Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod

07.05.02  12:45

« Re: Dotaz na Boriginala

Děkuji za rychlou odpověď. I to ukazuje na serióznost. Psal jsem onehdy do Prolongu, kde slibovali okamžitou odpověď a hádejte (můžete jednou), zda se ozvali. K věci: Posledních cca 80.000 km jsem najel já, olej měním dle počítače v autě a před vypuštěním používám přípravek fy STP na odkalení motoru. Používal jsem Castrol (dál nevím přesně)specifikace CF a teď Shell Helix polosyntetiku. Olej mi vystačí na celý cyklus od horní, až po spodní rysku (ťuk, ťuk, ťuk), takže asi 560 není nutné. Šlo mi spíše o kompresi. K té převodovce, sám jsem byl překvapen, proč je v klasické převodovce předepsán ATF (v servu je také), zvlášť, když jsem se v "moudré knížce" dočetl, že v případě nouze můžu dolít motorový olej (to už je úplně o něčem jiném - ne?). Mohu použít 451, když se jedná o manuál v "automatické" lázni? Množství 127ky 354 ml mi příjde percentuelně na obsah náplně moc. Chápu, že automaty mají větší náplň, ale tato má jenom kolem litru. Dále, co by 127ka udělala v servu? Pomohla by čerpadlu?
    Díky

07.05.02  11:55

« Dotaz na Boriginala

Ahoj Boriginale - mám taky dotaz.
    Mám Sierru 2.0 DOHC r.v.93 najeto asi 170000km. Motor jede OK, má úžasně malou spotřebu benzinu a nulovou spotřebu oleje (používám minerální olej VAT 15W40 API SJ). A teď k tomu co mi na něm vadí - po nastartování běží studený chvilku jako traktor a i po zahřátí je hrozně hlučný a zejména při akceleraci jsou jakoby slyšet ventily (aspoň teda myslím že jsou to ventily) a má podle mě i příliš velké vibrace. Myslíš, že by se dal pomocí zázračných vodiček alespoň trochu zkultivovat? Díky za odpověď.

07.05.02  11:10

« Re: Dotaz na Boriginala

To kdo: Možná, že došlo ke spojení několika problémů dohromady.
    1. Pro motory s pravidelnou výměnou oleje a kvalitními oleji se používá přímo souprava 400-D KIT (400-D + 696 D)
    2. U staších motorů, u kterých nevíme, jak dlouho v nich byla olejová náplň a jaké oleje byly používány použiji před výměnou oleje recepturu 501 přo odkalení motoru a po výměně oleje pak použiju soupravu.
    3. U motorů, které byly "připečeny" a žerou nadměrně olej je dobré použít kombinaci: před výměnou oleje 501 a následně recepturu 560 pro uvolnění pístních kroužků. Recepturu 560 musíte vždy dávat s recepturou 501.
    Recepturu 696-D obvykle dáváme před výměnou oleje, protože dochází k čištění spalovacího prostoru a taky částečně ke stržení nečistot do oleje.
    V případě převodovky, která má předepsanou převodovou kapalinu (ATF III) použijte recepturu 127.
    V případě 451 lze tuto recepturu použít i pro diferenciály nebo rozvodovky a rozdělit ji na dvě části. Pro automobily s pohonem 4x4 máme recepturu 4x4.
    Pro servořízení je samostatná přísada, objednáváme ji však speciálně na zakázku a dodací lhůta je řádově 2 měsíce. Jaká je náplň? (hydraulický olej nebo kapalina?)
    Přeji krásný den.

07.05.02  10:53

« Re: BORIGINAL zmizel???

To d.aemon. Vůbec jsem ze světa nezmizel. Dodací lhůty jsou do 24 hod od okamžiku obdržení objednávky, pokud máme výrobky na skladě. Od Vás jsem zatím nic neobdržel. Možná, že je zase "šváb" v našem internetovém obchodě.
    Receptura 127 má obsah 354 ml a mám zato, že takové množství neovlivní chod převodovky. Máte pravdu v tom, že každá kapalina má své specifické vlastnosti a nemá se zaměňovat. Uvedená recptura je postavena pro použití ve veškerých druzích převodových kapalin, má za úkol vyčistit a oživit kontaktní povrchy veškerých třecích částí v převodovce bez vlivu na vlastnosti převodové kapaliny. Nemusíte mít obavy, že se Vám převodovka chroupne. Zatím se to nikde nestalo. Plné účinky nastávají po ujetí až 800-900 km, takže ze začátku se nemusí nic dít.
    Každopádně se nepůjdete klouzat. Nepatřím do skupiny "zlatokopů", kteří Vás pošlou do háje, když se něco stane. Vztahuje se na Vás pojistka u ALLIANZU (odpovědnost za škody- pojistka č.500032575)a případná havárie se šetří jako pojistná událost. Upozorňuji, že přítomnost Bihopa v mazacím médiu se dá přesně dokázat a je to jeden z prvních kroků, který se při případném problému dělá.Pro Vaši informaci za 27 let, kdy jsou výrobky na trhu, nedošlo k pojistné události.
    Bude Vám toto vysvětlení stačit?
    Omlouvám se, pokud jsem nestačil dříve na některé dotazy odpovědět.

07.05.02  08:46

« Dotaz na Boriginala

Také bych se chtěl zeptat na pár věcí.
    1)Mám BMW 324D a v jedné odpovědi doporučujete kit pro diesely, složený z produktu 400D a 696D.
    Ale na vašich stránkách jsem se dočetl, že 400D mám použít až po 501 a 560. Tedy při další výměně.
    Kdy tedy použít 696D?
    2) mám ruční převodovku, ale výrobce udává plnit olejem spec. ATFIII. Jakou recepturu použít? 451, nebo 127?
    3) když použiji 451, která údajně stačí až na 4 litry, můžu obsah rozdělit i do rozvodovky, když obě mají obsah cca 1,2 litru?
    4) je nějaká receptura i pro servořízení?
    Díky

06.05.02  21:20

« BORIGINAL zmizel???

Nějak se mi tady nedostává odpovědi... BORIGINAL zmizel ze světa? Jak je to s těmi dodacími lhůtami a s postupem při dolévání receptury do automatu?
    Jo a ještě jedna věc: Když je důležité dodržovat do každé automatické převodovky předepsanou náplň, protože každá má své specifické vlastnosti - jak je to s recepturou 127? Ta se dá doplňovat do všech druhů náplní? Není to podivné? Co když se mi s tím ta převodovka chroupne? To se pak můžu jít klouzat, co? Dáváte nějaké záruky? Uvádíte, že jsou receptury pojištěny, ale jak a proti čemu?

03.05.02  16:03

« Re: To BORIGINAL

Ja jsi vezmu radeji recepturu 250, at uz to stoji za to...A uz vubec nic nebudu upoustet a pojede to jako blesk...

03.05.02  10:58

« Re: To BORIGINAL

Tak jsem objednal recepturu 127. Sám doufám, že se stanu spokojeným zákazníkem a produkt mě nezklame. Jak rychle objednávky vyřizujete? Problém s převodovkou mě dost trápí, protože se zvyšující se teplotou okolí už začínám mít s řazením vážné problémy.
    Až budu recepturu doplňovat, je nutné upouštět adekvátní množství originální náplně, nebo je možné recepturu doplnit bez upouštění?

03.05.02  09:09

Zdravím Vás také,
    jsem velice rád, že jste se ozval. Vždy jsem si vážil lidí, kteří dovedou seriozně polemizovat a chtějí důkazy kvality výrobků.
    Pokud se týče uvedeného motoru, tak bych Vám doporučil použít soupravu pro dieselový motor. Předpokládám, že používáte kvalitní olej a pravidelně měníte olejovou náplň. Je možno využít ještě odkalovací přísadu, kterou dáte do starého oleje cca 40 km před výměnou a odstraníte tak úsady z vany a stěn motoru. Do nového oleje pak dáte recepturu 400-D a do nafty 696-D. Ta má za úkol vyčistit a promazat palivový systém, vyčistit hlavy válců a vatvořit konzervační vrstvu proti usazování karbonu. V budoucnosti můžete používat celoroční přísady do nafty, balení za 79.- Kč složí k ošetření až 370 l nafty.
    Nyní k automatické převodovce. Přísada recptury 127 se zatím projevila vždy spolehlivě a vyřešila spoustu problémů. Předpokladem je, že je v převodovce předepsaná kapalina. Účinky a celkovou změnu obvykle poznáte až po ujetí 800-900 km. Veškeré přísady Bishopa musí v prvé řadě kovové povrchy očistit a polarizovat, pak se na ně navážou.Každopádně převodovku nepoškodí, spíše pomůže.
    Vzhledem k tomu, že řada lidí neví, jaké kapaliny může do převodovek použít a jak je vzájemně nahrazovat, pokusím se připravit malý přehled kapalin alespoň jedné firmy včetně norem,které musí splňovat.
    Přeji Vám krásný den a jsem s pozdravem

02.05.02  15:24

« Zkušenosti s automatickou převodovkou

Tematicky k mému poslednímu příspěvku - pokud máte někdo zkušenosti s přípravky B.ORIGINAL do automatických převodovek, můžete je tady uvést? Určitě bych je uvítal nejen já, ale i spousta dalších vyznavačů pohodlné jízdy.

02.05.02  15:18

« To BORIGINAL

Zdravím,
    tak před půl rokem jsem s Vámi dost polemizoval o tom, zda věřit nebo nevěřit Vašim produktům. Oceňuji a jsem rád, že se množí spokojení zákazníci, kteří své názory uvedou i zde.
    Znovu jsem navštívil Vaše stránky a musím se přiznat, že si nejsem úplně jistý, jaké přísady bych případně mohl použít do svého auta, abych mu trošku ulehčil jeho už dost dlouhý život.
    Mám BMW 325TD, které má (podle tachometru) nalítáno skoro 250.000km. Motor šlape subjektivně celkem dobře, jen se mi zdá, že by mohl být tišší. Doporučil by jste preventivně použít nějaký z Vašich přípravků? A který?
    Dále mám závažnější problém s automatickou převodovkou. Ta mi dělá potíže s řazením zpátečky při zahřáté náplni - musím ji řadit pod mírným plynem. Při zvýšeném zahřátí náplně - v létě, nebo při delší sportovní jízdě - se mi stane, že zpátečku nezařadím vůbec. Rozvody a solenoidy jsou podle servisu v pořádku, zřejmě je problém dobře ukrytý v útrobách převodovky :-(( Někde zřejmě dochází k úbytku tlaku potřebného pro zařazení té zpátečky. Myslíte, že by mi mohl pomoci Váš přípravek do automatických převodovek? Nemůžu té převodovce spíš ublížit, když do ní budu lít něco jiného, než předepsanou náplň?
    Díky za odpovědi.

02.05.02  09:35

« Re: Zdravim Boriginal.

Doporučuji recepturu 451, která je pro převodovky s náplní až 4 l oleje. Olej ani nemusíte upouštět. Těch 1,2 dcl snad neudělá problém. V Havířově můžete výrobky koupit přímo na firmě tj. v Bílém domě na E.F.Buriana. V průběhu května se ale budeme stěhovat do nových kanceláří, dáme včas vědět naši novou adresu.
    Naše stránky jsou na adrese: www.mybox.cz/b.original

30.04.02  15:20

« Re: Synchrony

Auto má najeto 177tkm.

30.04.02  15:19

« Synchrony

Co ze svého repertoáru bys doporučil na chroupající synchrony na mém BMW 635CSi 1981? Převodovka Getrag 262. A s jakým olejem?

30.04.02  14:39

« Zdravim Boriginal.

Posluchej, co bys doporucil pro moji prevodovku po 180 tkm ? Nemuzu se nejak dostat na vase stranky. Mate v Havirove i maloobchodni prodej ? Stavil bych se osobne. V prevodovce mam ted 20 tkm Gyrol 80 W, je vhodnejsi trochu odpustit a dolit Bishopem, nebo koupit novy olej prece jen znackovejsi ? Trebas je ten zvuk, co mne trapi od prevodovky, ta doba zacatku vnimani zvuku je zhruba z doby vymeny oleje v prevodovce. diky.

27.04.02  08:08

« Re: Spotreba oleje

Doporučuji použít soupravu pro benzinový motor 460-G KIT. Mělo by dojík k celkovému zlepšení.
    Omlouvám se za opožděnou odpověď.

26.04.02  21:51

« to boriginal

Muzete mi prosim doporucit recepturu u prispevku c. 37 - - diky micmar

26.04.02  08:02

« Re: to Prof

Chtelo by to vyzkouset soupravu 460-G KIT. Zatim ve vetsine pripadu sla spotreba dolu a motor se stabilizoval.
    Vsechno se da zaridit. Poslete mi svou adresu mailem.
    Pro pripadne importery mam velice zajimavou nabidku. Vice v mailu.

25.04.02  20:19

« to Prof

Zdravim! Pisali sme si ohladne distribucie pripravkov do SR. Bohuzial stale to nie je aktualne, nakolko vojencim :o). Mohol by pomoct vas prostriedok Corolle 138tis.km r.v.91 1.3 12V karbik...motor je v pohode akurat mi poslednych 8 mesiacov vela zerie...aj po nastaveni karburatora v Toyote, ale spotreba je stale 8.3-8.8 litra. Predtym to zralo po meste do 7.5l pri vytacani...neviem co by to uz mohlo byt....vymenene su vsetky filtre, taha dobre..Viete nieco poradit? Da sa dodat na Slovensko bez toho aby som musel to tu preclievat a platit DPH+clo? Vdaka za odpoved. Michal

25.04.02  18:14

« Aplikace přípravku Bishop v motoru UL letounu

Receptura 460-G KIT, aplikována do UL s motorem Limbach (VW pro letecké využití). Po 5 letových hodinách je znatelný nárůst volnoběžných otáček, z čehož lze soudit, že motor jde lehčeji. Po přeměření kompresních tlaků je patrný jejich nárůst až o 0,02 kPa, z celkového pohledu jakoby se začínaly kompresní tlaky "srovnávat".