Autobaterie

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  15:21

« Re: bezudrzbovka

Tepla nebo mrazy, to si nevyberete. Já mám baterku taky hin, už potřebuje vyměnit, ale přes léto to s ní ještě vydržím. Pokud je totiž chladno nebo zima, tak mi pravidelně houká alarm, kterýmu se nelíbí výkyvy v napětí (sem tam asi nějaká elektronika něco spustí). V tomhle horkým počasí jsem ale naprosto v pohodě. Alarm samovolně nehouká a baterka sama má o 1 - 1.5 voltu vyšší napětí (je už fakt hin, takže po zapnutí zapalování v chladnu ukáže 11V, v teple třeba 12V, to všechno po ránu po nočním stání).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  14:10

No s tim horkem na tom neco bude. Pred par dny jsem musel na dovolene k pumpe pro novou baterku, protoze stara doslouzila :-) Jeji kapacita byla den ze dne mensi az jednoho rana udelala s motorem svoje posledni huh, huh.... A zacalo to s ni jit vyrazneji z kopce prave od doby veder. Jinak myslim, ze odvedla dobou praci. V Meganu byla od vyroby a slouzila plnych sest let, neni na ni zadny napis, ktery by identifikoval vyrobce.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  12:30

O baterku se vyplatí občas starat. I bezúdržbovou jsem dobíjel párkrát za rok. Obvykle v zimní sezónu. Přitom dolilil stříkačkou trochu destilky. AKUMA - bílá 66 Ah bezúdržová mi vydržela 3,5 roku a klekla v nejméně vhodnou dobu, když jsem chtěl odvézt ženu do porodnice. Tehdy baterka taky dostávala pořádně zabrat, protože motor měl dřív špatné tlaky. Druhá baterka AKUMA černá comfort 72 Ah slouží už 3,5 roku a je v pohodě.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  19:36

Baterie, kterou je možno umístit do libovolné polohy neobsahuje volnou tekutinu. Ta je vázaná v gelu. A nebojte se, také časem "vyschne" - odpar pracuje i zde. Bezúdržbová klasická autobaterie je konstruována tak, že se odpařující voda sráží v horní části (na víku) a stéká zpět. 100% to nikdy nebude, takže časem (zejména horko nepůsobí dobře) jde také "do špon". Ale u každé baterie se stejně časem rozsypou elektrody, které způsobí vnitřní zkrat a tím konec života.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.02  00:00

www.optimabatteries.com

dovozce: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.02  22:41

OPTIMA, dovozce Honoris. Desku stočený do ruliček, startovací proud 850A, kapacita 56 Ah, nabíjecí proud snese i 100A, tedy je nabitá, co by dup, ovšem potřebujete nabíječku s vlastnostma startovacího vozíku. To je ta, co ji v tom filmu rozstřílejí a ona má stále napětí.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.02  22:32

Baterie do aut bez elektrolytu existuje - v reklame proste pulku tyhle baterie umlatili kladivem a furt fungovala. Ted si momentalne nevzpominam na vyrobce, ale muzu to vyhledat, pokud ma nekdo zajem - je to (samozrejme) US vyrobek. Myslim, ze existuje i dovozce do CR.
    A i jinak existuji skutecne bezudrzbove akumulatory - takove ty s tim "okem", co signalizuje stav nabiti.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.02  17:59

V roce 2000 jsem si koupil do motorky (Jawa350) 12V baterii skutečnou bezúdržbovou, takovou, co se dává do UPSek (záložní zdroje napájení), tam není žádná tekutina, nic, může se dáv vzhůru nohama apod.
    Šlape jak hodinky i dnes, přestože jsem na té motorce nejel už právě ty 2 roky a je v nevytápěné garáži. Počítám, že bude ta baterie teoreticky nezničitelná (předtím jsem tam měl olověnou klasickou a za chvíli šla do kytek).
    No nevím, nešly by do aut dávat také takovéhle nějaké baterie? I když při startování byasi dostávaly jiný záhul.
    Tamta byla totiž o dost levnější než klasická olověná baterie.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.02  14:21

Kdyz se na tebe vsichni vyprdli, tak ja ti to reknu.
    Bezudrzbova baterie je baterie, ktera je... a ted
    se podrz... bezudrzbova :-)

Ne vazne, rok se o ni nemusis starat, ale pak se
    z ni stane "udrzbova" baterie, neboli musis na ni obcas
    kouknout, jestli ma dost vody a pripadne ji dolit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.02  08:05

« Delphi

Nevite nekdo nahodou adresu na baterie Delphi ?Nemate s nimi nekdo zkusenost ?
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.02  08:45

« bezudrzbovka

muze mi nekdo vysvetlit,jaky je rozdil mezi normalni a bezudrzbovou baterkou? Ma bezudrzbova nejake nevyhody?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  13:54

« Re: Hustota na 130%

fepa> Omlouvám se, ale nejsem autoelektrikář, takže ti přesně neporadím. Ale regulátor ti evidentně reguluje - bohužel nevim, jestli 14.7V není nad limitem pro tvoji autobaterii. Zeptej se nějakého profíka, nebo zjisti max. trvalé dobíjecí napětí tvého akumulátoru a doporučenou hodnotu napětí na regulátoru pro tvé auto. Pokud je obojí v souladu, tak je asi vadný akumulátor.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.02  12:45

to KON: Zmeral som to digit merákom a je to: voľnobeh 800 ot. - 14,70 V, 1.000 ot. - 14,65 V 1.500, 2.000, 2.500, 3.000, 3.500, 4.000 všetko rovnaká hodnota 14,58 V. Pri vypnutom motore a zapnutom kadečom je to 11,70 V a pri všetkom vypnutom je na baterke 12,55 V. Čo myslíš je vadný reglér alebo je to niečo iné.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  09:57

« Re: Kapacity baterek

Měl jsem ve Vectre A 1.8 baterku 55Ah a nestartovalo mi to o nic lépe než 44Ah kterou tam mám dnes. Jediný možný rozdíl bude životnost baterie - podle odborníků ta baterie potřebuje pravidelné opakování vybíjecího a nabíjecího cyklu. A právě tady se mi jevila baterie 55Ah na benzín 1.8 jako předimenzovaná /furt se jen nabíjela a skoro vůbec nevybíjela tak nakonec odcházela rychleji než současná 44Ah/. Tabulku na www.akuma.cz jsem taky četl a přijde mi, že u benzínů zbytečně nadsazuje kapacitu baterek /kde výrobce dává 44Ah doporučují oni 55 nebo 60Ah, větší kapacita=větší cena/.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.03.02  15:52

Ja jsem si zase všiml, že ty nové baterky od Akumy mají úžasný maximální proud. Já mám na baterce 55Ah proud 250A a teď se dělají 420-600A. Bude to s nima lépe startovat?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  11:38

k tem strankam akumy, no zrovna happy z nech nejsem, pro moje scorpio tam pisou 54Ah, pritom vyrobce udava aspon 60, vono je taky rozdil jestli je to scorpio s ctyrvalcovou osmnactkou nebo trilitrovou sestkou do Vecka od cosworthu.

Stranka VARTy ma nehmlich to samy, jen jak jsem se tam letmo koukal, tak od kazdy znacky zahrnujou snad vsechny modely co se delaly a na vyber je tech baterek podstatne vic
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  11:15

Změř voltmetrem dobíjecí napětí akumulátoru pro celý rozsah otáček motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  11:15

Dá sa to skontrolovať v aute s merákom alebo s tým musím do servisu? Má s tým niekto skúsenosť ako na to? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  08:12

To fepa. Podle mne to vypadá, že se baterka přebíjí. Asi není v pořádku regulace nabíjecího napětí. Chtělo by to dát do pořádku, protože jinak to snižuje životnost baterie.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.03.02  12:32

Jo díky moc za informaci. Zrovna to kamarád potřeboval :-) neb mu prodavac tvrdil, že do jeho auta (Le baron) jen a jen 70Ah. A na stránkách píšou 55Ah a eventuálně 60Ah. Alespoň nemusí zaplatit o další peníz zbytečně navíc.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…