Renault Megane Kombi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault

• « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  11:51

« Re: Podivne Radio

meda- tlacitko pause neni to same jako mute, ikdyz se to tak tvari... Slouzi jako pausa u prehravani cd...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  11:50

« Re: Original radio + HF

U toho originalniho, co mam ja to tak teda neni :-(. Je tam EURO konektor (2 konektory - jeden na napajeni a ovladani, druhy na repro), konektor na CD menic a konektor na pripojeni displeje a satelitu. Zapojene mam vsechny, zadny volny uz tam neni.
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.02  11:48

« Ta vazelina bol len vtip,

dufam ze motoristi to pochopili. Meda, skusal som ten servisny rezim na palubnom pocitaci, je to celkom zaujimave, hlavne udaj o objeme benzinu v nadrzi. Inak rucicky na vsetkych budikoch kmitaju od minima k maximu po sekvenciach asi tak v sekundovych intervaloch. Ked som to manzelke nepozorovane nastavil, nestacila sa cudovat zblaznenej pristrojovke. :o)
    BTW: uz na tretom Renaulte (19, 19, Megane) sa mi postupom casu (za 2 mesiace) uvolni skrutka pri otvaracej packe dveri. Na takto exponovanu cast by mala byt pouzita skrutka s mensim stupanim, resp. s perovou podlozkou. Mate podobnu skusenost ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  11:48

V kazdem EURO konektoru je MUTE kontakt. Kam ten kabel vede z radia - to je presne to, co bych rad vedel. Myslel jsem, ze na PAUSE tlacitko na satelitu , ale nee...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  11:30

« Re: Megane chyta na brnk, ak je studene.

S vazelinou alebo olejom na brzdy by som to nevidel az take zhave. Pri tom tlaku, aky na kotuc vyvijaju brzdy sa musi dat zabrzdit, ucinok zrejme klesne, ale nemoze to byt az take zhave (co ak by clovek za jazdy vbehol do kaluze oleja a postriekalo mu to brzdy, s tym predsa musi vyrobca ratat, ci nie?) Ak je to take zhave, to aby som pred kazdym odjazdom kontorloval, ci mi nejaky nepriatel nenamastil kotuce :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  11:29

V tom Renaultackom Euro konektore (co je uz pripraveny v novom aute) je MUTE kabel ? A kde konci jeho druhy koniec ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  11:25

Presne tak. Na mojom Blaupunkte mam na to samostatny konektor, ktory mam vsak nezapojeny, ako som uz pisal (ja nepouzivam HF).
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  11:22

meda neboj, urcite by som to vazelinou nepatlal ;), inac chcem sa pri prvej vymene popytat na nieco kvalitnejsie, alebo vyskusam, co radis ty. Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  09:01

michalbardy- nekde mas napojeny datovy kabel... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  08:52

Ja mam original radio s CD, stalo sice 18 tisic slovenskych korun, ale som spokojny. Pri leasingu sa to rozpocitalo na mensie ciastky, takze sa to dalo prezit:) A mam zabudovane radio, ovladanie na volante,... A funguje super, som s nim spokojny. Mozno to nie je nejaka spicka, ale som rad ze som sa rozhodol si ho vziat.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  08:30

Mel by tam byt konektor pro pripojeni HF, tka je to u vetsiny radii a myslim, ze i u toho originalniho, alespon ja to tak mam!
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.02  08:25

« Original radio + HF

Kdyz jsme u tech radii - nemate nekdo zkusenost s pripojenim HF? Ne a ne mi fungovat MUTE (pri prichozim nebo odchozim hovoru se radio ztisi). Chtel jsem to pripojit na kontakt MUTE konektoru radia - nefunguje. Pak jsem zkoumal, jak je pripojene tlacitko PAUSE od satelitu - ale nevyzkoumal. Nemate nekdo poneti, jak to je?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  08:22

michalbardy>nejlepsi je Indulona s kostivalem :-)). Proboha ne, Orin zertoval (alespon doufam). Jestli Ti piskaji brzdy pri brzdeni, podivej se na desticky, jestli tam neni sprajcnuty nejaky kaminek. Jestli ne, a presto piskaji, prodavaji se desticky s protipiskacimi vlozkami.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  08:19

Orin>bez do *, nebo to nekdo tou vazelinou fakt namaze...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  08:18

Hmm, zacinam tusit, ktera bije. Ja jsem si zase prippojoval sam HandsFree. Kdyz jsem promeroval, kolik je na vystupu MUTE HF do radia, byla tam zmena nejakych 0.5 - 0.8V. Takze u Tebe bych rekl ze to bude naky prechod (napetova spicka) pri vypinani couvacky. Zkus se podivat na napajeci kabely radia, na ukostreni a na MUTE kabel v EURO konektoru.
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.02  08:06

« Podivne Radio

Aaaa. Este som zabudol na jednu vec, ked som zakladal tuto debatu a vyjadroval som moje pocity a skusenosti... Asi som si uz na to zvykol.
    Ked som kupoval auto, tak som sa zhrozil, ze pri velmi dobrej cene auta ponukaju Renoltaci nie bohvie ake radia (ja som ho nemal v zakladnej vybave) za otrasne vysoke ceny. Kupil som si teda radio sam. (Mimochodom, pytal som sa, ze ked si ho budem montovat sam, ci mi pada zaruka, povedali ze nie, ved je to len pripojenie jedneho Euro konektora, ktory je uz tam strceny...)
    Nekupil som sice ziadnu spicku, ale mne staci to co som kupil a namontoval neskor. Mam Blaupunkta Konstanz. Ale jedno je fakt zahada.
    On ma aj moznost pripojenia telefonu, ale na to je zvlast konektor, ktory je nezapojeny. Zapojeny je len ten Euro konektor, kde neviem ci okrem permanetneho napajania, ignition, zeme a reprakov je aj nieco ine. Ked vsak nasadnem do auta a zapnem kluc, Radio sa dostane do stavu Phone, pricom ziadny Phone nie je pripojeny. Musim ho potom volbou rezimu prepnut, aby hral (ci uz radio, alebo CD). A teraz pocuvajte dobre. Do stavu Phone sa prepne vzdy, ked vyradim zo spiatocky !!! Mimochodom, ked startujem auto a mam zaradenu spiatocku, tak Radio normalne nabehne a zacne hrat. Ale ked tu spiatocku vyradim, tak sa prepne do Phone. Sranda nie ? Este stastie, ze to nerobi pri radeni povedzme zo 4 na 5. To by mi liezlo na nervy... Nastastie clovek az tak casto z tej spiatocky nevyraduje. Mimochodom ak je v stave Phone, tak zaradenie spiatocky Radio zapne...
    Dobre, ze ? Absolutne nechapem o co tu ide. Chapem, ze spiatocka ma kontakt kvoli signalizacii, ale co s tym ma to Radio ? Stretol sa niekto z niecim podobnym ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.02  07:48

Mimochodom, no ja neviem, ale VAZELINU na brzdy ? Neznizi to nahodou ich ucinok ? Ale nejaky pripravok na to existuje. Ked som jazdil CIVICA, ten to robil tiez. Ale ked sa siel prevetrat do servisu na nejaku tu prehliadku, tak mu to vzdy niecim nastriekali a bol pokoj, ale urcite to nebola vazelina ;). Skor by ma zaujimalo, ci niekto nevie, ako sa ten pripravok vola (viem, ze to bolo vo forme sprayu).
    Dalsia vec. ORION -> Mas nejaky dovod vypinat motor, ked stojis na semaforoch ?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.07.02  15:54

>Piskanie brzd zarucene uz nebudete nikdy pocut.< no dobre, dobre, ale preco investovat pol melona a este sa odbavovat namastenim brzdnych kotucov, ked mozes vyskocit z balkona na 6 poschodi a mas to s istotou a skoro zadarmo?
  • 00 Reagovat !

foto

01.07.02  14:10

« Megane chyta na brnk, ak je studene.

Pokial stojim minutu na semaforoch s teplym vypnutym motorom, tak treba starterom pretocit asi sekundu, aby to chytilo, ale to je normalny "teply" jav. Kontrolky airbagov a serva maju skutocne nastavene oneskorenie, po otestovani funkcnosti, koli lepsiemu vizualnemu vnimaniu. So startovanim nemaju nic spolocne, teda startovat sa moze hned po zasunuti klucika do spinacej skrinky.
    Inak Megane combi je najlepsie auto ake som doteraz mal, vzhladom k jazdnym a uzitkovym hodnotam + totalna bezporuchovost vozidla.
    P.S. K piskajucim brzdam. Postup: na brzdove kotuce nenesieme priblizne jednu kavovu lyzicku vazeliny a jemne rozotrieme pocelom povrchu kotucov z oboch stran. Piskanie brzd zarucene uz nebudete nikdy pocut.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.07.02  13:41

« Re: Realne

No ved uvidim... Ked sa to stalo mne, tak som pod sedackou urcite nic nemal, ani som s nou nijako nehybal. Som fakt zvedavy, ci sa to este niekedy objavi...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…