Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  08:25

« Re: Receptury 333-G, 696-D - prostředky k ošetření hlav válc

Jsem rád, že jste spokojen. Do převodovky můžete uvedené množství přidat bez odpouštění oleje.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.02  16:25

Tak jsem už najel na 696-D víc jak 300 km a musím říct, že pozoruji oživení. Asi to fakt funguje. Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné dát 75 ml 451 do převodovky o náplni 1,75 l bez odpouštění oleje?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.02  14:01

To residents: Na škodu to nebude, je to ale zbytečně moc. Pokud je v palivovém systému hodně usazenin může se stát, že dojde k zahlcení palivového filtru. Projeví se to "kuckáním" a cukáním. Tento případ se však stal za uplynulé 4 roky pouze jednou. Stalo se to na autě, kde majitel tankoval pravidelně nejvýše 10 litrů benzinu, takže došlo ke splachu koroze ze stěn nádrže.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.02  13:54

« Re: Doporucte prisadu do Felicie 1,3MPI

To darda: Uvědomuji si, že jsem odpověděl trochu kostrbatě. Pokud vím, tak pro Felicie jsou doporučeny polosyntetické oleje. Vzhledem k tomu, že určitým způsobem spolupracuji s Elfem a Totalem, znám jejich řady olejů. Pro Felicii je tedy vhodný buď Elf Competition 10W40 nebo Total Quarz 7000. Pokud přistoupíte k řadě syntetické, pak lehkoběžný olej např. Elf Evolution SXR 5W30.
    Z české řady je velice dobrý PARAMO řada SPEED 10W40 - polosyntetika.
    Podle mně, nejvhodnější je řada olejů polosyntetických.
    Nechci žádným způsobem upřednostňovat některou ze značek olejů. Všeobecně platí, že kvalita olejů stejné kategorie je stejná (např. 10W40 API SJ/CF
    vykazuje stejnou kvalitu u všech výrobců).
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.02  09:20

« Receptury 333-G, 696-D - prostředky k ošetření hlav válců

Zajímalo by mě, zda může být na škodu, pokud se nedodrží doporučený poměr mísení s palivem a použije se větší koncentrace, např. na 20 litrů paliva. Může to u starší aut ucpat palivový filtr. Chci to dát otcovi do staré Š100.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.02  09:16

"Nebylo by seriozní uvádt njaké konkrétní zna
    ky.V kvalit olejo není pYíliš velký rozdíl, dodržte pouze API" - neche tedy odpoví nkdo jiný, je dobré tam dát minerální (nejlevnjší) nebo syntetický (dražší, lepší) olej? Bude to mít njaký efekt tam dávat syntetiku a pokud ano, jakou doporu
    ujete?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.02  15:23

« Re: Pre Boriginal-Mne to asi nefunguje

To jozo: Ucinky se budou projevovat stejne, jak byste jezdil na benzin. Jedna se hlavne o osetreni motoru, v pripade osetreni hlav valcu se musi prisada dostat do spalovacího prostoru pomoci benzinu tj. musi se vyjet jedna nadrz benzinu.V souprave jsou dva vyrobky(460-G a 333-G)
    Preji hezky den
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.02  15:12

To darda: Při provedném testu na Felicii 1,3 MPi jsme použili oba přípravky.Přísadu do benzinu doporučuji, protože se jedná o konzervaci hlav proti usazování karbonu a udržování spalovacího prostoru čistého. Je to tedy prevence. Do převodovky se aplikuje přísada 451.Ošetření převodovky nikdy není na škodu. Vždy se projeví delší životností, měkkým řazením a spolehlivým chodem.Aplikovat přípravky si můžete sám. Dostanete je poštou s podrobným návodem na použití.V servisní knížce u auta jsou uvedeny olejové náplně. Nebylo by seriozní uvádět nějaké konkrétní značky.V kvalitě olejů není příliš velký rozdíl, dodržte pouze API.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.02  14:49

« Re: účinky

Stará náplň přestane fungovat po roce. Jedná se o ropný produkt, který působením oxidace a termického procesu ztratí své vlastnosti a přestane fungovat. Motor bude pracovat v režimu, jaký byl před nasazením přísady s tím rozdílem, že ošetřené plochy jsou hladší. Opotřebení motoru bude narůstat rovnoměrně podle typu oleje a režimu provozu. Z toho důvodu je dobře tento přípravek dát znovu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.02  14:43

« Re: Dotaz na Boriginala

Ten poměr je různý. Jedno balení je pro náplň až 6 l převodové kapaliny a dáváte tam 354 ml přísady. Do převodovky se 4 l a méně dáte 236 ml. Bishop přesně nespecifikuje mísící poměr.Má pouze dvě kriteria - menší užitková a velká luxusní auta ( z jejich kategorizace někdy jde hlava kolem).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.02  13:14

« Re: Dotaz na Boriginala

Asi jsem to špatně pochopil. Jde mi o poměr původního média (v tomto případě ATF) a vašeho přípravku. To znamená např. 10% přípravku na obsah, nebo chcete-li 10:1, nebo kolik?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.02  12:43

« Re: to Mitsi

Díky za vyčerpávající odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.02  12:39

« Re: to Mitsi

"Mrtvá" zdvihátka nelze oživit (výjimkou by snad byly zcela zanešené přívodní olejové kanály k nim, ale to při pravidelné výměně kvalitního oleje nepředpokládám). Zdvihátko je jakýsi miniaturní tlumič (krmený tlakovým olejem z "olejového hospodářství" motoru) s programovým vyprazdňováním (parametry tohoto vyprazdňování jsou dány jeho konstrukcí, výrobními tolerancemi a vůlemi uložení v hlavě motoru nebo ve vahadlech ventilů). Tím, že se zdvihátko v době oddálení vačky (či vahadla) od ventilu naplní olejem, vymezí ventilovou vůli a při opětovném "nájezdu" vačky (nebo vahadla) na ventil tlumí dopad obou kovových součástí na sebe, přičemž se samo vyprazdňuje. Dochází tak k postupnému nárůstu tlaku na ventil. V případě opotřebovanosti zdvihátko právě tuto funkci neplní, tj. nedochází k vymezení ventilové vůle a vačka/vahadlo "tluče s velkým rozmachem" přímo na vršek ventilu. Při mechanickém nastavování vůle ventilů je mezi vačkou/vahadlem a ventilem sice také mezera, ale řádově max. do 0,25 mm (větší vůle je spíše výjimkou), zatímco nefunkční zdvihátko způsobí vůli v milimetrech, tj. 10x větší! A to je již pořádný "rozmach": představte si, jak kladivem tlučete do kovadliny frekvencí několikrát za minutu... Pokud budete otálet s opravou, dojde nejen k "rozklepání" stopky a tím i ke zkrácení ventilu (zmenšení zdvihu ventilu přitom není až tak velký problém; horší je pak takový ventil vůbec vytáhnout ven z hlavy - bez poškození vodítka a olejové ucpávky to prakticky nejde!), ale k řádově několikanásobně většímu namáhání celého rozvodového mechanismu. Dlouhodobé neřešení problému úspěšně (a důkladně) zničí vačku, její uložení, pohon vačky (hlavně pokud je řešen řetězem) atd. Tak si to přeberte sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.02  11:22

« to Mitsi

No já tomu moc nerozumím - proč jsou ta zdvihátka "mrtvá" a jak je oživit??? A jak moc okamžitou opravu doporučujete. Přiznám se, že otálím už nejmíň 20-30 tis km a nezdá se že by se to nějak dramaticky zhoršovalo....A ještě bych se chtěl zeptat co se stane když se na tu mechanickou opravu vykašlu - ventily se tedy zkrátí a ? Zmenší se jejich zdih? jak se to projeví??? Díky moc za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.02  10:31

« Re: ne prilis seriozni www?

Hele, že ty tuhle frázi máš někde jako polotovar? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.02  07:45

« Re: Pre Boriginal-Mne to asi nefunguje

Ďakujem za odpoveď. Vážne som teda začal uvažovať nad kúpou tejto súpravy 460-G KIT. Mám ale otázku: kedže jazdím prevažne na LPG (už asi 2 roky) ako to bude účinkovať v mojom motore, na čo vlastne slúži súprava 460-G KIT ?
    Ináč ja na rozdiel od iných nemám žiadny problém dostať sa na Vaše webové stránky.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.02  00:00

Dekuji za doporuceni, jen se zeptam, je nutno po najeti 25tkm (tedy skoro nova Fe) uzit prostYedky k ošetYení hlav válco? A prevodovka? Tam se muze nalit zbytek 460-tky nebo se musi koupit 451 nebo povazujete ve Fe resit prevodovku za zbytecne? Tam se tusim meni po 60tkm? Mohl bych prosim dostat navod (pribalovy letak) k pouziti tech pripravku do mailu dard@seznam.cz, je v cestine? Co navrhujete, nechat si aplikovat napln u dealera do motoru nebo objednat postou? Jo a jeste dotaz na olej, doporucujete nejaky konkretni olej do teto Felicie? Dekuji za radu a snad pomuze i ostatnim.
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.02  22:05

« účinky

Mohu se prosím zeptat, co se stane, když po roce neobnovím přípravek? A za jak dlouho přestane stará náplň účinkovat? Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.02  21:50

« Re: ne prilis seriozni www?

jsem rad, ze to bylo pozitivne pochopeno
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.02  17:21

« Re: Zdravim Boriginal.

To mfilip: Podle mně není třeba kupovat značkovější olej. Měl by tam být ten, na který převodovka fungovala celou dobu. Podrobnější informaci Ti dám v pondělí.
    Přeji příjemný den
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…