Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  08:24

« Re: Moja skúsenosť s Bishopom

Kdo: ja nejsem apriori proti. Jen mi to nekdy
    pripada jako univerzalni praci prasek -- vhodny
    na vse, ale ucinnost nic moc. Nevim, na co vse je potreba
    odpovedet pri koupi BO'S pripravku, ale
    ja bych si jen tak neco, co mi prodal nekdo, kdo
    o mem soucasnem stavu auta nic nevi, do nej nedal.

Chapu, ze ty pripravky mohou neco zalepit/rozpustit/lepe promazat/etc. Ale
    jen v konkretnim pripade a pri jeji znalosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  08:20

BoB, Petr, Cleaner: přečtěte si toto forum a v archívu "Přípravky do olejů a motorů" od začátku, tak již několikrát bylo odpovězeno na stejné otázky. Pokud jste apriory proti, je to vaše věc, já osobně chemii věřím, ať už se jedná o toto, tekuté stěrače, leštěnky, vosky, nebo třeba tekutou Ramu.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  07:21

Souhlas, no v průběhu těch 30 let se to asi vezlo pod hlavičkou různých firem, ne? Kdežto Castrol se jmenuje Castrol stále, jen jsem chtěl vysvětlit, proč by velkovýrobce nešel do tohodle byznysu, ale asi jsem to chybně podal. Jinak trvám na svém, že jsou auta, kde to zabere (zkušenost), a pak jsou auta, kde to může zhoršit. Myslím, že ten první případ jsou stará auta, která mají miner. nebo blend oleje, ale mohu se mýlit.

Případně někdo napiště s novým autem (20tis-km najeto) s full syntetikou, zda mu to něco zlepšilo.

Do mého pověstného škubala to raději dávat nebudu, tam už asi v tomto není co zlepšit :-).

• « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  07:19

Vis vlami, davat "nejake" pripravky do motoru/prevodovky
    bez toho, aby nekdo ten motor rozebral a zjistil,
    co mu je a podle toho zvolil pripravek na to, aby
    mu to "neco" zlepsilo, mi pripada dost divny...

Ty vis, co ti v te prevodovce harasilo? Ty vis,
    co ten pripravek udelal? Vis, ze ti tam nic nerozpusti/nezanese?
    Pripadne mi to dost riskantni a na "univerzalni" rady
    moc nedam. Mozna se v 90 % pripadu da zvolit "neco"
    co po naliti do motoru nic moc neudela, ale hlavne neuskodi.
    Ale tech 10 % pak bude pruser.

boriginal: ty jsi schopen popsat chemicke slozeni
    tebou prodavanych... veci... a zvazit vsechny pripadne
    dusledky jejich aplikace do motoru/prevodovky?
    Muzes nam tu popsat "co to dela"?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.02  02:55

Oddie: Ano, mas pravdu. Ale i ja mel motor v poradku, presto jsem Bishop dal, a velmi se snizila hlucnost. Taky se mi mirne snizila spotreba (po roce mereni od aplikace). Ostatni dojmy jsou subjektivni. Pak jsem dal Bishopa i do prevodovky, a reknu, ze tam to teprve melo pravy vyznam. Uz nehluci (u stare Feldy snad hluci normalne od vyroby), a hlavne uz mi nevrze dvojka - a predtim se to neustale horsilo, slo to vice pres zuby... Ja jsem s Bishopem spokojen, stoji dost penez, ale rozhodne prodlouzi zivotnost...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.02  02:50

Petr: "Vodicky" Johna Bishopa jsou na americkem trhu od 70. let. To jen u nas se jeho vyrobky objevily az po kulturni a prumyslove revoluci - tedy po roce 1989.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.02  02:47

Olejolej: Podle meho jde o marketingovou strategii. John Bishop nechce sve vyrobky prodavat jinak nez pres vyhradni zastoupeni a na dobirku - ostatne takovych firem je vice. Bishop se nenabizi zadnym automobilovym nebo petrochemickym firmam (proc by asi osvetlil BORIGINAL). A za druhe, pripravky Johna Bishopa se nehodi do novych motoru, ba dokonce by to bylo nebezpecne je tam pouzit.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  18:52

"nebyl by problém tam skutečně nacpat všechny ty zázračné věcičky už v sérii "- v sérii a velkovýrobě jde o to maximalně minimalizovat počet věciček a snížit cenu všech těch věciček na pakatel. Takže proč by tam měl výrobce dávat něco navíc? Počet dílů se postupně snižuje (nižší náklady) a proč tam nedá vodičku? Těžko říci, podle mého by to byla komplikace a díl navíc, složitější vývoj s ohledem na testování s a bez a navíc při dnešní globalizaci, kdo ví co bude s Bishopem za rok, 2? Takový Castrol tu bude stále.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.02  14:48

Kdo: tak to bych si dovolil lehce nesouhlasit. V malém procentu případů se něco vylepší, dejme tomu, ale v drtivé většině případů jde jen a prostě o obchod s lidskou blbostí. Kolik firem nabízí "laděné výfuky" a kolik z nich je skutečně laděných, ha? O zázračných vodičkách ani nemluvě, Herbalife hadr... Ono totiž spousta lidí raději věří na "zázračné objevy" a nějaké tajemné nadpřirozeno, než aby se řídili rozumem (pokud jej vůbec mají, to je taky kapitola sama pro sebe). A jsou za ty zázraky schopni vysolit tak neskutečný prachy, že se až tají dech...
    Co se týče Bishopu, nemůžu soudit, zkušenost s ním nemám, a zřejmě ani mít nebudu. Zastávám totiž jednoznačný názor: motor, který je v pořádku, nic takového nepotřebuje; a motoru, který je v pr..., nic takového stejně nepomůže.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  14:43

to kdo - MÝLÍŠ SE. Jiné tlumiče - zlepší jízdní vlastnosti v extrémních situacích, zhorší pohodlí; sportovní výfuk - možná přidá půl koně výkonu, za cenu kraválu o který stojí málokdo, vodičak v motoru - to už je fakt záležitost víry. Prostě sériové auto je v tomto ohledu dokonalé ve smyslu, že nejlépe uspokojuje potřeby běžného řidiče. Kdyby tomu tak nebylo, nebyl by problém tam skutečně nacpat všechny ty zázračné věcičky už v sérii - cena by byla úplně stejná.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  14:37

Proč se tváříš, že mi nerozumíš? Je jasné, že auto se skládá z mnoha komponent a každou lze vylepšit (motor, tlumiče atd.). Je jasné, že výrobce (a to i olejářské firmy) nemá zájem, aby vyrobil dokonalý výrobek, protože by si ho všichni koupili a nikdo by už nepotřeboval jiný. Vždyť by si nadělali do vlastního hnízda. Jiné je to s těmi komponentami. Příklad: koupím si jiné tlumiče, "zázračnou vodičku" do motoru, laděný výfuk a já nevím co a ve finále mám lepší a pro mně výhodnější věc, než sériové provedení. V tom smyslu jsem psal tomu tuplovanýmu mazadlu, proč se to nepoužívá všude.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  14:22

JÓ??? a jaký? Předtím si psal o tlumičích, čipech a pod.................
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  14:14

No vždyť jó, když naleju do motoru nějakej přípravek, taky mi to nebude líp brzdit, ale zlepším jen jeden parametr.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  14:07

to kdo - To co uvádíš málokdy zlepší provoz auta. Zpravidla se zlepší některé parametry, ovšem na úkor jiných................
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  14:03

Olejolej: existuje mnoho doplňků, které výrazně zlepší provoz auta, tlumiče, kity, čipy, pneu, spojlery a j. Proč je výrobce už nedá do prvovýroby ha?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  13:34

Naprosto ted s Vami souhlasim.Kdyz jsou tyto pripravky a`la "Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s produktem" tak uzasne a maji tak vyborne vlastnosti, proc je vyrobci neurcuji jako doporucene pripravky do svych motoru uz pri prodeji vozidla, pripadne nejsou rovnou soucasti oleju?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  05:24

Mam jen zprostredkovane zkusenosti, pry se po aplikaci (ceske auto RV 2000) snizila o chlup spotreba a chod se zklidnil. Asi co motor, to jina reakce. Ostatne, co clovek, to jina reakce na potraviny jakbysmet, tak proc ne motor? Take je kazdy konstrukcne odlisny. Osobne si myslim, pro novejsi auto, ze castejsi vymena stredne kvalitniho oleje (nez nejdrazsiho) je lepsi, nez vodicky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.02  08:47

Jo. Tak to je asi první Cleanerův příspěvek, s kterým prakticky bezvýhradně souhlasím...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.02  12:36

Cleaner: se nedivím, vzhledem k tomu, že nemáš vlastní auto a navíc si lakomej
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.02  11:15

Jsem zásadně proti takovým vodičkám a nikdy bych je do auta nenalil. I kdyby byly ty vodičky zadarmo, což ovšem nejsou a navíc stojí dost peněz, takže když už Vám zrovna neponičí motor, rozhodně ničemu nepomohou a jenom utratíte peníze navíc a to zcela zbytečně. Podívejte se ne ty testy, které tu Boriginal uvádí - to je fakt zouvalé. Testují tam několik desítek let starý motor s několik desítek let starým olejem a z toho on vyvozuje závěry pro rok 2002? ....................................
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…