Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.02  12:12

« Bishop v prevodovce

Tak jsem mel tu moznost srovnat razeni v prevodovce pred Bishopem a ted po 1000 km s Bishopem (receptura 451 x Felda 1,9D). S mym velkym prekvapenim se nyni radi velice lehce, zadny odpor jako drive a majitel rika, ze uz ani nehuci jako drive.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.02  17:56

« Re:

to humus: Tak nemel a šetři místo, humusi :oD
  • 00 Reagovat !

foto

19.04.02  17:14

« Bez nadpisu

Zadne zkusenosti s produktem nemam. Stejne je na nic. Ale mam jine zkusenosti...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.02  21:45

« Re: Spotreba oleje

Je to renault 19 1.8 16V r.v 1995 najeto 115t.km , jaky jsem majitel nevim - auto je z nemecka. Nyni mam olej Shell helix ultra 5W40. Prehrati snad ne - ma to hodne ucinny vetrak a po kazde jizde bezi 5-7 min chladici cerpadlo. Hlavne jsem si vsiml ubytku oleje na delsich rychlych trasach {dalnice} - rychla jizda delsi dobu pres 5000ot/min
  • « 00 Reagovat !

foto

02.04.02  08:27

« Re: Spotreba oleje

Kolik má Vaše autíčko najeto? Jste první majitel? Jaký olej používáte? Nedošlo někdy k přehřátí motoru? Na základě těchto údajů bych Vám mohl doporučit některou kombinaci receptur. V převážné většině případů dochází ke snížení spotřeby oleje.
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.02  22:32

« Spotreba oleje

Auticko mi papa olej a tak me zajima jestli by tomu bishop zabranil. Nedavno jsem tam nalil prisadu Winn"s Formula Gold ale porad to zere. Hlavne kdyz jedu delsi trasy a dost tocim motor {je to 16V}
  • « 00 Reagovat !

foto

29.03.02  07:45

« Re: Prevodovka

Pokud je to aktualni, me na sluzebnim skrtala 2 a 3. Nechal sem si tam dat teflonovy synchrony, zeptej se na to. Radi to jedna basen. Ale na soukromym bych tu prisadu asi taky vyzkousel...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.02  23:23

« Re: Přípravky Bishop´s Original v ultralehkém letadle

prof: Neděláš akrobačku, že ne? :o/

Pravdu díš, prohlídky před a po jsou alfou a Omegou, člověk musí kolem toho nalítat fúúúúry hodin, aby si potom hoďku sletěl, ale je to nutný, protože nahoře jde o život. Kolikrát se stalo, že jsme koukli do nádrží a levou to ukazovalo plnou. Byl tam tak blbě šprajcnutej plovák, že nádrž byla prázdná, na tu decku bychom ani neudělali bezpečnou výšku k doplachtění na nějakou rozumnou placku a přistání. A plácnout sebou do stromů za řekou... hmmmm. Už tady bylo pár machrů, co přilítli autem těsně před západem slunce, vyhodili letadlo z hangáru, ještě zastudena tomu dali plnej voves a odlítli. Když měli velký štěstí, přistáli do pole nebo se jim ta zatuhlá výškovka na poslední chvíli začala hejbat. Vsadil bych se, že zrovna tenhle expert, o kterým mluvím, tenkrát měl v kalhotách nejmíň deset kilo hoven. Kolena se mu klepaly půl metru sem tam až mu tleskaly o sebe když ho tahali ven. Přesto to nebyla žádná sranda a nikdo se nesmál. Nutno říci, že na našem domovském letišti se tyhle věci moc nestávají. Je to tam plný pardálů, který lítali na MIGách, JAKách a letití práškaři z čmeláků. Samí féroví a pohodoví chlapi. Ale v rozsahu 12 km jsou dvě další letiště a kdykoli jsme tam přijeli, viděl jsem věci, ze kterých mi šel opravdu mráz po zádech. Magory, který jsou líní si odrolovat nakonec dráhy a potom před stromama můžou strhnout knipl a za nima div neztrácí vztlak a další kousky. Ale vyprávět by se dalo 14 dní v kuse :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.02  20:04

RB: Ten olej mi připadá trochu zbytečnej a neřekl bych, že ten motor je nějak obvzlášť více namáhaný. Pravda, že do režimu max výkonu ho vyženeš každý start, nebo stoupání, ovšem jinak mu provoz v oblasti nejvyššího krouťáku nijak zvlášť neubližuje. Je zde mnohem důležitější jiný faktor, který motoristé buď velmi povrchně a nebo vůbec nedělají. Je jím slušné zacházení a důkladná prohlídka před i po ukončení letu. Důvod je prostý: požadavek na stoprocentní spolehlivost. Jinak RB s tím má mnoho zkušeností a není k tomu co dodat. I když by tam elektrolytové baterie bez problémů pracovaly (a někteří je používají) většinou se montují gelové, ty mohou být i vzhůru nohama.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.02  19:27

Jo a olej je tam ten nejdražší syntetický Castrol. Toť vše _RB_
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.02  19:24

Letecký motor snáší daleko větší zátěž než motor v autě, to se téměř nedá srovnávat. Pracuje většinou v režimu, kde má největší točivý moment, a to po celou dobu letu. Při startu je třeba, aby byl motor PLNĚ zahřátý, neboť jde na plné otáčky až do dosažení dané letové hladiny - u UL většinou kolem 300m. U běžného UL letadla se akrobacie nelétá - já vím, že již mnozí dokázali, že to letadlo dokáže, bohužel tu s námi již nejsou. Tudíž běžný karburátor plní svou funkci, létá se normálně "na kuličku" a ta musí dřepět středem, takže odstředivá síla působí stále kolmo dolů, nic se nemění. Kromě zvláštních režimů - vývrtka, skluz (o těch si už ale přečtěte třeba na www.vztlak.cz) by to mělo být stále takto. Vodní pumpy můj otec do všech stavěných letadel pořizoval jiné a ve všech byly kónické vzduchové filtry, ale nevím jestli K&N. První motor (UL letoun hornoplošník Yetti) byl Favorit s profi úpravou člověkem, který dělal i Feldy kit-cary apod. cca 80 koní. Druhý motor (UL letoun dolnoplošník Larus, laminát) bylo "už těžké" Subaru 1.8 '82, cca 100 koní a třetí motor se teď dává do letadla (Zodiac vyrobený velmi precizně přímo v Kunovicích - hliník), které konečně bude splňovat i váhy (v praxi to plní asi tak každé padesáté a tohle udrží jeden člověk nad hlavou - fakt sranda :o) a bude to zase boxer Subaru 1.8, ale tentokrát lehká '81. Letu zdar :o) _RedBaron_
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.02  16:28

Popiš nám prosím, jaké úpravy se dělají na motorech z aut do letadel, Jak je zajištěna hladina paliva v karburátoru při náklonu letadla, mazání, chlazení, elektrolit v aku...
    Pokud 1 hodina letového provozu odpovídá 100-200km na silnici, zdá se mi spotřeba 1,5l oleje na 10 letových hodin moc. (Čekal byl tak 0,5l/10h, po Bishop´s Original tak 0,1l/10h.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.02  13:44

Profe, po cca 5000 km dej vedet, jak to pomohlo a kde se to projevilo. Nebo to mas motor taky do letadla? - no tak dej vedet po nekolika desitkach letovych hodin :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  16:29

teď bude jeden kit 460-G spolu s 501 aplikován v dalším UL (motor Limbach) a to samé taky v jedný Škůdce, která toho má opravdu hodně za sebou.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  14:59

Receptura 842 je v podstatě identická s recepturou 451 - jedná se o balení 946 ml. Receptura 844 je přísadou do diferenciálů. Obě receptury se mohou vzájemně zastupovat, 844 je pro extrémnější zatížení. Receptury se dají přidávat do převodových průmyslových olejů. Mísení obou receptur je až 1:12
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.02  14:06

A k čemu je receptura 842 a 844? Je to možné také použít? Jaký je rozdíl oproti 451 kromě většího množství?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.03.02  08:59

Alfa33: To se mi prave nechce, v servisu vymena synchronu stoji dost penez (prace /puleni prevodovky). Proto napred zkusim BISHOP.
    Rezident: Netusim, jestli by Bishop pomohl v teto veci, ale on nestoji zas tak mnoho [650 Kc+postovne], tak tu recepturu 451 vyzkousim.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  16:21

na tý dvojce vyměň synchron, mám to samý na služebce
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.02  14:16

Mohlo by to pomoci těžce jdoucí jedičce při rozjezdu a kolik tam toho dát? Mám náplň 1,75 l (Ford Sierra).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.02  09:37

« Prevodovka

Jak casto menite olej v prevodovce? U Feldy ma byt vymena po 60000 km, olej stoji par korun (2 litry po 70 Kc). Tak se s tim sveze prisada Bishop 451 a uvidime. Treba to odstrani tuhost razeni a mozna i dvojka nepujde pres zuby.

www.mybox.cz/b.original
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…