Wartburg

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  13:12

« Re: Abych nekřivdil

to ELEKTRARNA-tak jsem schválně kouknul na ten Melkus.Tvary má pěkný,výkony na dobu taky ujdou,ale z fotek je patrná vodfláknutá práce.A připadá mi to jako levně ošlehnutý Ferrari.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.02  22:08

« Re: Prodám W353

Za kolik?
  • 00 Reagovat !

foto

28.12.01  12:42

« Prodám W353

Přátelé,
    máte někdo zájem o poměrně zachovalý a udržovaný Wartburg 353? Vyroben v roce 1979, najeto cca 78000 km, nový motor (letos měněný), tažné zařízení. Mohu přidat i nějaké náhradní díly (nový kompletní výfuk, novou podlahu, další plechařinu,...). STK do 04/02.
    Kontaktní tel.: 0603932788
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  20:00

« Re: Abych nekřivdil

Jenze s cmoudicima 120 jezdi vetsinou cinani a jim podobni kolegove... Rano je potkavam u Makra a ze to stoji za to :-)
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.01  18:04

« Abych nekřivdil

Dneska ráno jsem jel do práce. Warťáka ani traboše jsem nepotkal, nafetovanej sem byl stejně. Nejdřív do byla Š-120, dým opticky jako ze dvoutaktu, smrad o hodně výživnější. Pak prozměnu BMW 3xx staršího vydání v naftě - snad ještě lepší, než ta Škodovka. V zácpě se blbě předjíždí, s vnitřní cirkulací se mi potily okýnka.
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:41

« :-)

:-) jo to je dobry.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.01  11:28

« Re: čichači - rauš

malý návod jak se do něj nedostat:

Ve chvíli, kdy dojíždíte dvoutakt se rozhlédněte po okolí (nejlépe po okolí dopředu) a stiskněte pedál, který máte pod pravou nohou. Těsně před vozidlem otočte volantem vlevo. Slaboši a zbabělci mohou dát i signál směrovým ukazatelem. Poté co těsně minete dvojtaktní vozidlo ostře strhněte volant doprava, ať z toho manévru také něco má...

Upozornění majitelům motorově slabších vozitel: Před započetím manévru doporučujeme řadit o jeden až dva rychlostní stupně (směrem dolů!!!).

Majitelé nákladních vozitel mohou použít tento návod také, ovšem nemusí se zdržovat trapnou manipulací s volantem. Po přejížděcím manévru jim však doporučujeme zkontrolovat zda se nás duotkatní vozidlo stále nedrží (například za zadní nárazník).

:-)))))))))

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  15:54

« Re: čichači

to peekaa: O výkon mojí popelnice neměj strach, o ten tady nejde. Jde o to, že se můžeš snadno a levně dostat do rauše....
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  15:37

« čichači

Když mák takovou popelnici, že musíš jet za nima, tak si nic jinýho nezasloužíš

;-))))))))

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  14:44

« Re: wartburg a já

to jaryn: Souhlas, warťáky a traboše mají v sobě jakési kouzlo....třeba pro čichače benzínu, toluénu a jiných sraček....pět minut za nima jedeš a jseš v rauši :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.01  14:43

« Re: Dvoutakt

Dvoutakt turbo? To podle me bez primeho vstrikovani smesi do valce nepujde, zbytecne bys protahoval cerstvou smes do vyfuku.
    Navic vzhledem k tomu, ze vyfuk i sani probiha vicemene soucasne, bude obtizne vubec docilit nejaky rozumny narust tlaku vzduchu ve valci na pocatku komprese. Dvoutakt diesel se sem tam pouziva.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  14:39

Viděl jsem závodní aerovku dvoutakt s kompresorem, má ji v Pv pan J.K. Docela dělo. Do Trabanta ani Wartburga to dávat nebudu, neboť bych to nezabrzdil.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  14:15

Diesel dvoutakt je vetsina modelarskych motoru, ruske elektrocentraly mely dvoutakt diesel a v nejakem tanku nebo transporteru se to zkouselo.
    O benzinu dvoutaktu turbo se kdysi psalo ve Svete Motoru (tak pred dvaceti lety). Ja jsem s nim experimentoval v motorce (CZ 175), ale nejak jsem to nedotahl.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.01  12:15

O diesel dvoutaktech se kdysi pojednávalo tuším v rubrice Dieselové motory - tipy a triky... Myslím, že PTD o tom dost ví.
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.01  11:55

« Dvoutakt

Pravdu díž Jaryne, škodovky objíždím obloukem jako Avie a autobusy ... Nicméně wartburg má skutečně cosi zvláštního = dvoutakt ... A co teprve dvoutakt diesel ??? Viděl jste ho už někdy někdo ??? A už jste někdo viděl turbobenzín dvoutakt ???
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  08:42

..a skodovky. jsou to sice vsechno stare vraky, ktere nepatri na silnici, ale wartburgy maji v sobe jakesi kouzlo.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  21:40

Zajimave cteni, kdyby bylo tak napsane taky o jinych autech.Jinak 2taktum fandim (nevlastim),vice smrdi autobusy, nakladaky a avie.
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.01  19:56

« Bez nadpisu

Já všechny výtky uznávám, ale já mám warta pro srandu a jezdim s nim svoje soukromý enduro závody.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  19:46

« Re: Fan klub Wartákův

Fakt, nelžu, W 353 z r. 1987, seřízen, vše v pořádku, žádný problém. Bez úprav. Psal jsem tady o W Melkusu RS 1000, ten měl výkon 100 k a vážil 600 kg, jezdil oficiálně 160 km/h, prakticky 200 km/h, ale to měli problém s předkem - vůz se zvedal na zadní.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  19:42

« Re: Fan klub Wartákův

Ano, úpravou sání, výfuku, dodáním třech karburátorů typu Weber, snížením hlavy bylo možné výkon motoru vyladit na 100k. Perlička: právě takový exponát ukradli z muzea v Eisenachu. Kvůli němu probourali zeď, nikdy se nenašel.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…