Renault Megane Kombi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
« Re: Spojka
Mam Scenic a huci tiez. Bude to asi v konstrukcii, pretoze sa to nepodoba na ziaden zvuk, ked by sa nieco dralo alebo drhlo. Len tak - skoro pekne - zazvoni. Netusim cim to je, ale hlavne ze funguje a skor sa mi zda, ze trenim zarezonuje zotrvacnik, ktory je pravdepodobne odliatok a zhruba sa podoba na zvon - kedze ten moj zvuk znie ako rozozvucanie zvona. Aby som to este lepsie specifikoval, je to akoby som prstom suchal po pohari na stopke kym zacne rezonovat, ale omnoho hlbsi ton - cize po dost velkom pohari... Je to u teba nieco podobne? -
« Re: Protiprokluz u Megana?
Pokial ja viem tak TCS nie je. Tie benzinove motory maju priame lankove ovladanie plynu, takze ani tempomat ani TCS asi nebude. Treba pockat na meganII, ten to secko ma, dokonca aj riadenie nedotacavosti. LPG sa u nas (neviem ako u vas) normalne predava tusim u kombika aj scenica. Nadrz je myslim v priestore na rezervu, takze neprekaza v kufri. -
« hmlovky
Neviete niekto poradit ako namontovat hmlovky aby sa nedali lahko ukradnut? Za dva mesiace som prisiel o dvoje. Asi zasobujem nejaky servis....
Celkom ma potesilo, ze teraz chytili nejakych zlodejov co sa zameriavali na renault a peugeot. Snad bude moj meganik v Prahe zas bezpecnejsi... -
« Re: držáky
Ja to zkusim trochu doplnit : az to koupis - pochopis. K te rakvi - obe ktere jsem dosud montoval nemely zadne diry. Ty diry jsem si tam vyvrtal prave podle uchytu, kde bylo potreba. Do rakve jsem si udelal prilozky ze solidni pasoviny protoze tem pliskum co tam byly jsem moc neveril. Jezdim s tim druhy rok a zatim v pohode. -
Mno... Nikdy som nebol prebornik v slohovych pracach... Ak chces, posli mi Tvoj E-mail na :
m.bardy@caa.de, a skusim Ti poslat jednoduchy nakres...
...ale predsa to skusim:
- listy maju ovalny profil (keby si spravil kolmy rez na listu, dostanes tvar elipsy)
- ten medzikus o ktorom je rec objime listu v ktoromkolvek jej mieste (ma tvar elipsy) a pevne sa zafixuje
- na vrchnej strane medzikusu je kolajnicka, v ktorej su umiestnene dve matky (tusim M8 ???, neviem isto... ;))
- tieto matky sa mozu volne pohybovat pozdlz celej tej kolajnicky na medzikuse (dlha cca 8 cisel ?)
- to znamena, ze ak chces nieco pripevnit, musis ist na to srobom z vrchu, ktory do tej matky zapadne.
- rakvy vacsinou pouzivaju vlastne sroby tvaru U, ktore sa vsak davaju zvrchu, cez rakvu, a uchytia sa pod listou vlastnymi matkami.
- ty vsak tie matky mas uz v tom medzikuse...
- musis si jedine zistit, ci rozptyl dier na rakve nie je vacsi, ako je dlzka kolajnicky na medzikuse, v ktorej sa mozu pohybovat volne tie matky...
Sorry ;) ale lepsie to nezvladnem... Ked si kupis original medzikusy na "Reneho" a precitas este raz tento mail, myslim, ze Ti to bude jasne...
Kazdopadne zacni kupou original medzikusov. -
No ja som dal za ne v decembri minuleho roku tu v Nemecku 34 DM (4 ks, ale boli to dva balenia po 2ks) u origo predajcu Renault. Trosku lacnejsie, ako tych 800 ceskych, ale nie az tak...
Inac ked chces potom "rakvu", nezabudaj, ze vacsinou origo sroby od rakvy, su Ti na prd (mna pri kupe predavac pekne zmiatol, ze to nie je mozne prichytit a bolo, len bolo treba pouzit tie sroby, co su dodane k tym drziakom, nie tie, co su dodavane s rakvou... ;)))
To len na okraj. ;) -
« Brzdy
Tak jsem o vikendu menil predni brzdove desky. Najeto 40000 - zdalo se mi to trochu brzy ale v patek jsem jel rano do prace a pri trosku ostrejsim brzdeni se ozval pomerne neprijemny zvuk brouseneho kovu. Zbytek dne (cca 200 km) po Praze jsem brzdil rucni brzdou :-). A slo to taky - na nozni jsem slapal jen tak decentne, aby se rozsvitily brzdovky. Zakoupil jsem sadu TEXTAR (4 x desky, 4 x protipiskaci plechy, 4 x nove srouby na plovouci trmeny za lidovku - 1900,- CZK :-((), vyhodil jsem tatu s jeho Feldou z garaze, zatopil jsem si tam a za dvacet minut bylo hotovo. Jen tak na okraj - ty stary desky byly sjete tak brzy proto, ze se na jedne vnejsi desce, ktera se sjizdi rychleji, utrhla asi tretina oblozeni :-(. Nasel jsem na nich krome obrovske jeste oznaceni Bendix. Takze uz mam jasno - i po mych predchozich lapaliich s deskami Bendix, uz nikdy vice Bendix! -
Jasne, ze se na to da prisroubovat rakev. Ale potrebujes holt ty specialni adaptery :-)). Prodavaji se v sade po ctyrech kusech za cca 800,- CZK. Na rakev potrebujes ctyri, na nosic na kolo tri, na drzaky na lyze ctyri. Ber to tak, ze to jsou francouzsky vychcanci. Ale nejsou vychcanejsi nez cessti vychcanci, protoze jsem zaznamenal nejake signaly, ze ty adaptery bastli nejaky cesky vyrobce. Ale nic blizsiho nevim. Nezajimam se o to - ja uz mam dvanact tech origo, takze jsem zcela saturovan.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!