Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Osetreni...
Myslím, že pokud uděláš před tím použitím Bishop výměnu stejného typu oleje jako proplach (jen na krátkou dobu), tak se nic nemůže stát. Nebude to takový šok. Sám jsem taky jezdil 2 výměny na minerální Trysk Super Turbo než jsem přešel na plnou syntetiku. -
« Osetreni...
Do sveho motoru jsem kdysi Bishop aplikoval a docela s dobrym vysledkem(viz nize.P205D).Ted jsme ho nalili to tatova Citroenu a ted se chystame do maminy Audi.. a ja do sve JAWY 350/640.Pocitam ze dojde k ocekavanemu zlepseni-snizeni spotreby,hluku,kourivosti a lehke zvyseni vykonu...co jineho muze vyplyvat ze "zkluzneni",nebo eventuelniho vycisteni a zakonzervovani motoru? V pripade klasicke prevodovky,ktera jde tezko, to zase muze pomoct...zase to zkluzni jeji casti-razeni jde lepe,je to tissi....
Ale myslim si, ze je celkem zbytecny, lejt tyto bezpochyby ucinne pripravky, do motoru ci prevodovek, ktere maji to sve nejlepsi za sebou. Pak by jsem se dostali na uroven zazracnych pripravku...je jasny,ze kdyz je motor vybehanej(loziska,saly,pisty...),anebo prevodovka,tak mu zadnej pripravek nepomuze...jenom rozebrat a opravit.
Tolik ma teorie a ted dotaz na BISHOPS:
Pokud mam hodne stary motor,provozovany na prehistoricky olej M6A a chtel bych prejit na M6AD,ci neco lepsiho, je jasne, co se po naliti AD oleje stane-zacne se rozpoustet karbon a usazeniny,na 90% to ucpe nejaky kanalek a dojde k zadreni a vylagrovani motoru.Jedina cesta je motor rozebrat a kazdou cast ocistit...a to se me delat nechce.
Chci se poptat,zdali by to BEZPECNE vycistil nejaky Vas pripravek(ta receptura na odkaleni motoru,.?).Ale potreboval bych to vedet se 100% jistotou,neb si nechci zlikvidovat nas domaci malotraktor:-)).
Diky a hodne uspechu. HONZA -
« Receptura 127 do automatu
Najezdil jsem více než 600km s recepturou 127 v automatické převodovce, která nechtěla při zahřáté náplni řadit zpátečku a zatím žádné zlepšení. Uvidím, jestli se něco změní po 1000km. V případě zlepšení jsem chtěl ošetřit celý motor (BMW 325td) i servo, ale zatím mne Bishop nepřesvědčil :-(( -
"-- skrytý --" 24.05.02 09:16
« Re: 100
RBaron (102): Nevim, jestli to byly primo synchrony, ale razeni na druhy rychlostni stupen mi sel ztuha a kdyz byla prevodovka studena, tak jsem citil, ze tam jde pres zuby (dvojka mi vrzla na pace, ale nebylo to moc slyset). Odstranilo se to po vymene oleje (Gyrol) a pridanim prisady Bishop.
-
"-- skrytý --" 23.05.02 02:09
« 100
Prvni stovka prispevku je za nami a mne tesi, ze jsou to prispevky "k veci".
Osobne jsem vyzkousel 4 receptury Bishop. Nejnoveji mam Bishop v prevodovce a chvalim si to, uz pri razeni na dvojku necitim odpor na páce a v ruce mi nevrzne. Jeste uvidime v zime, az budou nizke teploty... ale pevne doufam, ze problemy s prevodovkou jsou za mnou... -
« Re: Receptury 333-G, 696-D - prostředky k ošetření hlav válc
To residents: Na škodu to nebude, je to ale zbytečně moc. Pokud je v palivovém systému hodně usazenin může se stát, že dojde k zahlcení palivového filtru. Projeví se to "kuckáním" a cukáním. Tento případ se však stal za uplynulé 4 roky pouze jednou. Stalo se to na autě, kde majitel tankoval pravidelně nejvýše 10 litrů benzinu, takže došlo ke splachu koroze ze stěn nádrže. -
« Re: Doporucte prisadu do Felicie 1,3MPI
To darda: Uvědomuji si, že jsem odpověděl trochu kostrbatě. Pokud vím, tak pro Felicie jsou doporučeny polosyntetické oleje. Vzhledem k tomu, že určitým způsobem spolupracuji s Elfem a Totalem, znám jejich řady olejů. Pro Felicii je tedy vhodný buď Elf Competition 10W40 nebo Total Quarz 7000. Pokud přistoupíte k řadě syntetické, pak lehkoběžný olej např. Elf Evolution SXR 5W30.
Z české řady je velice dobrý PARAMO řada SPEED 10W40 - polosyntetika.
Podle mně, nejvhodnější je řada olejů polosyntetických.
Nechci žádným způsobem upřednostňovat některou ze značek olejů. Všeobecně platí, že kvalita olejů stejné kategorie je stejná (např. 10W40 API SJ/CF
vykazuje stejnou kvalitu u všech výrobců). -
« Receptury 333-G, 696-D - prostředky k ošetření hlav válců
Zajímalo by mě, zda může být na škodu, pokud se nedodrží doporučený poměr mísení s palivem a použije se větší koncentrace, např. na 20 litrů paliva. Může to u starší aut ucpat palivový filtr. Chci to dát otcovi do staré Š100. -
"Nebylo by seriozní uvádt njaké konkrétní zna
ky.V kvalit olejo není pYíliš velký rozdíl, dodržte pouze API" - neche tedy odpoví nkdo jiný, je dobré tam dát minerální (nejlevnjší) nebo syntetický (dražší, lepší) olej? Bude to mít njaký efekt tam dávat syntetiku a pokud ano, jakou doporu
ujete? -
« Re: Pre Boriginal-Mne to asi nefunguje
To jozo: Ucinky se budou projevovat stejne, jak byste jezdil na benzin. Jedna se hlavne o osetreni motoru, v pripade osetreni hlav valcu se musi prisada dostat do spalovacího prostoru pomoci benzinu tj. musi se vyjet jedna nadrz benzinu.V souprave jsou dva vyrobky(460-G a 333-G)
Preji hezky den -
To darda: Při provedném testu na Felicii 1,3 MPi jsme použili oba přípravky.Přísadu do benzinu doporučuji, protože se jedná o konzervaci hlav proti usazování karbonu a udržování spalovacího prostoru čistého. Je to tedy prevence. Do převodovky se aplikuje přísada 451.Ošetření převodovky nikdy není na škodu. Vždy se projeví delší životností, měkkým řazením a spolehlivým chodem.Aplikovat přípravky si můžete sám. Dostanete je poštou s podrobným návodem na použití.V servisní knížce u auta jsou uvedeny olejové náplně. Nebylo by seriozní uvádět nějaké konkrétní značky.V kvalitě olejů není příliš velký rozdíl, dodržte pouze API. -
« Re: účinky
Stará náplň přestane fungovat po roce. Jedná se o ropný produkt, který působením oxidace a termického procesu ztratí své vlastnosti a přestane fungovat. Motor bude pracovat v režimu, jaký byl před nasazením přísady s tím rozdílem, že ošetřené plochy jsou hladší. Opotřebení motoru bude narůstat rovnoměrně podle typu oleje a režimu provozu. Z toho důvodu je dobře tento přípravek dát znovu.
-
« Re: Dotaz na Boriginala
Ten poměr je různý. Jedno balení je pro náplň až 6 l převodové kapaliny a dáváte tam 354 ml přísady. Do převodovky se 4 l a méně dáte 236 ml. Bishop přesně nespecifikuje mísící poměr.Má pouze dvě kriteria - menší užitková a velká luxusní auta ( z jejich kategorizace někdy jde hlava kolem).