Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.02  10:33

« Re: Osetreni...

Je videt, ze jste jeste asi nikdy nemel problemy s hydraulickymi vymezovaci ventilove vule. Pripad, ktery jsem popsal, byl z r. 1992. Od te doby jsem mel nekolik vozu s "hydrostely" a kdyby mi dnes dal nekdo vybrat, rad se vratim k "cipkum s matickou" na vahadlech (naopak tzv. "hrnicky a na miru brousene podlozky" jsou pekna pakarna...). Proste jednou za cas udelam ventily a mam pokoj.
    PS: Pokud jde o vase pochybnosti o zavislosti ventilove vule na teplote, zkuste u motoru OHC s vahadly udelat ventily za studena a pak je za tepla premerte. Uvidite sam, ze vule vzroste.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.06.02  09:34

Tak to je neštěstí - neudělat 45kkm ventily. Asi si hoši mysleli, že máš hydroštely :-))) Jinak že by se ventilová vůle zmenšovala s klesající teplotou se mi moc nezdá. U většiny materiálů (kovů) funguje teplotní roztažnost, to znamená že když se třeba ventil (a hlavně na výfuku) ohřeje, mírně se natáhne a vůle kterou máš naladěnou za studena (několik 0.1mm) prakticky zmizí. Když je vůle malá a nedej bože když máš OHV (na druhý straně koníků ještě dlouhý tyčky který jdou teprve někam dolu na vačku a taky se roztahujou) a motor se přehřeje, myslím že se může stát, že se ventily přestanou dovírat... No, doufám že moje další vozidlo už bude mít hydraulický samoštelováčky :-) Pryč je doba, kdy mě bavilo vrtat se v motoru s měrkama a ladit. A to bych se chtěl zeptat BORIGINALA, jestli jsou jeho přípravky schopné ošetřit i hyrdoštely. Dovedu si představit, že se něco pozitivního (díky přísadám do oleje) stane ve válcích nebo na klice - kde jsou obrovské tlaky a teploty, ale "nahoru" k ventilům (kam se hrne olej z vany řekněme max.150stC) a jenom se to tam tak nějak "proplachuje", mám pocit že to asi žádné účinky mít nemůže... Nebo by měla přísada vytvořit nějakou vrstvu na všech dílech bez závislosti na teplotě a tlaku ??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.02  17:57

Take jedno z moznych vysvetleni, ktere ovsem jen potvrzuje mou domnenku, ze komprese po pouziti "zazracneho" pripravku skutecne vyrazne vzrostla. S temi ventily to vsak bylo prave naopak: s rostouci teplotou se vule zvetsovala, s klesajici naopak zmensovala. A to vim naprosto urcite: mel jsem problemy pri -20 st.C, kdy to spatne startovalo. Diagnoza? Ve trech ze ctyrech valcu nebyla dostatecna komprese v dusledku absence vule na sacich ventilech - vysledek to prace servismanu, kteri meli serizovat ventilovou vuli kazdych 15 tis. km pri pravidelnych garancnich kontrolach, ale po celych 45 tis. km na to nikdo ani nesahl!!! Inu, do te doby nebyly krute zimy...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  13:31

No to fakt odpovídá malýmu předstihu - točit se nechce, ale v nízkejch jede jako "parní stroj" :-)
    Takže další možnost: při přehřátí (resp. při využívání max. výkonu) se Ti rozžhavily svíčky (třeba se špatnou tepelnou hodnotou) nebo někde vevnitř nějakej kousek karbonu, došlo k (více či méně) samozápalům a tudíž k "detonaci", čidlo to vyhodnotilo jako klepání a elektronika ubrala předstih. A to všechno začalo když jsi přísadou do oleje zvýšil komprese a stlačoval jsi směs tolik, že byla schopná se o žhavej karbon zapálit... Snad to nezní jako úplná kravina ?? Kdyby to bylo naopak - nešel by v nízkejch ale točil by dobře, tipoval bych ventily. Při přehřátí by jim zmizela vůle a nedovírali by se. Obě možnosti jsem kdysi zažil při přejezdu Alp ve Škodě-wagen 120L :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.02  12:54

Mit smulu na spatny benzin po dobu cca 15 tis. km, to snad ne? Netankoval jsem prece nekolik mesicu z jedne cisterny... S nadmorskou vyskou sice souhlasim (byl jsem autem napr. az ve 2775 m nad morem - chladici kapalina vrela, aniz by se to na teplomeru projevilo pohybem rucicky smerem nahoru), ale to se projevovalo naprosto plynulym ubytkem vykonu, kdy si motor naopak nechal vice libit - napr. podtaceni. Mnou popsany fenomen vsak byl o necem uplne jinem: neochota vytacet se a podavat vykon ve vyssim rezimu otacek, tj. zhruba nad 4000/min.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  08:43

A neměl jsi jen smůlu na špatný benzín? Taky ten nižší tah mohl být způsoben vyšší nadmořskou výškou, což je známá věc. Někde jsem na to viděl tabulku - pokles výkonu s nadmořskou výškou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.06.02  22:13

Ještě před aplikací přípravku (a při podstatně nižším km proběhu) jsem zkoušel jezdit na 91 okt. benz. a kromě znatelně snížených dynamických vlastností se nedělo vůbec nic. Naopak po použití a nástupu účinku onoho přípravku (název si už nepamatuji, ale byl na bázi oxidů stříbra, tuším francouzské výroby) se při výrazném zatížení motoru (jízda v horách, naplno po dálnici atp.) stalo, že jsem měl najednou "pod pedálem plynu" k dispozici jakoby jenom poloviční výkon - oproti normálnímu stavu, resp. pocitu při jízdě. Pokud jsem "přestal tlačit na pilu", potíže postupně mizely, lépe řečeno - neobjevovaly se tak často (ovšem v horách se tomu člověk těžko vyhnul...). Zkoušel jsem kde co, až jsem (spíše náhodou) zjistil, že při použití 98 okt. benz. se tento problém vůbec neobjevuje. Moje vysvětlení: V důsledku výrazného zvýšení stupně komprese docházelo při vysokém tepelném zatížení motoru k tak významnému detonačnímu spalování, že to elektronika nemohla řešit jinak, než maximálním (z hlediska jejího nastavení) snížením předstihu zážehu (tomu odpovídala i změna zvukového projevu motoru v těchto chvílích). Pro úplnost dodávám, že motor měl kompresní poměr v dnešní době směšných 9:1, přesto byl vždy mimořádně citlivý na kvalitu/oktanové číslo používaného paliva.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  14:40

Mitsi, k Tvému motoru: nevim co jsi tam nalil, ale patrně se jednalo opravdu o zázrak !! Dovedu si představit, že přísada do oleje (ať je to Bishop nebo cokoliv jiného) může nějakým způsobem utěsnit spalovací prostory ve starším motoru a zvýšit tak kompresní tlaky. Nemyslím si ale, že by bylo možné dosáhnout kompresí vyšších než v optimálním stavu - na novém (resp. perfektně zaběhnutém) motoru, kde se tlak díky dokonalé těsnosti teoreticky vůbec neztrácí. Hypoteticky je to těsnost 100% a řekněte mi někdo, jak by mohlo být něco těsnější ?? Zvýšení kompresí nad úroveň nového motoru lze "vyrobit" pouze snížením hlavy, nižším těsněním pod hlavou nebo zmenšením spalovacího prostoru, atd.. Ani jednu z těchto možností dle mého (snad zdravého rozumu :-)) sebelepší přísada do oleje neudělá... Tudíž nechápu nutnost provozovat motor na palivo s vyšším oktanovým číslem než doporučuje výrobce do nového vozidla - s novým a dokonale těsným motorem. Nehledě na to, že moderní motory vybavené čidlem "klepání" a elektronickým systémem který operativně (podle kvality benzínu) dolaďuje předstih si většinou nechají bez problémů líbit i palivo s okt. číslem 91. Nechci znevažovat Tvojí osobní zkušenost, ale co ten motor vlastně po aplikaci dělal špatně ?? Na natural 95 klepal ??
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  10:58

« Re: Zkušenosti s přípravky Bishop's Original

To jbubo: Nařkl jste mě z toho, že si příspěvky píšu sám. Každý příspěvek má konkrétního autora s telefonními čísly, na které si můžete kdykoliv zavolat. Jestli jste přesvědčen, že si vymýšlím stanoviska zkušeben, které v současné době provádějí oficiální měření ( OCHL Most, Univerzita Pardubice, Elf ANAC), tak jste na velkém omylu. Přitom tyto zkušebny potvrdily účinky přípravků Bishop´s Original a to ne po ujetí 2500 km, ale 130000 km. Škoda, v případě člověka, který moc nevěří , je třeba postupovat trochu jinak. Váš motor jsme mohli měřit od začátku a pak byste měl k dispozici důkazy o stavu motoru. Teď už nemám podklady k porovnání, tj. vzorky oleje z výměny před aplikací přísady.Doufám, že zůstanete v objektivní diskuzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  10:43

To daemon: Pustil jste se do mně pořádně, jen co je pravda. Možná mám smůlu v tom, že zrovna ve Vašem případě je problém ještě někde jinde. Je parvdou, že nomohu být všude a posoudit každé zařízení zvlášť. Informace o projevu účinků v rozmezí 800-900 km vychází ze zkušeností, které dosud v ČR jsou. Od začátku tvrdím, že každý motor je jiný a je jako živý organizmus, chová se jinak. Nelze tedy postavit univerzální recept.
    Pokud se týče objednávek na našich stránkách. Už před týdnem došlo, mimo jiné na základě Vašeho upozornění, ke změně systému objednávek. Nešťastný "obchod" jsme ze stránek kompletně vyhodili, takže Vaše varování a upozorňování na důvěryhodnost přišlo post factum. Přesto Vám ještě jednou děkuji za Vaše upozornění.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.05.02  09:25

Jedna vlastní zkušenost, byť nešlo o přípravek BORIGINAL a aut. prevodovku, ale benz. motor a manuál.
    Ad motor (najeto 70tis. km): přípravek (tekutá přísada do motor. oleje) sliboval vyrovnání komprese v jednotlivých válcích, celkové zvýšení komprese a snížení tření. Účinek měl přijít po ujetí 1000km a trvat 15-20tis. km. V praxi to tak opravdu fungovalo, ovšem s tím výsledkem, že komprese stoupla nad úroveň, s níž by ještě byla schopna se vyrovnat řídící elektronika. Přestože motor byl vybaven čidlem klepání, musel jsem do něj místo 95okt. benzínu lít po dobu cca 15tis. km 98okt., jinak odmítal spolupracovat. Je pravda, že po dobu účinku přípravku jel lépe a bral méně, ale nevím, jestli to byl výsledek působení přípravku, nebo spíše důsledek používání benzínu s vyšším oktanovým číslem.
    Ad manuální převodovka (stejný vůz, stejná doba, tj. 70tis. km najeto): Přípravek medové konzistence i barvy v aplikační tubě. Použil jsem ho po výměně oleje GL5 80W-90, neboť jsem nesehnal předepsaný GL3 75W-85, a chtěl jsem to tudíž nějak vylepšit... Výsledkem bylo velmi obtížné řazení jak za studena, tak za tepla. Na takto "upravenou olejovou náplň" jsem s obtížemi ujel cca 5tis. km, než se mi podařilo sehnat alespoň 75W-90. Řazení už nikdy nešlo tak hladce, jako předtím (před první výměnou nebyl problém zařadit jedničku bez meziplynu v 50km/h!), proto jsem vždy litoval, že jsem původní olej vůbec měnil, resp. si ho alespoň neschoval "pro případ nouze".
    Můj názor na "zázračné přípravky" rozhodně není vyhraněně negativní (to platí např. i pro Herbalife, který je podle mých vlastních zkušeností někdy skutečně zázračný, jen mi na něm strašně vadí ten "tyátr" kolem jeho prodeje), ale experimentovat by se mělo s mírou! Jinými slovy: napřed řádná údržba a užívání předepsaných maziv a až poté experimenty. Zkuste tento přístup u svého nového vozu a zázračné vodičky nebudete potřebovat. Pokud však máte ojetinu z druhé ruky a předchozí majitel byl lempl (sám jsem jednou koupil ojetinu s 90tis. km na kontě, abych dodatečně zjistil, že od momentu skončení záruky ve 45tis. km původní majitel nevyměnil ani olej v motoru!!!), pak mohou být tyhle "zázraky" ku pomoci.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  09:01

« Re: to prof

No jo ted to čtu taky. Abys dostal všechen olej z automatu tak bys musel auto vytřepat. Jedna 1/4 tam zůstane tutově. Leda že bys tedy skříň vyndal... On si ten automat olej nasosá dovnitř, ale ven už ho jen tak nedostaneš...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  06:22

« Re: to prof

ATX: Pokud jsi to byl ty, ten pravej ATX, tak jsi fakticky d.aemonovi poradil, aby zředil 1/4 náplně oleje v automatu petrolejem, pak téhle směsi zase 1/4 vypustil a doplnil zase olejem a na to by měl pak podle tebe jezdit? Divnej způsob, jak tu skříň odpravit :-). Doufám, že se nedomníváš, že když vypustíš to, co je ve spodním víku skříně, tak že jsi vypustil všechen olej, co tam byl, podobně jako z mechanický skříně nebo z motoru. Domnívá se to sice hodně lidí, stejně jako se diví, že do skříně po repasi nalejou až 12 litrů náplně, ale tebe bych mezi ně neodhadoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.02  21:52

« to prof

Asi myslíš, že jsem napsal špatně to pořadí písmen u automatu P-R-N-D? Ale já se na to nesoustředil, a myslel jsem to tak, aby to řádně prokvedlal sem, tam, támhle, atd., pokud jsi tedy myslel toto.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.02  21:45

« to prof

Hm, psal jsem to já, proč si myslíš, že ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.02  17:52

« Re: to d.aemon

ATX: To jsi nepsal ty, pravej ATX, že? Hádej, podle čeho tak soudím?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.02  20:24

« to d.aemon

Prosím tě, vyprdni se na všechny zázračné přípravky a zkus udělat jednoduchou věc. Vypusť to ATF nebo co tam máš, a zalij skřín petrolejem. Nastartuj motor a nech jej na P vrčet třeba 6 hodin, a občas můžeš na místě zkusit prořadit P-N-D-R a opačně, aby se petrolej dostal do všech kanálů. Petrolej by měl umět rozpustit případné usazeniny, které mohou zapřičinit změnu tlaku či průchodnost jednotlivých kanálů. Poté jej dokonale vypusť, nejlépe s odšroubovaným spodním krytem převodovky a nalej novou kvalitní kapalinu. Když se ani po tomto procesu problém nezlepší, budeš muset přemýšlet nad repasí automatu nebo záměnou za manuál.
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.02  18:18

« Zkušenosti s přípravky Bishop's Original

Chtěl bych se s ostatními podělit o zkušenosti s použiváním přípravků Bishops. Před časem jsem objednal přísadu do motoru 460 G KIT za přibližně 1200 Kč. Použil jsem do Renaultu 19 (r.v. 95, najeto 80 tis.km). S přípravky jsem najel přibližně 2500 km BEZ JAKÉHOKOLIV pozorovatelného efektu. Nezvýšila se max. rychlost, nezlepšila se akcelerace, spotřeba zůstala stejná. Většinu veličin mám už u auta docela v oku, neboť jezdím převážně stejnou trasu (Praha-Bratislava), takže bych si zlepšení všiml. Prostě podle mě vyhozené peníze. Neříkám, že to nikomu nemůže pomoci, ale já tomu moc nevěřím. Moje zkušenosti silně kontrastují s vesměs kladnými příspěvky v tomto fóru. Mám pocit, že si kladné příspěvky vymýšlí přímo prodejce. Možná, že se pro moje auto přípravky nehodily a tak by mě zajímalo kolik nás je takových co nejsou spokojeni. Třeba potkám na Renault srazu v Táboře někoho komu to pomohlo. Pokud máte někdo podobné zkušenosti jako já tak se o to podělte s ostatními, třeba v tomto fóru. S pozdravem Petr Sládek
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  16:00

Jelikož tak nějak předpokládám, že první část příspěvku představovala reakci na ten můj, tak bych rád komentoval to, jestli má nebo nemá cenu lít takové přípravky do motorů nebo převodovek, které mají to nejlepší za sebou:
    Myslím, že dokud to nejlepší za sebou nemají, potom je lepší do nich ani nic takového nelít a namísto toho se starat o to, aby dostávaly předepsané náplně v předepsaných intervalech a aby se s nimi zacházelo tak, jak se sluší a patří. Osobně vidím uplatnění přípravků, jako Bishop, spíše v ústrojích, které podobný typ ošetření potřebují, protože už nepracují tak, jak by měly - jsou opotřebené. I když uznávám, že není od věci použít tyto přípravky do nových nebo novějších a bezproblémových ústrojí kvůli prevenci. To ano.
    Pokud jde o konkrétní účinnost přípravku Bishop v případě mého problému, musím tady uvést, že 7.5.2001 mi v rubrice Automatická převodovka (příspěvek č.210) BORIGINAL přímo nabídl recepturu 127 jako řešení mého problému. Doslova cituji: --Po aplikaci přísady po ujetí max. 800 km dojde k odstranění Vámi popisovaných problémů.-- konec citátu. Tento jednoznačný a podle mne tehdy nepodložený názor mne vyburcoval k tomu, abych vedl s BORIGINALem diskusi na téma jeho důvěryhodnosti, zvláště v případě, když prohlásí něco takového bez toho, aby alespoň jel v inkriminovaném autě, natož aby viděl do té převodovky.
    Moje reakce byla tehdy přesně taková: nevěřím na žádné takovéto zázračné přípravky. Reakce BORIGINALa byla: náš přípravek takový je a pomůže Vám a basta. Objednejte, aplikujte, uvidíte.
    Použil jsem tehdy srovnání s Herbalifem a dosud jsem se tohoto názoru úplně nezbavil, nicméně jsem počkal na ohlasy z řad čtenářů tohoto fóra, přípravek jsem posléze objednal, aplikoval a... vidím, že nic nevidím. Změna žádná. Bylo mi řečeno, že je nutno vyčkat alespoň ujetí 600km, aby se začaly kladné vlivy přísady projevovat, proto jsem taky napsal, že dám vědět ještě po ujetí 1000km, ale teď, kdy mám kolem 700km je situace stále stejná a já se nemohu zbavit dojmu, že jsem jen vyhodil skoro 800Kč do kanálu. BTW: pokud budete něco objednávat z webu B.ORIGINAL, potom varuji před zavádějícím hlášením na konci objednávky, že vám nebude účtováno poštovné ani balné. Stejná informace vám přijde i v mailu potvrzujícím vaši objednávku. Nakonec vám ale přijde dobírka o 60Kč dražší. Jak to? No přece poštovné a balné :-(((
    Na obranu BORIGINALa musím uvést, že se mi nabídl, že mi obnos osobně vrátí na AUTECu v Brně, na druhou stranu mi ale tvrdil něco o chybě ve webovém obchodě, která mě, upřímně, vůbec nezajímá, při ceně přípravku 713Kč dělá rozdíl skoro 10% a na důvěryhodnosti celé firmy příliš nepřidá. Možná je to pro mě taková antisleva za to, že jsem do něj na těchto stránkách ryl. :-)
    Přál bych všem, a nejvíce samozřejmě sobě, aby přípravek Bishops Original fungoval. Předběžně mám zatím ale jinou zkušenost. Snad bude příští zpráva lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  15:04

No jo,jenze pri prejiti z mineralu na syntetiku,ci polosyntetiku a naopak, se celkem nic nestane.Proplach je mozna dobry, ale neni nutny, udelat.Jenze prejit z oleje tridy A(pouziti pred 50ti lety,neobsahuje aditiva,usazuje se veskerej sajrajt,karbon...) na oleje AD(vsechny dnesni-mineral, polosynt., syntetika), je pomerne velikej problem... Je doporuceno mechanicky ocistit streva motoru...a nebo zustanu u Ackoveho oleje:-((..
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…