Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod
"-- skrytý --" 11.12.03 15:06
Residents: to by bylo na dlouhé povídání. Namátkou: odcházející gumová spojka řemenice (max. 50tis km, nová 7tis Kč), hořící motorový kabelový svazek (hlavně 206, ale i jiné), cena dílů (16tis za vstřikovač...), těžko opravitelná elektronika celkově (mechanický TD žádnou nemá, tedy skoro). -
Oddie: ta 406 kombi mě taky láká. Známá ji má a velice pohodlný a prostorný auto. Navíc, když se podívám na ceny, tak se dá sehnat ročník 2000 už pod 280 tis. ve slušné výbavě. Cena stejně staré Octávky v kombi je proti tomu přemrštěná nehledě na ten prostor. -
"-- skrytý --" 10.12.03 12:49
Residents: poloosa stojí 10tis i na mého pažouta - a přece jich po 1000 - 1500 můžu nabídnout několik... Na tohle bych se nejprv poptal někoho znalého, než bych začal soudit. Na ty medvědy konkrétně Zadka... Jináč já bych radši 2,5D či TD - ten 300D/TD je sice úplně o něčem jiném, ale taky pěkný žravec... Mě asi časem čeká nějaká 406 combi TD - když už ty pažouty dělám tak dlouho, byl by nerozum měnit značku. -
"-- skrytý --" 08.12.03 13:17
Do nádrže se mi teda nic moc dávat nechce, když bylo čerpadlo rozebraný, vyčištěný, přegumičkovaný a seřízený... No, a co ten "přípravek k uvolnění pístních kroužků"? Jináč, vanu bych asi sundal, ze zvědavosti co tam bude, přeci jen je to jako každý správný starý diesel zakarbonované až hrůza, mám trochu obavu, že se to nestačí vypláchnout ven, a že to pak přicpe filtr. Sundání / nandání vany s přetěsněním je tak na slabou hodinku, to mě neubyde, maximálně riskuju, že na mě z ní vyskočí čert :))) -
oddie: Já to dělám tak, že najedu na rec. 501 max 40 km, někdy to udělám tak, že po ujetí 20 km to nechám přes noc, další den už jen 20 - 25km a hned ze zahřátýho ven! Pak rovnou naleju s novým olejem rec. 460G a zároveň 333G no nádrže, kterou vyjedu nadoraz, abych zachoval předepsanou koncentraci co nejdéle. No a pak už nic, jenom jezdit a zhruba po 5 tis. km bych zkusmo změřil ty komprese. Na vanu bych se vykašlal. -
"-- skrytý --" 08.12.03 10:54
Tak stránky už jsem našel a přečetl... Takže, by měl být postup asi takovýto? 1. odlít trochu oleje a zaslat na rozbor 2. dát přísadu na odkalení, nechat 50km a vyměnit olej (asi bych při tom i sundal vanu a nahlédl dovnitř, a tu vanu pořádně vymyl, stejně tu mám jedno plonkové těsnění...) 3. dát přísadu na uvolnění pístních kroužků a nechat do další výměny (to je tak někdy do léta...) 4. při další výměně dát tu "recepturu" pro diesel? -
"-- skrytý --" 08.12.03 07:54
Prof: já na tyhle přípravky obecně moc nevěřím. Ale musím říct, že mě překvapuješ, když ten Bishop doporučuješ - vzhledem k tomu, že vím, že o autech něco víš :))) Asi to teda schválně zkusím do jednoho auta nalít... Teďka jsem měřil ty tlaky, a výsledek přeci jen není příliš podle mého gusta: 32-27-27-30. Ne, že by to na startu a běhu motoru bylo nějak moc znát, ale z principu - ten rozdíl je na hraně... Takže, kde že dá o tom něco najít? Do nafty nic dávat nehodlám (čerpadlo je po SO), jen do oleje.