslim). Dostanes se do nej tak, ze zmacknes a drzis tlacitko nulovani/resetovani a zapnes zapalovani. Jedina zajimava informace, kterou jsem tam nasel je zbyvajici palivo v nadrzi. Pak je tam jeste jeden udaj - na volnobeh je tam tak kolem 0.7 a pridanim plynu to vyleze vys. Myslel jsem, ze jsou to otacky - ale 11.0 to by bylo 11000 - to je docela dost :-)). Pak me napadlo, ze by to mohla byt okamzita spotreba, ale to by musela byt v litrech za hodinu (meri to i pri volnobehu). Nevite nekdo co to je?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.02  10:44

Nedelam to, na zhasnuti kontrolek necekam. Ono to opozdene zhasinani kontrolky airbagu neni kvuli tomu, ze by to nestihlo zkontrolovat, ale kvuli tomu, aby po vystreleni airbagu nejaky "domaci kutil" tu kontrolku nenapojil na ostatni kontrolky a neprodal to jakoze "tam ty erbegy sou, dyt zhasla kontrolka..." (informace ze servisu).
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.02  10:27

Osobne tiez nemam problem so startovanim, nikdy nejak necakam na kontrolky. Nemohol som nastartovat len asi 2 krat, a to bolo rano v Rakusku, a -20 C alebo aj menej. Inak je pre mna megane v podstate bezudrzbovy. Mal som nejaky cas snahu sledovat kontrolky, olej, hustenie pneu a pod., ale zistil som, ze je to v pohode a staci to ked sa to robi pri prehliadkach a pri prezuvani pneumatik.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.02  10:00

Ja som nikdy nemal problem so startovanim, vzdy to chyta, ako sa hovori "na brnk", akurat ma zaujima ta vazba na kontrolky a test systemu...
    Aj ked som mal ten problem s Airbagom (co som pisal), motor nabehol hned, okamzite, bez problemov...
    Inac ked som bol potom v servise, vsimol som si, ze chlapik to nejako prepol do servisneho modu. Nevidel som detaily, no zdalo sa mi, ze nejako kombinoval tlacitko nulovania kilometrov (nastavenie casu) a zapalovanie...
    Neviete niekto o tom nieco ? Mozno existuje moznost, ako v pripade "zblbnutia" proste resetovat palubny pocitac, alebo take cosi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  22:03

vlezem do auta, vrazim tam kluc, okamzite urobim klucikom cvak (necakam kym chyti - chyta na prvu kompresiu, nijake tocenie) a ide. Potom mu necham tochu to rozdychat nejakych asi 5 sekund a idem - to robim 70 000 km, nikdy nijaky problem, nechytil takto zatial mozno 2x potom potreboval nastartovat dlhsim pretocenim asi pol az sekundu. V kazdom pripade najlepsie chytave auto co som mal. Po bratislave jazdim leganzou, a tu nikdy po presadnuti nenakopnem, lebo ta potrebuje trochu potocit a ja na to nie som pripraveny ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  17:55

Ja jezdim kazdy den a to celkem hodne, takze na nic necekam a nikdy se mi nic podbneho neslalo. Zase je pravda, ze nestartuju tak, ze skocim do auta, klicek hned do zapalovani a startuju... To zase ne, nejaky ten cas na rozkoukani autu davam... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  17:35

Mracek - ta doba do zhasnutia je potrebna na to, aby sa vo vstrekovani vytvoril dostatocny tlak a auto bolo schopne nastartovat na prve nakopnutie (dlhsie tocenie iba na starter vraj likviduje katalyzator). Raz som pozical moje Clio a chlapik hned zastartoval a tocil dost dlho, ale nechytilo (predtym auto stalo asi tyzden v garazi), nato vypol zapalovanie a skusil nastartovat opat bez cakania. Elektroniku to natolko rozhodilo, ze sa nam potom nedarilo asi 5 minut nastartovat. Ked vzdy pockam na zhasnutie kontroliek, nemam s nastartovanim nikdy problemy. Ked ale auto nestoji dlhsie, asi cakat nema zmysel, napriek tomu radsej pockam.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  17:18

michalbardy- ja necekam na nic, je to jen selftest...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  17:08

To vlhko po vypnuti klimy je prirodzeny stav. To robil aj Civic s mechanickou klimou, ktoreho som jzdil predtym a myslim, ze to robi kazde auto... Hold, ked uz raz klimu zapnes, je dobre ju mat zapnutu furt. Inac pouzivam ju aj v oktobri, ked je vlhke a dazdive pocasie. Vtedy vsak zaroven zapnem aj kurenie. Klima totiz vzduch nielen ochladzuje, ale ho zaroven aj vysusuje...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  17:02

Ahoj. Dik za prispevok... No to s tym "vypnutim" som skusit tiez, ale ostalo to svietit.... Nevies, ci fakt treba cakat pri startovani, kym tie ledky zhasnu ? (okrem STOP, Dobijanie, Olej, rucna brzda ) ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  16:36

Ja mam tiez 1.6, 16 V Air, a v sobotu ho budem mat presne rok a mam najazdenych 35 tisic. Problem nemam ziadny, jedine ze mi niekedy vrze vodicova sedacka. V servise pri prehliadke sa na to divali, nieco namazali, co trochu pomohlo ale nie moc. Ale nejak mi to nevadi. Este mi vadi vzduch co to pusta do auta, ked vypnem klimu. Je to najprv taky nejaky vlhky, hnusny. Vzdy to za chvilu prejde. Inak pohoda, maximalna spokojnost. Auto s dobrymi vlastnostami za super cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  12:08

Mam 1.4 16V kombik, s dokupenym co k tomu slo. Jazdim s nim skoro vyhradne dialnicu rakusko-nemecko, ma 70 000 a nejake vrzganie, piskanie, opotrebenie nemam. Problemy co ma serie od zaciatku je hlboke dunennie pri 4000 otackach a na priecnych nerovnostiach. V bratislave nevadi (aj to malo kto zaregistruje ak so mnou ide) ale pri dlhej jazde ustalenou rychlostou to uz zacne vadit. Zasadna zavada bola vyteceny hydraulicky posilnovac - odsrobovala sa maticka tlakovej hadice a po ceste na dialnici vsetko vystriekalo von, zistil som to az ked som zliezol z dialnice a nejako tazko sa to riadilo. Inak je to sialene nestastne auto, ludia si to na parkovisku mylia s fackovacim panakom a vselijake oskreninky a diery od kamienkou na celnom skle su na dennom poriadku :-(. Inak maximalne pohodove auto - tych 70 000 mu iba prospelo, a tych 70KW je na to auto bohate postacujucich, aj ked by som tu 1.6 16V urcite bral radsej. Inak asi ozaj najpriestornejsie auto v triede. Asi by som ho uz kupoval znova keby bola opcia Tempomat.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  10:49

Jeste par upresneni - 79kW neni 110HP, je to cca 107.5HP :-). Francouzi jsou dost bohorovni v prepoctech. K tomu sviceni kontrolky airbagu - to se mi stalo taky (zustala svitit) - "opravil" jsem to tak, ze jsem vypnul zapalovani a znovu zapnul.
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.02  10:39

« Megane

Ja mam Megane Combi 1.6/16V RTX (max. vybava) + navic klima, metaliza, Radio/MC to vse pred rokem a pul za 470000Kc. Slusna cena. Problemy : kolisa volnobeh - vsichni tvrdi, ze to je u 4ventilu normalni, obcas piskaji brzdy - ne kdyz brzdim, ale kdyz nebrzdim. Opravy : 1. hned jak jsem to koupil, reklamoval jsem pevna okna v zadnich dverich - drncela a teklo tam (asi 2 kapky kdyz jsem na to namiril hadici :-)) - pretesneno v zaruce. 2. vrzala klapka prepinani vetrani venkovni/vnitrni okruh - vymena v zaruce. 3. foukal mi na nohy studeny vzduch (ne z vydechu ale nekde kolem nejakou netesnosti) - vymena komplet topeni po zaruce :-( ale zadarmo :-))). Jinak jednou mi jeste menili preventivne hadici k posilovaci brzd - kvuli tomu stahovali celou serii Meganu a kdyz jsem to kupoval, tak mi kontrolovali baterii - taky automaticka vymena u vsech aut, ale ja uz jsem tam mel tu novou.
    Jinak naprosta spokojenost - spotreba po Praze 7.5, po dalnici kolem 8, venku lehce pres 6 (merena, ne podle palubaku - ten ukazuje o 0.3 mensi prumer).
  • 00 Reagovat !

foto

27.06.02  08:59

« Realne

Nazdar chlapci. Mam skoro rocny (v auguste) Megane Kombi 1.6 16V Air, rok vyroby 2001. Chcel by som sa spytat na skusenosti s tymto autom ostatnych jeho uzivatelov. Prosil by som fakty a osobne dojmy. Ja mam nasledovne :
    S autom som celkovo spokojny, drobne chyby mu viem prepacit vzhladom na vynikajucu cenu. Velmi som spokojny s vykonom (110 koni mi staci), riadenim, Klimou (mam na mysli aj sposob fukania vzduchu do interieru) a objemom batozinoveho priestoru (to auto odvezie toho skutocne vela).
    Problemy:
    1. Problem pistiacich brzd. Uz je to spominane pri inych Renaultoch. Viete, ako tento problem odstranit ? Mne v servise v Nemecku (kde zijem) vraveli, ze je to sposobene solou na cestach (zacalo mi to v zime). Ale uz je leto a po starte chvilu (kym par krat zabrzdim) pistia furt :)
    2. Minuly tyzden ma prekvapil problem, ktory neviem, ci som nesposobil sam. Vosiel som rano do auta a kedze som bol zamysleny, nastartoval som ho hned, necakal som, kym nejaka ta kontrolka zhasne. Nasledne mi ostala kontrolka SERVICE svietit, spolu s kontrolkou AIRBAG-u. Siel som do servisu, kde mi to samozrejme bezplatne v ramci zaruky odstranili, ale ked som si preberal auto, bola tam uz len zenska, co mi podala kluce od auta, takze neviem, co bola vlastne pricina. Ma niekto podobne skusenosti ?
    3. Drnci mi (niekedy) riadiaca paka. Viete ako na to ?
    4. Cvakal mi spojkovy pedal pri uvolnovani. Na to som "vyzral" tym, ze som ho postriekal olejovym sprayom. Uz je asi 10 tisic km klud...
    Mimochodom mam najazdenych 18 tisic a ako vravim, auto ma skoro rok. Prosim pite, na co sa mozem pripravit. :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…