Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

26.06.02  11:59

« Mimochodem

B.Original se stále nemá k jakékoli odpovědi. To podle mého o něčem svědčí. Ale nechci soudit předčasně. Třeba je opravdu na dovolené a až se vrátí a podívá se sem, tak nám všem odpoví, jak to je s ním, s Bishopem a Slickem...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  11:57

« Re: Ale ale ale...

Víš co, profe? Fakt jdi do háje.
    Za prvé: to, že jsem změnil nick, jsem dal všem v rubrice o automatech najevo. Neschovávám se za jinej nick, jak píšeš, nemám to zapotřebí. Prostě jsem si zvolil jistou internetovou identitu a tu dodržuju všude. Mrkni na chat.xko.cz nebo na ICQ, všude mě najdeš jako d.aemon-a.
    Za druhé: nepopírám a nikdy jsem nepopíral, že jsem v době kupu svýho auta o automatech technicky nic nevěděl. Jen jsem v něm několikrát jel, probrázdil jsem s ním kousíček Kanady a zamiloval jsem si ho. Nicméně dnes jsem o 500% znalejší toho, jak to funguje nebo nefunguje a to stále říkám, že o automatu furt vím prd.
    Za třetí: Skalickému jsem kdysi volal a jediné, co mi mohl s jistotou říct bylo to, že mi nemůže s jistotou nic říct. Samozřejmě. Takhle to bohužel ve většině případů u automatu chodí. Bez otevření nic nezjistí. Kdyby nebyl od Prahy a já z Brna, určitě bych přijel, ale takhle jsem hledal někoho tady u nás na Jižní moravě.
    Za páté: Kdyby sis pořádně četl, co jsem napsal, kousl by ses do jazyka a vysypal si kontejner popela na hlavu, protože já jsem nikdy netvrdil, že nějaká zázračná vodička nebo olejíček mi spraví porouchanou převodovku. To tady tvrdil B.Original a já ho na to upozorňoval. Vždycky jsem do něj ryl za to, že své přípravky označoval za všeléky a jednoznačně se mi dušoval, že mi od mých problémů pomůžou.
    Ten přípravek jsem do převodovky nakonec skutečně nalil ne z důvodu aby se opravily všechny mé problémy (vážně nejsem takový idiot - to bys mě opravdu urazil), ale aby došlo alespoň ke zlepšení. Takový poslední pokus o kterém píšeš. Ošetřené převody, které mají nižší tření přece nepotřebují takový tlak ATF k provedení zařazení jiného stupně, potažmo zpátečky. Nebo je to tak nelogický uvažování? No to snad ne?!
    Takže profe, nesuď hned tak rychle, dopadneš jako HUF, který má sice dost znalostí, ale s lidma se baví tak, že by mu člověk někdy s chutí jednu natáhl. Já ryju do B.Originala jen za to, co sám prohlásí a nikdy za to, co si z jeho reklamy vyvodím za závěry sám. Když je někdo blb a skočí na teleshoppingovou reklamu, která je sama o sobě postavená na hlavu, není mu pomoci. B.Original se ale ohání testy, referencemi a zkušenostmi a tvrdí mi něco, co nemůže být pravda - jako že jeho receptura mi odstraní mnou popisované problémy (což je v podstatě přesný citát). Tebe jsem si tady vždycky vážil, bral tvé názory a mockrát se s nimi ztotožnil. Svou odpovědí jsi mě dost překvapil. Doufám, že jsi měl jen špatnej den.
  • 00 Reagovat !

foto

23.06.02  02:37

« Bez nadpisu

Tak myslím, že je tu několik věcí k vysvětlení. Podle [odkaz] je Formula alias Xcel Plus dílem pana Bishopa.
  • 00 Reagovat !

foto

23.06.02  02:34

« Bez nadpisu

Mr. John Bishop, launched Slick 50 on the world - [odkaz]

Takže pan Bishop je autorem Slicku?

Formula manufactured by John Bishop now distributed
    by Solomon Industries, Inc. under new private label,
    Xcel Plus.

Tak to je také zajímavé, řekl bych, že obchodní LABEL Bishop skončil, anebo mi něco uniklo?

• 00 Reagovat !

foto

23.06.02  02:32

« http://www.bishopsoriginal.cz/

Koupil jsem si přísadu, do sekačky. V krámě. Dodává to tam subdistributor firmy B ORIGINAL s.r.o. z Havířova, jeden z jejích zástupců uvedených na webu. No nevím, zda to sekaččce zvýšilo kondici, já to neaplikoval ani nezkoumal, ale obal jsem viděl a měl jsem dost, popisek na balení byl velmi neuměle lepený asi Herkulesem a sestával tuším ze 3 částí (což na lahvičce v průměru 4cm je divné).

Borginale, co to má být, to si rozléváš do těch flaštiček ty nebo co to má být za věc? Rozhodně to nevypadá jako orginal balení.

Když jsem chtěl koupit vodičku BISHOP do motoru, tak prý že v Německu není a bude asi za měsíc. Nevím, co je na tom pravdy, BOriginale?

Jo a symptomy www.bishopsoriginal.com - kde už několik měsíců se zobrazuje:
    Sorry, this site is temporarily unavailable.
    Please check back later.
    jsou patrně neklamnou známkou toho, že firma bishopsoriginal.com skončila nebo má existenční problémy... Co na to řekne BORIGINAL?
    Vlastníkem! domény bishopsoriginal.cz je POLYGON, spol. s r.o., zpravidla bývá vlastníkem oprávněný subjekt a ne správce, ISP.(?)

Webový server bishopsoriginal.com je fyzicky umístěn v Atlantě a údaje vlastníka domény bishopsoriginal.com následují:

Registrant:
    solomon industries inc. (BISHOPSORIGINAL4-DOM)
    p.o. box 428
    hartfield, VA 23071
    US
    Domain Name: BISHOPSORIGINAL.COM
    Administrative Contact:
    solomon industries inc. (VUNVLBCFFO) domreg@interland.com
    solomon industries inc.
    p.o. box 428
    hartfield, VA 23071
    usa
    404.586.9999
    Technical Contact:
    master, host (HM7084) hostmaster@INTERLAND.NET
    Interland, Inc
    303 Peachtree Center Ave. Suite 500
    Atlanta, GA 30303
    US
    404-586-9999 404-586-0001
    Record expires on 08-Jan-2003.
    Record created on 16-Nov-2001.
    Database last updated on 22-Jun-2002 20:17:03 EDT.
    Domain servers in listed order:
    A.NS.INTERLAND.NET 64.226.28.33
    B.NS.INTERLAND.NET 66.111.73.173
    C.NS.INTERLAND.NET 64.77.127.42

Tak nevím nevím, co si myslet, když je BISHOP to jediné správné a podložené, proč tyto nejasnosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.02  22:45

« Re: Ale ale ale...

d.aemon: Tak se mi zdá, že bys asi neraději chtěl, aby ti Boriginal vrátil nejenom prachy, ale abys nevypadal jako úplnej blbec, tak aby tu alespoň prohlásil, že přípravky, který propaguje, jsou podvod a klam. Víš, můžeš mě klidně poslat do háje, ale tak trochu se stydím za tebe. Nikdo totiž netuší, co máš za pekáč a co máš s tou skříní za problémy. Podle toho, co tu píšeš bych tě typoval na toho TominaBMW s olítanou 3kovou řadou z příspěvku 191 v Automatických převodovkách. Přečetl sis příspěvek č.192 ? Připomínáš mě trochu člověka, kterej si dá v hospodě guláš a když ho sní, tak prohlásí, že byl chycenej a že odmítne zaplatit účet. Dojit tady z něj krejcary a ještě pod jiným nickem je podle mně projev něčeho úplně opačnýho, než je logický uvažování a korektní přístup. Budí to ve mně spíš dojem, že ti prodávající nadělil pěknej pekáč a ty jsi mu na jeho řeči o tom, že takhle se chovají všechny automaty, nalít díky tomu, že o automatech toho zrovna moc nevíš. Abys nevypadal jako moula, kdybys po něm chtěl prachy zpátky, tak se snažíš všemožně automat viditelně po smrti vzpružit, abys měl pocit, že to nebyl zas tak mizernej kup. Kdyby tady někdo napsal, že udělá čáry máry fuk a tvůj automat bude mít novej vnitřek a to vše za pouhých 500 korun, tak bys mu je asi dal. Je zcela jasný, že všechny přípravky, ať funkční, nebo nefunkční, se aplikují buď jako prevence, nebo jako určité zmírnění projevů opotřebení. Často je lze použít jako poslední pokus před obvykle finančně velmi náročnou opravou. Nikdo zde ale netvrdil, že dokážou zázraky v podobě obnovení funkce spálených lamel nebo výměny těsnících kroužků zpátečkový sekce.
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.02  11:33

« Ale ale ale...

Podívejme se na to... Jak praví starý dobrý klasik Lábus alias Kubrt: Co říká počítač? Že mlčí?
    Asi je B.ORIGINAL na dovolené... Mno, počkám.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.02  12:56

« Re: PS 23 ???

Jestli majitelovi "vystrikal behem par km", tak mohl usetrit penize za vselijake "prisady" (cti sracky) do oleje, najmout si prijemnou obstastnovatelku (nejlepe v blizkosti statnich hranic - treba na E55) a zarucene by vystrikal mnohem drive. Motoru by se pravdepodobne nic nestalo (pokud by pan majitel nebyl kardiak - to by mu mohla bouchnout pumpa) ...
  • 00 Reagovat !

foto

18.06.02  12:32

« Automat po 1.500 km

Sorry, že přeruším diskuse, ale mám nemilou zprávu o svým automatu po ujetí 1.500 km: nepozoruju žádné zlepšení. Ale vůbec žádné. Kdyby bylo auto trochu tišší, nebo řadilo hladčeji (ale to snad ani nejde) a zpátečka šla zařadit alespoň s plynem, ale nestalo se vůbec nic. Stále po zahřátí zpátečku nezařadím.
    Nuže pane Poláčku (alias B.ORIGINAL), jak se teď postavíte ke svému přesvědčení, že mi Vaše receptura určitě odstraní moje problémy? Zřejmě mi asi peníze nevrátíte, že?
    Chtěl jsem původně v případě spokojenosti ošetřit i motor - přeci jen po čtvrt miliónu kilometrů to není novas, ale už jsem si to rozmyslel. Děkuji, odejděte. No, alespoň jsem tu převodovku neodvařil.
    PS: Lituji, že jsme se nemohli na AUTOTECu potkat, nedostal jsem se tam.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  15:54

Mitsi: No to je přeci jednoduchý: Aby měly vůli, a hydraulikou bylo vůbec co vymezovat! :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.02  15:23

Aha, já myslel, že je to reakce na příspěvek mnohem staršího data. Ad/..."jako by se v něm mlely matičky"... - a u nás se zase říká - "jako když se sype železářství". A propos: nic takového motor Civicu v oné reklamě nevydával, tak skutečně nevím... Že by "hydroštely" předělaný na mechaniku? BTW: Slyšel jsem o Subaru (ležatý čtyřválec boxer, dva ventily na válec) někdy z konce 80. let, které mělo "hydroštely" a pro jistotu zároveň i mechanické štelování! Když vypovědělo službu hydraulické zdvihátko, tak se to prostě nouzově seřídilo mechanicky. Jen mi není jasné, jaké bylo základní nastavení mechaniky, když byla všechna zdvihátka funkční!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  14:58

Sorry, to byla odpověď na č. 159 a tak jak jsem ji napsal mě připadala docela logická :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.02  11:56

No a v cem je problem? Ja s tim prece zcela souhlasim. Pouze jsem tu kdysi napsal (volne interpretovano), ze nefunkcni zdvihatko zvysi ventilovou vuli cca 10x oproti bezne nastavovane hodnote v pripade mechanickeho stelovani, coz prece odpovida Tebou uvadenemu udaji o vuli pri nefunkcnim zdvihatku.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  22:34

Mitsi: Ty zdvihátka dolaďujou jen tu vůli v rozsahu cca 3-5mm, podle velikosti motoru. Zdvih ventilu je však mnohem větší a tak se tedy může zdvihat, i kdyby to zdvihátko bylo zcela bez funkce, pouze se nebude zdvihat úplně. Motor byde poze strašně rachotit, jako by se v něm mlely matičky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.02  22:30

« Re: to Boriginal - reakce na 153

ATX: Dovolil bych si s tebou v něčem nesouhlasit. Když se někde v okolí kousne auto, není nikde psáno, že to nemůže být někde, kde se vyskytuje někdo, kdo se o kouslé auta nadměrně zajímá. Tedy nevidím na tom nic divnýho, když se kouslo auto někde poblíž BO. Typnul bych si spíš, že majitel koslýho pekáče vyhledal BO sám, aby se zeptal, co si o tom myslí. Nevím, jak to má Thema, ale některý auta mají tak idiotsky daný víčko, že není radno se pod něj dívat ani na volnoběh. Pokud tam není krycí plech a koukáš na vačky, tak bych se docela divil, že tam po 30 km ještě nějaký olej je. To, že si někdo řekl,že schválně prubne, jestli ten přípravek fakt funguje, je jen vzorovej příklad toho, co dokáže s českou ovcí reklama. Když si vezmu, co jen s lidmi udělaly mnohem hloupější reklamy, věřím dneska už čemukoliv, jelikož některý lidi už fakt mají asi v tý hlavě jenom nasranou kupu reklam a na jakýkoliv úvahy už jim tedy jaksi nezbývá kapacita. Ten poslední bod se ti asi povedl ze všeho nejmíň. Sám píšeš, že při rozsvícený kontrolce mazání se jedná o poplach nejvyššího stupně. Proč, když po 30 km se motor bez oleje podle tebe stejně nezadře? Podle mě se teda zadře a po mnohem kratší době, než 30 km. Typnul bych si tak 3 km maximálně, pokud mu chybí vypouštěcí zátka. Zkoušet to ale asi nebudem, viď? :-)) Jediný co mi nesedí je to, že motor nemazal, když v něm byly 2 litry oleje. To je fakt nějaký divný. Kdo ví, co to bylo za dojetej krám.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  18:31

« to Boriginal - reakce na 153

Ta událost s tou Themou je ten největší blábol, co jsem tady kdy četl! Čistě z hlediska obecné logiky, je zde velká spusta nelogických aspektů, které shodou okolností souzní ve prospěch pisatele! Asice: a) někde v okolí se kousne Thema po aplikaci PS23 a hned to ví konkurenční boriginál. Že by měl svrchovaný dohled na všechna auta po výměně oleje?

b) něveřím tomu, že si majitel při výměně oleje, obzvlášť nalévá li do motoru nějaký extra přípravek a věnuje tomuto aktu nadstandardní pozornost, zapomene utáhnout víčko oleje.

c) i kdyby víčko upadlo, v motoru se rozpráší za 30km 0,5l oleje, sice bude prostor celý naimpregnovaný, ale motor mazat bude pořád.

d) pokud by v motoru zbyly 2l oleje, vždy bude motor mazat. Poněvadž motor přestane mazat v momentě, kdy je sací koš nad hladinou oleje, a obvykle tomu tak je, když je v motoru poslední 0,5l oleje a řekněme litr v zatáčkách.

e) nevěřím tomu, že by normální člověk, který ujel s mot. vozidlem více než 1000km, podvědomě nezareagoval na červenou kontrolku mazání, byť by měl v motoru ten nejlepší přípravek z NASA! Obvykle by každý minimálně zastavil a zkontroloval hladinu, či případný unik oleje. A ti velmi opatrní by auto nechali rovnou odtáhnout.

f) i kdyby se splnily všechny předpoklady, motor skutečně nemazal, a byl minimálně nasáknutý olejem, který v motoru už jednou byl, nikdy se nezadře natvrdo za 30km.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  13:58

No nevím jestli si tu reklamu pamatuju dobře (ten US pekáč mi nějak unikl), ale hlavními aktéry byly 2 Hondy Civik - jedna s PS23 a jedna bez a obě bez oleje. Ta bez PS23 se zadřela po chvilce (nevím už kolik km, ale něco taky ujela), zatímco ta s PS23 jezdila a jezdila a jezdila a motor pořád jako nový - bez kapky oleje :o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  08:24

Neviděl jsem US auto bez hydroštelů. Sice to jsou v drtivé většině všechno OHV, ale hydroštely to mělo vždy.

No a ta reklama je fakt dost drsná....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  07:07

Tu reklamu na PS23 dávají pozdě v noci v Teleshopingu. Je to fakt pecka. Nejhorší je, že už to začínají prodávat i s tou debilní reklamou velké obchoďáky a lidi tu hloupost sledují. Naposledy jsem to viděl s TV v Globusu v Olomouci. Největší postavou reklamy je jakýsi zkušený závodník, tuším John - cca sedmdesátiletý důchodce, který tam prohání jakýsi typický US pekáč - takže o tom jestli má hydroštely bych vážně pochyboval.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.02  17:49

A to je dobrá otázka !! Asi to předváděj´ na autech bez hydroštelů :-))) A kde (a kdy) vlastně dávaji ty reklamy na ten "motor-down", ještě jsem to neviděl, chtěl bych se taky pobavit... Naposled si matně vzpomínám na test SLIKCU-50 v Auto-moto-revue někdy před 15 lety a tehdy to na mě působilo celkem věrohodně. U jednoho auta se motor "rafnul" do 1km, druhý dojelo bez oleje - nevim přesně kolik, ale výrazně dál a pak se (samozřejmě) zadřelo taky. Ale rozdíl tam byl zřetelnej. Tady byl ale pak k dostání většinou jenom EKOLUBE, ale co mezi lidma putovali "kecy", tak to nebylo ono...
    Mitsi, ventily jsem zatim neměřil, ale to co ty řiká víc lidí - možná Ti dám za pravdu, ale až změřim a sám se přesvědčim :-) Taky se pídim po tabulkách teplotní roztažnosti kovů, aby jsme si to pak nějak vysvětlili. Jenomže by to taky chtělo přesně vědět z čeho jsou hlavy, ventily, blok, atd...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…