Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Média:
to prof: Naprostý souhlas. Vždycky jsem nesnášel žvanění "šediváka" Dolejše a jeho kolegy Hrnčíře v auto-moto-revue, kteří nám ukázali auto na louce, pak jednu zatáčku a místo zvuku motoru do toho hrály Kroky Františka Janečka. Nakonec rozdali dvě spojkový lamely na dvanáctsettrojku lačným pisatelům a tím to skončilo. No hnus! -
« Média:
Schválně jsem sem nic nepsal, ale pokud jsem slyšel o radiožurnálu, tak mi to stačilo. Ono jestli je to tzv. motoristický magazín a nebo relace podobná dámskému klubu, je to vždycky úplně jedno. Je to jen ničím nepodloženej blábol lidí, kteří vůbec ničemu nerozumí a svojí neschopností klást alespoň užitečné otázky na zajímavé věci opravdu fundovanému člověku takovou relaci, která mohla být docela zajímavá, nadobro zdegradují. Jediné, co jim jde, je demagogie a žvanění úplně do všeho, byť bez náznaku alespoň základní orientace v konkrétní problematice. To raděj Evropu 2, kde si Leoš s Patrikem na nic nehrajou a je alespoň legrace. Ty reklamy holt musí člověk přežít :-( -
"-- skrytý --" 31.07.02 13:48
« Re: Moje zkusenost po aplikaci Bishop's Original 460-G
Mazda626: Taky jsem jiz do prevodovky dal Bishop (451?) a uz mi nehluci a jde jak po masle. Dokonce jsem jiz prorazil u sefa a objednal jsem Bishop i do sluzebniho auta, kde se tezko radi (a tycema to neni). -
"-- skrytý --" 31.07.02 13:45
« Re: Radiožurnál o přísadách do olejů
Ja jsem to uz na MotoZurnalu cele nestihl, ale nerekli nic vazneho... Kdyby si vzali do poradu alespon nekoho, kdo tomu rozumi, ale to neee, je to v nasich mediich stale stejne, kecaj do toho laici, kteri lidi jen matou. Ze se to stava ale uz i na CRo je uz zarazejici. -
« Re: Radiožurnál o přísadách do olejů
Bylo to absolutně o ničem. Poslední dobou všechna média přinášejí informace o motorismu jak na úrovni nějakého plátku pro baby jako Tina, Katka atd. Jenom samá povrchnost. Bylo tam o palivových a olejových aditivech tím stylem, že se tam dávají různá pro různé účely (proti korozi, karbonu atd.) přímo výrobci, kteří je kupují od různých firem, ale že v podstatě je to u olejů podle nějakých norem API/SAE a tak je rozdíl hlavně ve viskozitě. Ještě tam někdo z Paliv a maziv říkal, že EC oleje je spíš reklama, protože záleží hlavně na stylu jízdy. Prostě informace k nezaplacení. Taky tomu říkají Autoškola Radiožurnálu a mají to na svých stránkách. -
Nazdárek.Taky jsem použil da svého auta Mazda 323F 2,0 6V (najeto asi 100 000)aplikaci do motoru 460-G.Po nastartování taky někdy klepaly ventily-hydraulika,což se nezměnilo.Někdy si zaklepou,někdy ne.Záleží na tom,jak často auto jezdí.Pokud několik dní stojí,tak klepou téměř vždy.Ale jen chvíli.Jestli se změnila kultivovanost chodu,to nevím,nevšiml jsem si nějaké změny.A ojej mi ani dříve výrazně neubýval.Ale,co mě dost překvapilo po poslední delší jízdě-asi 500km,kdy jsem se snažil jet "na úsporu" byla spotřeba která se dostala na 7l.Nebyla to jízda po dálnici a neměl jsem zapnutou klimu. Před tím jsem se níž než na 8,7lnedostal. I při mém normálním stylu jízdy spotřeba asi o necelý litr poklesla. Před použitím přípravku to bylo stabilně kolem 10l.Takže jsem spokojen.
Aještě jednu poznámečku.Přípravek jsem kupoval u Boriginala osobně a působil na mě dojmem seriózního člověka.Nic mi nenutil ani nesliboval žádné zázraky.
Tolik moje zkušenosti.Mějte se. -
Omlouvám se za hrozně dlouhou odmlku. Netrpím samochválou a ani nemíním stáhnout ocas mezi nohy a zmizet, když má někdo negatívní zkušenosti s výrobkem.
Pokusím se heslovitě odpovědět na některé připomínky:
Bishop - Slick 50: John Bishop je skutečně vynálezcem Slicku 50. V roce 1979 byl na trh uvedena mikrodifuzní přísada, neobsahující teflon a skutečně byla nazvána Slick 50. V roce 1984 byla jeho bývalými společníky spančována (začala se vyrábět směs olej s teflonem, použity výsledky testů originálu a použit původní název). Tedy originální Slick 50 neobsahoval teflon.
Bishop - XCELL PLUS - John Bishop dodává této společnosti výrobky a dovolil jim použít jiný obchodní název - jedná se však stále o původní originální receptury, které jsou u nás známy pod názvem Bishop´s Original.
To AmBit - přísada do sekaček. Pokud Vám záleží vyloženě na obalu, tak Vám velice rád pošlu nové balení s novou nálepkou. Díky několika změnám adresy jsme museli tyto změny "dolepit" na obal. Proto došlo k tomuto nesouladu. Pokud účinky látky posuzujete podle nálepky na obalu, tak si asi budete muset koupit PS 23 - obal jako kanárek bez jediného slova češtiny. Sekaček bylo ošetřeno několik tisíc a lidé jsou spokojeni. Jinak by to od nás servisy nebraly.
To d.aemon- je mi hrozně líto, že zrovna ve Vašem případě se účinky neprojevily. Ošetřili jsme zatím 98 automatickým převodovek a jste jediný, kde se účinky zatím neprojevily (není tam mechanický problém ?)
Dostal jsem zajímavou referenci ohledně účinků v manuální převodovce - plný účinek přísady se projevil po ujetí cca 4000 km.
Jsem rád, že jsou i pozitívní zkušenosti s použitím výrobků. Přestože nepoužíváme obrovskou mediální reklamu, je stále více zájemců o výrobky Bishop´s Original.
-
« Moje zkusenost po aplikaci Bishop's Original 460-G
Mam vuz Mazda 626 s obsahem motoru 2.5l, sestivalec, obsah olejove naplne cca 3.5l, coz je na tak velky motor pomerne malo. Olej menim po 10 tis. kilometrech s tim, ze behem tohoto prubehu minimalne dvakrat doplnuji po cca jednom litru. Spotreba je tedy pomerne vysoka, motor je velice citlivy na olej, pouzivam tedy 5W40 Shell nebo Valvoline. Motor ma 24 ventilu s hydraulickym nastavovanim, coz se projevuje pri nastarovani, kdy po dobu cca 3 vterin jsou ventily velmi hlucne nez se do nich natlakuje olej. To je ovsem normalni situace u techto motoru. Barva oleje se po zhruba 3 tis. kilometrech zmeni na cernou. A ted tedy jiz ke zkusenosti po aplikaci Bishop's Original 460-G: v tuto chvili mam najeto po vymene 7 tis. kilometru. Barva oleje je svetla a co je nejdulezitejsi, jeste jsem nemusel olej doplnovat, stale drzi svoji hladinu!!! Nikdy jsem neveril na zazracne masticky, nicmene takova je realita. Pripravek me stal cca 1.200 Kc, olej stoji jeden litr 500 Kc (Shell Helix Ultra), vzhledem k tomu, ze jsem jeste nemusel doplnovat, jsem stale zhruba na stejnych financich. Kdyz to ted po sobe procitam, zni to jako reklamni clanek, ale panove, ja jsem vazne naprosto spokojeny. Rozhodne nebudu testovat beh motoru bez olejove naplne atd., ale i tak mam velice dobrou zkusenost. -
« Re: Kvalitní olej pro benzíňáka?
ten 10W-60 asi ale bude hodně v˙honěnej aditivama, co? (taková ta Castrol-metoda výroby kvalitních olejů: vezme se nic moc základ a jeho parametry se vylepší spoustou aditiv, takže olej překračuje všechny parametry a je to jednička, ovšem pokud ho necháte v motoru déle, všechna aditiva se spotřebují a zbyte vám pouze ten zoufalý základ, co se asi stane...) podle mě (nejsem žádný odborník) si interval prodloužené výměny oleje a zároveň olej s velkým teplotním rozsahem získným spoustou aditiv, tak trochu protiřečí... -
« Kvalitní olej pro benzíňáka?
Ahojky motoristi.
Tady už se asi vodičky do oleje moc nepropagujo co?
A jaký hodně dobrý olej byste doporučili do benzín VW 1.8T 132kW a za kolik a kde se dá takový sehnat?
Existuje vůbec nějaký olej s následujícími vlastnostmi?
API SJ
ACEA A3
SAE 10W-60 (nebo jen 10W-50)
a současně VW 503.00
SAE 10W-50 to chce, protože se olej dostane běžně na 120 stup.C.
VW 503.00 = prodloužená výměna (30000km).