Autobaterie

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

10.01.03  14:55

« Re: Tak mi klekla

moji slecne odesla taky AKUMA 55 presne 2 roky stara, napriste se Akume vyhnu. Jo a jeste je strasnej smejd Banner ty jsem taky kupoval 2 za rok a autem to nebylo.
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.03  12:17

« Tak mi klekla

Tak mi ve středu z ničeho nic baterka klekla (Akuma Comfort 72 Ah, přesně 4 roky stará). Měřením článků jsem zjistil, že 2 články měly cca hustotu 1,09 a zbytek kolem 1,15. Měřeno při teplotě kolem nuly. Nevíte někdo kde jsou tabulky pro měření hustoty elektrolytu. V návodu k hustoměru se píše akorát o tom, že se měří při teplotě 20 C. Ještě ji zkouším nabít.
  • 00 Reagovat !

foto

02.01.03  10:08

« Varta Silver

vyplati se ??...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.08.02  13:41

« Re: Aktivátor baterií

Oddie: Ty děláš do elektriky? Můžeš mi napsat, čím je ten jejich předřadník lepší. Chci si zařídit akvárko. Když tak na residents@centrum.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.02  11:28

« Re: Žába ???????????????????????

nevim čemu se divíte, myslím že je to ještě celkem slušné označení v porovnání s tím, co lze slyšet v Praze
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.08.02  10:31

100A??? To se mi zdá jako hodně přehnaný údaj. Jinak myslím, že bez podobného "udělátka" se úplně klidně obejdu - a kdyby náhodou ne, splácám si jej do 50Kč sám... Spíš mě na těch jejich stránkách zaujal elektronický předřadník pro zářivky, to je docela užitečná věc.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.02  10:18

To je zajímavé. Jak to asi funguje? Asi tam bude nějaký kondenzátor, nebo co a po nabití to pošle pulzem zpět. Pokud jsem napsal kravinu, tak se omlouvám :-))
  • 00 Reagovat !

foto

29.08.02  07:09

« Aktivátor baterií

Co říkáte na toto: [odkaz] Aktivátor generuje regenerační pulsy až 100A v intervalech 15 sec. Tyto pulsy příznivě působí na elektrody akumulátorů. U nových olověných akumulétorů účinně zabraňuje tvorbě síranových usazenin, u starších sníží množství již vytvořených. Tím zvýší značně kapacitu baterie a umožní, na př. u automobilu, delší startování za studeného počasí. U NiCd akumulátorů zabrání vzniku vodivých jehliček na elektrodách, které dramaticky zvyšují samovybíjení.
    Nové baterie ochraňuje
    U starších baterií zvyšuje kapacitu až 2x.
    Zanedbatelná spotřeba umožňuje trvalé připojení k baterii
    Elektrickou bezpečnost zajišťuje tavná pojistka
    Klimatická odolnost a otřesuvzdornost v mobilních zařizenich je dsažena zalitím speciální hmotou.
    Aktivátor se přilepí oboustraně lepící páskou nebo přišroubuje dvěma šroubky co nejblíže akumulátoru. Vývody aktivátoru (délka cca 40cm) se připojí nejlépe přímo na svorky regenerovaného akumulátoru. Cena 590 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.02  07:08

Tuším, že se žába říká na Horácku - Třebíč a okolí. Mám tam příbuzné a slyšel jsem to tam běžně.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.08.02  09:06

« Re: prubezne dobijeni?

No,ale vdit by to nemělo pokud to budu rozumě ládovat.Já si myslím, že by mohla déle vydržet,ta baterka.Nevím co to je za typ, je ještě z prvovýroby.Sice jsem se už na ni díval, ale nepoznal jsem nic(odkrytoval jsem ji, v Okt.je pěkně zakrytá..., aby nezmrzla:-))) ).
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.02  14:52

Docela se divím, že jsi to nikdy neslyšel. Ale napadlo mě jakou barvu má její Fabie, zelenou?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.02  14:35

« Žába ???????????????????????

ty jo vodkaď si prosím tě? Žába jo ? to se řiká kde? Vživotě sem neslyšel že by někdo řek holce žába. až teď . To je teda síla.......
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.02  11:58

« Re: Ve FAbce

O koho se bojíš aby neodešel, baterka nebo Tvoje žába?
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.02  11:52

« prubezne dobijeni?

Rekl bych, ze pokud je auto i aku v poradku a jezdi se s nim, je dodatecne dobijeni naprosto zbytecne. Snad jedine v krute zime, kdyz auto delsi dobu nejelo. I to odstaveni vozu na delsi dobu (treba i nekolik mesicu) nemusi baterce moc vadit. Kdyz se podivate na prubeh samovybijeni soucasnych akumulatoru, zjistite ze pokud je aku nabity, za pul roku absolutni necinnosti klesne jeho kapacita cca o 20%.
  • 00 Reagovat !

foto

21.08.02  09:59

« dobíjení bez odpojení baterky

Pokud vám vadí dobíjet bez odpojení baterky, tak si pořiďte udržovač baterie (dříve se to jmenovalo Kondic). Je to malé trafo do zásuvky a můžete přes auto zásuvku každý den ládovat tuším cca 200 mAh. Stojí to cca 300 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.02  14:36

Na dva roky starou baterku(Fabku), nic moc.Mne vdržela baterka ve Feldě 5 1/2 roku.Pak jsem tam vrazil Boschku-55Ah (o 10Ah více a super).Teď mám Oktávku a taky dobý..., aby nebylo, když je to nový auto.Že.

Tak co, má někdo skušenosti s opojením baterky v Okt., nebo nemá?Jde mi o ten blý kód.Pokud musím jej zadat, tak jak a kde???Díky

Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.02  14:00

AKUMA je dobrá, nech si raději zkonrolovat tu fabku - problém bude spíš v ní.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.02  11:58

Asi je to jak kterej kus - mě teď taky odešla AKUMA, ale po pěti letech (ve Filcce). Od podzimu jsem ji nedolil a byla celkem vyschlá. Těch pět let mi připadá jako rozumný výkon. Ale taky jsem radši koupil Vartu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.02  08:27

« Ve FAbce

Moje žába má ve Fabii baterku skoro 2 roky - ráno šla do auta a baterka uplne vymlacena. Jenom doufam, že neodesla nadobro. On se clovek u ceskýho vyrobku nemuze divit je tam totiz AKUMA!!!
    Jo a mimochodem jednou jsem si koupil ten Banner. Bacha na ně jsou to pěkný šmejdy. Byla v aute 2,5 roku a šla do kytek. Ted mam Vartu za 1100,- a absolutně bez problému.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.02  00:00

« Re: Baterka v Oktavce...?

Docela aktuální diskuse. Dneska ráno jsem odpojil nabíječku od baterky, byla tam přes noc, elektrolyt prskal až ven. Samozřejmě byla připojená a nabíjel jsem ji takhle už asi popáté - pokaždé bez problémů.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…