Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

22.02.02  11:15

« Přípravky Bishop´s Original v ultralehkém letadle

Uvádím zkušenosti s aplikací přípravků Bishop´s Original do motorového oleje a paliva v motoru používaném v ultralehkém letadle.
    Motor. Š-Favorit složený z vybraných nových dílů a dále upravený na výkon 80 Hp, motorový olej Mobil 1, výměna každou letovou sezonu(jaro).
    Režim motoru: start 5500 ot/min
    -letový režim - 4500-4800 ot/min
    Aplikace přípravku Bishops Original (460-G KIT) po 250-ti letových hodinách provozu.
    Markantní projev přípravků po 5-ti letových hodinách a to:
    -zvýšení volnoběžných otáček o 250 otúmin
    -zlepšení startů motoru "přes vrtuli"(ručně) tak i el.spouštěčem!!!
    -po 10-ti letových hodinách s přípravkem Bishop´s Original měřeny kompresní tlaky. Z původní hodnoty 9,8 nárůst na 11,0!!!
    -velmi výrazné snížení spotřeby motorového oleje, spotřeba na 10 let. hodin před použitím přípravku B.O. činila 1,5 l, nyní 0,3-0,4 l!!!
    - zvýšení mazacího tlaku oleje ve volnoběhu z 0,2 až 0,3 na současných 0,8 až 0,9 atm.
    Po 360 letových hodinách provozu motor kompletně rozebrán za účelem jeho revize: Provedena vizuelní kontrola všech součástí motoru včetně měření opotřebení.
    Na první pohled byl povrch všech třecích součástí zcela odlišný od běžného standardu, písty nevykazovaly vůbec žáden náznak tvorby karbonu(dno!), po obvodu žáden náznak"mapy", bez škrábanců,drážka prvního pístního kroužku zcela čistá!
    Ventily čisté, žáden náznak karbonu ani usazenin.Hlavní a ojniční ložiska dokonale čistá matově "lesklá", připomínající matové zrcadlo, klika na ložiscích (hlavní i ojniční) ve výrobní toleranci, válce a písty rovněž!!!!
    Celková struktura povrchu výrazně "lesklejší" než běžný standard motorů.(mikrodifuzní vrstva? - nejspíše).
    Na závěr upozorňuji, že motor pracuje ve velmi nepříznivém režimu, asi jako když budete v dálničním provozu trvale jezdit na 3. převodový stupeň na plný plyn!
    Na základě této skutečnosti výrobky Bishop´s Original vřele doporučuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.02  13:42

« Re: Prvni test.

Ach so, to bylo přirovnání, no mně to dneska obzvlášť pálí :))) No, je to pravda, že jsou to šílený prachy, ale za ty 2-2,5tis. většinou zmizne okamžitě...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  13:27

:-)) Jasne ze to neni AC pumpa ze skodovky.Jen je to presne totez,akorat ve vetsim provedeni,honi to vzduch misto benzinu a s jinak udelanym pohonem zdvihu membrany.Proste kus odlitku, ve kterem jsou 3 ventily, 1 membrana a ojnice a nahonovou hridely a nehlede na to ze tech 205 jezdi pomalu jak skodovek, tak za to ja takovy sileny penize(2-3kKc)nedam! Dneska to neprislo, tak snad zitra...(zase me ceka 70km bez posilovace).Pekny den.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.02  09:21

ze škodovky???
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  08:55

To rikaj vsichni, ze to je klasicka zavada, ale porad nevim proc?! Ten mechanismus je tak jednoduchy a pokud clovek vi, ze se to ma obcas namazat, tak je to snad vecny, ne? Ja nevedel jak to vypada, nikdo me pred tim nevaroval(kdyz je ta tak klasicky)a proto to odeslo-utavene oko ojnice membrany.Tu si necham vyrobit novou,kazdopadne jsem si sehnal novou za 500,-Kc. Za vetsi AC pumpu ze skodovky se me nechce davat 2500-3000... Ted jen doufam,ze me neprijde kus cihly.. Mejte se fajn a zatim AHOJ.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.02  07:42

Hm, klasická závada u 1,8D - vývěva brzd... Tak to si připrav min. 2.000,-
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.02  16:09

« Prvni test.

Tak jsem do sveho Peugote 205 1.8D aplikoval obe prisady-do oleje i do paliva. Minuly tyden jsem konecne jel nekam dal a tak jsem mohl srovnavat.Byl to docela clenity teren,jezdil jsem pres Jeseniky a jeste na zimnich gumach.Co se tyka hluku motoru,nepocitoval jsem nejaky rozdil.Jestli se drive ohriva nevim,protoze Peugeot 205 nema teplomer:-).Kazdopadne to v zimne lepe startovalo a spotreba me na tehle strece vysla o 0.5l mensi,coz je vzhledem k terenu a zimnim gumam pomerne dobry!! Takze doporucuju. No, ale aby jsme nezustaly jen pozitivne naladeni, tak me po prijezdu domu odesla pumpa na posilovac brzd, ktera se neda vubec sehnat a potrebuju jezdit kazdy den a bez posilovace si docela uzivam...
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.02  11:03

« Dílčí vyhodnocení zkoušek u ČD

Dne 14.2.2002 bylo provedeno dílčí vyhodnocení zkoušek na dvou motorových jednotkách, provozovaných v rámci lokodepa Letohrad s motory Liaz ML 634. Jedna z nich byla ošetřena výrobky Bishop´s Original receptury 906 GDC a do paliva byla použita přísada 462.Závěr je následující: průměrné snížení opotřebení na klikovce představuje až 23%, průměrná spotřeba paliva klesla 0 0,95 l/100 km. Vyhodnocení bylo provedeno za období 12/2000 až 12/2001.
    Vyhodnocení provedly Chemická laboratoř ČD Most, Univerzita Pardubice a ČD Česká Třebová.
    Zkoušky pokračují až do okamžiku demontáže jednoho z motorů.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.02  22:02

« Prvni zkusenosti

Felda 1,9 D. Receptura "400-D" = prisada do mot. oleje. Najeto mam prvnich 2500 km na teto recepture. Prvni zkusenosti:
    a] subjektivni = motor se vyrazne ztisil a ma i jiny prijemnejsi zvuk. Tim jak se ztisil jsem zjistil, ze mi pri volnobehu duni saci potrubi :-) To jsem drive v tom hluku neslysel.
    b] Rekl bych, ze to v mrazech i lepe startovalo, ale co bylo skutecne znat - drive se motor ohrival. Nevim ale, jak je to mozne.
    b] Objektivni zkusenosti si necham, az vypoctu dlouhodobou spotrebu - rekl bych, ze mi klesla o 10%, ale to muze byt take zpusobeno celkovym oteplenim. Preci jen v mokru/brecce/snehu a mrazech je spotreba vyssi...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  15:47

« Re: Kde koupit pripravky Johna Bishopa

Ja bych to bionafty dal aditivum bX245 podle receptury BDF 562 a pojede to jako strela.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  15:35

Je nutno rozlišovat dvě věci. Aditiva pro výrobu bionaty,určená přímo pro výrobce a přísady do nafty a bionafty. Jedná se tedy o receptury BDF 588 a recepturu 462, o které jsem hovořil v souvislosti s mrazy. Dokončili jsme testy receptury 462 na ČZU, přísada spolehlivě funguje i s bionaftou a dá se pro ni tedy používat. Aditivum BDF 588 je určeno přímo pro výrobu. Obě věci lze objednat např. prostřednictvím mailu.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.02  11:13

Díval jsem se na stránky dovozce a neviděl jsem tam ty aditiva do bionafty. Prodává se to taky koncovým nebo jen výrobcům bionafty. Dají se použít aditiva pro naftu i do bionafty. Pomůže přípravek na převodovky tužším řazení, nebo to chce výměnu spojky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.02  12:39

Dark18: Aditiva JOHNa BISHOPa jsou do motoru, do paliva, do prevodovky, do hydrauliky atd. Ja osobne jsem na tyto aditiva prisel, kdyz jsem videl vysledky porovnavacich testu antioxidantu do bionafty. Bishop byl bezkonkurencne The Best. Zbytek dotazu - viz muj prispevek c.5.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.02  14:55

pardon za trochu dotaz "out-of-line" ale to je additivum pro olej do MOTORU, nebo převodovky?Jak se to pohybuje cenově?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  13:57

Ahoj, diky za informaci. Neco vyberu a zkusim to, co to udela. Vezmu to i tatovy do stare AUDI, tam by se to mohlo projevit nejvic. Zatim dik, pak napisu dojmy. Ahoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.02  18:48

« Kde koupit pripravky Johna Bishopa

Praveze koupit v maloobchode se to asi neda. Pouze primo u vyhradniho dovozce, takze postou/dobirkou. Dodavatel je z Havirova - firma "B original" a najdes je i na internetu:
    [odkaz]
    Jednani je opravdu na urovni, rychle a konstruktivni.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.02  14:18

« Re: Tak zacnu....

Ja zadne zkusenosti nemam,ale kdybych chtel mit,kde se to da koupit?Koukal jsem po benzinkach,ale tam nic takoveho neni... Diky za radu.Pekny novy rok.CZus.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.01.02  22:13

Alfa33: Diky za zkusenost. S prevodovkou mam podobne potize, na jare vymenim olej a pridam Bishopa a pak se uvidi.
    Jen k posledni vete... Kazdy "prvek" se projevi znatelneji v meznich situacich, to znamena, ze u starych motoru a prevodovek by mel byt ucinek prisad vetsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.01  11:14

Tak sjem letos na jaře nalil přísadu oleje do motoru (benzin) a převodovky mám najeto 78.000 km s přípravkem kolem 10.000, neměl jsem žádné subjektivní problémy jen převodovka byla na 5 hlučnější. to se ztišilo na neznatelnou úroveň. motor se chová stejně ,použil jsem to jen, že se špatně mažou horní vačky ,preventivně.., oleje používám syntetiky jak motor ,převodovka i dif.pokud nastalo nějaké zvýšená výkonu nebo snížení spotřeby paliva tak je to v řádu procent, tudíž subjektivně nepoznatelné,můj subjektivní pocit jen, že se trochu chová vyrovnaněji na volnoběh dojezd se prodloužil o 10-20 km,pro prevenci to není špatné......, ale kdo hledí na korunu a nebo je motor či převodovka je vylágrovaná není záchrany žádným přípravkem
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.01  17:10

« Tak zacnu....

Je zde nekdo, kdo jiz pouzil nektery z produktu Johna Bishopa? Ktery? A za jakym cilem? Jak jste spokojeni? Zajimaly by mne subjektivni pocity (tichy chod motoru, pruznost...) a objektivni zkusenosti (nizsi spotreba, vyssi vykon). Anebo mate negativni zkusenosti s produkty BISHOP'S ORIGINAL?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…