Autobaterie
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 18.08.04 15:13
« Re: Baterie Banner
Batéria Power Bull je v podstate klasickej konštrukcie. Bezúdržbovosť spočíva v legúre mriežok elektród vápnikom, čo zabezpečuje minimálny odpar vody a nízke samovybíjanie. Kondenzácia pár je zabezpečená štvorkomorovým systémom uzatvárajúcim odplyňovací kanál. Pod nálepkami sú bežné zátky, čo umožňuje doliatie batérie v prípade vyvarenia (napr. pri poruche regulátora napätia). Uni Bull je typická bezúdržbová batéria pevne uzavretá zátkami typu Accusafe s gore membránou. Pracujú s miernym pretlakom. Nemali by sa otvárať. Výrobca mal snahu štyrmi typmi štvorvývodových batérií pokryť celý vozidlový park včítane Fordov. Hodia sa však do máloktorého Forda. Tieto "vápnikové" baterky majú výhodu, že znášajú vyššie dobíjacie napätie nových typov áut (14,5V), oproti napr. Akume. Nevýhodou je minimálna odolnosť voči hlbokému vybíjaniu a cyklovaniu. Hodia sa do "parádnych áut". -
« Re: Re: akumulátor K.O.?
tak na to bacha, i novy meri Hooooodddddddddnnnneeee orientacne!!!!
Nejlepsi mereni je na specialnim prumysloven nabijeci - vybijeci. Takze bych se spise u hustomeru primlouval k jeho pravidelnemu pouzivani jak pred nabitim/vybitim, tak i po nabiti, aby jsem si na nej "zvykl", jak meri a co je normalni a co ne...
...a jinak panove, tato diskuze asi uplne zanikne, protoze vyrobci accu udelali takovy skok dopredu za poslednich par let, ze nebude co spravovat a kdyz se accu poskodi tak se koupi novy, tak jako kazdy druhy nahradni dil.... -
« Re: To Oddie:
all: Klidně tu přiznám, že automaty vykazují vyšší poruchovost, než manuály. Nikdy se mi teda automat nevysypal (zatímco kolegovi cca 3x). Mám pocit, že je to jenom způsobem zacházení. Jestliže budu řadit bez spojky, taky mi manuál moc dlouho nevydrží. Automat má tu smůlu, že pokud s ním někdo zachází podobně, tak to nedává tolik znát a nevyluzuje tak silný varovný zvuky, že se mu to nelíbí. Tak může jeho uživatel nabýt dojmu, že je vše v pořádku a tím je celá věc skončená. Skříň se mu vysype a on jenom řekne, že automat už nechce ani vidět, že nic nevydrží. I kdyby to bylo skutečně tak, že automat je poruchovější, než manuál, tak pak je tu zase ta věc: Něco za něco. Buď budu kvedlat jak šílenej a v každý zácpě dám spojce i jedničkovýmu synchronu záhul, jako za 50 tis. jízdy, nebo se budu v klidu rozvalovat na gauči a odpočívat, poslouchat muziku a relaxovat s občasným uvolněním pedálu brzdy s tím, že na to mám a že ta případná porucha automatu mi za to stojí. I proto ten automat není pro každýho. Jinak kdo měl možnost si vyjet ucpanej Barandov se zapřaženým přívěsem ještě s dalším naloženým autem s oběma druhy řazení, tak ví, že se to s obojím musí především umět, aby to nahoře nemusel odstavit. -
« Re: Tak mi klekla
no jo no, je to tak. Porucha v automatu se nedá diagnostikovat, když ti chroupe v manuálu z trojky na dvojku tak se dá s určitostí předpokládat že je to synchron v automatu to není nikdy jednoznačný, to až se to rozebere... U levných a ke všemu ještě výkonově ne příliš zdatných je automat fakt přítěží... Ach jo Evropa... Nejmenší americký motor má nějakých 115 koní myslím a je to value model od Forda, auta společenského typu naší Octávky mají v základních verzích 160 v normální kolem 180 v topech 250 koní to se pak automat používá o poznání lépe než v našich vitálních 66kw.... chjo :-( Ke všemu vyšší výkon neznamená nutně vyšší spotřebu to samé platí i o počtu válců. -
"-- skrytý --" 22.11.03 20:11
« Re: Tak mi klekla
Nemám na mysli mediální humbuky, ale případy, kdy za mnou přímo majitelé příjdou, protože "ty auta přece dělám...". Spojka je, na těhle autech co mám, otázkou cca 5-6tis.Kč, s výdrží dobře 150tis km (a to už to auto stejně dávno nemám, když mám dvě do roka...), kdežto jakýkoliv dotaz na automat a jeho případnou opravu byl zamlžen "no my to rozeberem a uvidíme, třeba to bude blbost, ale třeba to bude za 25tis"

2. normalnu bateriu mozem ako dlho nabijat na nabijacke? az kym nezacne bublinkovat? Co sa stane ak na nu zabudnem a stale sa bude nabijat?