Renault Megane Kombi
« držáky
Tak jsem ho objednal, ale páč je to výběhovej model, prý bude až počátkem ledna. Nechal jsem si tam dát také ty příčný držáky na střechu. Chtěl jsem se zeptat, jestli jsou kompatibilní třeba k zamykačům na lyže, či nosičům na kola, jestli to nevyžaduje náhodou "koupi originálních dovybavení fy Renault", tudíž předražené, ovšem nezbytně nutné věci. -
« teplomer a megane II
tak som si v servise nechal natiahnut cidlo k teplomeru. Rozobrali na to kus auta a spravili to. Namontoval som si ho pod otackomer. A teraz vidim, ze som celkom pako. Vybral som si uzasne levny teplomer asi za 180 kc, ktory nemeria zrovna presne a najvecsia sranda je, ze ked je sero a tma tak na nom nic nevidiet. A montaz stala skoro 500 Sk. takze som vyrazil asi 600 kc za nieco, co vlastne nemozem poriadne pouzivat.:-)
Mimochodom ked som bol v predajni tak som zistoval co bude stat novy megane a mal by byt od 520 tisi slovenskych korun. Predpokladam, ze to bude 3-dverova verzia. -
« Re: teplomer
Jeste me napadlo (jsem takovy "kutil jeden domaci" - vsude same cibule :-)))), zkusit tam domontovat ten origos teplomer. Jsem si 100% jist, ze teplomer nema nic spolecneho s pocitacem - teplomer funguje i pri vytazenem klicku, stejne jako hodiny, akorat neni videt :-). Ale kdyz rozsvitim parkovacky, rozsviti se i osvetleni palubky a rozsviti se i hodiny a teplomer. Takze na tom displayi to bude, akorat to neni zapojeny. A hodne bych se divil, ze by Frantici delali (nechali delat) dva moduly - hodiny s teplomerem a hodiny bez nej. Takze si myslim, ze by stacilo sehnat to cidlo (vrakoviste nebo servis). O vikendu (kdyz bude cas) zkusim kouknout za ten display, jak to tam vypada. -
« Re: teplomer
display ma len hodiny a potom display radia. ale nic ako teplomer. preto som si kupil externy teplomer, len musim niekam namontovat to cidlo. pozriem ci sa da namontovat do toho zrkadla. Alebo ked pojdem do servisu prezuvat, tak si to necham namontovat tam. -
« Re: teplomer
palubni pocitac nema s teplomerem nic spolecneho. Cidlo teplomeru ma Megane v pravem zpetnem zrcatku a teplotu ukazuje na displayi radia, hned vedle kontrolky nezapnutych pasu a nezavrenych dveri, pod hodinama. Hodiny a teplomer maji snad vsechny Megany od r.1999, bez ohledu na to jestli maji nebo nemaji radio nebo palubni pocitac. -
« teplomer
Potreboval by som radu. Nemam v mojom megane Air palubny pocitac, tak som si kupil tak maly podlhovasty teplomer s kablikom pre meranie vonkajsej teploty. Viete niekto poradit ako a kam ho natiahnut aby spolahlivo meral vonkajsiu teplotu, najlepsie niekde pri zemi a nemali na to vlpyv aj nejake vedlajsie podmienky ako ohriaty motor, vietor a pod. Vdaka -
« Re: Nový Mégane
Pomalu pomalu. Já jsem novými Renaulty naprosto fascinovaný člověk a bezpečně poznám Vel Satise od Mégana, nejsem *. Navíc to mělo na boku psáno buď 1.6 16V, nebo 1.9dCi a to sou motory, který se pro Vel Satis nedávaj, když už pominu nápis "Mégane" jak kráva uprostřed zádi pod logem Renaultu. Jedno je jisté, vypadá to o mnoho mohutněji, jak stávající model a přitom kompaktněji. Nebyl tam třídveřák s tím bočním zkoseným oknem, ale už jenom ten pětidvéř vypadal neskutečně dynamicky. A obutý to mělo minimálně 16". Opravdu bomba auta, jenom nevim co pohledávali na náklaďáku na benzínce u Mnichova v půl třetí ráno. -
« Re: Nový Mégane
to asi neboli megany ale vel satisy, tiez som tu v nemecku skoro spadol z noh ked som na jar videl jazdit, len potom ni to pripadalo nejake velke, no a bol to vel satis ... no a novy megan kombi bude boh vie kedy ... realne tak tipujem rok a volaco az dva ... -
« Nový Mégane
Sám nevím jestli je to možné, ale včera jsem na benzínce u Mnichova potkal kamion s návěsem plným NOVÝCH Méganů (všechno pětidvéř). Co to je za blbost, vždyť ještě nebyli oficiálně představeny na žádném autosalonu. Každopádně při pohledu na ně ve mě opět zahlodaly pochyby o koupi toho starého, poněvadž jak to vypadá ve skutečnosti je opravdu, OPRAVDU neuvěřitelné. Láska na první pohled. -
« stresny adapter
Len taka drobnost ked sa tu spominal adapter na stresny nosic. ja som ich kupoval v prahe a stalo to skoro 800 za balenie a v renaulte v Piestanoch mi to iste balenie neskor ponukali za 290 Sk (asi 200 kc). Neviem preco to tak bolo, ale bolo to presne to iste. -
« Re: Má to cenu?
O tom rezonovani som to tu uz volakde pisal. Mna po dlhsej ceste rozculuje ze rezonuje cely vnutorny objem kombika - napriklad na priecnych nerovnostiach alebo pri otackach tesne pod 4000 - je to velmi hlboky dunivy zvuk. V meste nevadi ale pri dlhej jazde 140 po dialnici unavuje.