Wartburg
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Prodám W353
Přátelé,
máte někdo zájem o poměrně zachovalý a udržovaný Wartburg 353? Vyroben v roce 1979, najeto cca 78000 km, nový motor (letos měněný), tažné zařízení. Mohu přidat i nějaké náhradní díly (nový kompletní výfuk, novou podlahu, další plechařinu,...). STK do 04/02.
Kontaktní tel.: 0603932788 -
« Abych nekřivdil
Dneska ráno jsem jel do práce. Warťáka ani traboše jsem nepotkal, nafetovanej sem byl stejně. Nejdřív do byla Š-120, dým opticky jako ze dvoutaktu, smrad o hodně výživnější. Pak prozměnu BMW 3xx staršího vydání v naftě - snad ještě lepší, než ta Škodovka. V zácpě se blbě předjíždí, s vnitřní cirkulací se mi potily okýnka. -
« Re: čichači - rauš
malý návod jak se do něj nedostat:
Ve chvíli, kdy dojíždíte dvoutakt se rozhlédněte po okolí (nejlépe po okolí dopředu) a stiskněte pedál, který máte pod pravou nohou. Těsně před vozidlem otočte volantem vlevo. Slaboši a zbabělci mohou dát i signál směrovým ukazatelem. Poté co těsně minete dvojtaktní vozidlo ostře strhněte volant doprava, ať z toho manévru také něco má...
Upozornění majitelům motorově slabších vozitel: Před započetím manévru doporučujeme řadit o jeden až dva rychlostní stupně (směrem dolů!!!).
Majitelé nákladních vozitel mohou použít tento návod také, ovšem nemusí se zdržovat trapnou manipulací s volantem. Po přejížděcím manévru jim však doporučujeme zkontrolovat zda se nás duotkatní vozidlo stále nedrží (například za zadní nárazník).
:-)))))))))
PeeKaa -
"-- skrytý --" 29.11.01 14:43
« Re: Dvoutakt
Dvoutakt turbo? To podle me bez primeho vstrikovani smesi do valce nepujde, zbytecne bys protahoval cerstvou smes do vyfuku.
Navic vzhledem k tomu, ze vyfuk i sani probiha vicemene soucasne, bude obtizne vubec docilit nejaky rozumny narust tlaku vzduchu ve valci na pocatku komprese. Dvoutakt diesel se sem tam pouziva. -
« Re: Dvoutakt
Diesel dvoutakt je vetsina modelarskych motoru, ruske elektrocentraly mely dvoutakt diesel a v nejakem tanku nebo transporteru se to zkouselo.
O benzinu dvoutaktu turbo se kdysi psalo ve Svete Motoru (tak pred dvaceti lety). Ja jsem s nim experimentoval v motorce (CZ 175), ale nejak jsem to nedotahl. -
« Re: Fan klub Wartákův
Fakt, nelžu, W 353 z r. 1987, seřízen, vše v pořádku, žádný problém. Bez úprav. Psal jsem tady o W Melkusu RS 1000, ten měl výkon 100 k a vážil 600 kg, jezdil oficiálně 160 km/h, prakticky 200 km/h, ale to měli problém s předkem - vůz se zvedal na zadní.