Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod
"-- skrytý --" 27.05.02 09:25
« Re: Osetreni...
Jedna vlastní zkušenost, byť nešlo o přípravek BORIGINAL a aut. prevodovku, ale benz. motor a manuál.
Ad motor (najeto 70tis. km): přípravek (tekutá přísada do motor. oleje) sliboval vyrovnání komprese v jednotlivých válcích, celkové zvýšení komprese a snížení tření. Účinek měl přijít po ujetí 1000km a trvat 15-20tis. km. V praxi to tak opravdu fungovalo, ovšem s tím výsledkem, že komprese stoupla nad úroveň, s níž by ještě byla schopna se vyrovnat řídící elektronika. Přestože motor byl vybaven čidlem klepání, musel jsem do něj místo 95okt. benzínu lít po dobu cca 15tis. km 98okt., jinak odmítal spolupracovat. Je pravda, že po dobu účinku přípravku jel lépe a bral méně, ale nevím, jestli to byl výsledek působení přípravku, nebo spíše důsledek používání benzínu s vyšším oktanovým číslem.
Ad manuální převodovka (stejný vůz, stejná doba, tj. 70tis. km najeto): Přípravek medové konzistence i barvy v aplikační tubě. Použil jsem ho po výměně oleje GL5 80W-90, neboť jsem nesehnal předepsaný GL3 75W-85, a chtěl jsem to tudíž nějak vylepšit... Výsledkem bylo velmi obtížné řazení jak za studena, tak za tepla. Na takto "upravenou olejovou náplň" jsem s obtížemi ujel cca 5tis. km, než se mi podařilo sehnat alespoň 75W-90. Řazení už nikdy nešlo tak hladce, jako předtím (před první výměnou nebyl problém zařadit jedničku bez meziplynu v 50km/h!), proto jsem vždy litoval, že jsem původní olej vůbec měnil, resp. si ho alespoň neschoval "pro případ nouze".
Můj názor na "zázračné přípravky" rozhodně není vyhraněně negativní (to platí např. i pro Herbalife, který je podle mých vlastních zkušeností někdy skutečně zázračný, jen mi na něm strašně vadí ten "tyátr" kolem jeho prodeje), ale experimentovat by se mělo s mírou! Jinými slovy: napřed řádná údržba a užívání předepsaných maziv a až poté experimenty. Zkuste tento přístup u svého nového vozu a zázračné vodičky nebudete potřebovat. Pokud však máte ojetinu z druhé ruky a předchozí majitel byl lempl (sám jsem jednou koupil ojetinu s 90tis. km na kontě, abych dodatečně zjistil, že od momentu skončení záruky ve 45tis. km původní majitel nevyměnil ani olej v motoru!!!), pak mohou být tyhle "zázraky" ku pomoci. -
« Re: to prof
ATX: Pokud jsi to byl ty, ten pravej ATX, tak jsi fakticky d.aemonovi poradil, aby zředil 1/4 náplně oleje v automatu petrolejem, pak téhle směsi zase 1/4 vypustil a doplnil zase olejem a na to by měl pak podle tebe jezdit? Divnej způsob, jak tu skříň odpravit :-). Doufám, že se nedomníváš, že když vypustíš to, co je ve spodním víku skříně, tak že jsi vypustil všechen olej, co tam byl, podobně jako z mechanický skříně nebo z motoru. Domnívá se to sice hodně lidí, stejně jako se diví, že do skříně po repasi nalejou až 12 litrů náplně, ale tebe bych mezi ně neodhadoval. -
« to d.aemon
Prosím tě, vyprdni se na všechny zázračné přípravky a zkus udělat jednoduchou věc. Vypusť to ATF nebo co tam máš, a zalij skřín petrolejem. Nastartuj motor a nech jej na P vrčet třeba 6 hodin, a občas můžeš na místě zkusit prořadit P-N-D-R a opačně, aby se petrolej dostal do všech kanálů. Petrolej by měl umět rozpustit případné usazeniny, které mohou zapřičinit změnu tlaku či průchodnost jednotlivých kanálů. Poté jej dokonale vypusť, nejlépe s odšroubovaným spodním krytem převodovky a nalej novou kvalitní kapalinu. Když se ani po tomto procesu problém nezlepší, budeš muset přemýšlet nad repasí automatu nebo záměnou za manuál. -
« Zkušenosti s přípravky Bishop's Original
Chtěl bych se s ostatními podělit o zkušenosti s použiváním přípravků Bishops. Před časem jsem objednal přísadu do motoru 460 G KIT za přibližně 1200 Kč. Použil jsem do Renaultu 19 (r.v. 95, najeto 80 tis.km). S přípravky jsem najel přibližně 2500 km BEZ JAKÉHOKOLIV pozorovatelného efektu. Nezvýšila se max. rychlost, nezlepšila se akcelerace, spotřeba zůstala stejná. Většinu veličin mám už u auta docela v oku, neboť jezdím převážně stejnou trasu (Praha-Bratislava), takže bych si zlepšení všiml. Prostě podle mě vyhozené peníze. Neříkám, že to nikomu nemůže pomoci, ale já tomu moc nevěřím. Moje zkušenosti silně kontrastují s vesměs kladnými příspěvky v tomto fóru. Mám pocit, že si kladné příspěvky vymýšlí přímo prodejce. Možná, že se pro moje auto přípravky nehodily a tak by mě zajímalo kolik nás je takových co nejsou spokojeni. Třeba potkám na Renault srazu v Táboře někoho komu to pomohlo. Pokud máte někdo podobné zkušenosti jako já tak se o to podělte s ostatními, třeba v tomto fóru. S pozdravem Petr Sládek -
« Re: Osetreni...
Jelikož tak nějak předpokládám, že první část příspěvku představovala reakci na ten můj, tak bych rád komentoval to, jestli má nebo nemá cenu lít takové přípravky do motorů nebo převodovek, které mají to nejlepší za sebou:
Myslím, že dokud to nejlepší za sebou nemají, potom je lepší do nich ani nic takového nelít a namísto toho se starat o to, aby dostávaly předepsané náplně v předepsaných intervalech a aby se s nimi zacházelo tak, jak se sluší a patří. Osobně vidím uplatnění přípravků, jako Bishop, spíše v ústrojích, které podobný typ ošetření potřebují, protože už nepracují tak, jak by měly - jsou opotřebené. I když uznávám, že není od věci použít tyto přípravky do nových nebo novějších a bezproblémových ústrojí kvůli prevenci. To ano.
Pokud jde o konkrétní účinnost přípravku Bishop v případě mého problému, musím tady uvést, že 7.5.2001 mi v rubrice Automatická převodovka (příspěvek č.210) BORIGINAL přímo nabídl recepturu 127 jako řešení mého problému. Doslova cituji: --Po aplikaci přísady po ujetí max. 800 km dojde k odstranění Vámi popisovaných problémů.-- konec citátu. Tento jednoznačný a podle mne tehdy nepodložený názor mne vyburcoval k tomu, abych vedl s BORIGINALem diskusi na téma jeho důvěryhodnosti, zvláště v případě, když prohlásí něco takového bez toho, aby alespoň jel v inkriminovaném autě, natož aby viděl do té převodovky.
Moje reakce byla tehdy přesně taková: nevěřím na žádné takovéto zázračné přípravky. Reakce BORIGINALa byla: náš přípravek takový je a pomůže Vám a basta. Objednejte, aplikujte, uvidíte.
Použil jsem tehdy srovnání s Herbalifem a dosud jsem se tohoto názoru úplně nezbavil, nicméně jsem počkal na ohlasy z řad čtenářů tohoto fóra, přípravek jsem posléze objednal, aplikoval a... vidím, že nic nevidím. Změna žádná. Bylo mi řečeno, že je nutno vyčkat alespoň ujetí 600km, aby se začaly kladné vlivy přísady projevovat, proto jsem taky napsal, že dám vědět ještě po ujetí 1000km, ale teď, kdy mám kolem 700km je situace stále stejná a já se nemohu zbavit dojmu, že jsem jen vyhodil skoro 800Kč do kanálu. BTW: pokud budete něco objednávat z webu B.ORIGINAL, potom varuji před zavádějícím hlášením na konci objednávky, že vám nebude účtováno poštovné ani balné. Stejná informace vám přijde i v mailu potvrzujícím vaši objednávku. Nakonec vám ale přijde dobírka o 60Kč dražší. Jak to? No přece poštovné a balné :-(((
Na obranu BORIGINALa musím uvést, že se mi nabídl, že mi obnos osobně vrátí na AUTECu v Brně, na druhou stranu mi ale tvrdil něco o chybě ve webovém obchodě, která mě, upřímně, vůbec nezajímá, při ceně přípravku 713Kč dělá rozdíl skoro 10% a na důvěryhodnosti celé firmy příliš nepřidá. Možná je to pro mě taková antisleva za to, že jsem do něj na těchto stránkách ryl. :-)
Přál bych všem, a nejvíce samozřejmě sobě, aby přípravek Bishops Original fungoval. Předběžně mám zatím ale jinou zkušenost. Snad bude příští zpráva lepší. -
« Re: Osetreni...
No jo,jenze pri prejiti z mineralu na syntetiku,ci polosyntetiku a naopak, se celkem nic nestane.Proplach je mozna dobry, ale neni nutny, udelat.Jenze prejit z oleje tridy A(pouziti pred 50ti lety,neobsahuje aditiva,usazuje se veskerej sajrajt,karbon...) na oleje AD(vsechny dnesni-mineral, polosynt., syntetika), je pomerne velikej problem... Je doporuceno mechanicky ocistit streva motoru...a nebo zustanu u Ackoveho oleje:-((.. -
« Re: Osetreni...
Myslím, že pokud uděláš před tím použitím Bishop výměnu stejného typu oleje jako proplach (jen na krátkou dobu), tak se nic nemůže stát. Nebude to takový šok. Sám jsem taky jezdil 2 výměny na minerální Trysk Super Turbo než jsem přešel na plnou syntetiku. -
« Osetreni...
Do sveho motoru jsem kdysi Bishop aplikoval a docela s dobrym vysledkem(viz nize.P205D).Ted jsme ho nalili to tatova Citroenu a ted se chystame do maminy Audi.. a ja do sve JAWY 350/640.Pocitam ze dojde k ocekavanemu zlepseni-snizeni spotreby,hluku,kourivosti a lehke zvyseni vykonu...co jineho muze vyplyvat ze "zkluzneni",nebo eventuelniho vycisteni a zakonzervovani motoru? V pripade klasicke prevodovky,ktera jde tezko, to zase muze pomoct...zase to zkluzni jeji casti-razeni jde lepe,je to tissi....
Ale myslim si, ze je celkem zbytecny, lejt tyto bezpochyby ucinne pripravky, do motoru ci prevodovek, ktere maji to sve nejlepsi za sebou. Pak by jsem se dostali na uroven zazracnych pripravku...je jasny,ze kdyz je motor vybehanej(loziska,saly,pisty...),anebo prevodovka,tak mu zadnej pripravek nepomuze...jenom rozebrat a opravit.
Tolik ma teorie a ted dotaz na BISHOPS:
Pokud mam hodne stary motor,provozovany na prehistoricky olej M6A a chtel bych prejit na M6AD,ci neco lepsiho, je jasne, co se po naliti AD oleje stane-zacne se rozpoustet karbon a usazeniny,na 90% to ucpe nejaky kanalek a dojde k zadreni a vylagrovani motoru.Jedina cesta je motor rozebrat a kazdou cast ocistit...a to se me delat nechce.
Chci se poptat,zdali by to BEZPECNE vycistil nejaky Vas pripravek(ta receptura na odkaleni motoru,.?).Ale potreboval bych to vedet se 100% jistotou,neb si nechci zlikvidovat nas domaci malotraktor:-)).
Diky a hodne uspechu. HONZA -
« Receptura 127 do automatu
Najezdil jsem více než 600km s recepturou 127 v automatické převodovce, která nechtěla při zahřáté náplni řadit zpátečku a zatím žádné zlepšení. Uvidím, jestli se něco změní po 1000km. V případě zlepšení jsem chtěl ošetřit celý motor (BMW 325td) i servo, ale zatím mne Bishop nepřesvědčil :-(( -
"-- skrytý --" 24.05.02 09:16
« Re: 100
RBaron (102): Nevim, jestli to byly primo synchrony, ale razeni na druhy rychlostni stupen mi sel ztuha a kdyz byla prevodovka studena, tak jsem citil, ze tam jde pres zuby (dvojka mi vrzla na pace, ale nebylo to moc slyset). Odstranilo se to po vymene oleje (Gyrol) a pridanim prisady Bishop.
"-- skrytý --" 23.05.02 02:09
« 100
Prvni stovka prispevku je za nami a mne tesi, ze jsou to prispevky "k veci".
Osobne jsem vyzkousel 4 receptury Bishop. Nejnoveji mam Bishop v prevodovce a chvalim si to, uz pri razeni na dvojku necitim odpor na páce a v ruce mi nevrzne. Jeste uvidime v zime, az budou nizke teploty... ale pevne doufam, ze problemy s prevodovkou jsou za mnou...

Pokud se týče objednávek na našich stránkách. Už před týdnem došlo, mimo jiné na základě Vašeho upozornění, ke změně systému objednávek. Nešťastný "obchod" jsme ze stránek kompletně vyhodili, takže Vaše varování a upozorňování na důvěryhodnost přišlo post factum. Přesto Vám ještě jednou děkuji za Vaše upozornění.