Autobaterie

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.03  09:28

« Re: Tak mi klekla

"Zabalená baterka" (pokud nejezdíte v režimu taxi) je úplná pitomina. Když auto stojí venku na mrazu celou noc, tak ta baterka promrzne tak jako tak. A před větrem je přece chráněná už svým umístěním ve vozidle. Navíc se při jejím dobíjení alternátorem uvolňuje teplo, které je třeba (samozřejmě hlavně v létě) odvádět. Kdyby ty "tepelné dečky", které s takovou oblibou používají evropské automobilky, skutečně k něčemu byly, pak by je Japonci už dávno používali! PS: UniBull má GoreTexem jištěné zátky - články sice mohou "dýchat", ale páry nejdou ven, prakticky se tím eliminuje pokles hladiny elektrolytu a při převrácení vozidla z baterky nic nevyteče!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  08:24

Píšeš, že Banner UniBull je baterka s gore-texem ? Má teda v sobě nějakou izolační vrstvu z tohoto materiálu, která brání jejímu promrznutí ?
    Uvažuji o její koupi a ve své octavii nemám žádný kryt s něčím co by bránilo v zimě mrazu k vychladnutí baterie.
    Uvažuji , že bych ji zabalil alespoň ze stran do nějakého materiálu - např. do mirelonu.
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.03  11:25

« Prolonger

to all: [odkaz] , klikněte vlevo na PROLONGER. Na celou Mectu bych se vybodl. A nebo chcete li bejt důslední, dejte obojí. Když to nepomůže, tak ta baterka bude už asi fakt v háji :-)) Já jsem Prolonger instaloval na auto, který věčně jen startuje. Do doby, než jsem tak učinil, jsem musel baterku jednou za 14 dní dobíjet, jinak už mi odmítala točit. Po instalaci Prolongeru jsem si jí od tý doby nevšiml (cca rok), jen jednou jsem kontroloval stav elektrolytu. Upozorňuju, že nejsem žádnej prodejce nebo dealer.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.04.03  21:00

« Re:

To nevím, já ji kupuji v "mém dvorním pneuservisu". Třeba ji má majitel onoho pneuservisu speciálně pro mě schovanou pod pultem. Teď vážně - já s tím sháněním problém nemám, ale asi záleží na tom, jak kde ji vůbec znají a objednávají od dodavatele.
  • 00 Reagovat !

foto

18.04.03  16:12

« Bez nadpisu

Mitsi: Dá se MECTA dobře sehnat?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.03  13:38

Jeste dovetek: Na zazraky sice neverim, ale MECTA je asi proste zazrak!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.04.03  13:37

Ja jsem tim ozivovacem prodlouzil zivot baterce, ktera po 4 letech zacala odchazet (problemy se startovanim pri minusovych teplotach). Ted ma 5,5 roku, dalsi zimu za sebou a je stale OK. Dokonce jsem tim uschopnil i baterku, kterou jsem uz musel vymenit (ani po pouziti ozivovace se ji moc nechtelo, ostatne mela uz 10 let!), pak znamemu klekla, tak jsem zkusil tu uz vyrazenou a nejednou fungovala (po predchozim dvoumesicnim odstaveni).
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.03  06:53

Já myslím, že pokud třeba tak často v zimě nejezdíš, tak takový udržovač (dřív to prodávali jako Kondic - malé trafíčko) co dává pár desetin ampéru není špatný. Jestli jsi nemyslel ty oživovače co se připojí přímo na baterku a dávají trvale pulsy až 100 A v intervalech cca 15 s (např. na [odkaz] nebo u Conrada). Tu MECTu i ten švýcarský Amper plus jsem zkoušel, ale nemohu potvrdit, že by to nějak pomohlo. První baterka bílá Akuma 66 Ah vydržela 4 roky a stejně tak i Akuma Comfort 72 Ah.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.03  15:55

Jen prosim zadny elektricky udrzovac! Bud je baterka dobra a nic takoveho nepotrebuje, nebo neni dobra, a pak to zadny udrzovac nezachrani. Me se opakovane velmi osvedcil OZIVOVAC akumulatoru na chemicke bazi, nejlepsi je podle meho nazoru zn. MECTA ruske vyroby za cca 70,- Kc. Zkousel jsem i svycarsky za ctyrnasobek ceny a vysledek rozhodne nebyl lepsi. Jen to chce aplikovat vcas, tj. v momente, kdy aku zacne jevit prvni znaky slabnuti. Rozhodne vsak nedavat do akumulatoru mladsiho dvou let!
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  14:10

To mitsi: ta Optima tam byla mimo test. Akorát, jak je to obvyklé, tak nasadili top model Akumy Comfort a k němu základní řadu ostatních (mimo Varta Silver, která vyhrála). Zajímalo by mě srovnání s Banner Unibull. Jakou nabíječku používáš. Uvažuji o nějakém automatu od [odkaz] každopádně pořídím udržovač do autozásuvky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.04.03  15:26

To residents: clanek ve SM jsem nevidel, ale opravdu asi neni v zajmu objektivity porovnavani neporovnatelneho... Proc vubec nekdo nasazuje do srovnavaciho testu vyrobky z ruznych kategorii? PS: Ta cena za Optimu mi pripada az podezrele nizka.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  08:33

To mitsi: tak tu Optimu tam mají taky levnějí - za 3500 Kč. Jinak viděls poslední Svět motorů. Byl tam test baterek pro Fabie a spol. (44 Ah). Optima tam byla pro srovnání. Nejlíp jim tam vyšla mimo Optimu (ve všech katerogií kromě ceny...) Varta silver, Akuma Comfort. Bannerku tam testovali jen tu obyčejnou dvouhvězdičkovou udržovku, tuším starting bull (byla 5.-6.)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.04.03  19:40

To residents: Když jsem hovořil o ceně, měl jsem na mysli značku Optima: začíná někde na 5,5 tis. Kč. Banner UNIBULL je po všech stránkách výhodná koupě.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  17:09

To Mitsi: zase to nebyla taková pálka pokud to srovnám s Akumou, Vartou a Bosch. Stála mě v 80 Aha 2250 Kč (Varta Silver stojí skoro 2400 Kč). Velkoobchod Banner Šafrán (též auto a pneuservis) v Týnečku u Olomouce. Měla by prý vydržet až 9 let. Tak uvidím. Spíš to nevydrží auto...
  • 00 Reagovat !

foto

11.04.03  12:34

« Skušenost

Už je to dávno... Protože kolega odjel na delší cestu, tak jsem místo něj fakčil na nabíjecí stanici. Celkem pohodová práce, občas jsem se trochu nadřel, ale stíhal jsem v pohodě oboje. Nabíjel jsem baterky od 44Ah do 250 Ah v páru.
    Příčiny nefunkce akumulátoru pro start:
    -baterie se zcela vybila a zůstala na mrazu
    -nefunkční spínací relé dobíjení (regulátor)
    a samozřejmě, baterii skončila životnost.
    A ještě jedno: Baterie do 50Ah SUCHÁ se smí skladovat maximálně 1 rok. Nalitá baterie a nabitá MUSÍ při skladování projít nabíjecím cyklem minimálně 1x za 3 měsíce. Baterie s dobrým dobíjením ve vozidle se musí nabít na 100% kapacity, pokud poklesne kapacita:
    pod 75% v létě
    pod 50% v zimě
    Životnost akumulátoru takto ošetřovaného je minimálně 3,5 roku. Pokud se jedná o vozidlo, které slouží k okamžitému nasazení, musí se po této době vyměnit (Policie, Hasiči,...)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.03  21:46

Gratuluji k výborné koupi (Banner UNIBULL)! Žádný jiný typ už ani pro sebe, ani pro své kamarády a známé nekupuji. Všichni, kdo ji mají, podávají jen ty nejlepší reference. Lepší už je snad jen "gelová" OPTIMA. Ale ta cena...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  16:02

Baterka se dala chvilku oživit a dokonce přečkala i větší mrazy v únoru, ale koncem března definitivně klekla (odešel jeden článek, max. 13V, po zátěži 11V). Naivně jsme se pokusil auto nastartovat kabely ze staré Š100, ale akorát se zapnuly kontroly a víc nic. Na radu někoho tady na foru jsem koupil novou Bannerku UNIBULL 80 Ah. Je to totálně bezúdržbová baterka s Gore-texem a šla perfektně. Starty bez žhavení.
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.03  13:39

« Nabíječka

Vybírám nabíječku cca kolem 1000 Kč na baterku 72 Ah. Uvažuji o Einhell, Güde ([odkaz] nebo něčem od elkomp.cz. Požadavkem je automatické ukončení po nabití a měrák ampér. Čím nabíjíte?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.03  09:19

to All: dobrej článek o akumulátorech je na [odkaz] hl. menu - elektrika - akumulátor. Dost poučné čtení.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.01.03  08:24

Tak jsem jí tři dny dobíjel a zase šlape. Předtím jsem jí "dobíjel" udělaným udržovačem, ale ten měl dost slabé trafo a tak místo nabíjení vybíjel. Doufám, že to bylo jen tím.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…