Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

01.11.02  07:42

« Re: ..skusenost

Mig: Ad couvnutí z kopce: možná obě varianty spolu souvisí - IMHO motor spíš drží vlivem komprese ve válcích, než odporem vnitřního tření :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.02  22:53

Pokud jsi presel na polosyntetiku min. po 30 000 km z mineralu, pak nezapomen menit prvni napln oleje drive (casove max. za 3-4 mesice nebo kilometrove za cca 8000 km - pokud mas 1,9D, ci 10000 km - pokud mas zazehovy motor). Je to dulezite, neb polosyntetika (a syntetika) rozpousti usazeny karbon.
    Jinak Bishop v motoru se zacne projevovat az po ujeti min. 2000 km, osobne mam zkusenost, ze spise i dele. Snizene treni opravdu pisty po aplikaci maji, da se napr. pozorovat pozvolnejsi klesani otacek motoru pri proslapnuti pedalu.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.02  08:56

Migi, kde si ho zohnal? Je už sortiment Boriginal dostať aj na Slovensku? Vďaka za info.
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.02  13:56

« ..skusenost

Cafte,
    takze som menil mineral za polosyntetiku a dal som tam Bishopa. Zatial ziadne problemy. Po najazdeni asi 150km sa mi zacalo zdat, ze motor chodi neochotnejsie, ale neviem ci to bol subjektivny pocit, alebo som sa iba moc sustredil, ze co to spravi. Casom to preslo a teraz po najazdeni cca 1200km bezi vsetko ako ma. Rozhodol som sa to zmenit z 15W-40 na 10w-40, kvoli tomu, ze chodim do prace akurat 6km a motor sa ani nezohreje poriadne a uz ho vypinam. Ale co sa mi stalo: stavam pred domom na hodne strmom svahu. Pouzivam rucnu..ale ked som ju nedal, tak v pohode auto stalo. Teraz som nedal rucnu a auto sa pohlo dozadu...cize pretocilo na jednotke motor vlastnou vahou. Su dve moznosti: 1. naozaj funguje Bishop a piesty s valcami maju znizene trenie alebo 2. motor stratil kompresiu. Kedze motor chodi ako ma, tak by som sa priklanal k odpovedi c.1 a potvrdil,ze nieco na Bishope asi fakt bude. Mam uz vyfuk v dost zlom stave, takze nemozem potvrdit znizenie hlucnosti motora...nehucal moc ani predtym. Tolko. Cafte.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.02  17:51

« Re: Moja skúsenosť s Bishopom /BOB_

Bob_ (266): Vis Bobe, ja asi vim, co mi v te prevodovce blblo a rozhodne bych nenechal servisu ji rozebirat a platit za celodenni praci 2 techniky, kteri tam pak vymeni zkusmo spoustu dilu. Radeji pouziji Bishopa, o kterem vim, jak funguje. Neb to je jednak bezdemontazni reseni a take levne. A podarilo se. O nic vic mi neslo. A navic - ted mi jde razeni velmi lehce, jako nikdy predtim...

Jako i ostatni, i ja bych ti, Bobe, doporucil precist cele tema znovu - uz zde bylo nekolikrat o pripravcich Johna Bishopa hovoreno. Co umi, jak funguji, a proc je nikdo nevyrabi seriove a nedodava do oleju atd. Anebo prekonej svuj odpor a nech si zaslat materialy postou. Pak zbyva asi posledni moznost - zeptat se skutecnych odborniku, kteri Bishopa testovali a seznamit se s vysledky. Ja mam to stesti, ze jeden uznavany odbornik na paliva a maziva sidli v me praci o patro vys. :-) Vic duvery k Bishopu jsem jiz nepotreboval... :]
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  08:50

« Re: Moja skúsenosť s Bishopom

Pokud jsou ve vstřikovačích tvrdé úsady, které způsobí vydření a následně je odstraníte čističem (a nemusí to být zrovna Bishop) tak ta tryska jednoduše začne kapat a nafta není rostřiknuta v kuželi,ale pouze určitým směrem. Pokud jste náhodou jezdil na Bio,tak to je více než pravděpodobné (tvrdé úsady v tryskách spalováním metylesteru). Upozorňuji znovu, že je možné reklamační řízení v případě našich výrobků. Zatím se na mně v této věci obrátil pouze jeden zákazník. Ten však zatajil, že motor dvakrát "upekl" bez vody a chtěl pak reklamovat
    negativní účinek Bishopa. To jsme mu na základě provedených rozborů oleje dokázali a reklamace byla bezpředmětná.
    Rozpuštění úsad v palivovém systému se skutečně děje ve velikostech částic, které jsou spáleny a neucpávají. Veškeré úsady z palivového systému jsou chyceny ve filtru, ty které projdou, shoří.
    Testy mám k dispozici.
    Princip permanentní difuze jsem již několikkrát popsal. Pokud máte zájem o zaslání celé podrobnějších informací, pošlete mi svůj mail. Odpovím kdykoli.
    Je to nepochopitelné v současné době, ale více jak 5 měsíců se snažíme o zavedení mikrovlného připojení internetu. Provideři se dohadují, jak na přivést signál na budovu, kam jsme se přestěhovali a zatím jsme pořád na telefonním připojení. Proto odpovídám tak zřídka a ne proto, že bych neměl zájem o diskuzi. Na maily odpovídám okamžitě, jistě řada z vás to může potvrdit.

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.02  12:55

Cože, zavařil? Proč? To teda nechápu... A Motorpal nedělá trysky na 1,8TD? Hm, tak to je docela pro zlost. Jinak celé vstřikovače bych sháněl asi na inzerát, nové budou stát hroznou šlehu...
    Že se ti to chce opravovat, nepsal jsi náhodou, že bys místo toho radši DOHC? Radím ti, prodej to radši jak to je, noty a díly zvlášť, jinak do toho na opravách nacpeš ranec. Noty na TD jsou hodně ceněné, hlavu na TD taky prodáš draho, a auto v pucu se dá sehnat za rozumnou cenu...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  12:44

Křepelkovi jsem před chvilkou volal a na 1,8 TD Motorpal nevyrábí. Jen na 2,3 D. Potřeboval bych však nejen samotnou trysku, ale i dva celé vstřikovače, protože dobytek co mi spravoval auto "upravil" vstřikovače proti uchcávání, tak, že zavařil na jedné straně přepady a propojil je téčkem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.02  12:09

Tu cenu nevim přesně, já si vždycky nechám změřit tlaky, vyměnit trysky, seřídit vstřiky, a stojí to vše okolo 2.500,-. Sám to nedělám, nemám na to vybavení a nevyplatí se mi jej kupovat.
    Nějaké ceny kdyžtak najdešm třeba na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  11:50

« Moje nejnovější zkušenosť s Bishopem

Funguje to jako skvělé projímadlo. Manželka trpí zácpami a tak jsem objednal jedno balení pro hypoidní převodovky a už je po problémech! Manželka zhubla 15kg, cítí se výborně a už nepotřebuji Berlingo pro 6 osob. Mohu jen doporučit.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  11:49

Oddie: psal jsem mohlo, protože nechci 100 % tvrdit, že za to mohl Bishop. Auto víc kouřilo ještě před Bishopem. Trysky mohly být neseřízené a nějaký uvolněný bordel je mohl úplně odepsat. Ta díra nevím, ale při poslední výměně rozvodů před cca 35 tkm byly písty v pořádku. Z principu mi není jasné, jak může nějaký přípravek uvolnit bez následků (aby se to někde ucpalo) usazeniny. Všichni prodejci tvrdí, že usazeniny se prostě spálí a vyletí výfukem a je to v pohodě. Ta cena 400 za Palky je za komplet trysku se špičkou? Vydrží to něco?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.02  09:42

Residents: po kolika km se ti tam udělala takováhle díra?
    Jinak obecně trysky MotorPal, jsou cca do 400,-, prodává je leckdo, v Praze ti můžu dát tip na servis.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  09:38

Upřesněji "upálí" - v pístu není díra, ale na vrchním okraji chybí asi kus velikosti nehtu na palci ruky do hloubky cca 4 mm. O větší koncentraci přípravku jsem už taky uvažoval, ale tehdy jsem to konzultoval s boriginalem a říkal, že by to nemělo mít vliv. Nevíte, kolik stojí trysky na 1,8 TD, kde je mají nejlevněji?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.02  15:05

Někdo tomu asi holt říká upálí, no. Prostě tam prohoří díra... Mě se to nestalo, takže nevím, jestli je to poznat na zvuku, ale nijak výrazně prý ne. Já mám teď na svém autě po výměně vstřiků (ty původní byly hrozné), motor jde celkově klidněji, ale když na člověk nemyslí, asi by to nepoznal.
    Jak dlouho to trvá, než píst povolí? Tomuhle se to stalo asi 500km po tom "čištění", a cca 500km před tím čištěním byla hlava dole, a nebylo vidět nic zvláštního. Ten motor ale byl celkově dost bídný, říkali jsme mu, ať se toho urychleně zbaví a neblbne s nesmyslama, ale nedal si říct. Že se píst může propálit takhle rychle, bych ale nevěřil, kdybych jej sám neviděl, předtím i potom...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  14:50

oddie: já se ptal na "upálený" píst, jak se propálí je jasné. Možná tam opravdu dal přípravek na málo litrů nafty (viz jeho dotaz někde u č. 99)a něco se utrhlo a připeklo ve vstřikovači. Jak se ten kapající vstřik a nafty hořící na dně pístu projeví na chodu (zvuku) motoru (asi rány?) a jak dlouho to trvá, než píst povolí? Předpoklám, že motor signalizoval aře to bylo slyšet.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.02  13:42

Kdo: Jak se technicky propálí píst? Závadou vstřikovače. Když tryska nerozstřikuje, ale teče (kape), hoří odkapávající nafta až na pístu, a tím se propálí. Pár takových pístů už jsem viděl...
    Dovedu si představit, že by se ty trysky "připekly" vinou použití čističe, ale nedovedu si představit, jak by se to dokazovalo. Ze svého okolí znám jeden případ, kdy si dotyčný nechal aplikovat jakýsi čistič, a následně propálil píst. Nevím ale, co to bylo zač, a ptát se nebudu, dotyčný je dodnes na jakékoliv zmínky o tom velmi alergický... Stejně jako znám případ dosti starého dieselu, který majitel nechal dekarbonizovat, a motor začal mlátit na klice, protože se ucpaly mazací kanálky.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  13:29

kdo: Treba chtel rici "propalil"? Residentuv pripad je to, co mi vadi -- ty pripravky
    mozna funguji (IMHO neni problem udelat latku, ktera bude odkarbonizovavat, popripade zase zalepovat nejake netesnosti), ale bez toho, aby opravdu videl, co
    je v motoru, je risk to aplikovat -- asi mel motor kodne
    zakorbonovany, neco mu to rozpustilo, uvolnily se mu velke kusy, neco ucpaly, pripeklo se,
    kapala nafta... Mozna by se to stalo i bez toho.
    Monza ne. Tezko rici...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  12:47

residents: "Připečení dvou tryskek a následně upálení pístu mohlo zapříčinit "geniální" čistič vstřikování" o těch tvých připečených tryskách sem četl, o tom pístu myslím taky, dokonce jsi tam, mám dojem psal, že neznáš příčinu. Tedy jenom MOHLO? Takže předpokládám, že ses zachoval, jako normální člověk a (pokud se nepletu, tak tu Boriginal psal i něco o pojištění svých výrobků a zjištění příčiny) reklamoval si to. Popiš průběh reklamačního řízení s Boriginalem. Možná to bude pro ostatní poučné. Nechci mu (opakuji) dělat advokáta.
    P.S. Jak Ti mohl čistič paliva upálit píst? Myslím technicky.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  12:17

Také se chci podělit o zkušenosti s přípravky. Již několik let sbírám všechy dostupně informace a prospekty o přípravcích do motoru a osobně mám s některými svoje zkušenosti a to vesměs negativní. Buď to vůbec nic nezměnilo (Ligui Molly, Wynns, Bardahl) nebo to mělo krátkodobé účinky (Ekolube, Xeramic) až po negativní - Bishop. Připečení dvou tryskek a následně upálení pístu mohlo zapříčinit "geniální" čistič vstřikování. Měl jsem celkem důvěru v dovozce Bishop, protože dokázal komunikovat a zodpovídat na dotazy, ale teď raději mlčí. Jedno je však těmto přímoobchodním prodejcům společné. Všichni se ohánějí buď vyjímečností svých produktů, které je nutné osobně zákazníkovi prezentovat a popisováním skoro zločinných praktit obchodních řetězců, ropných, automobilových a jiných lobby. Často je však kvalitnější zboží v kamenném obchodě a hlavně za míň. Vrcholem je však podle mě firma Tuppaware, která nabízí přímo úžasný, inteligentní plast. "Doporučuji" třeba chlebovku, v které všechno zplesniví za 2 dny oproti sáčku z obchodu. Pokud něco reklamujete, tak vás vždy odbydou tím, že nedodržujete přesně návod a pokyny výrobce?! Jak jednoduché.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.02  08:40

Bob: jasně, máš nárok na názor, ale Boriginal vždy nabízel konzultace a vím, že doporučoval na různé potíže i kombinace přípravků, ev. rovnou opravu. Netvrdil, ba upozorňoval, že to neudělá GO za provozu. Nechci mu dělat advokáta, ale myslím si, že je nesrovnatelně serióznější, než anonymní prodejci, resp. dovozci ostatních přípravků. Přečti si ty fóra.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…