Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 10.05.02 12:39
« Re: to Mitsi
"Mrtvá" zdvihátka nelze oživit (výjimkou by snad byly zcela zanešené přívodní olejové kanály k nim, ale to při pravidelné výměně kvalitního oleje nepředpokládám). Zdvihátko je jakýsi miniaturní tlumič (krmený tlakovým olejem z "olejového hospodářství" motoru) s programovým vyprazdňováním (parametry tohoto vyprazdňování jsou dány jeho konstrukcí, výrobními tolerancemi a vůlemi uložení v hlavě motoru nebo ve vahadlech ventilů). Tím, že se zdvihátko v době oddálení vačky (či vahadla) od ventilu naplní olejem, vymezí ventilovou vůli a při opětovném "nájezdu" vačky (nebo vahadla) na ventil tlumí dopad obou kovových součástí na sebe, přičemž se samo vyprazdňuje. Dochází tak k postupnému nárůstu tlaku na ventil. V případě opotřebovanosti zdvihátko právě tuto funkci neplní, tj. nedochází k vymezení ventilové vůle a vačka/vahadlo "tluče s velkým rozmachem" přímo na vršek ventilu. Při mechanickém nastavování vůle ventilů je mezi vačkou/vahadlem a ventilem sice také mezera, ale řádově max. do 0,25 mm (větší vůle je spíše výjimkou), zatímco nefunkční zdvihátko způsobí vůli v milimetrech, tj. 10x větší! A to je již pořádný "rozmach": představte si, jak kladivem tlučete do kovadliny frekvencí několikrát za minutu... Pokud budete otálet s opravou, dojde nejen k "rozklepání" stopky a tím i ke zkrácení ventilu (zmenšení zdvihu ventilu přitom není až tak velký problém; horší je pak takový ventil vůbec vytáhnout ven z hlavy - bez poškození vodítka a olejové ucpávky to prakticky nejde!), ale k řádově několikanásobně většímu namáhání celého rozvodového mechanismu. Dlouhodobé neřešení problému úspěšně (a důkladně) zničí vačku, její uložení, pohon vačky (hlavně pokud je řešen řetězem) atd. Tak si to přeberte sám. -
« to Mitsi
No já tomu moc nerozumím - proč jsou ta zdvihátka "mrtvá" a jak je oživit??? A jak moc okamžitou opravu doporučujete. Přiznám se, že otálím už nejmíň 20-30 tis km a nezdá se že by se to nějak dramaticky zhoršovalo....A ještě bych se chtěl zeptat co se stane když se na tu mechanickou opravu vykašlu - ventily se tedy zkrátí a ? Zmenší se jejich zdih? jak se to projeví??? Díky moc za odpověď. -
« Re: Pre Boriginal-Mne to asi nefunguje
Ďakujem za odpoveď. Vážne som teda začal uvažovať nad kúpou tejto súpravy 460-G KIT. Mám ale otázku: kedže jazdím prevažne na LPG (už asi 2 roky) ako to bude účinkovať v mojom motore, na čo vlastne slúži súprava 460-G KIT ?
Ináč ja na rozdiel od iných nemám žiadny problém dostať sa na Vaše webové stránky. -
« Re: Doporucte prisadu do Felicie 1,3MPI
Dekuji za doporuceni, jen se zeptam, je nutno po najeti 25tkm (tedy skoro nova Fe) uzit prostYedky k ošetYení hlav válco? A prevodovka? Tam se muze nalit zbytek 460-tky nebo se musi koupit 451 nebo povazujete ve Fe resit prevodovku za zbytecne? Tam se tusim meni po 60tkm? Mohl bych prosim dostat navod (pribalovy letak) k pouziti tech pripravku do mailu dard@seznam.cz, je v cestine? Co navrhujete, nechat si aplikovat napln u dealera do motoru nebo objednat postou? Jo a jeste dotaz na olej, doporucujete nejaky konkretni olej do teto Felicie? Dekuji za radu a snad pomuze i ostatnim. -
« Re: ne prilis seriozni www?
Děkuji za upozornění. To množství připomínek k provozu stránek je už neúnosné. Zřízení vlastní domény se už děje a patrně během zítřka najede www.bishopsoriginal.cz.
Pokud se týče podpisu, zde je: Ing. Poláček, B ORIGINAL s.r.o.,IČO jste již uvedl.
Přeji všem krásný den -
« ne prilis seriozni www?
Dobry den,
vase produkty a chvala na ne se mi libi, ale jake to mate stranky nekde v podadresari na www.mybox.cz v /b.original/ to je trochu neseriozni, to nemate 800Kc za rok (prvni rok 1600) na zaplaceni vlastni domeny? Zadna slusna firma nemuze mit takhle stranky strcene v podadresari, navic na pretizenem serveru (vraci obcas chyby)...
Kdzy se jeste podepisete, treba jako Jan Novak, B ORIGINAL s.r.o. (IČ: 25872427), tak to bude uplne dokonale. Priznam se, ze kdyz jsem sem nahledl poprve, jaksi jsem nechapal, co to kdo to pise pod nickem BORGINAL. Myslel jsem si, ze je to nejaky fanatik proti prisadam do oleju (kdyz psal o FTC.gov)...
boriginal.cz nebo bishop.cz je zatim volna, tak nezavahejte. Vas provider vam je jiste zridi nebo se obratte na domeny.cz -
« Re: Doporucte prisadu do Felicie 1,3MPI
Pro danou Felicii doporučuji soupravu 460-G KIT za 1145.- Kč vč. DPH + poštovné. Ošetření provést nejlépe po výměně oleje, nebo v první třetině jeho životnosti (pokud měníte olej co 15000 km tak do ujetých 5000 km), pak až za rok. Uvedenou Felici jsme testovali v Jižních Čechách, po 8 000 km po ošetření se ustálila spotřeba o 0,7 l níže.
Na server se podívám, zatí při otevírání nebyl problém. Díky za informaci. -
« Re: Pre Boriginal-Mne to asi nefunguje
To jozo: Vzhledem k tomu, ze mam stejneho Formana rv.93, ktereho jsem koupil z Nemecka a po zjisteni, ze zere cca 1 l oleje na 1000 km, tak jsem ho primo osetril soupravou 460-G KIT. Nyni se drzi stabilne ve spotrebe oleje 0,3 až 0,4 l na 1000 km. Takze ve Vasem pripade se jedna o uplne normalni stav u Formanu. V prve rade Vam doporucuji pouzivat oleje,ktere byly pro Formany urcene. Pokud budete pouzivat ridsi oleje, tak Vam zakonite sezere vice.
Neni tedy pravdou, ze by uvedene receptury nefungovaly, ale ty tolerance, ktere v motoru byly, zustaly a motor je v dobrem stavu. Recepturu 560 neni treba davat. Spise pouzit soupravu. To jsou moje zkusenosti se stejnym typem auta, jaky mate Vy. Spotreba oleje zustala na stejne vysi, jen se dost vyrazne snizila spotreba benzinu (o 0,5 l v rocnim prumeru).