Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.02  17:32

« Re: PS 23 ???

Tak to mu přeju hodně štěstí, když chce podat stížnost. Ale myslím, že to asi k ničemu nebude...
    V jakém stavu měl ten motor, než to tam nalil? Na mém krámu mi víčko vypadlo už několikrát, a vylítalo tak půl litru oleje, víc ne. A to jsem s tím jel dost dlouho, možná 100km...
    Kontrolka - no jo, mě se rozsvítit kontrolka mazání, tak okamžitě letím pod kapotu zjišťovat, co se děje. Jestli je fakt v reklamě, že s nějakým přípravkem se dá jet bez oleje (na TV nekoukám, takže jsem ji neviděl), tak je to vážně nebetyčná blbost a sviňárna.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.02  15:05

A jak vlastně fungujou "hydroštely" v autech z oněch reklam, kde se jezdí i několik hodin zcela bez oleje? Vždyť je to úplná blbost, bez "média" (i kdyby to měla být Coca-Cola) to přece fungovat nemůže. Ale to by důvěřiví zákazníci museli alespoň něco o motorech vědět...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  13:22

Hmm, tak to od něj nebylo zrovna 2x nejchytřejší. Mě bliknout kontrolka oleje, tak jde auto okamžitě na odtahovku. A to i v případě, že by tam oleje bylo hodně. No nicméně se divím, že ještě někdo TV reklamám věřím. Když jsem se se zájmem díval na TV shop kde je asi 15m reklama na motor-up tak jsem studoval prodejní taktiku. Bud co Amík co Stoupa, nebo režiser reklamy byl na LSD a k tomu si ubalil mrkev. Jenom když jsem viděl tu reklamü, tak bych si to v životě nekoupil natož nalil do auta...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  13:14

Tak na dopřesnění, ten postižený má konkrétní jméno.Je z Třince a chce podat stížnost na uvedenou TV reklamu. Olej skutečně vystříkal přes nalévací otvor a on v podstatě doplatil na svou důvěřivost v TV reklamu. Kontrolka se rozsvítila, ale on tomu nevěnoval pozornost s tím, že věřil,že i takovém stavu může v klidu dojet domů.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  12:10

K te zatce... tata jednou zapomel dat zatku do AUDI 100CD a po ujeti par kilometru byl motor k nepoznani...vsude staly louze oleje...takze motor umyt,dolejt olej,poradne zarazit zatku a bylo to OK. Jinac kdyz se rozsviti kontrolka od mazani,tak uz je vetsinou pozde...nez si toho vsimnes..kamaradovi jsem dal motor z eRka a on ho takhle odpravil :-((... Nehlede na to,ze kdyz ridi nejaky antitalent,tak kontrolka nekontrolka...jedu dokud to jede... Me vcera taky problikal-otacel jsem se pres rucku a olej se prelil mimo saci kos...ale bylo to asi na vterinu...CZus.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.02  08:23

Neznám PS23 ani žádné jiné sračky, ale na tom příspěvku mě zaujala jedna věc, cituji:
    "Zároveň zde máme první Lancii Themu, kde se zadřel motor s PS-23 po ujetí 30 km ( majitel zapomněl utáhnou zátku na nalévacím hrdle a olej mu vystříkal). Motor je zadřený tak, že se klika nedá ani přebrousit. Kde je uváděných více jak 1000 km bez oleje? V motoru přitom zůstaly 2 l oleje."
    Zapomněl utáhnout zátku na nalévacím hrdle a olej během pár km vystříkal??? Prosím vás, kde má Thema zátku? Já když sundám za běhu motoru nalévací víčko, tak sice nějaká kapička vyletí, ale rozhodně ne litry!!! Pokud by to od víčka takhle fest lítalo, tak je ten motor slušně řečeno v heiselu...
    A dále, pokud mu ten olej skutečně vytekl, nerozsvítila se náhodou kontrolka mazání??? To by asi měla, bez oleje, co? A s tím jel jen tak v pohodě dál, jo? Hmm...
    Ten příspěvek mi přesně připomíná zkazky prodejců olejů, chválící "svojí" značku a hanící ty ostatní - snad každý tžakový prodejce vám "odpřisáhne", že má známého, co má známého... co koupil olej XXX a zadřel se mu motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.02  17:09

Díky za info. Pak ale nechápu, jak to že se něco takového může prodávat a navíc s tak masivní klamavou reklamou. To takle inzerujou všude ve světě, nebo je to nějaká česká specialita?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.02  17:03

Omlovám se za delší odmlku, která je způsobena stěhováním firmy. Ještě budu nějakou dobu pokulhávat v diskuzi než nám zřídí On-line připojení k Internetu.
    Pokud se týče PS-23, tak v uváděných skutečnostech v reklamě ksi zapomněli na jednu důležitou skupinu, kterou jsou tzv. EP přísady na bázi síry a fosforu. Ty patří pouze do převodových olejů a do motoru zásadně nesmí. Jsou totiž ještě agresivnější než chlor. Podařilo se mi získat vzorek tohoto "zázraku" a podle vzhledu a smradu se jedná skutečně o uvedený typ přísady. Zároveň zde máme první Lancii Themu, kde se zadřel motor s PS-23 po ujetí 30 km ( majitel zapomněl utáhnou zátku na nalévacím hrdle a olej mu vystříkal). Motor je zadřený tak, že se klika nedá ani přebrousit. Kde je uváděných více jak 1000 km bez oleje? V motoru přitom zůstaly 2 l oleje.
    Prodejci PS-23 porušují zákony ve všem, co se jen dá. Není český návod, označení není v souladu se zákonem č.157 o chemických látkách, zákazník nedostane bezpečnostní list, nevíme, zda je výrobek registrován v registru chemických látek a td. K potvrzení uváděných vlastností není jeden jediný důkaz.
    V tom je zásadní rozdíl mezi PS-23 a Bishopem, který potřebné důkazy má k dispozici.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  22:22

« Re: Osetreni...

kdo: To nejsem já, i když se jedná o moje bývalý auto. To je Petr Žežulka z Liberce a jeho Chevy Blazer K5 1979. Já jsem tohle

[odkaz]

což je něco podobnýho od Chryslera a hlavně to má berana na přední kapotě :-). Tím neobvyklým velkým krámem jsem ale myslel něco jinýho. Taky to kdesi bylo, ale nemohu to najít.

Taky jsem přemýšlel, co aplikovat, když je v manuálu ATF. Klonil bych se k receptuře do automatů. Mám taky, docela komplikovaný dilema, kdy je v manuální převodovce předepsaný motorový olej. To nám bude muset vysvětlit Boriginal.

• « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  13:26

Mitsi: Tvoje vůle jsou, myslím, standardní, ale u toho mýho (BMW 30ka v D-čku) udávají 0,35. To je samo o sobě dost, ale jestli se to se vzrůstající teplotou zmenšuje, tak jo.
    Profe: koukl jsem na uscar.serv.cz/konopac/25-large.JPG a jestli jezdíš tímhle, tak je ten neobvyklej krám velkej fešák :-)). O Bishopovi uvažuju taky, do motoru mám celkem jasno, ale mate mě převodovka, když je to manuál, ale má ATF náplň.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  12:16

Ádié rozume. Fakt se zvětšovala? Asi vrátím školný. Pro upřesnění jsem se podíval pozorněji a pod pojmem teplý motor uvažujou teplotu chladící kapaliny ne pod 80stC. Takže hurá do azbestových rukavic a měřit.
  • 00 Reagovat !

foto

10.06.02  12:07

« PS 23 ???

Jak se liší tady ten Bishop a neskutečně přehnanou televizní reklamou opěvovaný PS23 ??? Oba totiž tvrdí v zásadě totéž - žádný chlor, teflon ani mechanické přísady. Zřejmě tedy mají obdobný princip působení. Děkuji za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.02  10:09

Jo jo o tom vím také. Čmelák teoreticky létat nemůže :-) ale přesto mu to jde. Sice není vlaštovka, ale z místa A na misto B se dostane.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.06.02  09:54

Profe, "podle všech fyzikálních zákonů čmelák nemůže létat, ale on přesto létá, protože o nich neví". To jsem nevymyslel já, ale říkal to v 70. letech náš učitel fyziky na gymplu, jenž původně učil na MatFyzu a kterého tehdy z důvodu jakési "nepohodlnosti" vyhodili.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  18:36

Mitsi: No jo, tak to asi tak bude, já jsem to nikdy na tomto autě neměřil. Logiku to ale nemá :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.06.02  10:35

pro KDO: To odpovida - za tepla pridat na vuli, aby za mrazu nezmizela. Diky! Konecne se me nekdo zastal.
    pro PROF: Budu konkretni - Mitsubishi Lancer 1,5 12 ventilu, r.v. 1991, jedno z prvnich aut s jehlovym loziskem na konci vahadla pro mensi odpor pri odvalovani po vacce (proto tam nebyly hydrostely, tehdy to jeste neumeli zkombinovat, nasledovaly vsak verze Mits. motoru s miniaturnimi hydrostely na opacnem konci vahadla, tedy na obvyklem miste serizovacich cipku a pojistnych maticek!). Saci/vyfukove ventily nastaveny za studena (20 st. C) na 0,10 mm/0,15 mm; na zahratem motoru ("popaleny pracky", presto ne ihned po dojeti "na plno") pak tamtez zmereno 0,15mm(na fest)/0,20mm(na volno - tj. lehce suvne). Pokud bych to byl schopen zmerit na zcela rozpalenem motoru (v rukavicich se mi spatne pracuje), odhaduji vuli jeste o dalsich 0,05 mm vetsi. Kdo neveri, at tam bezi...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  10:34

Tak jsem nelenil a otevřel katalog: Sierry do roku ´87 (1.3, 1.6, 1.8, 2.0, 2.0i, 2.0V6 ,2.3V6 ,2.8V6) hydroštely nemají a po r.v.´87 motory 1.6, 1.8(RED), 2.0(NES,NEJ), 2.0i(N4A,N4B) taky ne. Ale motory 1.8(R2A), 2.0(N8C) a 2.0i(N9C) už je MAJÍ - jsou to ale DOHC, takže je pravda, že OHC hydroštely nemají :-))
    Se Scopiama je to podobně ...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  09:09

Doplněk: pro sychr jsem to seřizoval na studeným a na menší léry.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  09:06

Tohle jsem si celý život myslel taky, ale v moudrý knize na mýho bavora je napsáno, že se dají štelovat (jsou tam standardní excentry) za studena i za tepla a za tepla tam požadujou o pět stovek větší vůli. Tak sakra proč? Když to vystydne, tak tam bude ještě víc. Že by dilatace naruby? Neumím si to vysvětlit.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.06.02  06:28

Mitsi: Někde jsem tady četl o tom, že ti to jelo tak do půlky a dál ne. Jestli jsem to četl jinde, tak sorry :-) Jinak ventilová vůle se vždy při zahřátí zmenšuje a Sierry a Scorpia s OHC motorama žádný hydraulický zvedáky nemají, zatímco Mondea zase všechny jo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…