alu ráfky (hliníková kola)
« Re: Vycisteni ALU disku
Sprej na ráfky, větší balení cca 150 Kč. Třeba Motip, protože na to pak lze navázat akrylovým bezbarvým lakem stejné značky - používá se jako krycí lak na metalízu. Ale v principu by měl stačit jen ten sprej na ráfky. Když se přebrousí pod vodou 1000 brusným papírem a přeleští...... -
« Re: Vycisteni ALU disku
Diky za odpoved. Nejake specialni cisteni neresim. Jde mi ciste o ty hlubsi vrypy, ktere jdou pod lak. Ani nejaka ta nerovnost me nerozhodi, takze tmelit asi nebudu. Kolik tak cca ten sprej na rafky stoji? A bezbarvy lak pouzivas taky nejaky specialni? Mimochodem, co kdybych to natrel (nastrikal) nejakym normalnim emailem, bude to na slitine drzet? Ze bude trochu jiny odstin mi nevadi. -
« Re: Vycisteni ALU disku
Jsou spousty nejrůznějších přípravků na čištění litých kol, ale pokud nezabírají a je to moc do hloubky,, pak lze použít nějaký intenzivní čistič laku nebo třeba Sonax-leštící pasta, Tempo krém, prostě něco čím se leští lak třeba po přestříkání a co má mírně brusné účinky. Pokud jde o škrábance a vrypy. Vytmelit, je-li to hluboký, přebrousit, přestříkat sprejem na ráfky a přes to bezbarvý lak. To je co dělám já. Problém jen je trefit odstín toho spreje na ráfky. -
« Střed na alu
Chci se zeptat. Koupil sem si na zimu alu ráfky. Nic moc takový jednoduchý design ala Passat a Audiny - 5 paprsků. Rozteč OK středová díra OK ale po montáži není dost hloubky na nasazení středových záslepek - jen vepředu. Je tam takovej ten klobouček přes střed - mám zadokolku, vzadu normální matky na poloosy bez kloboučku. Dá se ten kloubouček nějak sundat a třeba trochu upravit jeho hloubka?
Dik Petr -
« oprava skrabancu a vrypu
Budu ukladat disky s letnima gumama a pri te prilezitosti bych rad trochu zafixoval nejruznejsi skrabance a vrypy. Nic neni hlubsi nez cca 2-3mm. Vsiml jsem si, ze se u hlubsich vrypu na povrchu tvori neco jako naznak rezi (?). Nejde mi az tak moc o to, aby vypadaly jako nove. Spis o to, aby zustaly funkcne OK. Takze lehce zbrousit a natrit. Kupovat nejaky specialni pripravek z ktereho vypotrebuju par kapek se mi nechce. Co, prosim, doporucujete? -
« Vycisteni ALU disku
Pri ukladani ALU disku do sklepa, jsem si vsimnul, ze jsou pekne *. Tak jsem to cistil a zjistil jsem, ze na tech co byli na prednich kolech, se zrejme zazraly (zapekly, ci co ja vim) asi zbytky z brzdoveho oblozeni. A tak se ptam, cim by to bylo nejlepe vycistit. Ptam se uz ted, at to neresim az na jare. Diky. -
« prodám
Prodám AEZ ECCO 6x14, ET 38, 4x100 (pův.cena 3400 Kč, jsou v perfektním stavu-pár malých škrábnutí) včetně pneu YOOHAMA 195/45(pův.cena 3950 Kč), vzorek cca 5mm. Cena 8 000 Kč + pneu zdarma. tel. 605 149 072 (Příbram),benes.vac@tiscali.cz. Náhled kola: www.alcar.cz/wheels/picturebase/75.jpg
Náhled pneu:
www.e-pneu.cz/images/id_model/yo_a539.jp… -
« Re: Opravy ALU diskov
No, teď se mi to stalo také, a tak jsem si řekl že se sem podívám, co na to odborníci. Nicméně můj postup opravy byl ten, že jsem to odřený místo vybrousil papírem 800-1200. Pak jsem použil spray na ráfky Motip, ale protože to bylo jen nepatrný, tak jsem si ho nastříkal na kus alobalu a na poškozené místo nanesl štětečkem. Přes to pak krycí lak na metalízu co mám v opravné sadě na kastli a pak vyleštit /mě se osvědčil SONAX leštící pasta/. Z barev na ráfky se mi ještě na dřívějším autě na Borbetech osvědčil Berner. Bohužel v tech různých opravných sadách na stříbrné metalízy se žádná zatím nehodila na hliníkové ráfky. Zde se tuším používá komaxit, ale jak to sehnat nevím. -
"-- skrytý --" 09.08.02 14:47
« Re: ALU pro 185/65 R15
to stanleypaul: 185/65R15 lze obout na rafky sire 5,0-6,5", takze na 7" je tezko obujete a kdyz se Vam to nahodou podari, pak nebude spravne sedet patka na rafku-nedoporucuji! reseni je sirsi pneu nebo uzsi disk-spotreba pri zachovani sirky pneu je stejna!