Škoda Felicia - koroze
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: cerny silikon pod tesneni oken
Silikon pod gumové těsnění předního a hlavně zadního okna vřele doporučuji - co nejdříve! Mám to vyzkoušené už od Favorita. Stačí normální sanitární tmel nejlépe čirý. Vtlačí se pistolí do spáry guma-karosérie po celém obvodu a prostor se vyplní. Těsnění se po obvodu lehce přitiskne ke kastli a tím se přebytek tmelu vytlačí. Po zaschnutí lze bez problému tmel z karosérie odstranit. Vyjde to na pár korun a tak 15-30 min. práce a výsledek stojí za to. Do auta nebude zatékat kolem těsnění což se stáva a u Fáva je to naprosto běžný jev. Navíc u zadního okna nebude zatékat do dutiny pod oknem a to je prevence koroze nad plastovou lištou. -
« koroze
Měl jsem feldu z roku 96 a rezla hlavně v lemech zadních blatníků(od otlučených kamínků) což by tak hrozné nebylo,ale koroze byla nejvíce patrná
ve zkosené hraně střechy.Teď mám feldu z roku 95
a koroze je také.Ovšem když jsem rozdělal tapecírunk 5-tých dveří tak jsem se zhrozil.Tam je
to K.O. a to u té 96 rozhodně nebylo. -
« Re: MOTIP
Jo, ale pokud jsou tam mikropóry, kterýma to leze zevnitř z uzavřených profilů (a těch je na samonos. kastli většina), tak ti to poleze za čas zase. To je problém např. zadních lemů, to co vidíš zvenku a jeví se jako malý puchýř na barvě, nerezne zvenku, ale zevnitř, z druhý strany je ten plech už pěkně načatej a prorejzá skrz. -
"-- skrytý --" 01.07.02 11:45
« Re: MOTIP
Opravdu? Kdyz rez zcela obrousim az na puvodni "leskly" kov, natru odrezovacem, pak zakladovkou a pak dalsi venkovni barvou, tak jsem nepozoroval, ze by mne cokoliv venku znova rezlo. Nemluvim ted o automobilu, ale to asi bude stejne, nebo ne? Reznout to nemuze, protoze se k zelezu nedostane ani voda ani kyslik... -
« Re: Střecha
Měl jsem "Feldu" pět let. V zimě nejeto, pravidelně myto a voskováno pouze ručně. Stále garážováno. Spodek ošetřen několik týdnu po koupi přípravkem BODY a dutiny voskem Valvoline. Přesto se cca po čtyřech letech objevily puchýře ve sváru přechodu střechy a zadního čela. Zjišťoval jsem proč tomu tak je a zjistil, že na vině je nekvalitní plech dovážený z Košic, který obsahuje velké množství uhlíku a má tendenci více rezivět než je obvyklé. Plech ze kterého se vyrábí Octávie a Fábie se dováží už pozinkovaný z Německa proč asi? Ruku na srdce rezavou Octávii jsem ještě neviděl. -
« Střecha
Mám Feldu asi rok a čtvrt a rezaví v místech sváru plechy střechy a zadního čela v místech přechodu střechy do zadního skosení. To nemluvím o tom , že když přilítne šutr a poškodí lak, tak tam to samo rezaví taky. Jednou jsem už byl na opravě laku po malém škrábnutí aby to nezarezlo, ale nedá se jezdit s každou tečkou...Taky rezaví a to celkem fest kole odtokových otvorů z dutiny zadních dveří, jak se tam drží vytékající voda. Jinak zatím ok. Garážovaná je přez víkend a noc. Celkově si nedělám iluze o antikorozní úpravě. No snad tři roky vydrží....PTD -
« Re: Korozia
co ti ja viem, umyval som ho minuly tyzden a nic, mozno som si nevsimol a kusok samponu mi kvapol do oci - nuz som videl rozmazane :-}
je vsak aj pravda to co som uz napisal je celorocne garazovana a mozno je to aj tym ze na nej jazdi mama a ta zas tych kilometrov nenajazdi az tolko -
« Korozia
Mame doma Feldu december 1996 a dovolim si cestne prehlasit, ze sa na nej neda najst ani jedna kvetinka hrdze. Je pravda, ze ju cely rok garazujeme a voskujeme kazdy druhy rok. ALE sesternica si kupila minuly Jun/Cerven feldu / dokonca s metalizou/ a uz sa jej robia na streche male bodky. Podotykam, ze ju ma cely rok von. Apropo byvame v Tatrach, co je asi tiez dost dolezita informacia. V zime kopec snehu /ked vyjde rok/ a v lete prazi slnko /ked vyjde rok/ :-}