Renault Megane Kombi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  16:21

« Re: Má to cenu?

no,popravde mám za sebou jednu neprijemnou zavadu.Natekl mi pri 30.000 km olej do turba.Následuje totální destrukce všeho.Mám novej motor,turbo,vejfuk. Proste s výměnou oleje i nový motor. V zásadě zisková záležitost,ale nic příjemného.Stalo se v německu na dalnici,v noci.Dým zastavil provoz,velké show.Ale pak už vše jak na drátku.Asistence,hasici,odtah,hotel,domů (nabízeli letecky z drážďan...).Oprava v německu,cena cca 120.000,-. tak uz vim,co jsou ty opustene TD auta s hrozive kouricim vejfukem...Hasici to znali,stava se napric znackami...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  10:52

S tou rezonancí máš recht, při otevřenym zadnim okně je to docela hukot... až mě to překvapilo, protože u jinejch aut jsem na to nebyl zvyklej... Já mám Authentic Plus, rozšířenej ještě o nějaký další blbosti.... Až na to, že mi po dvou měsících odešlo nějaký ozubený kolo ve větrací soustavě( = výměna celýho kusu cca za 25 tis, naštěstí v záruce), jsem s nim maximálně spokojenej... A pak mám ještě drobný problémy s Blaupunkťáckym rádiem (už je tu myslim někdo popisoval), ale to vyřešim, zatim nebyl čas šťourat se v zapojení.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  08:53

aaa, zase jsem odpovidal driv nez jsem cetl :-). Akorat drobna korekce - gumy jsou 185/60R15 nebo 175/65R15. 185/65R15 je habadej - i Barumky. Ale 185/60R15 se prodavaji jen zridka. Predloni jsem kupoval zimni Semperit Sport Grip za 2600 (novinka). Levnejsi patnactky se snad uz nedelaji. Jinak letni mam Conti Eco CP a nemuzu si je vynachvalit (viz moje prihoda v "100% navod ..."). koupim si je zas i kdyz stoji (vloni staly) pres 4 litry.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  08:31

Nejsou posuvne, jsou pridelatelne v nekolika ruznych polohach a kdyz je nepouzivas, das je oba dozadu a tam delaji kridlo (ale je to dost "nehezke"). Tyhle pricniky jsou v "lepsich" vybavach a jinak stoji, mam pocit, asi 8 - 9 litru. Krome toho jsou siroke jako prase, navic maji prurez elipsy, takze na ne nedas nosic kola, rekev, proste nic. Musis si koupit specialni adaptery a teprve na ne pridelas co chces. Jedno baleni adapteru (4 kusy) je za Kc 800. Je to docela drahy ale zase to vypada fakt dobre - nikde ti necumi zadne ohle srouby, a drzi to velmi dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  02:03

nosic: vloni od expresion ve vybave.jinak rozumnych 6000,- Ma nekolik pozic , 4?, posuvny je jen u Espace.Trosku zklamani,ale je velmi pevny a docela prakticky.Vozim ho trvale v zadu jako kridlo,nehuci to a je to praktické a asi i hezke.Vopruz do mycky= neumeje se pruh na strese...Zadni okna:nic moc, ovadani je mezi sedackama= dodelavali to=dite ci mensi clovek ma problem si otevrit okno. Tesil jsem se ze budu vetrat skvirou v zadnim okne: problem,auto jako rada jinej kombiku pri otevreni zadniho okna se dostava do akusticke rezonance=hu-hu-hu-hu v celym vnitrku.Celkem beznej problem.Takze ty okna vlasne nepouzivam... Kola: mam tusim 15 palcu 185/65R15 ??? to jsem neresil,bylo to tam.Problem 185/65R15 se moc nevyrabi= drahej zimak.Mozno dat 195... 16-17palcu by byla krasa,ale do prvniho obrubniku + neskutecne drahe plaste..., nevim, nejsem za vodou(to bych nemel megana) a prijde mi to neumerne.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  21:50

Teda je fakt, že nevím, jestli jsou posuvné. Četl jsem to v nějakém časopise, ale v ruce je nikdy neměl.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  21:49

Myslím ty podélně posuvné, jako má i Espace. Když se nepoužívaj, tak na zádi tvoří jakési "křídlo". Když ano, jde přední půlka vpřed.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  12:10

V techničáku má Megane povolený jen kola 14" nebo 15", takže 16" a 17" ti tam asi dealer nenamontuje...
    Jinak nevim, co myslíš posuvnejma střešníma lištama... Ty lišty, co se na Megana standardně dodávaj maj možnost úchytu ve třech pozicích...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.02  23:20

To mě docela štve. V ceníku zadní okna v el. nejsou. Ale co, já budu sedět vpředu. A ještě dvě věci. 1. Jaký na něj dávají největší kola. Chtěl bych minimálně 16", poněvadž si myslím, že kola dají vzhledu vše. Dealer má 16" a ty fantastický 17" z Laguny II ve výloze. Myslíš, že by za dobré slovo mohl jedny, nebo druhé namontovat? 2. U některých Méganů Combi jsem viděl střešní lišty pevné, u některých posuvné (alá Espace). V ceníku jsem posuvné nenašel. Co musím udělat pro to, abych je měl? Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  23:20

Privilege=mam rok vyroby2001, ted uz neni,to je fakt.Privilege bylo vse co se dodavalo na cesky trh bez sibru,vyhr.sedacek a kontroly tlaku v pneu.Jinak klima,alcantra,4xokna,elektrony,loketni operka,obe sedacky vejskove,lepsi operky + drobnosti.Jinak to auto ma ve francii spoustu dalsi vybavy,ale asi jsme bliz tomu Turecku..(ale taky treba ve F prodavaj D/50kw - u nas by to bylo asi moc levny, a skodovka by nic neprodala... :-) )Prepazky nam lezi 3 ve sklepe,snazil jsem se jim vysvetlit, ze nám staci jedna, ale nejak se dealer moc netvaril... Laguna II se mi moc libi,ja psal o I. Kdyz jsem kupoval já byla sleva jeste lepsi : 20% vcetne vybavy(po odecteni dph vychazeli nektere prvky vybavy smesne levne)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  22:27

Mégane Combi a Privilege? Pokud vím, jsou jen Authentique, Authentique plus, Expression, Expression plus. To neber jak útok, já jen potřebuju vědět co nejvíc a v aktualizovaném ceníku od dealera jsou jen mnou popsané výbavy. Jinak na Authentique a Expression se dává sleva 80000 korun. Přihodíš 23300,- za přepážku a pak ještě odečet DPH. Cena je fakt super. Na Lagunu II Grandtour mi ale nesahejte. Hodně jsem s ní najel (1.9dCi) a můžu říct, že je to to nejlepší, co sem měl kdy v ruce. Ale peníze na ni nemám :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  21:48

to je samozdrejme mozny,ale ocekavat, ze nove atraktivni auto nizsi stredni tridy bude stat o 100K mene nez srovnatelna konkurence? kéž by... Omega caravan taky stoji neskutecnej ranec a je to auto na prd( za ty penize).Vsak se stare Laguny zrovna moc neprodavali. Ale tohle fakt nechci soudit,to je loterie.Nejsem zarytej Meganfanda,ale prislo mi to auto s odpoctem DPH zatracene levne.A kupodivu jezdi. :-) Mel jsem kdysi R11 a je to hooodne podobny.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  13:01

ked prisla nova laguna tak mali na sklade este jednu staru. Ked som porovnal rovnaku vybavu aj motor, tak bola nova laguna o 80 000 lacnejsia :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  12:51

Ale Break má být tuším za víc jak rok...Jestli ti jde o vzhled, zatlač na dealera ať ti ukáže fotky hned jak budou (u MeganeII je měli dost s předstihem, Renault se tím moc netají... No a připrav si tak o 100tisíc víc,takový slevy jak na tenhle asi nebudou.. Mě stál na podzim dCi privilege s metalízou+přepážkou 410K bez DPH... + nebude nějakou dobu do nového odpočet DPH...+ čekací lhůta... Jestli chceš jezdit, kup starýho...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  23:50

Už jsem byl u dealera. Ale stále nevím, protože podle fotek je novej Mégane opravdu žraso. Nemám čas ale čekat další rok a navíc nevím, jak to bude vypadat v kombíku. Osobně si nedokážu představit, jak chce Renault prodloužit ten fantastickej hatch. Aby to neudělali, jak Ford s Focusem, tj. hatch super, kombi už je nenápadité a v podstatě nudné.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.02  01:15

Zdravim, Mam dCi Break v plne vybave.Mel jsem moznost neco najezdit i s dTi.Motor? vlastnostmi blizky TDI 81kw v oktavce,ale nizsi tocak je znat.Auto nesetrim,prekvapuje mne nizka spotreba pri vysokem tempu (nejvyssi dosazena v beznem provozu 9.8l: 100km prumernou rychlosti skoro 190 km/h !) pri velmi ostre jizde do 8-8.5 litrů.Bezne 5-6l.Ve srovnání s dTi zhruba o litr niz (nejmene s dCi na nadrz mam 3.8l...) .dTi/59kw je vyrazne prijemnejsi do mesta,tocak je o dost niz,hlucnejsi,linejsi (da se to vycist z grafů v prospektech).Ale na tech 59kw to jede jak cert! Jezdim (dCi) casto dloooouhe cesty s nakladem uvnitr i na strese.Bez znatelneho ubytku dynamiky.Jen prekvapive pri naklade na strese (2-3 surfy klesa vyrazne zrychlemi ve vyssich rychlostech, nikoli max rychlost... :-) Celkove: nebal bych se ani dTi verze,dCi je na dalnici,dTi do cech staci. No akdyz si to clovek srovna s oktavii (vnitrni prostor,utulnost,technika,hmotnost,CENA.… neni co resit. Obecne k Meganu mam vytky k jizdnim vlastnostem (auto se v zatacce "zvejka",nepomaha utrzeni,rucka,nic...),dle meho zamerne auto nastavene na pohodli.(velmi podobne jako prvni Opel Astra .Asi se pokusim nejak pritvrdit predek,az mne opusti tlumice.Zadni naprava o.k,nalozeni zvlada v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.08.02  21:57

« Re: Yes

to je fakt, dizlu sa vzdy este daju dvihnut mandle precipovanim z benzinom toho uz moc nenarobis.
  • 00 Reagovat !

foto

31.08.02  19:35

« Yes

Vitaj v klube. Nezavidim yyyyyyyyyyy, ze ma 1.4, benzin 1.6 combi je to nallepsie :o) Spotreba diesla a vykon 110 koni, vytuneny 125. Doporucujem po naj. 50kkm
    P.S. Ak mas narocnu manzelku, ocenis velkost kufra...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.02  16:15

Ano, ano tu som ... presne tak, tych tusim 75kW ci kolko ma ten dizel na to urcite staci pokial to ale nemas nalozene 4 dospelakmi a v kufri pol spalne. Urcite to staci na rychlu jazdu ale nie je to oslnive pri nejakych predhanackach (teda hovorim o mojej 1.4 16V - 70kW). Ten dizel by mohol byt o poznanie lepsi. Urcite by som megana nebral ako zastaraly kus. Technicky te to moderne riesene auto. Nikdy som nemal pocit nesedivosti alebo zaludnosti napriel tomu ze to vzadu nema pruziny. Len musis byt zmiereny s tym ze to robia v Turecku (teda ak sa bavime o kombiku) a je to auto s asi najlepsie vyriesenym zavazadlovym priestorom v tejto triede. Ak ti vyhovuje vybava (mne definitivne chyba tempomat), urcite by som do toho siel, ale asi by som bral 1.6 benzin - proste ma bavi ako behaju renoltacke benzinaky. Mam na tom teraz cez 70 000 a ziadne vrzgacky odpadavacky, ale mam pocit prenikania hluku od kolies, ale je to silne subjektivny pocit. BTW niekde pri 20 000 mivytiekol posilnovac riadenia :-) ... na dialnici ... ten manik za mnou nebol nadseny ... no ale zistil som to az ked som zisiel z dialnice a pochopil preco tak trubil a blikal :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.02  11:58

Auto na konci svojho predaja sa kupit urcite oplati. Ked ti nezalezi na tom, ze mas auto, ktore zrovna nie je najsupermodernejsie atd., tak ta take auto rozhodne nesklame. My mame P309 z doby, ked uz sa zacinali predavat 306ky a to auto nevie, co su to problemy (najazdene 500tis). Vyroba v tejto faze je uz vychytana a vsetky muchy tiez, takze take auto by malo byt velmi spolahlive. Ad vykon - nevidim dovod, preco by mal byt lenivy, spytaj sa yyyy, ten ma "iba" 72kW v Combi a lenivy mu rozhodne nepripada :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…