Autobaterie
« Tak mi klekla
Tak mi ve středu z ničeho nic baterka klekla (Akuma Comfort 72 Ah, přesně 4 roky stará). Měřením článků jsem zjistil, že 2 články měly cca hustotu 1,09 a zbytek kolem 1,15. Měřeno při teplotě kolem nuly. Nevíte někdo kde jsou tabulky pro měření hustoty elektrolytu. V návodu k hustoměru se píše akorát o tom, že se měří při teplotě 20 C. Ještě ji zkouším nabít. -
"-- skrytý --" 29.08.02 10:31
« Re: Aktivátor baterií
100A??? To se mi zdá jako hodně přehnaný údaj. Jinak myslím, že bez podobného "udělátka" se úplně klidně obejdu - a kdyby náhodou ne, splácám si jej do 50Kč sám... Spíš mě na těch jejich stránkách zaujal elektronický předřadník pro zářivky, to je docela užitečná věc. -
« Aktivátor baterií
Co říkáte na toto: [odkaz] Aktivátor generuje regenerační pulsy až 100A v intervalech 15 sec. Tyto pulsy příznivě působí na elektrody akumulátorů. U nových olověných akumulétorů účinně zabraňuje tvorbě síranových usazenin, u starších sníží množství již vytvořených. Tím zvýší značně kapacitu baterie a umožní, na př. u automobilu, delší startování za studeného počasí. U NiCd akumulátorů zabrání vzniku vodivých jehliček na elektrodách, které dramaticky zvyšují samovybíjení.
Nové baterie ochraňuje
U starších baterií zvyšuje kapacitu až 2x.
Zanedbatelná spotřeba umožňuje trvalé připojení k baterii
Elektrickou bezpečnost zajišťuje tavná pojistka
Klimatická odolnost a otřesuvzdornost v mobilních zařizenich je dsažena zalitím speciální hmotou.
Aktivátor se přilepí oboustraně lepící páskou nebo přišroubuje dvěma šroubky co nejblíže akumulátoru. Vývody aktivátoru (délka cca 40cm) se připojí nejlépe přímo na svorky regenerovaného akumulátoru. Cena 590 Kč.
"-- skrytý --" 23.08.02 09:06
« Re: prubezne dobijeni?
No,ale vdit by to nemělo pokud to budu rozumě ládovat.Já si myslím, že by mohla déle vydržet,ta baterka.Nevím co to je za typ, je ještě z prvovýroby.Sice jsem se už na ni díval, ale nepoznal jsem nic(odkrytoval jsem ji, v Okt.je pěkně zakrytá..., aby nezmrzla:-))) ). -
« prubezne dobijeni?
Rekl bych, ze pokud je auto i aku v poradku a jezdi se s nim, je dodatecne dobijeni naprosto zbytecne. Snad jedine v krute zime, kdyz auto delsi dobu nejelo. I to odstaveni vozu na delsi dobu (treba i nekolik mesicu) nemusi baterce moc vadit. Kdyz se podivate na prubeh samovybijeni soucasnych akumulatoru, zjistite ze pokud je aku nabity, za pul roku absolutni necinnosti klesne jeho kapacita cca o 20%. -
"-- skrytý --" 20.08.02 14:36
« Re: Ve FAbce
Na dva roky starou baterku(Fabku), nic moc.Mne vdržela baterka ve Feldě 5 1/2 roku.Pak jsem tam vrazil Boschku-55Ah (o 10Ah více a super).Teď mám Oktávku a taky dobý..., aby nebylo, když je to nový auto.Že.Tak co, má někdo skušenosti s opojením baterky v Okt., nebo nemá?Jde mi o ten blý kód.Pokud musím jej zadat, tak jak a kde???Díky
Pavel -
« Ve FAbce
Moje žába má ve Fabii baterku skoro 2 roky - ráno šla do auta a baterka uplne vymlacena. Jenom doufam, že neodesla nadobro. On se clovek u ceskýho vyrobku nemuze divit je tam totiz AKUMA!!!
Jo a mimochodem jednou jsem si koupil ten Banner. Bacha na ně jsou to pěkný šmejdy. Byla v aute 2,5 roku a šla do kytek. Ted mam Vartu za 1100,- a absolutně bez problému.