Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re:
ono to najdes i pres vyhledavac, tech prodejcu je na internetu vice, vsichni se od sebe lisi jen o koruny. Ja bych to koupil vzdy u BORIGINALU, je to clovek ktery ma snahu o tom vyrobku rict maximum a je videt, ze to asi neni jen bezduchy clanek mezi zakaznikem a vyrobcem, zkratka ze o tom neco vi a ze se tomu venuje. Ja mam od nej prisadu do prevodovky. -
« Re: Bishop - zkusenost
Co dělá Bishop v Americe je jeho věc a já to nejsem schopen ovlivnit. Značka není mrtvá, je určena pro export a tak to bude i nadále. Takže čím Vás tahám za nos? Pokud se dohodl Bishop v Americe, že jeho výrobky bude prodávat firma Xcel Plus pod uvedenou značkou, tak je to jejich problém. Jsou to jeho prodejci a nemají nic společného s exportem do Evropy. -
Proč nejsou k dispozici originální stránky Bishop´s Original - od roku 2000 expandoval Bishop do firmy Xcel Plus, jeho výrobky se prodávají v USA pod touto značkou a celé web stránky převzala tato firma. Pokud vstoupíte do www.xcelplus.com a kliknete na odkaz Lubrilon, tak se Vám otevře kompletní seznam značek, pod kterými Bishop své výrobky prodával včetně časového zařazení. Značka Bishop´s Original je v současné době pouze pro export do ČR.
-
To rbaron, vlami, boriginal: Jak to píšete, tak ze mě děláte bordeláře, ale moje auto mělo vždy pravidelné výměny oleje (vždy v kratších intervalech 8-10 tis. km a to na 90% plnou syntetiku), na bio jsem jezdil a to vždy s častějšími výměnami filtrů - každou sezónu a filtr tam byl max. 20 tkm. Před prvním použitím bio jsem měnil filtr přesně tak jak píše vlami. Předejít však něčemu podobnému by však znamenalo vyměnit komplet palivou soustavu nebo používat vodičky již od nového. -
"-- skrytý --" 06.06.03 07:50
Rbaron / Residents / Boriginal: Ano, podobny (mozna ne tak rychly) detergentni ucinek ma i bionafta. I proto je treba pro vycisteni palivoveho systemu, ktere se deje pri prechodu z nafty na bio, si namontovat pred velky filtr mensi pruhledny (60 Kc?). Cca po 2 vyjetych nadrzich je vhodne velky filtr vymenit (350 Kc). Neustale sledovat konzistenci kapaliny v malem pruhlednem filtru. Pokud je kalna nebo s usazeninami, pak opet vymenit radeji oba filtry. Stoji to penize a ja mam zkusenost, ze jsem po cca 100kkm nemusel velky filtr tak brzy ani menit. Jistota je ale jistota.
Kdybys menil filtry, tak se ti to nemohlo stat. Kolikrat jsem to v tematu BIONAFTA psal. Jakykoliv cistic, i bionafta - skutecne delali jen svou praci. Zes usady nechal projit pres ucpany velky filtr do cerpadla je tvuj problem, Residente. Sorry. -
residents: Já žádný vodičky do motoru neleju, nicméně v tomhle musím dát pánovi za pravdu. Je to stejné jako nadšenci, kteří do zakarbonovaného motoru po dědovi, který jezdil 15 let na minerální olej a v životě nepřekročil 4000 ot./min., nalejou plnou syntetiku a řeší díky rozpuštěným nečistotám odpálený nedovřený výfukový ventil. -
Takže se můžeme shodnout , pokud byste použil např přísadu od Wynnsu nebo od kterékoli firmy, tak by byl výsledek úplně stejný - došlo by k uvolnění nečistot, zadření vstřiků a následné propálení pístu.
Pojištění našich produktů není vůbec reklamním trikem a naše firma je v tomto směru maximálně seriozní. Pokud se prokáže přímý účinek výrobku na zařízení, které bylo předtím v dobrém technickém stavu, tak se nebudeme tahat po soudech. Ale ve vašem případě tomu tak nebylo. Musíte ale uznat, že uvedený problém nebyl způsoben nekvalitou výrobku. Ten udělal přesně to, co měl dělat-čistil. -
Psal jsem to i na techwebu. Pro upřesnění, aby se tady nemátli ostatní. Tak ty předchozí přípravky byly používáný postupně od začátku provozování auta (již koupeného jako ojetina) a poslední z nich cca 2 roky před bishopem. Jak jsem se shodl i s čerpadlářem, tak čisticí přípravky lze bezpečně používat jen od nového auta nebo u staršího čístého. Jinak se vždy něco nekontrolovaně uvolní a může to být neštěstí. Poukazování na pojištění produktů jsou jen reklamní triky. I kdybych měl posudek od soudního znalce, tak chodit po soudech nemá moc smysl. Víme všichni jak to chodí. -
Vaše reakce se zajímavě shoduje s autorem odpovědi v techwebu. Sierra TD - pokusný králík, nejprve Bardahl No Smoke, pak Liqui Molly s MoS2, následoval 2x Xeramix a nakonec Bishop - výsledek ucpání 2 tysek a upálení pístu. To je pak těžko posuzovat, čím se to vlastně stalo. Pokud je palivový systém zaneřáděn nečistotami z paliva, tak každé palivo s vysokým obsahem čistících aditiv (Aral Super Diesel nebo nová nafta od Shellu) Vám udělá přesně totéž.Stejně tak Vám to udělá bionafta. Ale čistota palivového systému je velice důležitá pro ekonomiku provozu.
Pokud se jedná o čistou shodu náhod, tak tuto odpověď berte jako odpověď autorovi v techwebu. -
Loni jsem se nechal na Bishop zlákat, ale po této zkušenosti už více ne. 2 zadřené trysky od uvolněných nečistot a následné upálení pístu mi stačilo. Každý prodejce těchto čističů tvrdí, že se nečistoty uvolní, spálí a prostě vyletí výfukem. Bacha na takové kecy. Buď to ucpe filtr, nebo čerpadlo nebo trysky. Když to vezmete ekonomicky, tak je daleko lepší měnit častěji olej, než tam cpát nějaké kouzelné vodičky. I kdyby měli nějaký pozitivní (krátkodobý) účinek, tak jejich cena daleko převyšuje jednu výměnu oleje.