VW GOLF....To NEJlepsi auto na svete! Jaky mate zkusenosti?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.03.02  05:05

« Re: taky 4 valec by som chcel

posez na motorke - zalezi na akej. od piatka do nedele som na skutri sedel takmer 40 hodin a najazdil 550km :-) a teda nehovorim ze to bolo v pohode, ale dalo sa. na tej honde by som to jednoznacne nevydrzal.
    co sa tyka skusania - este ho poprosim o pozicanie, ale nebudem to skusat, pri robote na to nieje bezpecne miesto, a 8-9000 otacok na jednotke je okolo 100km/h na dvojke vyse 150 (neviem presne ako je to sprevodovane)
    a vobec, to je moc silna motorka, pre mna teraz urcite. chcel by som nejaku motorku, ked sa vratim zivy :-) ale planujem skorej nieco pohodlnejsie (posed rovno, nie lezmo), nejakeho nahaca, okolo 1000ccm... ako je na tom bandit?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  21:57

to matus: Tak to jsi jel skoro na volnoběh. Co dělají motorky po překročení 8tis. otáček, se vymyká všemu normálnímu, buď rád, žes to nezkusil, už bys tu asi nebyl. Já mám nějakejch 12 kg na koně a nejede to špatně. Motorka má 1.0x kg na koně. To mluví o všem. Ale kdo na to není zvyklej, toho motorka zle vytrestá. Posez na motorce je ale na * a pohodlí auta je to na míle vzdáleno. Ale tohle už dál nechci srovnávat, nechci bejt za vola :o) Raketa na kolech!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.02  21:31

« Re: spotřeba

prof: ještě k tomu, proč japonci dělají i víceválce, když mají dobré 4válce. Myslím, že hlavní podíl na tom taky má to, že prostě v některých (hlavně luxusních) autech ty čtyřválce vypadají jako motorky do hodinek (na to bohužel taky ještě mnohé evropské automobilky taky nepřišly...) - takže takovému Superbu 1,8T se člověk může akorát smát, zatímco před třeba už jen obyčejným Lexusem IS200 se zastaví a u LS430 vydechne obdivem (ovšem má to tu nevýhodu, že bohužel ten osmiválec u LS430 je slyšet jen za velmi dobrých povětrnostních podmínek, nejlépe v nějakém zvukově izolovaném prostoru a při vytočení do hodně vysokých otáček...)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.02  17:36

matus: To je škoda, že jsi se nedostal alespoň nad těch 8-9000ot/min. Tam se pootočení plynem projevuje jako neviditelná rána palicí zezadu do tý motorky. Ne, to jsi neměl psát! Dokud si na to člověk nevzpomene, je schopen se jakž takž dočkat slušnýho počasí, ale takhle? :-))) To vypadá na brzskej výlet!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.03.02  01:52

som chcel este dodat, ze ono to islo na dvojke od 2000 do 3000 dost super a do tych 5000 to bolo uz dost nenormalne, no a ked tam bolo okolo tych 5000 tak som mal pocit, ze s tej motorky padnem a svetlo svietilo niekde na juzny kriz :)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 25.03.02  01:48

« taky 4 valec by som chcel

ach, chlapi, este teraz mam adrenalin v krvi, ked si spomeniem, co som vcera soferoval.
    dostala sa mi pod nohy honda fireblade 900ccm, co ma 152 koni a 170kg suchu vahu.
    uz po nastartovani to bola parada, krasny syty zvuk, ale stacilo sa len dotknut plynu a co ten motor robil...no co vam budem hovorit, bal som sa MOC! ale isiel som na to, pustil som sa na vacsiu cestu, kde som to troska vyskusal, nestihal som kukat na pristroje, ale max som isiel asi na 5000ot a to bolo neuveritelne co ta motorka robila, a pri tom max vykon je pri 11000, neviem co by to so mnou robilo :-)
    pri tych 5000ot sa to akurat zobudzalo, ale isiel som v 60 km/h zone a tu su pokuty dost drahe, takze som sa bal aj policajtov.
    proste uplne peklo, brzdy ostre nenormalne (narazil som na nadrz :-) ) no stihacka, samovrazedny stroj.
    ale co sa mi nepacilo bola ta poloha na motorke, akoze lezat hrudou na nadrzi, a mat skrcene nohy...to neni moc ono
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.02  20:39

no ... uz to s tym zvukom chapem, V8 je diagnoza, tak uz si rozumieme :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.02  14:12

to prof: Většího magora než Tebe? Vlastně jo, sebe! :-D

S tím popisem zvuků jsi to fakt vymákl. Akorát bych se přimluvil za to, že řadovej šestiválec ve vyšších otáčkách chrčí, čtyřválcovej boxer prdí a že dvanáctiválec ve vyšších otáčkách skučí - viz Diablo a taky starý Ferrari z 60. a 70. let.

Jo a nezapomněl bych dodat, že V8 v celém rozsahu chrochtá a z toho motoru úplně čiší, jak mu benzínek chutná a on přitom mlaská. Moje další auto bude V8 a to zcela bez pochyb. Nic nemá zvuk podobné hloubky a stejných léčivých harmonických složek, to víme oba a je to fakt. Když slyším V8 bublat těsně nad volnoběhem tak do 1500 ot./min, pociťuji blaženost a když slyším řvát Big Block s otevřenými výfuky V8 7.2litru z Dodge Chargeru rok 1968, tak mi leze mráz po zádech a mám z toho husí kůži jako pralinky >:o§
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.02  07:27

Myslím, že bych k těm zvukům měl něco taky dodat. Je pravda, že kultivovanost moderních 4 válců je neskutečná. Např. Mazda626, Toyota Corola, Honda, vůbec všichni Japonci jsou opravdu technický 4 válcový klenoty. Evropští výrobci, včetně oltáře VW se za nima mohou leda tak se závistí a slzou v oku dívat. Když mají Japonci ale tak kultivovaný a výkonný 4 válce, proč dělají vůbec 6 a někteří i více válce? Aha, a jsme u toho! Kdosi se tady toho už dotkl, ale kultivovaný 4 válec okolo 3 tis. otáček je jedna věc a v 6 tis už to zas tak moc kultivovaný není. Krouťák odspodu nedá nikomu spát a tak kde už nestačí proměnný časování, délka sání, nebo dokonce kompresní poměr (SAAB), tam musí nastoupit minimálně další hrnec či další pár hrnců, nebo ještě lépe dva páry hrnců. Je to nakonec mnohem levnější a spolehlivější než překomplikovaný a drahý management, jenž se snaží dohnat stejnou věc jinou cestou. Ale zpět ke zvukům. Zvuk je u auta velmi důležitý a pro člověka, který autům a motorům vůbec propadl(a že je nás opravdu dost), je to věc nezbytná. Možná jsem to tady už uváděl, ale(platí pro 4 dobé motory) : jednoválec bafe, dvouválec blafe, tříválec drčí, 4válec vrčí, 5válec bručí, 6válec šumí, 8válec bublá, 10válec mručí, 12 válec šumí, 16válec syčí. Dlužno dodat, že od 10válce výš to přestává být takový požitek, zvláště pro nás, kteří jsme přeci jenom naladěni na ty nižší frekvence. Na závěr bych chtěl jen jeden poznatek: Ze všech těch zvuků má 8 válec vyjímečnou vlastnost a to sice že jeho zvuk léčí. Sami si to může vyzkoušet, ale otevřený výfuk 8válce zvedne hlavu i těm nejsklesleším :-)) Proto jsem do svýho RAMu sice namontoval rádio, nicméně skutečně jen jako výplň díry v palubce, i když vím, že hraje. Vůbec jsem ho nezapojoval. Asi nejdůležitější bylo pro mně to, že je na něm napsáno Chrysler :-))) Znáte snad většího magora? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.03.02  06:42

to aTTim: Taky mám radši V8 zadokol Ameriky, ne BMW jak by se mohlo zdát, ale je to asi nejlepší klasika z Evropy v týhle ceně, to auto se mi fakt líbí, tak jsem do něj spadnul. Ale včera jsem se vezl v Corvettě, známý tomu pěkně naložil, žlutá 92, 310 koní, automat mi nevadil, čtyřikrát to koplo a jedeš stošedesát :o)

to yyyy: No, tohle je srandovní příspěvek, nejdřív trolejbus a pak ta smělá teorie s ampliónem :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  18:56

rbaron> nieco na tom zvuku fakt bude, ked zacali do trolejbusov montovat to srandovne impulzne ovladanie co bolo pocut ako je motor ovladany, bola fakt ina kava ... tak ma napadlo, kupit si ozajstne auto co nie je pocut motor, a do reprakov si pustit zvuk ktory mi najlepsie vyhovuje ... :-) ... proste rano do roboty trabanta, v nedelu nejaku 8 litrovu ameriku, a ked vytecem, a niekomu to chcem nandat, tak sumiho na F1 ... a este tak mat taky ten amplion na streche, a pustat to po meste von z auta ... no parada ...
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.02  17:49

« BRNO

Večer budu v garáži pucovat. Ráno na tuning. Mám to přes celý město, takže ať neotravujou benga. Posledně mě otravovali a dostal sem flastra za rychlost:) Takže bacha.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  16:59

Souhlasím, zvuk motoru zvlášť u aut V6, V8, V12 ... to je prostě něco nepopsatelně nádhernýho. Tuhle mě zrovna uchvátilo BMW 635, ale s implantovanou V12 (byla někoho z bmw tuningu CZ). To prostě nemělo chybu.
    Jinak já mám taky konfekční auto, protože s ním prostě potřebuju dnes a denně jezdit. Jednou mám ale políčeno na ameriku s V8, brum brum brum ...
    Golf kterékoliv generace je normální konfekční auto, nic víc a jezdí jich hrozně moc. Taky tuning na Golfa je vlastně o ničem - všechno už je vymyšlené a všechno se dá koupit, takže když přijedeš na sraz s Golfem, bude jich tam zaručeně nejvíc a těžko budeš originální. Golf jako normální auto na ježdění - jo, klidně, ale dělat z něj něco víc nemá cenu. I když dlužno říct, takový Dahlbäck Golf RSI s V5 turbo motorem z Audi, to je mňam. Ale to má do Golfa asi tak daleko jako Octavia RS do Octavie WRC ...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  15:59

to MatuS: Rozdíl mezi námi a Tebou je ten, že ty hledáš v autě ideální dopravní prostředek. Takoví jako ty nakonec udělají ze všech aut elektromobily bez volantu s klávesnici pro napsání města na konci trasy.

Já hledám v autě styl, potěšení, zábavu, krásu, opojení z toho, jak krásně může všechno dohromady fungovat, jak zní a jede. Je to takový dokonalý organismus. Je to něco nepopsatelného, když si člověk uvědomí, že obyčejný shluk kovů jde uspořádat do něčeho tak výjimečného jako je fungující automobil. My, které to baví, prostě chceme motory slyšet! Pochop to!
  • 00 Reagovat !

foto

21.03.02  23:38

« golf IV

caues, vcera jsem udelal prvni delsi cestu s golfem IV, zhruba 600km.....nerikam, ze to bylo spatny, to ne, ale kdyz jsem dnes rano usedl do svoji mazdy 323F (coz je auto velmi podobne) uplne stejne stare ('99) a i stejny pocet kilometru (zhruba 70t) tak jsem byl rad, ze mazda dela to co dela, a musi to rict nahlas, japonec je japonec. je fakt, ze v mnohem je to otazka vkusu (tvar a zpracovani palubni desky a interieru vubec) nekde technicka dokonalost (i hloupe sterace na mazde setrou tak ze clovek i neco vidi, na rozdil od golfu, kde jsem jel chvilema po pameti) nekdy jen ergonomie, kde ktery cudlik je nebo neni (to je mozna otazka zvyku), ok v golfu se mi libilo modry podsviceni pristroju, mazda ma mnohem lepe odstupnovanou prevodovku a taky se presneji radi...atd atd .... ja vim, ze se vzdy maji srovnavat veci podobne, to v tomhle pripade snad plati.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  19:28

« Re: ???

HI all! Tak som si trochu prescreenoval MotorCafe a rozhodol som sa, ze aj ja nieco pridam. A som velmi rad, ze je tu konecne Forum o Golfe. Teda, ked som si cital, ako sa niektori z Vas rozplyvali napr. nad niecim takym ako je Fabia, /najlepsie MPI 44 KW/, tak potom skutocne nechapem, co mozte tolko brblat na Golfa. Ja mam teraz druheho Golfa - predtym II., teraz IV. A nemozem sa stazovat. Urcite by som si ine auto nevybral - myslim ze v svojej kategorii ma Golf dost chabu konkurenciu. Ale vsetko je vec vkusu, ved ja tu nakoniec ani nikoho neposielam k ocnemu, ked sa mu viac paci napr. take nieco ako Focus.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  10:49

to matuS:.....btw alfa166 mala krasny zvuk pri 5000 a viacej, naozaj symfonia a iba 6 valec, ale to je fasa tak na 20minut. potom to zacne vadit......
    Tenhle V6(ale dvouventil) motor ve své alfině zrovna mám. Rozhodně pořád netočím 5000 a více. To opravdu není třeba. Běžně při jízdě točím 1500-2500 (absolutní ticho), protože i to je dostatečná síla. A když už jezdím do omezovače, tak mi rozhodně ten náááádhernej brukot nevadí, protože o ten právě jde. Mimochodem jestli chceš opravdu tichý auto, tak u brněnskýho Zetoru sem viděl moc pěknej elektromobil Tatra pickup:)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  09:14

(o: no comment, řečeno bylo vše... a chibytchek taky akorát (o: hihi
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  09:09

** ti pravopysné chibi... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  08:31

nevím kde jsi ty zkušenosti nabral. Nicméně povětšinou platí, čím víc válců tím je auto tižší. Když budeš mít 8 válců tak ve 195 (tam mám omezovač) uslyšíš jen vítr. Žádná přetočený motor nic. Zvuk je slyšet jen při prudké akceleraci, nebo rozjíždění. To samé platí o V6. 4 válec je hlučný, ve 130 slyšíš motor což je naprosto nepřípustné. A akcelerace čírá žádná, nehledě na to že 4 válec nemá ten kontinuální tah motoru a musí se prosit aby vůbec nějak jel. V6 a V8 táhne pořád bez žadných zjevných děr ve výkonu. A vůbec 4 válec je z nouze cnost. Je to nevyvážený, nekultivovaný, hlučný...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…