Bishop a princip mikromolekularni difuze - zkusenosti s prod

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  22:02

« Re: Re:

Jen se snažím, aby to nezmizelo. Odzkoušel jsem teď novej Octan Booster. Doporučuju, i když já ho v autě nepotřebuju. Nicméně auto ztichlo aˇjakoby se probudilo k životu.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.04  18:50

« Re:

oddie: No, mě při tm napadlo jediný: Variace na téma klínovej řemen :-)) Prostě bomba :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.04  14:54

« Re:

Hmm..tak co nam povi oddie na Bishop jsem VAZNE zvedavej.. patri mezi par lidi, kterym muzu verit, ze to co rekne tak skutecne je.. takze, uz se tesiiim
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.03.04  14:28

« Bez nadpisu

Jo tydle vidle! Jo, to je ono, dole je dvojitá řemenice, co žene dvěma paralelními řemeny vodní pumpu. Ta má řemenici dokonce čtyřřadou, a od ní vedou další řemeny k vývěvě a altíku... dobrá opičárna. Z druhý strany motoru je vstřikovací čerpadlo, to je hnané ozubeným řemenem. Jak to má udělaný rozvody nevím (řetěz, kola??? tenhle motor jsem rozebranej nikdy neviděl, jen hlavu tam mám mrsklou jednu navíc, tak aspoň tuším, že je to OHV... :-) ). To Ducato mi ale přišlo, že má motor podobnej?
    Jináč jak jsem psal, u těch novějších dieselů (OHC) byla dost dlouho taky řemenice na vačce, a taková ta klasická řemenová vývěva od Pierburga, co se tak ráda sere a je drahá jak... a do r.91 byla tudy hnaná i servopumpa, až v 92 jí přestěhovali dolů pod altík (v 205D ne, tam se nevešla, tak tu nahradili teprv až 94-95 elektrickou)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.04  14:04

« Re:

oddie: Ja ten motor neznám, jenom jsem kdysi koupil ten zadek z Ducata vzadu s dvěma osama a k tomu předek Peugeot. Pak jsem se rozmýslel, jestli do toho dám mootr z Ducata, nebo ten Peugeot a když jsem se podíval pod kapotu, tak mě z toho bylo špatně. Takovej zmatek u toho Peugeota oproti 2,5kovýmu Ducatu bez turba, který to tam mělo proti tomu jak srovnaný do krabice. Právě mě na tom pežoťáckým motoru zaujalo, že tam bylo všechno úplně jinak, než by bylo logický. Nehoní se tam tím klíňákem dokonce vodní pumpa? Už si to moc nepamatuju...Tak jsem tam nakonec poslal to Ducato a auto šlo pryč :-).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.04  07:37

« Bez nadpisu

Jo, je, proč? Klínovou řemenici na konec vačky dával Peugeot na některý modely až do roku 92, a 205D se servem měla dvojitou klínovou řemenici dokonce až do r.94 (nevešla se totiž servopumpa pod altík).
    Jinak jsem vybojoval ty vůle ventilů (nadvakrát, po složení teklo gufero... :/ ), tak eště chvilka do výměny, a zkusim to tam nalejt - ale pokud se něco zlepší, bude to poznat až v zimě. Ještě vlastně ty tlaky jsem sliboval změřit....
  • « 00 Reagovat !

foto

24.03.04  06:54

« Re: Re: Re: Re:

oddie: Jinak ještě k Bishop's: Můj soused má elektrárnu, kde má vodní turbina nahoře obrovskej převod šnekovýma ozubenýma kolama do rychla. Mírně mu ten převod byl slyšet a hřálo se mu nějaký ložisko. Tak jsme mu objednali recepturu vhodnou pro šnekový ozubený převody, stejnou jako do diferáku. Včera mě volal, že se mu to ztišilo a že je až nervózní, že se mu tam nikde nic nehřeje... Schválně se tam zajdu mrknout, abych to ověřil.
  • 00 Reagovat !

foto

24.03.04  06:49

« Bez nadpisu

oddie: To je ten motor, co má na druhým konci vačkovky klínovou řemenici?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.04  09:41

« Re: Re: Re:

Prof: jo, všiml jsem si :)
    Jinak ten motor je v pořádku, prostě na volnoběh či piánko se v teplotách pod nulou dokáže ochladit jen okolním vzduchem, no. Když se šlápne na plyn, taxe srovná... Při těhle jarních teplotách už drží na 80° jak přibitej.
    Jinak, o víkendu jsem pořídil další past, toho pra... dinosaura 2,5D - dodávku J5. Jel jsem s tím přes 100km, s tím, že motor není OK - zřejmě chladič, termostat, možná i prasklá hlava (dle prodávajícího). Každopádně, jel jsem max 80 s lehkou nohou, a motor se uchladil, přes 90 nepřelez, a přes chladič nešlo nic, až v Praze se trochu ohřál. Jsem na to zvědavej, popelnice jedna, nadával jsem si celou cestu, co jsem to zas pořídil - ale aspoň se v tom dá vozit bordel, a nebudu si zasírat kombíka...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.04  20:19

oddie:Tak mi to nevyšlo, jak jsi už zjistil :-) Jinak k tý teplotě: zdá se mi, že to zas není vpořádku. Pokud motor běží pod 70 st. tak to není nic moc. Nemáš tam třeba jinej, moc velkej chladič a blbej termostat?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.04  13:48

« Re:

Prof: jo jo.
    Ještě k těm dieselům v zimě: včera večer jsem byl někoho zachraňovat, klekl mu altík, a vybila se baterka. Tož jsem tam dojel (předtím jsem někde jezdil, takže auto zcela zahřáté, 1,9D typ DJZ - 47kW). Na místě jsem jej nechal běžet, a připojil nešťastníkovu zcela vybito baterku přes kabely. Výměna altíku v polních podmínkách trvala něco přes půl hoďky, za tu dobu se se u u běžícího motoru ani jednou nespustila sahara... (pravda, měl jsem uvnitř puštěné topení, abych pak měl kde rozmrznout...). Za těch něco přes půl hoďky maník nastartoval a ojdel, já skočil do toho svého, a odjel domů - cca 3km. Tam mě napadlo, jestli třeba nemám špatný spínač, že se nespustila sahara, a vrhl se pod kapotu - a chladič byl zcela studený, nebyl ani vlažný... za celou tu dobu (víc jak hodina, včetně jízdy) jej stačil uchladit okolní vzduch a výměník topení, ani se zřejmě pořádně neotevřel termostat do velkého okruhu...
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.04  17:41

« Bez nadpisu

oddie: Zítra jedu k vám a budu tam do soboty. Pokud bude čas, tak se ti zkusím na revanš ozvat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.04  08:50

Prof: jo, te ještě chvilku potrvá, znáš to - kovářova kobyla... Jsem rád, že se mi minulej teyden podařilo udělat si chvilku a vyměnit komplet podvozek - tlumiče a veškeré uložení - už to bylo úplně na hadry... Ty ventily bych rád udělal dneska nebo tenhle týden - jenže napadly zas sněhové sračky, to zas tutově někdo s něčím práskne, a vlastní auto zas bude muset počkat. Možná to nakonec naleju do jiného, než jsem zamýšlel... plánuju časem z kombíka vyhodit ten 1,9TD, co jsem tam dal na podzim, a místo něj tam dát zas jen 1,9D bez turba, ne že by ta turbína byla špatná, jezdí to pěkně, ale já to nějak k životu nepotřebuju - a ten TD motór se dobře prodá ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.04  08:37

« Re:

oddie: To jsem rád, že jsi reagoval :-) Jak píšeš o těch ventilech, tak je, prosím tě, nejdřív udělej, pak jeď alespoň jednu výměnu bez Bishopu, aby si to sedlo, pak to před výměnou oleje změř a do dalšího až ten Bishop. Rád bych, aby zrovna u tebe byly zkušenosti s Bishop's. zcela objektivní.
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.04  08:31

« Bez nadpisu

RB: Já tě k ničemu nenutím, jenom si možná sám pro sebe zdůvodňuju, proč se mi u těc motorů tak pěkně rovnaj ty komprese :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.04  08:23

« Re:

Případné překlepy jistě laskavý čtenář promine, ale nemám čas ani náladu kontrolovat po sobě každé slůvko - namátkou třeba "jakoU mají..."
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.03.04  08:19

« Bez nadpisu

No to je ale náhoda, že zrovna tyhle auta tak trochu znám... takže Peugeot 405 1,9D bez turba, tj. motor DJZ (47kW) nebo D9B (51kW).
    cit.: "došlo vlivem pravděpodobně vysoké zátěže motoru na zledovatělých a zasněžených horských vozovkách k jeho přehřátí a zavzdušnění chladícího okruhu" a dále "došlo k úplné ztrátě veškeré chladící kapaliny" - tohle psal VŠ strojař? To si snad dělá srandu, ne? Zrovna u tohoto auta je chladicí soustava dimenzovaná tak, že když je v pořádku, uvařit se to prostě nedá... no holt jí asi v pořádku neměl. Taky mi není příliš jasné, jak a kam se při tom "zavzdušnění způsobeném přehřátím motoru" ta kapalina poděla? Spíš měl pan strojař někde dole netěsnost ve spoji (tyhle novější typy maj na chladiči *.... bajonety, takže bych se nedivil), a voda utekla tudy - ale to je fuk.
    Pro samotnou jízdu bez chladicí kapaliny - že nepraskla hlava, je velké štěstí, u těhle motoru při takovéhle příležitosti většinou praskne. Ale, že se motor nezadřel, a normálně s tím paní dojela, mě vůbec nepřekvapuje! Předpokládám, že paní není žádný závodník, a že s 1,9D jezdí velmi v klidu, a bylo to v zimě - takže se motor prostě stačil jakž takž uchladit jen vzduchem. To není vůbec nic divného - kdo má tenhle motor a jezdí s ním v klidu ví, že v zimě se tak tak ohřeje na provozní teplotu 80° nebo zůstane těsně pod ní (mně zůstává na 75° a na 80° vyleze jen když se na to víc šlápne - a termostat je v pořádku), když se pustí topení naplno a jede se piánko, není problém jej srazit na 70°. Tepelná bilance těhle motorů je prostě taková - při volnoběhu nebo minimální zátěži tak tak zvládnou ohřát samy sebe - ostatně modernější motory (TDI, HDI....) maj kvůli tomu i vyhřívání chladicího okruhu, protože by při volnoběhu či malé zátěži nedokázaly ohřát ani samy sebe, jako mají účinnost...
    K tomu "motorový olej se podle zvuku z motoru vařil!" - to je podle mě blbost, i kdyby se vařil, bylo by prd slyšet. Spíš zůstal dole v motoru zbytek vody, který neměl kam utéct (po vypuštění vody z chladiče či vypadnutí hadice zůstane v tomto motoru 2 litry chladicí kapaliny).
    Pokud se týče účinků Bishopu, nemůžu hodnotit, zkušenosti s ním nemám
    (jak jsem psal, do jednoho auta to schválně naleju, ale zatím mám tu pixlu s tím na skříni, nejdřív chci udělat ventily, pak změřím kompresní tlaky těsně před výměnou oleje a pak tam teprv naleju ten Bishop - a při další výměně oleje je změřím znovu). Na závěř bych rád pana inženýra (a všechny ostatní, co mají tento motor) upozornil, že tento motor byl zkonstruován pro použití minerálního oleje 15W-40 API min. CD, a doporučený interval výměny 7.500 km. Pokud je motor v pořádku, lze do něj bez problémů používat polosyntetiku 10W-40 (ostatně byla v návodu i uvedena, pro některé severské země), nicméně prodlužovat interval výměny nad 10tis km není zrovna dobrá nápad a šetření na tom pravém místě...
    Pravda ovšem je, že těmito auty se zabývám teprve několik let a měl jsem jich zatím jen asi 20, takže se samozřejmě mohu mýlit :)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.04  18:43

« Re: Hele, co se mi dostalo do ruky

Prof: Jsi zkrátka nenapravitelný bishopista >:D
    Já bych už nic do motoru nenalil, pístní kroužky na dvou motorech v rodině už mě o přísadách poučily. Radši vyměním olej na půlce intervalu než tohle >:D
  • 00 Reagovat !

foto

09.03.04  10:07

« Hele, co se mi dostalo do ruky

O použití přípravku BISHOP v dieselovém motoru osobního automobilu
    PEUGEOT 405 GLD
    V průběhu pololetních prázdnin se moje manželka vracela z rekreačního pobytu na horách, kde u našeho osobního automobilu PEUGEOT 405 GLD / r.v.1995, motor 1,9 diesel, najeto cca 250 000 km /, došlo vlivem pravděpodobně vysoké zátěže motoru na zledovatělých a zasněžených horských vozovkách k jeho přehřátí a zavzdušnění chladícího okruhu. Při zpáteční cestě na trase Jáchymov – Kladno došlo k úplné ztrátě veškeré chladící kapaliny. Protože si toho manželka „nevšimla“ pokračovala v cestě bez chladící směsi cca 100 km! Při příjezdu do Kladna byl chladící okruh úplně prázdný a motorový olej se podle zvuku z motoru vařil! Auto jsem odvezl do servisu, kde byl zjištěn následující rozsah poškození: zničené těsnění pod hlavou a zdeformovaná hlava motoru. Těsnění jsem nechal vyměnit a hlavu přefrézovat a odtlakovat. A výsledek: tlaková zkouška neobjevila žádné trhliny! V motoru byl použit motorový olej ELF STI 10W40 a aplikován přípravek BISHOP pro dieselové motory ale v předchozí výměně oleje. Olej měním pravidelně po cca 14 – 16 ti tis. km. V současné době je automobil po opravě v plném provozu bez jakýchkoliv známek dalšího poškození.
    A můj závěr?
    Mám středoškolské a vysokoškolské vzdělání ve strojírenském oboru a ve strojírenství pracuji 15 let. Myslím si, že tak malý rozsah poškození motoru při tak obrovské tepelné zátěži a současné ztrátě mazací schopnosti motorového oleje vlivem jeho vysoké teploty která byla na teplotě varu oleje, nemůže být náhoda. Nechci pro Váš přípravek použít slovo zázračný, ale potvrzuji, že prostě spolehlivě funguje a poskytuje spolehlivou ochranu motoru.
    Jsem soukromá osoba, bez jakéhokoliv vztahu ke společnostem vyrábějícím výše uvedené oleje a přípravky a tuto referenci jsem vypravoval dobrovolně a pouze na základě vlastní zkušenosti. Souhlasím s publikací této události.
    V Kladně, 8.března 2004 S pozdravem...Ten kontakt mám, kdyby ho někdo chtěl, tak mu ho pošlu. I když pisatel souhlasil se zveřejněním, nepřipadá mi to zas tak moc vhodný to hned pustit do éteru.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.12.03  16:19

Oddie: ten vstřikovač se musí měnit celý? Nestačí jen špička?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…