Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re:
oddie: v názoru na 1,8 TD se shodnem dokonale :-) Jinak máš ideální motor pro to, abys tam Bishop nalil. Já tě sponzorovat nebudu, protože se nepotřebuju přesvědčovat, jestli to funguje, nebo ne. Odzkoušený je to v letadlech, kde se měří tlaky mnohem pečlivěji a častěji, odzkoušel jsem si to ve větším počtu aut, který se kolem mě vyskytovaly a dojmy mám ve skrze pozitivní. Nefungovalo mi to zatím jen v jednom Laurelu, kterej ale baští olej z jinýho důvodu. Přál bych ti ale slyšet, jak si po Bishopu přede. Lidi nechtějí věřit, že má 300 tis km a já se jim ani nedivím :-) -
"-- skrytý --" 06.12.03 12:36
Jo, jináč, ad Bishop: jeden čas jsem měl chuť nabídnout jednu ze svých popelnic k testování těhle vodiček, kdyby měl někdo zájem. Bohužel mi ale tu popelnici zbořili... Já sám na tyhle věcičky zrovna nevěřím, ale pokud někdo chce zasponzorovat jedno testování, tak bych na to mohl auto obětovat. Jednalo by se asi o pažoutí 1,9D cca 15 let starý, s najetými odhadem 300tis km (10tis km ode mě), mám na něm změřené tlaky v rozmezí cca 28-31 (dneska je kdyžtak změřím znovu, chci tam dát jiné vstřiky...). Auto jezdí cca 10tis km ročně (především ve městě), olej používám Mogul Optimal 10W-40 (předpis výrobce je 15W-40 API CD, pro severské země i 10W-40), měním odhadem po 8-10tis km (teď je v polovině). Nemám s ním žádný problém, a podle mě nic podobného nepotřebuje - ale klidně do něj toho Bishopa naleju, když to někdo zaplatí... Já jsem schopen zajistit pravidelné měření tlaků (měřák mám svůj), případně podle dohody ten motor za pár let poskytnout na rozebrání a prozkoumání zevnitř (pokud mi to zas někdo nezboří). Takže jestli někdo máte zájem o provedení takového "nezávislého testu", máte možnost :))) -
"-- skrytý --" 06.12.03 12:22
Prof: ne, Residents není z Prahy. Jinak, Zadek nemá svůj servis, a s dotazy na fordí katastrofu 1,8TD bych se na něj už vůbec neobracel, pokud se nechcete naučit spoustu nových nadávek - jeden kousek totiž svého času taky vlastnil... Na Zadka bych se klidně obracel s Mercedesy 190 a W124 - na ty má prakticky cokoliv, jinak ty bawory, co dělal kdysi, už jej pustily.
Já osobně bych vystřelil z baráku celou sierru - svého času to sice bylo bomba auto, ale doba už nám poněkud pokročila... s tím dinosaurem 2,3D jsem měl čest asi půl roku, dobrý, ale nevěřím, že ještě někde existuje v použitelném stavu. Možná tak poslední ročník sierry s 2,0DOHC v perfektním stavu by se snést dal, kdyby tomu odpovídala cena - ale 1,8TD snad ani zadarmo... Dobrých a solidních opravářů na diesely znám několik - ale po pravdě, na fordí 1,8TD bych neměl odvahu se jich byť jen zeptat... -
residents: Hmm, tak tahle pohonná jednotka se fakt nepovedla :-(. Dej to z baráku, než bude pozdě (vlastně vono už je pozdě), u tohohle motoru nevíš dne ani hodiny, kdy si usmyslí, že se na něm zase něco vysype. Je to moc smutný, protože její předchůdce 1,6 D, ze kterýho vychází, neměl vadu. To radši dinosaura 2,3 D. Bishop do toho radši netahej, ten s tím nemá nic společnýho. Tenhle motor si ho navíc ani nezaslouží. Jinak oddie říkal, že Zadek je řízek, kterej ví o čem mluví, takže bych se v případě problémů obracel na něj, (pokud jsi teda z Prahy) -
residents: Co to máš vlastně za auto? Tvoje předposlední věta dokládá to, že tě ty dva litry asi strašně mrzej. Nic si z toho nedělej, víš, ono mohl jsi narazit na opraváře, kterej si k marži přimáznul tu dvojku taky a měls to za stejný prachy jako tady Bishopem, kterej ti když už nic, tak alespoň vytvořil podmínky k tomu, aby ti ty písty šly lehčeji. Jo, jinak píst jsem propálil taky a shodou okolností taky na dálnici. Ale jezdil jsem s tím ještě asi 3 měsíce, než jsem to prodal. -
Boriginal: poté, co jsem byl z dálnice odtažen (propálený píst), tak jsem nestihl říct opraváři, aby počítal se vzorkem:-))) Jinak bych to určitě udělal, ale byl tehdy dost fofr. Rozbory si jinak nechávám dělat pravidelně u tchýně v laboratoři a otěr jsem měl vždy minimální i bez přípravků. Vzhledem k proměnlivým provozním podmínkám však pochybuji, že by něco nějaké měření objektivně zjistilo ohledně účinnost. Jedině v laboratoři na brzdě a za přesně daných podmínek, tak jak se to ostatně uvádí ve všech reklamních materiálech. Nevím co by se dalo zjistit ze vzorku mého oleje. Nehledě, že mě spíše šlo o ucpané vstřiky. Ještě malá poznámka k nasazení podobných přípravků obecně u firem a velkoodběratelů. Předpokládejme, že určitý přípravek snižuje objektivně spotřebu paliva o třeba, přeženu, 10 %. Firma si ten přípravek koupí a očekává snížení nákladů. Nic se však nedostaví. Řidiči zvyklý na plnění příslušných norem spotřeby prostě šlohnou o tu ušetřenou naftu (benzín) víc. Pak by už jen argumentem mohlo být to opotřebení. A vzhledem k tomu, že firmy rády odepisují, tak pochybují, že by nějaké měla zájem třeba mít v provozu služební auto víc jak 4 roky. Podobně je to i u živnostníků s obměnou vozového parku. Takže už zbývají jen ti méně jezdící řidiči a těm často auto rychlejí shnije než se ojede, takže taky nic nepoznají. Zbývají už jen naivkové zmasírování reklamou a velcí fanouškové do aut, co chtějí vyzkoušet pro svého miláčka to nejlepší bez ohledu na cenu. Když už za něco utratí zbytečně, tak to těžko přiznají veřejně. Tím jsem nechtěl shodit přípravky jako celek, jen jsem tím chtěl říct, že v mém případě jsem akorát vysolil zbytečně 2 tisíce a dalších x tisíc za opravu. Takže nic pozitivního jsem tím nezískal. -
To residents. Musím se Vás zeptat na základě čeho jste zjistil, že přípravek nemá vliv na opotřebení motoru? Pokud mě paměť neklame, tak jste neposkytl vzorky oleje z motoru pro posouzení vlivu přísady na Váš motor. Já takové protokoly mám a jsou zveřejněny na internetu. Možná tam mohl být i protokol z Vašeho auta. Chtělo to ale provést objektivní měření po dobu několika desítek tisíc km. Pak by se prokázal objektivně vliv přípravku na Váš motor. -
Prof: netvrdím, že není dobrý obchodník. Proti jiným se s ním dá opravdu na úrovni bavit. Jen se vracím k tomu problému co jsem měl čističem palivové soustavy. Probíral jsem to s více čerpadláři a ti mi jen potvrdili můj názor, že co se uvolní prostě nemůže jen tak lehce, jak tvrdí výrobci přípravků, shořet a vyletět výfukem. Buď to ucpe filtr, nebo trysky či čerpadlo. Podotýkám, že filtr měním podstatně dřív (do 20tis. km) než se běžně doporučuje a v minulosti jsem používal pravidelně méně koncentrované čističe a bez problémů. Ty máš dobré zkušenosti? Pokud to nepomáhá na mechanické problémy, což je i opotřebení (vůle) a menší spotřebu jsem nezaznamenal, tak fakt nevím, v čem je přínos. -
residents: nech těch nářků, když se jedná o mechanický problém, nepomůže už nic. To, že jsi ho nedokázal diagnostikovat, se stává a mnohdy to ani není možné. Bishop je tu mimo jiné i proto, aby v případě, že to mechanický problém není, pomohl a zabránil zbytečné demontáži, která se u zaběhaného celku vždy projeví negativně. Pokud nepomůže již ani Bishop, není obvykle investice do něj nic tak zásadního v porovnání s celkovou investicí do opravy, která jediná problém vyřeší. Nediv se panu Poláčkovi, který ti bude tvrdit, že Bishop tvůj problém vyřeší, když jich skutečně již tolik vyřešil. Pochop, že je především obchodník a v jeho případě obchodník, jak má být. Kdyb všichni obchodníci byli takoví, bylo by obchodovat radostí a hlavně by z trhu zmizely ony "opičí kapky", které opravdu funkčním přípravkům nedělají dobré jméno. -
« Re:
Dám Vám přímo kontakt na sebe. B Original s.r.o.je přímo firma v Havířově. Kontakt je na našem webu
www.bishopsoriginal.cz . Můj mail je b.original@mybox.cz nebo b.original@bishopsoriginal.cz.
Milerád odpovím každému.
Jinak pro zájemce ze Slovenska. Naším zástupcem je firma INTERHOUSE s.r.o., Platanová 19, 010 07 Žilina, tel: 905 514 176, e-mail: interhouse@post.sk.
Přeji všem hezký den
Poláček