Renault Megane Kombi
« stresny adapter
Len taka drobnost ked sa tu spominal adapter na stresny nosic. ja som ich kupoval v prahe a stalo to skoro 800 za balenie a v renaulte v Piestanoch mi to iste balenie neskor ponukali za 290 Sk (asi 200 kc). Neviem preco to tak bolo, ale bolo to presne to iste. -
« Re: Má to cenu?
O tom rezonovani som to tu uz volakde pisal. Mna po dlhsej ceste rozculuje ze rezonuje cely vnutorny objem kombika - napriklad na priecnych nerovnostiach alebo pri otackach tesne pod 4000 - je to velmi hlboky dunivy zvuk. V meste nevadi ale pri dlhej jazde 140 po dialnici unavuje. -
« Re: Má to cenu?
no,popravde mám za sebou jednu neprijemnou zavadu.Natekl mi pri 30.000 km olej do turba.Následuje totální destrukce všeho.Mám novej motor,turbo,vejfuk. Proste s výměnou oleje i nový motor. V zásadě zisková záležitost,ale nic příjemného.Stalo se v německu na dalnici,v noci.Dým zastavil provoz,velké show.Ale pak už vše jak na drátku.Asistence,hasici,odtah,hotel,domů (nabízeli letecky z drážďan...).Oprava v německu,cena cca 120.000,-. tak uz vim,co jsou ty opustene TD auta s hrozive kouricim vejfukem...Hasici to znali,stava se napric znackami... -
« Re: Má to cenu?
S tou rezonancí máš recht, při otevřenym zadnim okně je to docela hukot... až mě to překvapilo, protože u jinejch aut jsem na to nebyl zvyklej... Já mám Authentic Plus, rozšířenej ještě o nějaký další blbosti.... Až na to, že mi po dvou měsících odešlo nějaký ozubený kolo ve větrací soustavě( = výměna celýho kusu cca za 25 tis, naštěstí v záruce), jsem s nim maximálně spokojenej... A pak mám ještě drobný problémy s Blaupunkťáckym rádiem (už je tu myslim někdo popisoval), ale to vyřešim, zatim nebyl čas šťourat se v zapojení.... :-) -
« Re: Má to cenu?
aaa, zase jsem odpovidal driv nez jsem cetl :-). Akorat drobna korekce - gumy jsou 185/60R15 nebo 175/65R15. 185/65R15 je habadej - i Barumky. Ale 185/60R15 se prodavaji jen zridka. Predloni jsem kupoval zimni Semperit Sport Grip za 2600 (novinka). Levnejsi patnactky se snad uz nedelaji. Jinak letni mam Conti Eco CP a nemuzu si je vynachvalit (viz moje prihoda v "100% navod ..."). koupim si je zas i kdyz stoji (vloni staly) pres 4 litry. -
« Re: Má to cenu?
Nejsou posuvne, jsou pridelatelne v nekolika ruznych polohach a kdyz je nepouzivas, das je oba dozadu a tam delaji kridlo (ale je to dost "nehezke"). Tyhle pricniky jsou v "lepsich" vybavach a jinak stoji, mam pocit, asi 8 - 9 litru. Krome toho jsou siroke jako prase, navic maji prurez elipsy, takze na ne nedas nosic kola, rekev, proste nic. Musis si koupit specialni adaptery a teprve na ne pridelas co chces. Jedno baleni adapteru (4 kusy) je za Kc 800. Je to docela drahy ale zase to vypada fakt dobre - nikde ti necumi zadne ohle srouby, a drzi to velmi dobre. -
« Re: Má to cenu?
nosic: vloni od expresion ve vybave.jinak rozumnych 6000,- Ma nekolik pozic , 4?, posuvny je jen u Espace.Trosku zklamani,ale je velmi pevny a docela prakticky.Vozim ho trvale v zadu jako kridlo,nehuci to a je to praktické a asi i hezke.Vopruz do mycky= neumeje se pruh na strese...Zadni okna:nic moc, ovadani je mezi sedackama= dodelavali to=dite ci mensi clovek ma problem si otevrit okno. Tesil jsem se ze budu vetrat skvirou v zadnim okne: problem,auto jako rada jinej kombiku pri otevreni zadniho okna se dostava do akusticke rezonance=hu-hu-hu-hu v celym vnitrku.Celkem beznej problem.Takze ty okna vlasne nepouzivam... Kola: mam tusim 15 palcu 185/65R15 ??? to jsem neresil,bylo to tam.Problem 185/65R15 se moc nevyrabi= drahej zimak.Mozno dat 195... 16-17palcu by byla krasa,ale do prvniho obrubniku + neskutecne drahe plaste..., nevim, nejsem za vodou(to bych nemel megana) a prijde mi to neumerne. -
« Re: Má to cenu?
To mě docela štve. V ceníku zadní okna v el. nejsou. Ale co, já budu sedět vpředu. A ještě dvě věci. 1. Jaký na něj dávají největší kola. Chtěl bych minimálně 16", poněvadž si myslím, že kola dají vzhledu vše. Dealer má 16" a ty fantastický 17" z Laguny II ve výloze. Myslíš, že by za dobré slovo mohl jedny, nebo druhé namontovat? 2. U některých Méganů Combi jsem viděl střešní lišty pevné, u některých posuvné (alá Espace). V ceníku jsem posuvné nenašel. Co musím udělat pro to, abych je měl? Dík -
« Re: Má to cenu?
Privilege=mam rok vyroby2001, ted uz neni,to je fakt.Privilege bylo vse co se dodavalo na cesky trh bez sibru,vyhr.sedacek a kontroly tlaku v pneu.Jinak klima,alcantra,4xokna,elektrony,loketni operka,obe sedacky vejskove,lepsi operky + drobnosti.Jinak to auto ma ve francii spoustu dalsi vybavy,ale asi jsme bliz tomu Turecku..(ale taky treba ve F prodavaj D/50kw - u nas by to bylo asi moc levny, a skodovka by nic neprodala... :-) )Prepazky nam lezi 3 ve sklepe,snazil jsem se jim vysvetlit, ze nám staci jedna, ale nejak se dealer moc netvaril... Laguna II se mi moc libi,ja psal o I. Kdyz jsem kupoval já byla sleva jeste lepsi : 20% vcetne vybavy(po odecteni dph vychazeli nektere prvky vybavy smesne levne) -
« Re: Má to cenu?
Mégane Combi a Privilege? Pokud vím, jsou jen Authentique, Authentique plus, Expression, Expression plus. To neber jak útok, já jen potřebuju vědět co nejvíc a v aktualizovaném ceníku od dealera jsou jen mnou popsané výbavy. Jinak na Authentique a Expression se dává sleva 80000 korun. Přihodíš 23300,- za přepážku a pak ještě odečet DPH. Cena je fakt super. Na Lagunu II Grandtour mi ale nesahejte. Hodně jsem s ní najel (1.9dCi) a můžu říct, že je to to nejlepší, co sem měl kdy v ruce. Ale peníze na ni nemám :-) -
« Re: Má to cenu?
to je samozdrejme mozny,ale ocekavat, ze nove atraktivni auto nizsi stredni tridy bude stat o 100K mene nez srovnatelna konkurence? kéž by... Omega caravan taky stoji neskutecnej ranec a je to auto na prd( za ty penize).Vsak se stare Laguny zrovna moc neprodavali. Ale tohle fakt nechci soudit,to je loterie.Nejsem zarytej Meganfanda,ale prislo mi to auto s odpoctem DPH zatracene levne.A kupodivu jezdi. :-) Mel jsem kdysi R11 a je to hooodne podobny. -
« Re: Má to cenu?
Ale Break má být tuším za víc jak rok...Jestli ti jde o vzhled, zatlač na dealera ať ti ukáže fotky hned jak budou (u MeganeII je měli dost s předstihem, Renault se tím moc netají... No a připrav si tak o 100tisíc víc,takový slevy jak na tenhle asi nebudou.. Mě stál na podzim dCi privilege s metalízou+přepážkou 410K bez DPH... + nebude nějakou dobu do nového odpočet DPH...+ čekací lhůta... Jestli chceš jezdit, kup starýho... -
« Re: Má to cenu?
Už jsem byl u dealera. Ale stále nevím, protože podle fotek je novej Mégane opravdu žraso. Nemám čas ale čekat další rok a navíc nevím, jak to bude vypadat v kombíku. Osobně si nedokážu představit, jak chce Renault prodloužit ten fantastickej hatch. Aby to neudělali, jak Ford s Focusem, tj. hatch super, kombi už je nenápadité a v podstatě nudné. -
« Re: Má to cenu?
Zdravim, Mam dCi Break v plne vybave.Mel jsem moznost neco najezdit i s dTi.Motor? vlastnostmi blizky TDI 81kw v oktavce,ale nizsi tocak je znat.Auto nesetrim,prekvapuje mne nizka spotreba pri vysokem tempu (nejvyssi dosazena v beznem provozu 9.8l: 100km prumernou rychlosti skoro 190 km/h !) pri velmi ostre jizde do 8-8.5 litrů.Bezne 5-6l.Ve srovnání s dTi zhruba o litr niz (nejmene s dCi na nadrz mam 3.8l...) .dTi/59kw je vyrazne prijemnejsi do mesta,tocak je o dost niz,hlucnejsi,linejsi (da se to vycist z grafů v prospektech).Ale na tech 59kw to jede jak cert! Jezdim (dCi) casto dloooouhe cesty s nakladem uvnitr i na strese.Bez znatelneho ubytku dynamiky.Jen prekvapive pri naklade na strese (2-3 surfy klesa vyrazne zrychlemi ve vyssich rychlostech, nikoli max rychlost... :-) Celkove: nebal bych se ani dTi verze,dCi je na dalnici,dTi do cech staci. No akdyz si to clovek srovna s oktavii (vnitrni prostor,utulnost,technika,hmotnost,CENA.… neni co resit. Obecne k Meganu mam vytky k jizdnim vlastnostem (auto se v zatacce "zvejka",nepomaha utrzeni,rucka,nic...),dle meho zamerne auto nastavene na pohodli.(velmi podobne jako prvni Opel Astra .Asi se pokusim nejak pritvrdit predek,az mne opusti tlumice.Zadni naprava o.k,nalozeni zvlada v pohode.