Autobaterie

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.02  11:00

« Kapacity baterek

Na stránkách Akumy je možnost vyhledat doporučenou baterku pro konkrétní vozidlo. Pak jsou tam dvě varianty od Akumy. Zaujala mě kolonka EN [A] kde je třeba 420A nebo 600A zatímco já mám na svojí baterce v autě jen 250A. To by vysvětlovalo, proč ten startér zrovna živý není!:)
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.02  21:36

« soviet power

Komu vydrzela baterie 12 let? Mýmu fotrovi v žigulovi od roku 1975 do 1987. Byla to taková škaredá černá mrcha v ocelovým obalu zezhora zalitá asfaltem, kterým probublala kyselina ven, tak šla pryč. Já měl nejdéle Vartu asi pět let a mrtvola.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.02  16:03

« Re: Hustota na 130%

Takhle často jako ty tu tvojí baterku nezalívám
    skoro ani kytky v pokoji. Vážně, pokud musíš dolívat akumulátor každé dva měsíce, tak to není normální. Možná tak každé dva roky by se dalo tolerovat...
  • 00 Reagovat !

foto

12.03.02  14:04

« Hustota na 130%

Zdravím Vás. Stretli ste sa niekto s tým, že by hustota elektrolytu bola stále na 120 - 130% (cez 1,32 st.)? Nemám problémy so štartovaním, ale nezdá sa mi to normálne. Furt dolievam iba vodu, je pravda, že častejšie ako u minulého diesla (vtedy tak raz za pol roka, teraz raz za dva mesiace). Baterka 66Ah má dva roky a nechcel by som aby odišla skôr ako má na to nárok.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.02  15:08

« Re: Autobaterie

No,karu sem uz s tim radiem koupil.Jestli vam to bere nejakejch 30 mA,tak to mam nekde problem.Alarm + radio + hodiny = cca 260 mA.To je dost co? To mam baj voko za den 6 A v tahu.Samotnej alarm mi vzal 10 mA,hodiny 130,radio 120 mA.Takze mam nekde problem.Ted to mam vodpojeny krome alarmu a zatim pohoda.Jen me stve,ze sem kvuli tomu buzeroval prodejce a reklamoval sem mu novou baterku.No,nekdy se vsechno nepovede.Trona
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.02  12:41

Hmm autoradio je origos nebo jsi ho tam daval sam ? Nejsem odbornik, ale kdyz blbe v zadu neco pripojis, tak to bude mi moc velky odber. Tuším, že něco kolem antény to bylo. Hele ale fakt se v tom nevyznám. Jinak napětí ve vypnutém autě mám... Ježiš já už jsem to zapoměl 0.05A nebo 0.5A :))))) Sorry, moc jsem ti nepomohl :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.02  12:39

Cca 30mA radio + hodiny + alarm
  • 00 Reagovat !

foto

06.03.02  12:26

« Autobaterie

Chlapi,nevite nekdo nahodou,kolik vam bere proudu radio v klidu,tzn.nespustene,jenom udrzovani pameti? A kolik proudu berou palubni hodiny?Vona mi totiz klekla i ta druha baterka a tak sem meril proud a nejakej stalej vodber tam je.Tak to chci porovnat.Asi mam nejakej slusek v radiu,nebo co.Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.02  16:45

« Re: Reklamace

Jsem si naprosto jisty,ze to dobiji dobre.Nejdriv jsem to s brachou meril a altik dobiji v pohode.Pak jsem tam vrazil starsi baterku a s tou ted jezdim.V mrazech -15 °C sice druhy den uz nenatocila motor(ta stasi baterie,proto sem taky kupoval novou),ale ted drzi jak blazen.Takze dobijeni vylucuju.Ze by se mi jedna baterka v pohode dobijela a druha ne? To by bylo hooodne divny.Trona
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.02  12:05

Ak bateria odchadza tak rychlo ako pises, je to podozrive. Dobija "altik" správne ?? Dobijacie napatie byva cca 13,8-14,3 V. Uz napatie na spodnej hodnote moze byt v zime problem, hoci v lete je vsetko OK. Podobny problem ma pred par rokmi dovadzal do zufalstva. Namerane napatie 13,4V bateria po cca 3 tyzdnoch ledva tocila po dobiti na nabijacke sa to opakovalo. Na kontrolke sa to nepozna, ale autoelektrikar to zmeria za par sekund. Po vymene regulatora bolo napatie 14,3 V a uz ziadne problemy. Hodne zdaru !!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  15:43

Baterky Bosch tam zarucene vyrabeji, ale jestli zrovna Silver...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  15:35

tak to tedy nevim, ze by AKUMA vyrabela ekvivalent napr.k BOSCH SILVER apod.? ale kdyz rikas, ze mas info "od pramene"?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  11:09

Hmm a uplně nejlepší na to je to, že se všechny baterky vyráběj v Český Lípě :-) Soused tak od bratra co tam děla IT dostáva za tovární cenu baterku a paklík nálepek :o) nalepka Bosch se mu zdala nejhezčí :-) I když Varta taky nebyla k zahození :-) Tyhle otázky bych zase až tak něřešil. A propo Česká Lípa může vyrábet baterky i pro Jagouše a nově má certifikát na BMW jenom prý říkal, že musel upravit čidla, neb BMW vyžadoval černé provedení baterii a stroj nedokázal poznat přítomnost baterky ve stroji :-) Prostě se smiřte s tím, že baterky vyrábí jedna OEM továrna a flákají se na to jiné nálepky eventuálně jiná krabice :)
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  10:42

ono taky asi hodne zalezi na znacce-ja mam tedka asi uz 4. rok BAREN 55Ah a az na to, ze ma malou kapacitu, sem naprosto spokojenej-i kdyz uvazuju co nejdriv o koupi nove (aspon 72Ah-vetsi se mi tam nevejde:(...ona se ale kvalitni baterka vyplati, kdyz clovek startuje kazdej den (i pri -20st.) a pak jeste k tomu pusti muziku (pres zesak, kterej ve spicce bere az 50A:)..tzn.budu asi vybirat bud BOSCH nebo VARTA (samo bezudrbovky) - oproti AKUMA je cena asi o 10-20% vyssi, ale nerad bych kvuli par stovkam nekde zustal "viset"
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.02  10:15

hm, do auta 1.8 mam predepsanou 60 Ah. Ale minimalne 2 roky byla v aute 44 Ah, fungovalo to vse tak, ze jsem si toho vsimnul az po pul roce, kdy jsem ji chtel pred zimou zkontrolovat. Odjezdila 2 zimy s nabitim pred a po zime a klekla pred 3 mesici.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  12:47

Mam benzin.Ja tam mel puvodne tu 66 Ah,ale jinou nemeli nez tu 55 Ah,tak jsem ji koupil.Den po vanocich se baterka schani fakt blbe.To byly ty mrazy a tak jsem to nechtel nechat na nahode,jestli nastrtuju nebo ne.Tak sem vzal radsi tu o neco slabsi a rikal jsem si,ze ji aspon altik pekne dobije.Jak sem se ale splet s tim vyberem.U pumpy uz ji nikdy nekoupim.Fakt me nasrali.Kdybych nemel tu starou,tak bych ted schanel jeste jednu,kdyz si ji chytraci museli vzit na otestovani.Prodejce me este rozesmal tou poznamkou,jestli tam nemam skrat.Fakt me pobavil.Nechtel sem zbytecne prudit a tak jsem ji dal jeste jednu sanci.Na nabijecce sem ji nabil,v sobotu rano sem ji dal do auta(a nastartoval sem)a v nedeli dopoledne si ani netukla.Jen mi stezi rozsvitila kontrolky.Prodejsi sem navrhoval,at mi ji vymeni a ze nebudu prudit,ale tim,ze my ji nevymenil a nechal me na holickach bez baterky,tak tim to u me posral.Jak zjistej,ze je baterka v haji a bude mi chtit nacpat jinou,beru si penize a uz me tam neuvidi,zmetek.At si ty svy baterky a metody chovani k zakaznikovi necha.Trona
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  12:33

Tak to je uplne stejnej pripad,kterej jsem resil na konci roku.Chtel jsem zvysit hlavne startovaci vykon,takze jsem nakonec nasel podle mne slusnej kompromis mezi vykonem a cenou Akuma Comfort 61Ah,startovaci asi 330 A mereno v DIN.Za 1890,-.Jenze tu prvni jsem koupil u autorizovanyho prodejce Skodovek za rohem(nechtel jsem nikde pajdat),ze by ji zmerili nebo jinak ukazali jaka je ani nahodou.(,merak vubec nemaji).Doma jsem zmeril a hodil na nabijecku,zaboha si nedala rict a nedostal jsem ji na plny nabiti.Takze reklamovat,sepsali a poslali na overeni do svyho servisu,no ani tam ji nenamlatili.Takze jsem si nechal vratit penize,protoze mi ani nebyli schopny ukazat,jak dlouho je tam maji.Koupil jsem stejnou v podnikovy proidejne Akumy,zmerili,ukazali kdy vyrobena,spokojenej.Kdyz si prectes ty papiry k ni,tak tam je ,jak se o uskladnenou starat,to vetsinou vubec nedelaji a bylo mi receno,ze tohle je s nejvetsi pravdepodobnosti pricinou vnitrnich procesu,ktery uz se nedaji napravit.Aby byl clovek odbornikem na vsechno,kdyz se nechce napalit.Uf,to bylo dlouhy.Jo,u Tvyho auta by mi vubec nevadila vetsi,jen se musi vejit,altik si poradi.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  12:17

A máš Trono diesela nebo benzína? Pro benzínový auto bych viděl jako optimální tu 66Ah a pro diesela raději 88Ah.
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.02  10:59

« Reklamace

Tak jsem koupil novou baterku do kary a po mesici je v haji.Prodejce mi ji nechtel vymenit,tak sem ji musel dat na normalni reklamaci.Mel jste uz nekdy taky takovouhle zkusenost?Nechapu,proc to nechteji vymenit.Prece nebudu mesic jezdit na plochou baterku?Jinak jsem zjistil,ze ta nova baterka byla vyrobena v 4/2001 a do vanoc roku 2001 jim stala na krame.Muze to byt ta vada,proc nejde ? Se starsi baterkou ted jezdim v pohode,takze bych asi vyloucil skrat,nebo neco podobnyho.Este se zeptam,jak velkou baterku(myslim kapacitne) doporucujete pro auto o obsahu 2-2.5 litru? Staci na to 55 Ah,nebo je lepsi koupit aspon 66 Ah? Jak to bude s dobijenim.U ty slabsi,nehrozi prebijeni?Nebo bude v pohode a bude se naopak dobyjet na plny vykon?
    Diky vsem za rady.Trona
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.02  10:54

« Reklamace

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…