Autobaterie
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Ve FAbce
Moje žába má ve Fabii baterku skoro 2 roky - ráno šla do auta a baterka uplne vymlacena. Jenom doufam, že neodesla nadobro. On se clovek u ceskýho vyrobku nemuze divit je tam totiz AKUMA!!!
Jo a mimochodem jednou jsem si koupil ten Banner. Bacha na ně jsou to pěkný šmejdy. Byla v aute 2,5 roku a šla do kytek. Ted mam Vartu za 1100,- a absolutně bez problému. -
"-- skrytý --" 19.08.02 18:57
« Re: Baterka v Oktavce...?
Ne ,nemyslím si že se nedobíjí, jen mne tak napadlo to udržovat v perfet stavu.Jezdím hlavně po městě, tak se ta baterka moc dobíjet asi nebude.Já se ptal proto, abych věděl co dělat pokud by se něco stalo z "proudem" :)), a já byl někde v cizině.Jinak můj "Šemík" je již 1 1/2roku starý (nebo v mém používání).To to mne zajímá neb se o tom nikde nic nepíše, tak proto.
Jinak bych baterku rozhodně nenabíjel zapojenou.Riskovat případné poškození..., nestojí za to.
Pavel -
Pokud máš alternátor Ok není vůbec potřeba baterku dobíjet. Ta se stačí sama dobít během delší cesty. Navíc, pokud by se nedobíjela, je auto ještě v záruce a v servisu Ti to opraví zdarma. Sám mám Toledo TDi, r.v.96, baterka je originál a ještě jsem jí nedobíjel. Jezdím denně, jedna cesta max. 25 km, takže, když v zimě svítím a topím, moc energie nezbývá a přesto to stačí. Jak říkám, pokud si myslíš, že se nedobíjí - do servisu a nechat opravit nabíjení. -
No, to mas dobru odvahu nabijat pripojene. Moj znamy to tak robil tiez (ja som ho varoval) az mu zhorela nabijacka a 220V sa mu dostalo do aut. siete. Viete si asi predstavit co to urobilo. Od alternatora cez vsetky cidla az po ziarovky vsetko zhorelo. Vratane RJ. Oprava v bratru cca. za 90.000. Potom si plieskal hlavu o stenu. Takze moja rada znie: Pri kazdom nabijani bateriu odpojit od aut. siete !!! -
"-- skrytý --" 14.08.02 11:48
Děkuji,já sem něco takového tušil.Ale děkuji.Ptal jsem se proto,že někde myslím jsem to četl v nějakém časopise(nebo mi to někdo řekl?)-nevím.Že při odpojení bat. se musí na display nějak,já nevím jak naťukat kod.:-(( Ale,fakt netuším.
Pavel -
Klidně bych ji nabíjel připojenou. Při jízdě se taky nabíjí a ničemu to nevadí. Já při dobíjení baterku neodpojuju a nemám žádný problém (sice mám Filcku, ale ta elektrika je v principu všude stejná).
U Filcky pokud odpojím baterku na delší dobu (myslím že >15 min), zresetuje se řídicí jendotka a chvilku trvá, než se znovu správně naučí. Ale není to žádný problém. -
"-- skrytý --" 14.08.02 08:34
« Baterka v Oktavce...?
Zdravím všechny,a hned jdu na věc.:)))Co se stane když odpojím baterku v Š.Oktavce rv.2001,(chci jí trochu nabít).Nikde jsem se nedozvěděl podrobnější info.Jde mi o to to,odpojím baterku (nabiji ji),vložím zpět.Tak a teď se stane co?Musím někde zadat kód (imobil. na palubním počítači?),pokud ano/ne nevím.
Díky za každou dobrou radu.P.S. Nevíte co se stane ,pokud neodpojím baterku z el.okruhu v autě a budu ji tak to zapojenou nabíjet??
-
"-- skrytý --" 26.07.02 14:35
« Re: bezudrzbovka
Měl jsem původní klasickou "údržbovku" (75Ah) v Mitsubishi Galantu, r.v. 1991 (tedy auta, baterka mohla být z r. 1990 - žádný časový údaj na ní nebyl). Odešla v r. 2001, tj. minimálně po 10 letech! O původnosti není pochyb - žádná taková se v Evropě nedá koupit, dokonce ne ani ve značkovém servisu jako tzv. "originální náhradní díl". To auto jsem navíc koupil jako ojetinu v r. 1996, když měla "na hrbu" 90 tis. km (baterka odešla při celkovém počtu najetých km cca 175 tis.) a předtím stála minimálně půl roku "na placu" bez ježdění, tudíž i bez dobíjení. Destilku jsem dolil pouze jednou, v onom roce 1996, od té doby už to nikdy nebylo potřeba!!! Tak jak je to vlastně s těmi "bezúdržbovkami"? -
"-- skrytý --" 16.07.02 17:17
« Re: bezudrzbovka
PeKa: docela jsi mne potěšil, taky mám v káře baterku Panasonic, a už rok a půl se o ni úspěšně nestarám. V jakém autě ti vydržela těch 5 let ?
All: V předchozím autě (Forman) mi baterka vydržela 6,5 roku a pak jsem to auto s funkční baterkou prodal, takže dál nevím ..

Tak co, má někdo skušenosti s opojením baterky v Okt., nebo nemá?Jde mi o ten blý kód.Pokud musím jej zadat, tak jak a kde???Díky
Pavel