Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Hydroštely vs Bishop
Hoši, jakej vliv má Bishop na mírně vyběhaný hydroštely u DOHC ? Jeden ventil má tendenci trochu cvakat, asi už nedrží tlak. Zatím se mi to nechce rozebírat a tak jsem frknul do 10W40 Valvoline / 300 km / Bishopa na doporučení kamaráda. Jaký máte konkrétní zkušenosti u benzíňáků / ne u letadel / s Bishopem? -
« Re: Tak kde je ten BORIGINAL?
Asi prisel nato ze prodava stejne "kramy" jako jsou ostatni pripravky do motoru. Samochvala smrdi, no a on se potrebuje provetrat,proto tu neni.Ono mi totiz pripada divne vsechny vyrobky zatracet jenom svoje ,vychvalovat jako jedine nasvete ktere jsou 100% a nebo 1000% spolehlive. Jestli je takovej chytrej tak ad doporuci neco co on sam neprodava, nic se takoveho unej nenajde co bymoh doporucit. -
« Re: Bishops&Limbach
to prof: Tak to zas tolik nelítáš. Ocko nalítal jenom teď s novým letadlem (cca 2 měsíce) okolo třiceti hodin. Byli jsme se proletět spolu. Lítá to rychleji než Larus s tím, že stoupavost je zhruba stejná. Cestovka se pohybuje kolem 160 km/h s motorem Subaru 1.8 1981. Ale Larus překračoval váhy o 200kg a tohle éro je v limitu! Samozřejmě na stabilitě se ta menší váha projeví. Když Tě nabere stoupák, je to tak nějak víc znát. Ale potkat letadlo ve váhovým limitu je u nás téměř vzácnost. Jinak Larus bylo taky pěkný letadlo, ale zkušenosti s ing. Packem za to nestály. Nechal se zapírat, nezvedal telefony, nedodal kompletní letadlo, konstruktéřina mu moc nejde, protože se při stavbě sichroval, kde to šlo a jak říkám, nakonec z toho bylo letadlo o 200kg těžší, než kážou předpisy. -
rb: Ono je to všechno asi o osobním pocitu zodpovědnosti. Se svýma něco málo přes sto hodinama vždy než někam vyrazím, drhnu okruhy tak dlouho, dokud nejsem spokojen. Někdy se docela stydím za to, co tam provádím, ale dostat se do vzduchu je daleko snazší, než se bez ůhony zase vrátit. Sedět v éru každej den, bylo by to asi taky něco jinýho. Jo a bez křídla bych se teda bál s kýmkoliv :-)) -
to ace2: Víc mě asi trápí to, že podle platných předpisů můžeš dělat po 60ti nalítaných hodinách INSTRUKTORA!!! :-O Mýho tátu učil pilot, co lítal už na starejch JAKách, MIG21 a na sklonku svý oficiální kariéry potom práškoval a práškoval s čmeldou. Má nalítáno několik tisíc hodin a nebál bych se s ním snad ani v letadle bez levýho křídla :o) -
Chtelo by se mi rici "kdybys tohle napsal poprve, mohla mit databaze
fora na auto.cz mene zaznamu". Sice jsem predpokladal,
ze kdyz jsi byl u toho ty, takze to bude vicemene OK,
ale radeji jsem se zeptal (jestli jste neco nezanedbali).
Predsi jen, cim je clovek starsi, tim vice zapomina :-D (Dneska mam nejakou rejpavou naladu,
asi proto, ze se blizi konec tydne a ja nemam co na praci
a tesim se na vikemd. Jeste si tu se mnou dnes a
zitra asi uzijete :-D). -
BoB: Já ti rozumím. Ve věcech kolem aut, letadel a vůbec všech krámů, ve kterých lítají písty sem a tam v nějaký díře, do který teče nějaký palivo, jsou věci, který nejde brát jen podle tabulek. Kdyby člověk, o kterým to celý je, nebyl pilot s velkým P, kterej ve vzduchu strávil z těch 60 let skoro tolik, co na zemi, bylo by to o něčem jiným. Takovej pilot, kterýho zvou stavitelé letadel na zálety nových, někdy i nevyčíslitelně drahých, nově postavených replik historických letadel, aby měli jistotu, že to hned při prvním skoku nerozštípou, si může popisovanou věc s motorem svýho UL určitě dovolit víc, než majitel fabriky na ponožky, kterej si koupil eroplán a usmyslel si, že z něj bude pilot. A proto jsem o tom psal. Když člověk chová ovce celej život, ví taky za určitej čas naprosto přesně, co takovýmu zvířeti udělá dobře. Stejný je to i s lidma, který neznají nic, než jen ty písty, ojnice a klikovky motorů, se kterýma se dají dělat kouzla, pokud se "do nich vidí" víc, než jen přes návod k obsluze. (Na rozdíl od těch ovcí jdou rozšroubovat a ověřit si, jestli se člověk nemýlil, a podle zjištění svý názory na to, co udělá motru dobře, poopravit, což každej podobnej maniak nejednou absolvoval) Ale jak říkáš, je to stejně jedno. Ale tady už se pohybujeme v rovině, kde mechanik naladí motor podle elektronickýho testeru, změří mu všechny hodnoty včetně výkonu, pak veškerý snímače otrhá pryč, zaposlouchá se, pošteluje tohle a támhle a pak řekne: "Teď by to mělo bejt dobrý." Ty pak přijdeš, napícháš tam znova všechny ty snímače a zjistíš, že sice tabulkový hodnoty nesedí, ale vlastnosti má ten motor všechny o kousek lepší, než byly po tom prvním nastavení. To ale není všechno. Opíšeš si na ten samej konkrétní model a typ přesně všechno, jak se to teda nastavuje a na dalším stejným typu auta to podle toho vykoušíš namísto tabulkových hodnot. Pak zjistíš, že ti ten motr vůbec nejde. Přijde zase ten mechanik, zkontroluje to všechno celý znovu, zase otrhá snímače, zase do "doladí" a zase je ten motor dobrej. Když si to pak po něm přeměříš, zjistíš, že to, co naměříš nejsou ani ty tabulkový hodnoty, ani to, co sis poprvé opsal. V tu chvíli pochopíš, že než se z tebe stane mechanik, kterej "tomu rozumí", musí ti rukama projít ještě hodně pekáčů a to ještě není jistý, že se to naučíš. Pak člověku nezbývá nic jinýho, než se smířit s tím, že dokáže jen to, na co má. V ten okamžik začíná mít ten nejlepší předpoklad k tomu, aby z něj jednou možná byl odborník, kterej si troufne ignorovat prohlídku motru u svýho UL. :-) -
Prof: ciste teoreticky by se tedy pocet nehod (jak u aut, tak
i u motorek a letadel) mel snizovat -- ti blbci
(tady vlevo) umrou a jen ti lepsi preziji... Aha,
tak ne... Oni se rodi zase dalsi blbci...
S tim tvym kamaradem mi slo hlavne o to, ze je mi divne,
ze veri motoru, ktery "zazracne" prijde k tlakum. Sice chapu, ze v pripade problemu muze "nekam" doplachtit, ale to by mne osobne neuklidnovalo
Osobne bych ho rozebral (a stejne bych prd videl...).
Ale co, je mi to jedno... -
BoB:Klidně rejpej, on Bishop`S je totiž jedinej, kterej má atest na letecký motory, teď si nevzpomínám, do kolika kW. Ja taky nechci rýpat, ale můžu se stoprocentní jistotou říci, že dens večer uvidíme další rozmazanej auťák na mraky, ve kterým to odneslo pár lidí. Ale co, nuda, ještě že máme ty letadla a alespoň nějaký sem tam senbou praští, ne? Pro lidi, kteří se kolem letadel motají, to zas takový vzrůšo není. Je to totiž primitivní: Blbnul? Je po něm! Nic víc, nic míň. Tam se na nějaký štěstí moc nehraje. Kdo to přepískne, ten to většinou odsere. Kdo si sedne s magorem, je vůl a pokud to přežije(málokdy) tak už druhou chybu v životě neudělá. Pokud jo, tak je opravdu vůl. Celýmu našemu národu bych nechal povinně udělat piloťák a hned by bylo jasný, kdo je schopen sám sebe ovládat k dodržování určitých pravidel, a kdo ne. Ti druzí by alespoň neobtěžovali ostatní. -
to BOB_: Tak se prostě doplachtí. Jestliže pilot není blbec, vybírá trasu mimo rozsáhlé lesy, tak je to spíš taková odpolední sranda s přistáním do brambor, odpojením křídel a hurá s károu pro letadlo a zpátky s ním na letiště :o) Když někdo dělá s UL lopingy nebo létá ve špatných povětrnostních podmínkách, tak... prostě... no, dopadne blbě. UL jsou na létání za vlahých letních ran a večerů, odpoledne to bývá turbulentnější, ale zase jak kdy. Nedávno jsme se byli prolítnout s tátovým UL. K nám na Chalupu to trvalo dvacet minut, autem skoro tři čtvrtě hodiny :o) Už se těším, až poletíme Vltavu od pramene až na Kamýk! -
Aniz bych chtel rypat (no chci :-)), tak dnes vecer uvidime
v tv zpravy o tom, ze spadlo dalsi letadelko :-)
To jako profe fakt nejakej kolik naleje do leteckeho
motoru "nejakou" kapalinu a pri predepsanych
hodinach na kontrolu tu kontrolu neudela?
Moc bych tomu motoru neveril a radeji bych tu
planovanou rozborku/zborku udelal. Je sice jasne,
ze "to nejak pomohlo" (mate dolozeno objektivni
zlepseni parametru), ale najednou se to muze
"utrhnout" (pokud mozno az bude nahore). Take byste
tim zjistili, "co" to s tim motorem udelalo (coz
by zde vsechny asi zajimalo). -
« Bishops&Limbach
Je to pro ty, kteří mají páru o tom, co to značka Limbach je. Pro ty, kteří netuší, se jedná o obyčejný motor vycházející z původního VW Brouka, ovšem s takovýma vychytávkama, jako je odlitek bloku z elektronu, jiný ojnice, písty, zapalování magnetem apod. Jedná se o letecký motor. Tento motor má v 500 hodinách chodu předepsanou prohlídku (rozborka-sborka komplet, opotřebený věci ven, nový dovnitř, docela finančně nezajímavá věc). Po 400 hodinách vykazoval již poněkud malátnější vlastnosti, svádělo se to na kde co, nakonec se usoudilo, že to bude díky nerovnoměrným, navíc slabším kompresím. Jelikož se blížil uvedený nálet, navrhl jsem, že je to přesně ta pravá chvíle pro prověrku Bishop`S. Po padesáti hodinách motor stejně čekala výše uvedená prohlídka. Dnes má motor již kolem 560 hodin a jeho majitel si u mechanika prosadil, že pokud mu na něj šáhne a jen sundá hlavu, jde všechno na jeho účet. Motor se vzpamatoval a po přeměření kompresí po 30 hod po aplikaci má opět původních 11 na všech čtyřech válcích. Jelikož v letectví je to malinko jinak, než u pozemských pekáčů, lze tyto hodnoty porovnávat a sledovat, jelikož u letounu pokud někdo řekne, že tam jsou komprese 11, tak tam jsou a v motorové knize se najde přesně, který den a kdo je naměřil. Ony komprese 11 byly naměřeny po zástavbě a zalétnutí letounu jako výchozí stav u nového motoru. Znamená to tedy, že motor má naprosto stejné komprese, jako když byl nový. Po dalších 30 hodinách byly komprese změřeny znovu a se stejným výsledkem. Mechanik nezávisle na tom provedl stejná měření a jeho přesnější, digitální měřák naměřil dokonce o maličko vyšší (v řádu destin barů) komprese, než při jejich měření, když byl motor nový. Je teď poněkud nervózní, jelikož mu nikdo neřekl, co se s motorem dělalo. Asi si myslí, že ten motor udělal nějaký melouchář doma v garáži za pětinu ceny :-))). Takže asi takhle o jedné aplikaci kitu G460 Bishop`S.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!