VW golf I, II, III - tipy, triky, pokec

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.08  18:54

« Re: Sytič...

ja mela tedka podobnej problem se svym Polem..chcipalo mi to na volnobeh a kdyz uz jsem to konecne rozjela, tak jsem mela naky divny votacky.. no nejdriv mi vycistili klapku, pak vymenili tepelny cidla- to nepomohlo, tak jsem to dala do jinyho servisu a byly to kabely- - divne se klepal volant a smrdelo to z vyfuku.. tak zkus:)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.08  18:05

« Re: Re: Sytič...

Hm... To sem fakt nečekal. Tak je to skutečně korekce studenýho volnoběhu... Ale TDI to nemá. Vysvětlení je to, že tam máš motor AAZ, což neni TDI.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.08  17:30

« Re: Sytič...

Tak to potom nejspíš nemáš Golfa TDI. Může to být klidně i starší D nebo TD, to na tom nic nemění, protože diesely sytič nikdy neměly. Pokud vím, Golf III neměl manuální sytič ani v benzínové verzi (vždy byl automatický elektronicky řízený). Motory TDI jsou všechny plně elektronicky řízené (žádné lanko, jen a jen počítač) včetně regulace volnoběhu. Je-li motor velmi studený, zvýší řídicí jednotka volnoběh až na těch 1000 / min, ale přepínač na toto tam opravdu sériově nebyl. Co ovšem je možné - koupils auto s powerboxem (krabička zvyšující výkon motoru) nebo jiným udělátkem podobného charakteru. Ty mohou být vypínatelné.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.08  14:38

« Sytič...

Tak co je ta páčka pod světly kterou musím vytáhnout než nastartuju???pokud jí nepovytáhnu tak nastartovat nejde..Jo a proč když už nastartuju a mám otáčky kolem 1000 a tu páčku zastrčím zpět tak mi otáčky klesnou zhruba na 800 a auto se nepříjemně třese...Jinak se omlouvám jestli to někomu příjde legrační ale krom autoškoly nemám z autem zkušenosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.08  10:19

« Re: Golf II Gti a nedá se točit přez 5000

Samozřejmě to může být (a pravděpodobně bude) předstihem. Nech to seřídit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.08  10:14

« Re: Hmm...

Sytič? U tédéíčka? Ty seš legrační :-) Nic takovýho tam neni.

Olej - cokoliv, co plní normu VW505.00 nebo VW505.01 (to musí být napsáno na flašce). Je to naprostá většina olejů tříd 15W-40, 10W-40, 5W-40 a některé oleje tříd 0W-40 a 5W-30.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.12.08  15:15

« Hmm...

Prosím Vás lidičky,jaký olej lít do VW Golf III 1.9 TDI...Je to moje první auto takže nemám zkušenosti...Jo má jak se má správně zacházet ze sytičem při startu???Děkuju mockrát...
  • 00 Reagovat !

foto DeMooro

DeMooro 16.10.08  18:27

« Golf II Gti a nedá se točit přez 5000

Mám problém, koupil sem golfa gti 8v, ale motor se nedá točit přez 5000 otáček za touto hranicí vůbec netáhne a když to zkoušim tak i doivně smrdí, byl by sem moc rád kdyby jste mi nikdo poradil. Předchozí majitel říkal že si hrál z předstihem a že by to potřebovalo nastavit, tak nevim jesli to může být tim.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.08  02:45

« Prosba

Zdravim vas rad bych se zeptal mam golfa 3 1.4 benzim 44 kw rok 1994 obcas se mi stava ze mi z niceho nic spadnou otacky vypne se mi motor a po chvilce to zase naskoci civku i palec jsem dal jiz nove ale porad to same muzete mi prosim poradit co s tim dekuji za odpoved
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.08  20:35

« Zahrádka

Zdravím chci se zeptat jestli se dá na vw golf 3 použít zahrádka škody felicie,fábie nebo octávie.Dík David
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.08.07  15:54

« Zdravim

Měl bych menší dotaz. Má smysl vrážet prachy (do tuningu) golfa II CL 1.8, kterej má najetý bezmála 250tis.km, motorově se auto zdá být v pořádku, má novou spojku a karoserie není nikde "schnilá". Tim tuningem jsem měl na mysli sportovní výfuk, sportovní přímé sání, těsnění pod hlavu válců, tlumiče, kola, lepší olej, třeba něco od Castrolu,lak. Počítal jsem ceny a vyšlo mě to zhruba +,-, do 25.000,- (mimo laku), v další fázi bych tam chtěl pápnout jiný brzdy, popřípadě nechat zkrátit převody, jiné ojnice, lamínat a takový ty hovadiny. Stěžejní ovšem bude to, jestli to má vůbec cenu, viděl jsem golfa, taky II co měl najeto 950.000km a pořád to špapalo obstojně, no ale.... Co vy na to?
  • « 00 Reagovat !

foto PavelK-

PavelK_ 20.08.07  20:55

« Re: palivové čerpadlo

Můžeš napsat co máš za motor? Napadají mě benzínové závady, ale cena přes 20tis. zase napovídá, že jezdíš na naftu. Takže napověz. A nezoufej, III golf je jak Š120, vždycky se dá opravit ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.07  15:16

« palivové čerpadlo

Ahoj, v únoru jsem koupil Golf 3 z roku 1994 a mám s ním pořád problémy. Pokud jedu delší cestu, auto se zahřeje a musím někde zastavit, auto už nelze nastartovat. Máte někdo podobné zkušenosti? Bylo mi řečeno, že je to palivovým čerpadlem a nové stojí přes 20 tisíc + dalších x tisíc práce.
  • « 00 Reagovat !

foto mysak2

mysak2 04.08.07  07:12

« Re: VW gII diesel - startér

Starter se opravit dá. Máš v háji uhlíky. Nejde proud do rotoru starteru. A to prd je elektromagnetická cívka která vysouva pastorek a zároveň spína hlavní proud do mototru starteru. Cenu uhlíků ale z hlavy nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto mysak2

mysak2 04.08.07  06:58

« Re: Dalkové X mlhovky

NO jediná žárovka která má 3 konektory je H4. Dvouoko mělo docela určitě 3 dráty(na kostru, nadalkový a na potkávačky) a žárovku H4.

No a o 4 oka myslim že to je takhle: v těch světlech kajních jsou potkávačky(H3, H7 nebo H1-nevim určitě) a v tech vnitřních jsou dálkový světla(žárovka opět H3,H7,H1) ty mají dva dráty a ten třetí bude podle mě na parkovačku to je žárovka 12V/4W nebo 5W podle typu auta.(obdobně jako golf IV-má prakovačky společně s dalkovýma světlama)
    Takže jeden drát bude + pro dálkové, durhej + pro parkovačku a ten třetí bude společná kostra pro obě žárovky.

PS: nejsem si jistý typem žárovek H3 , H7 i H1 mají shodně dva konektory
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.05.06  22:05

« VW

Ahoj golfa mam taky a měl jsem ho i s 4 okou maskou ale draty tam byměly být jen dva ať už jde o mlhovky nebo o dalkové světla. jedna kostra a druhy přívod proudumod relátka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  19:25

« IV

Zdravim golfisty, chtel bych se zeptat, za kolik by se tak dal sehnat triramenny volant do IV. golfa... Dik
  • 00 Reagovat !

foto Petr-Kneifl

Petr Kneifl 24.03.06  20:36

« Dalkové X mlhovky

Koupil jsem starsiho Golfa II (1989) 1.6 CL! Předek byl po nehodě a tak tam není orig. maska! Původně tam bylo dvouoko! Teď tam je 4oko! Zjistil jsem že tam jsou nejspíše mlhovky- žárovka H3! Nevíte někdo co se do toho dávalo? Jsou tam konektory na 3 dráty!
  • 00 Reagovat !

foto

06.01.03  22:28

« VW GOLF II RALLY na prodej

VW Golf II RALLY /G60,syncro/rv. 1989 puvodní stav červená barva,komplet doklady,160000km,po STK cena 100000,- 777/102035
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  14:25

« Re:

Obávám se, že tento soft ve verzi shareware načte pouze jednu chybu a pár dalších věcí není aktivních, ale možná se mýlím, tento soft máme, legálně koupenej a myslím, že je super a ta cena je proti konkurenci, řekl bych parádní...
    Zkoušel jsi tu Shareware verzi někde? Možná, že je je rozdíl mezi Shareware verzí a neaktivovanou plnou verzí.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…