alu ráfky (hliníková kola)
« Re: Dotaz
Diky za vysvetleni. Zalezi tedy na tom kterem konkretnim typu alu-rafku. Na rozdil od pneumatik, problematiku rafku jsem nikdy neresil, vzdycky jsem jezdil s plechacema. Ted mam moznost koupe auta s alu, proto se ptam. Jeste jedna otazka od nevedomeho :-) Co presne znamenaji rozmery udavane u rafku a v jakych jsou jednotkach? -
"-- skrytý --" 06.08.02 19:47
« Re: Dotaz
uvedu to na priklade: kdyz na plech.rafek o rozmeru 5,5x15 obuji pneumatiku 195/50 R15, pak bude auto v zatackach zakonite "plavat"...kdyz ovsem ty same pneumatiky obuji naalu rafek o rozmeru 7x15, pak bude auto sedet jako "pribite"...to ale samozrejme nepalti o orig.alu rafcich napr.u Skody, kde se na Octavii i tak davaji rafky 5,5x15 ==>pouze kvuli parade! -
« Re: Dotaz
Pridavam se k dotazu na klady a zapory alu-disku v porovnani s plechacema. O okrasu mi nejde. Zatim tu odpovedi moc presvedcive nevyznely. Snad jedine ta pevnost v zatackach, i kdyz je otazkou, jak moc vadi, kdyz se plechac v zatacce malicko prohne. Upozornuju, ze se zajimam o jizdni vlastnosti za bezneho provozu. -
« Re: Leštěné disky
to residents: Já taky. Když jsem si uvědomil, kolik hnusný, špinavý dřiny je za tím a rozpočítal jsem si to jenom svou blbou mzdou na hodinu, kterou dostávám v práci, zjistil jsem, že se skoro vyplatí koupit nový kola a připlatit si tisícovku za leštěný provedení. -
"-- skrytý --" 22.07.02 20:02
« Re: Dotz
doporucena MO cena pro DOTZ JARAMA 7x17 je 6039Kc a pro 8x17 6210 - predpokladana sleva by byla asi 15%...nicmene si myslim, ze lze vybrat i jine-podobne rafky z naseho sortimentu, kt.by mohly byt levnejsi (prosim jeste o specifikaci auta-rozmeru, sirky rafku a ET-poslal bych na mail aktualni nabidku z toho, co je dostupne) -
« Re: Dotz
V klidu, neřeš to, že někomu leze krkem, jak furt něco chci a nemám na to, tak holt je mi líto, už jsem takovej, no. Ptal jsem se fakt cvičně, prostě kdyby byla šance na Dotz Jarama v 17" za hezkou cenutakovou aby mi stálo za to prodat moje stávající cca 3 měsíce ježděný Dotz Jarama 15" obuté do 205/50/15 V Kumho s ještě slušným vzorkem a koupit ty 17" a ještě je zvládnout obout a nemuset vytlačit obří sumu... takže to je moje poptáfka (a zároveň vysvětlení pro ty co si myslí, že sem *).
Dík za péči... KaZaN