Renault Megane Kombi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• 00 Reagovat !

foto

10.07.02  17:18

« Repro

Diky Luf-e. Ano vyskace su v palubke, ale tie idu cisto, strcil som hlavu do skla nad palubku az pokial sa mi tam zmestila. A ze mam celkom dobry sluch (aj hudobny) tak je to O.K. Tie dverove repra skrcali-vibrovali aj bez mriezky, spominal som ze som ich dal dole. Ked sa naserem vytiahnem von tie 240 W od Technicsa z obyvacky a potom uvidime, jak ich bude ten Philips rozkmitavat :o)
    Ale dik za radu chlapci, vyskusam co sa bude dat. Najprv tam pokusne pripojim nieco silnejsie.
    AJ TAK JE R.M.Combi NAJLEPSIE VOZITKO !
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  15:22

« Re: Zabudovany PHILIPS

V tomto ma mracek pravdu, reprak kmita na slabom zosiku na nerozoznanie od silneho. Jendopasmo nema ani najlacnejsia audio vybava v najstarsom Megane, je tam vyskac v palubke, sice bez vyhybky, ale aspon nieco takze urcite nemas jednopasmo. Napadlo ma ale, ze ak tam nieje vyvybka, tak moze byt celkova impedancia repro 2ohmy a preto ten zosik chrci. Lietanie repraku moze sposobit aj to, ze ho nema co brzdit, t.j. ze tam je akusticky skrat, na to pomoze jedine poriadne vytlmenie a utesnenie repraku. A este sa mrkni, ci reprak nelieta az tak, ze naraza do tej mriezky co je na nom, to tiez sposobuje chrcanie a lupanie v repro. Je toho vela, co treba poriesit prv, ako sa to da jednoznacne hodit na jednu vec, ale vymene repro sa asi nevyhnes. A kedze s jedlom rastie chut, tak budes pokukovat aj po zosiku a inom radiu. Ja to poznam, sam som tym presiel :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  14:16

add klima- ja v pohode, celorocne nastavena na AUTO a o nic se nestaram, vse si ridi sama... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  14:15

To ze repro kmita jak o zivot jeste neznamena, ze je spatne, ono i prebuzeny 20W zesilovac dokaze rozkmitat 100W repro tak, ze se Ti bude zdat, ze nestiha! Jestli mas doma nejake repro, treba z veze, zkus je pripojit a pak uvidis. Sice nevim co mate za repro, ale spis bych to tipnul na ten vykon zesilovace. Vy mate na meganu kombi jednopasmove repro? To jsem nevidel ,ani nepamatuju...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  14:06

Tak som odmontoval tie kryty na repro aby som sa pozrel, coze to tam tak rezonuje. No, membrany reprakov kmitali na maximalnej moznej amplitude tak, ze skoro deflorovali (prerazenie panenskej blany, v tomto pripade membrany). Vykon zosika bol teda dostacujuci. Skresleny zvuk na prebudenych reprakoch bol o nicom, ani vysky ani basy. Takze jedine vymena repro za 2way. D. za diskusiu.
    BTW. Vcera som bol v Samorine pri Dunaji. Teplota 36, nemat klimu tam mi pripece gule k tej gulickovej podlozke co mam pod zadkom. Ako ste spokojni s vykonom klimy v tychto horucavach ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  15:56

Prvy krok by som ale spravil ten, ze by som overil, ako su nainstalovane povodne repraky a skusil im urobit poriadnu ozvucnicu. Ak to nepomoze, vymena reprakov za ciltivejsie a predovsetkym dvojpasmove uz bude malickost, lebo ozvucnice uz budu pripravene. A tu si myslim, ze bezny pocuvac uz bude uspokojeny. Ak ale nie, prichadza vymena radia a nakup zosiku alebo iba nakup zosiku tak, ako to bolo pisne v predchadzajucich prispevkoch.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  15:51

luf-pokud budes nekdy v Praze, dam Ti to poslechnout! Je to urcite lespi zvuk nez predvadecka u Sony... Malo basu a vysek? Budes se divit! :-) Jinak souhlasim, ze radio+ zesik vyjde draz, o to radio!:-) A i vysledny zvuk muze byt pri poziti dobrych znacek kvalitnejsi!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  15:47

Mracek - zase tak jednoznacne to neni - externy zosik ti zosili uz sprzneny zvuk zo zosiku v povodnom radiu. Ten zvuk nema vysky ani basy a dalsi zosik ich tam nevycaruje. Takze napr. nakup radia s line-outom a zosiku sice vyjde drahsie, ale kvalita je uplne inde. Mracek sa bude bit za svoju aparaturu, ale skutocnost je raz taka. Ked ten zvuk sprzni jeden zosik, uz ziadny dalsi ho neopravi. Cela aparatura je len tak dobra, ako jej najslabsi clanok.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  14:06

Zesilovac v radiu se vymenit neda, ja mam velky externi 5-kanalovy zesilovac. Tak reseni se nachazi dvoji a financne to vyjde priblizne nastejno: 1) nakup noveho radia s vyssim vykonnem 2)koupe zesilovace + nutneho prislusenstvi jako jsou napajeci kabely + adaptery Hi/Lo

Vyhody u 1) moznost svobodne volby podle pozadavku
    2)daleko vyssi vykon nez u kupovaneho radia
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  13:59

Dik. Myslel som si to. Fakt, nielenze hucia repraky samotne, ale aj okuliare a ostatne paksamenty v priehradkach. Ozaj, ako sa da vymenit ten zosilovac. Je nezavisle od radia ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  13:00

Jo, menil jsem zadni repro. Ty original plastove jsem nahradil dvoupasmovyma Philips (za 2000 par) a trosku jsem je vytlumil - neuveritelne lepsi zvuk. Predni jsou v pohode - drnci mi akorat drobny v misce ve dverich :-). Ty plastaky jsou fakt hrozny.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  12:04

orin - ak chces trosku posilit kvalitu, 1, povodne repro poriadne naistaluj a vytlm alebo 2, vymen repro. Ak chces este lepsiu kvalitu, tak 3, vymene radia sa nevyhnes. Su to predrazene smejdy, co do tych aut montuju :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  11:41

orin-nevim, jaky mas presne vykon, protoze se vyrabi vice verzi, avsak, pokud to chrasti, tak bych si tipnul, ze to bude tim vykonem. Mne to hralo slusne a ve srovnani se Sony, ktere jsem mel mosznost slyset, trosicku lepe. Jinak ja jsme provedl audio upgrade, nechtel jsme ale vymenit radio, protoze tohle se nekrade, tak jsem vymenil repro a pouzil vykonny zesilovac, takze se zvukem nemam zadny problem a pri 150 posloucham radio na hlasitost cislo 4 pri krasne slysitelnosti...
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.02  10:55

« Zabudovany PHILIPS

...som za posledny tyzden najazdil asi 2.500 km. Raz Praha, 2x Blava atd. Vacsinou dialnica. Ale uz ma sere zvuk toho nekvalitneho predrazeneho radia. Pri spravch TRAFFIC som musel pri 150-ke a kvalite D1-ky davat zvuk pomerne nahlas, zby som rozumel. Repraky v basoch nepekne rezonovali. Predtym som mal 19-ku a Blaupunkt, bolo to o niecom inom.
    Okrem toho, ze sa PHILIPS fajn ovlada joystickom pri volante, je to zvukovo bieda. Nepoznate niekto nejake vylepsenie ? Vymena repro a pod. ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.02  09:57

« Re: vazelina na brzde

ked cimkolvek (vazelina, olej, voda) namazes brzdy tak nebrzdia, to je snad jasne. Ak tam mas vrstvu vody, ta sa po otacke zotrie a po pardalsich uschne uplne od tepla z brzdenia. Neprijemne na tom je to ze brzda zacne fachcit az po chvili, tak ja v takom pripade vzdy po hlbokej mlake cvicne zabrzdim, ale rovnaka vec sa moze stat aj pri jazde v hustom dazdi po dialnici - stava sa mi to casto - proste s tym treba pocitat. Ak servisak jemne natrel riedkym olejom brzdu aby z nej zotrel prach a bordel, tak ten sa pri prvom brzdeni odpari a tazke sucasti pripecu na oblozenie - o nic nejde - olej taku teplotu nevydrzi, ale ak natries disk vazelinou to je o hubu, lebo jej tam je vela to prve brzdenie moze skoncit v betonovom muriku - myslim hlavou v betonovom muriku ...
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.07.02  03:06

« vazelina na brzde

mne ked servisak meni gumu na motorke, tak vzdy sa to meni cele aj s rafom, a motorka ma disk brzdy na rafe. naposlledy, ked mi to menil, tak potom este handrou utieral disk, povedal mi ze bol troska namazany olejom....
    cistil to takou spinavou handrtou, tak som neskor skusil, ci to dobre brzdi, bolo to OK.
    este v ten vecer som sa troska blaznil dole takym kopcom, uplne dole su dve 90 stupnove kratke zakruty a potom je krizovatka. Po dlhom kopci som to na par metroch zbrzdil zo 70km/h na 30km/h a ked som stal na cervenej, citim smrad, popred reflektor mi ide dym... kuknem na brzdu a to z nej. ten zvysok oleja sa tam piekol :-)

luf - mozno mas pravdu, neviem, ale viem ze ked prsi, tak mi kotucova brzda daleko horsie brzdi - vzdy chvilu trva nez zaberie. je to neprijemne...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  16:00

« Re: Podivne Radio

meda-vim, ze tam je kabel na propojeni s telefonem, bohuzel Ti to nedokazu popsat, protoze uz je to dlouho, co jsem to videl. Mam na to napojeny HF. V navodu to neni? Nebo, kdyz si posles maila do servisu, tak by Ti meli odpovedet...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  15:35

Ale ja se nehadam jestli je to MUTE. Ja se ptam nekoho, kdo to vi (jestli nekdo takovy je) jak to MUTE zapojit. A je mi uplne jedno, jestli to bude MUTE nebo PAUSE. Jestli mas na original radiu nejakej specialni konektor na MUTE, muzes ho popsat?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  13:05

Prave proto to neni mute! Napis pri telefonovani je jiny!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  13:00

Zkusil jsi ho nekdy zmacknout, kdyz hraje radio? Slouzi jako pauza uplne u vseho (u me je to radio, MG, CD) :-).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…