Docasne Forum.. misto KGB All about Ford:-)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: brzdy
Hm nej by byli asi BREMBA.. ale ty penize a litaky aby se tam alespon neco vlezlo :-)) cosina ma necelych 300 mylsim ze 290 vpredu a vzydu 250 ted ale nevim, ale i bez takovejch to jede, vcera sem usetril na oleji v Makru za 650 misto tady u obchodnika 890:-) jeste filtr a budu menit asi v sobotu kdyz nebude moc mrznout:-)) -
Radsi pro jistotu skoukni,ale myslim,ze 24mm ma RS a nektery Sirky.O Octavce RS moc nevim,jen nektery kriticky nazory z MC,ale o brzdach se tam nic nerikalo,jestli ty snad 315mmm fungujou tak,jak vypadaj,tak takhle si predstavuju poradny brzdy.To i Cosi ma v serii mensi.
Jo,to opotrebeni u 24 je na 22,to si pamatuju. -
Tak to mas 40,to snad neni tak marny,sice by to mohlo byt lepsi,ale taky se obcas projedes,tak to ber takhle.Ono tech 18 uvadi vyrobce,to podle mne znamena,ze tam je jeste nejaka rezerva,neni to uplne kriticky a jeste by se s tim dalo neco natocit.Jen na to musis myslet a jezdit podle toho.Nechci ti tohle vnucovat,jde o hubu,ale ja bych to tak asi resil.U tech vetranejch je pri velkym opotrebeni vetsi riziko,ze se zbortej,to se ti u plnejch stat nemuze.I kdyz ty se zase muzou roztrhnout.No asi se shodneme,ze mit dobry brzdy je asi lepsi nez mit nadupanej motor.Libilo by se mi oboji. -
asi moudrim /spis starnu/ dnes mne u auta nejvice zajima pohodli /viz problemy s topenim/ spolehlivost /potrebuju kazde rano jet do prace/ a spotreba /kde na to ma clovek stale brat/. Svetla to jsou opravdu super, ty H7 sviteji velice dobre a pri pustenejch dalkovkach, kdy sviteji oboje, tak je z toho videt velice slusne - sviti to podobne, jako svetelna houkacka u H4 - oboje vlakna najednou. Volant bych zrejme menil jen az kozenej, ale ma to slusnej volant /silnej venec, peknej material, mohutnej stred/ takze by to byly vice mene vyhozene penize a tech neni nikdy dost. -
Ono v dnesnim provozu jezdit na hrane neni asi moc rozumny,taky mam obcas zachvaty,ale protoze uz mam dost vyvinuty pud sebezachovy,snazim se to mit pokud mozno pod kontrolou,nemluve o tom,ze to taky neco stoji.To mas svatou pravdu.Tva svetla bych docela bral,urcite by to bylo technicky resitelny,ale kdyz srovnam naklady a vyslednej efekt,radsi penize investuju do neceho jinyho.Ted jsem v jednom frcu zahlid drevenej volant,kdyby se trosku doladil,nemuselo by to byt spatny.Uz jsem podobny v mym aute videl a ono to fakt nevypadalo spatne.Mne vzdycky fascinovaly ty dreveny v klasickejch Alfach a Jaguarech,tohle sice neni ono,ale neco to ma do sebe.Tak zatim obhlizim.Treba se nakonec rozhodnu a kdyz prodaj driv,tak je to taky vyreseny.Cony,ty kotouce maji fakt 18 jako minimalni hranici.Ze tam jsou uz z vyroby? Tak to vydrzely docela dost. -
to ja ze bych nicil gumy ze bych to zadupl to ne ale brzdy dostavaj zabrat kdyz ze 160 brzdi na 60 a podobne :-)) ale bez flokovani!! to spis gumy sem tam po skadlim na rozjezdu :-) na krizovatce a tak :-) jinak na skodovce je menim asi tak kolem 20-30 tis, proto uz se zajimam i na bobovi ... -
« Re: Aloha
to Futura.... u mn jsou tyto zarovky pase... ja mam H7 + H1.... se svitivosti jsem spokojen...i kdybych nebyl, tak mam smulu, H7 na vyber moc neni. Ta spotreba se mi nelibi jen diky tomu, ze jsem byl zvyklej na o dost nizsi. Kdyz vzpomenu a Skudku a jejich 10l /100 v zime, tak jsem spokojen :-) Jeste se chystam na nakup te topici vlozky na sedacku /dam ji pod potah. Cena okolo 400 a je to moooc prijemne :-) ve Skudce byla a nemohl jsem si ji vynachvalit. -
18 je minimum?? to uz ani nevim to ja budu asi uz pod 18?? jenom to vybrani na krajich (zabrouseni je asi 1 mm , dle oka nejsme si jist, ono znamej na sirce meni brzdy kazdejch 25tis km ma 4x4 a furt jezdi s vozejkem.. takze je tezkej a ja s brzdama ehm no nesetrim je :-)) -
U tech kotoucu nezalezi jen na tom,jak casto a intenzivne se pouzivaji,blbou kombinaci s deskama se muze jedno,nebo druhy opotrebovat daleko rychleji.Zajimavy nazory na tohle jsou u Subaru,tam to asi bude hodne markantni.Pri normalnim jezdeni je asi ta doba,kdy dojde k opotrebeni kotoucu na hodnotu blizkou minimalni povoleny tloustce na nekolikery desky.U vetranych kotoucu jako ma Con a ja je tloustka 20,minimum 18.Ten 1mm na kazdy strane se ojizdi relativne dlouho.A zase zalezi na kvalite.Jakoubku,nechci nic rikat,ale spotreba se mi zda na tohle obdobi docela prijatelna,nevim,kolik ma tenhle motor mernou spotrebu v g na kW,ale nekde jsem tenhle udaj mel k RS2000,tam je teda ten volnobeh pekne drahej.Nepocitam,ze se to bude tak drasticky lisit,kdyz se vezme v uvahu nas mensi vykon.Marovi by rucicka padala pred ocima.Zarovky vyreste,ja se necham inspirovat. -
« Re: zarovky
z tabulky svitivosti vidis, ze i na svitivost, ty procenta sedeji, ale nejak se mi nejvice zamlouvaji ty osram +30% , mel jsem je a celkem spokojenost. Take nekdy pomuze vycistit paraboly... tedy, pokud se do nich dostanes, byvaji takove jakoby zamlzene a zasle, nekdy se povede je celkem vyblejsknout a znat to je zrejme vic, nez silnejsi zarovka. -
-
« zarovky
byly doby, kdy jsem s nima experimentoval... to vis na S130 jen to nej :-) ta sranda tenkrat stala tisice... modre Lucasky .. jsou jako jedny z mala opravdu modre :-) celkem ujdou jsou standartne 60/55W jezdit se s tim dalo. Pak tzv. ALL seasion... jsou do zluta, kdyz prsi a je mokra silnice, tak jsem nevidel skoro nic, za suche silnice celkem ujdou, stale to vypada, ze jsou spinave paraboly, je to takove zlte svetlo, ani to moc nevypada jako halogenky. Nakonec jsem zakoupil Osram + 30% standart 60/55W a celkem to uslo. Mel jsem tam jednu dobu i 80/100W, ale pekne topil kabel od rele ke svetlu, navic se muze stat u plastovejch parabol, ze se zacnou v lete pri pojizdeni nebo stani kroutit a palit. Takze bych zrejme zustal u osramek +30% , tech obyc, ne all Se.... ale je to jen muj nazor... stoji jedna cca 100 a svetlo z ni celkem ujde. -
Jo futy kotouce jsou stejne mne tam staly tenkrat 1950 oba.. ale kdyz vyndam desky jste tak 10 tis vydrzi a skouknu na kotouce ..jsou na tom podobne jen na krajich jsou otrepy.. desky se zabrousili doslova do kotoucu.. uvidim na jare a taky zadek budu muset zcihnout jak je na tom... co ty zarovky co byste doporucili? pravda je ze sem vcera asi 5x pucoval svetla jak byli zasvihany.. -
co s tema kotoucema delate?? :-) ja mam 2. desticky, ale kotouce original a stale jsou v norme. A jinak bral jsem benzin a spotreba 8.3 , to v tom jsou experimenty se zahrivanim motoru a topenim, pocitam, ze na tuto nadrz tak 90min bezel na volnobeh na miste. Takze si zvykam. :-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!