Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: ne prilis seriozni www?
Děkuji za upozornění. To množství připomínek k provozu stránek je už neúnosné. Zřízení vlastní domény se už děje a patrně během zítřka najede www.bishopsoriginal.cz.
Pokud se týče podpisu, zde je: Ing. Poláček, B ORIGINAL s.r.o.,IČO jste již uvedl.
Přeji všem krásný den -
« ne prilis seriozni www?
Dobry den,
vase produkty a chvala na ne se mi libi, ale jake to mate stranky nekde v podadresari na www.mybox.cz v /b.original/ to je trochu neseriozni, to nemate 800Kc za rok (prvni rok 1600) na zaplaceni vlastni domeny? Zadna slusna firma nemuze mit takhle stranky strcene v podadresari, navic na pretizenem serveru (vraci obcas chyby)...
Kdzy se jeste podepisete, treba jako Jan Novak, B ORIGINAL s.r.o. (IČ: 25872427), tak to bude uplne dokonale. Priznam se, ze kdyz jsem sem nahledl poprve, jaksi jsem nechapal, co to kdo to pise pod nickem BORGINAL. Myslel jsem si, ze je to nejaky fanatik proti prisadam do oleju (kdyz psal o FTC.gov)...
boriginal.cz nebo bishop.cz je zatim volna, tak nezavahejte. Vas provider vam je jiste zridi nebo se obratte na domeny.cz -
« Re: Doporucte prisadu do Felicie 1,3MPI
Pro danou Felicii doporučuji soupravu 460-G KIT za 1145.- Kč vč. DPH + poštovné. Ošetření provést nejlépe po výměně oleje, nebo v první třetině jeho životnosti (pokud měníte olej co 15000 km tak do ujetých 5000 km), pak až za rok. Uvedenou Felici jsme testovali v Jižních Čechách, po 8 000 km po ošetření se ustálila spotřeba o 0,7 l níže.
Na server se podívám, zatí při otevírání nebyl problém. Díky za informaci. -
« Re: Pre Boriginal-Mne to asi nefunguje
To jozo: Vzhledem k tomu, ze mam stejneho Formana rv.93, ktereho jsem koupil z Nemecka a po zjisteni, ze zere cca 1 l oleje na 1000 km, tak jsem ho primo osetril soupravou 460-G KIT. Nyni se drzi stabilne ve spotrebe oleje 0,3 až 0,4 l na 1000 km. Takze ve Vasem pripade se jedna o uplne normalni stav u Formanu. V prve rade Vam doporucuji pouzivat oleje,ktere byly pro Formany urcene. Pokud budete pouzivat ridsi oleje, tak Vam zakonite sezere vice.
Neni tedy pravdou, ze by uvedene receptury nefungovaly, ale ty tolerance, ktere v motoru byly, zustaly a motor je v dobrem stavu. Recepturu 560 neni treba davat. Spise pouzit soupravu. To jsou moje zkusenosti se stejnym typem auta, jaky mate Vy. Spotreba oleje zustala na stejne vysi, jen se dost vyrazne snizila spotreba benzinu (o 0,5 l v rocnim prumeru). -
« Doporucte prisadu do Felicie 1,3MPI
Co doporucujete do Felicie 1,3MPI 25000km, kdy to tam dat (po vymene oleje?), motor nebo i prevodovka a na kolik to prijde korun a za jak dlouho (km) se to projevi a jak dlouho (cas, km) to vydrzi? Nakonec me zajima ty zarucni listy, ktere dostanu. Dik za odpovezeni vsech dotazu.
Vas server nejak blbne.
Forbidden
You don't have permission to access /b.original/kontakt.htm on this server.
----------------------------------------… /> Apache/1.3.20 Server at www.c-box.cz Port 80 -
"-- skrytý --" 08.05.02 09:53
« Re: Dotaz na Boriginala
Opět to není dotaz na mne, ale popisované příznaky bych tipnul na "mrtvá" hydraulická zdvihátka. Kdybyste používal řidšího oleje (tj. o menší viskozitě, např. 10W-40), pak bych Vám poradil přejít na hustší (např. již zmíněný 15W-40) a pozorovat změny v chování motoru. V případě zlepšení by se jednalo na 100% o vyběhaná hydraulická zdvihátka. Jestliže však používáte již nyní 15W-40, pak je jakékoli experimentování zbytečné a radím okamžitou "mechanickou" opravu. Budete-li totiž otálet, dojde velmi rychle k "rozklepání" (údery vačky, resp. vahadla nejsou dostatečně tlumeny nefunkčním hydraulickým zdvihátkem) vršku stopky ventilu a tím k jeho zkrácení. Vzniklý rozdíl (zvětšení) v šířce spáry, jíž musí zdvihátko vykompenzovat, pak už není schopno vyplnit ani nové zdvihátko a nezbývá než vyměnit i všechny ventily, což je, jak uznáte, za úplně jiné peníze, nemluvě o rizicích, která jsou s tím o staršího motoru spojená (ventilová vodítka, těsnící kroužky na ventilech, dosedací plochy ventilů - sedla aj.). -
Díky za info. Ty "zázračné vodičky" byly jen taková zratka - nemyslel jsem to nijak zle :o). Teď jsem koukal na Vaše stránky - asi tam teda naleju 460-G do oleje (přiznám se že utrácet za 333-G se mi moc nechce - nepředpokládám zanesenou palivovou soustavu.....) -
« Pre Boriginal-Mne to asi nefunguje
Na mojom Formane r.v.93 naj.cca 110 tis. som asi pred dvoma rokmi, ked som ho kúpil (mal naj. cca 85 tis), vymenil olej za Castrol GTX3 (asi Magnatec). Nasledne nato som spozoroval že sa zvýšila spotreba oleja (asi 1l na 4000 km) čo pred výmenou oleja som nepozoroval. Asi pred rokom som použil receptury 501 a 560 na uvolnenie piestnych krúžkov. Po roku prevádzky ( a už i výmene oleja) a naj. cca 20000 km nepozorujem žiadne účinky týchto receptúr. Poradte prosím čo s tým ďalej. Dnes je spotreba oleja cca 1l na 3000 km. Treba použiť receptúru 560 znova? -
Děkuji za Tvé uznání. Co myslíš, že by Ti z Prolongu měli odpovědět? Že jejich výrobek je podvod na lidi a že s ním už v Americe Státní obchodní inspekce(FTC) zatočila? Nebo obyčejné reklamní bla,bla?
K úpravě komprese každopádně dojde. Vidím, že se o motor staráš velice dobře, tak 501 a 560 nebude potřebovat.
Nepředpokládám, že u Tebe nastal okamžik nouze a máš v převodovce motorový olej. Pro ATF se dá použít pouze 127 (jedná se o naprosto odlišný princip působení než u 451). Tou bys převodovku spíše zlikvidoval. V případě motorového oleje by se zase mohla použít 460-G a ne 451.
Balení 127 je bohužel pouze 354 ml tj. je to na 2-3x. V servu by měla prospět i čerpadlu.
Měj se fajn. -
Ahoj RomaneL: Když slyším pojem"zázračné vodičky" tak se mi ježí chlupy na hřbetě. Okamžitě se mi vyjeví "zázraky" z televize a na zázraky jaksi nevěřím.
Teď k Tvému dotazu. Doporučil bych Ti soupravu 460-G KIT (460-G do oleje a 333-G do benzinu). S největší pravděpodobností dojde ke snížení hluku a dokonce určitému oživení motoru.
Chce to jen vyzkoušet.
Přeji hezký den.