Wartburg

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.01  22:33

« dvoutakty

Ja bych dvojtakty jeste neodepisoval, koho to zajima, tak si muze projit: [odkaz]
    Pravda tyhle jsou modernejsi s primym vstrikovanim paliva do valcu....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.01  22:30

« Re: wartburg vs. 120

Zalezi na uhlu pohledu. Z tohohle pohledu je jeste lepsi stara Volha. Ja bych koupil 130tku, ovsem pokud potrebuju vozit haldu veci, ma Wartas smysl.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.01  21:57

« wartburg vs. 120

no a tim jsi neprimo vsem prozradil to, co jsem chtel zde dnes napsat. A to, ze i wartburg je mnohem lepsi a spolehlivejsi nez skodna 120.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  20:50

« Re: Fan klub Wartákův

Po tom tvém přispěvku jsem zatlačil slzu. Docela dobře popsaná láska k autu
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  19:41

Ja drahy olej kupuju, trabiho mám jako mazla. Co se týče těch předsudků o mrznutí, tak to není tak docela pravda, stačí mít v pořádku dvouplášťový výfuk a novější typ topení (od r. 1982) a není problém - na běžných cestách. Po dovybavení vozu org. přídavným topením (benz. bufík) není problém už vůbec nikde a na rozdíl od celé řady jiných vozů (hlavně vyšlahaných dieselů) ráno i v největším mrazu nastartujete. Navíc trabi je konstrukčně 50 let staré auto a nelze jej proto bez jakýchkoliv ohledů srovnávat s nejmodernějšími vozy.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  19:32

Před dvěma roky jsem měl pár tisícovek v kapse a úkol koupit vůz levný, spolehlivý, velký,musí dobře topit, pokud možno i relativně bezpečný a u kterého si budu dělat vše svépomocí. Po desetileté zkušenosti s Trabantem jsem zvolil W 353, r.v. 1987, šíbr, náporový chladič, nádherně zachovalý, cena 15 000 Kč, což byl pro mne strop. U všech v rodině jsem byl největší vůl, protože Wartburg přece strašně žere a nic na něj neseženeš atd. Zkrátka předsudky jako např., že stodváca je nejlepší auto na zimu ...Mimochodem, prej jsem si měl koupit tu stodvacítku, protože ta je ze všech aut té 15 000 Kč kategorie nejlepší. Čas plynul, na rozdíl od škodovkářů jsem vozil kočárek v kufru a ne na střeše, v létě děti neměly úpal, protože šíbr docela dobře nahrazoval klimu, v zimě jsme jezdili bez kabátů a škrabky v ruce, nevařili vodu, když jsem přijel na pumpu a čerpal naturálek 95 tak všichni čuměli co to jako dělám za blbost, když jsem si brával ty nejlepší oleje a odjížděl bez smradu, tak mi pomalu mávali. Na dálnici jsem na čtyřku jezdil bez problémů 150 km/h, kdyby to mělo pětku tak bych celé řadě "elegantních" škrkavek ujel. Nicméně to hlavní co jsem Vám chtěl MadMane říct právě přijde. Jednoho dne si moje žena vyjela, naštěstí bez dětí, někam pryč. Potkala se ve 110 km/h se stodvacítkou, ta stodváca to do ní naprala zboku, škodovka neměla předek, kola byla pod předními sedadly, jak známo Wartburg má rám a ten tu stodvácu zastavil - tj. o něj se srolovala ta přední kola škodovky. Moje žena to přežila "pouze" s otřesem mozku, kdybych ji koupil za těch 15 litrů právě tu stodvácu, jak mi všichni radili, byl bych vdovec. Stodvácu museli jeřábem naložit na odtahovku a odvézt do šrotu. Wartburg byl sice mírně do luku, ale na laně odjel. Neměl jsem to srdce nechat jej umřít venku. Táhli jsme ho do garáže, posledních 2O metrů do kopce už ho nešlo táhnout, tak jsem připojil baterii, NASTARTOVAL a do garáže dojel sám. Byl samozřejmě neopravitelný, dal jsem ho zdarma na ND chlapovi, který mi na něm dělal servis. Naposledy nastartoval, najel na vlek, když ho ten pán kurtoval, řekl mi: "to bylo druhé nejhezčí auto, které k nám jezdilo". A které je to první ptal jsem se já,řekl: "to moje" - je totiž fanda. Poprosil jsem ho, aby ho rozebral co nejdřív a připravil mu tak rychlou smrt, slíbil mi to. Když mizel vlečňák v dáli, neubránil jsem se slzám, zachránil mi ženu. Moje manželka má dodnes schovanou na památku vyndavací krytku z volantu s emblémem hradu Wartburg. Jestli Vás to zajímá, tak Vám napíšu jak jsem zachránil jednu W 312 ctku.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  18:59

No jo no, jenže ten kdo má Trabiho, nebo Warťase tak asi nebude investovat do dražšího oleje. No můj otec ještě před rokem jezdil po Praze Trabantem (Peugeotem jezdi mimo Prahu), potom mu to nejak doslo a koupil si do mesta Saxo 1.1 a je spokojene a pry v zime v aute neumrzne :o) A ja si klidne vezmu na zapujcku Saxo nez Peugeota. Neb Peugeot ma tezke razeni a je to TD coz je do mesta moc tezkopadne. Saxo je do města super. Jo jinak Trabošem jsem nejezdil, nějak bych to nerozdejchal. Snad jen na chalupe jsme prohaneli Trabiho bez papiru k rybniku a zpet :-) No musi se mu uprit ze to bylo docela zive auticko
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  18:51

Přátelé, pokud se krmí dvoutakt techničákem - je to fakt hrůza, nicméně, dporučuji a mám vyzkoušeno: Naturálek 95 a speciální olej Motul Antismoke, drahý, ale stojí za to. Správně seřízený motor. V takovém případě lze srovnávat zplodiny z Wartburga či Trabanta s karburátorovým Favoritem.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  18:45

Doporučuji si vyhledat na inetu Wartburg Melkus RS 1000, to auto vážilo 600 kg a mělo výkon 100k, motor vzadu, vyrobeno něco přes 100 ks. Byl to závoďák se kterým mohli jezdit běžně v provozu. Dřív jsem se domníval, že nejkrásnější auto RVHP byla naše 110 R, není to pravda. Podívejte se na Melkuse, stojí za to, mimochodem, těch 60 aut co ještě jezdí je totálně neprodejných, jejich cena převyšuje 100 000 DM.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  17:54

« Re: Wartburg

jo to by byl zajimavej pohled jak by na kazde zahrade jezdila sekacka a majitel by byl na ní v bezvedomi ležel... :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  17:44

To asi aby se majitel neotravil drive nez poseka... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  17:11

Dokonce i zahradni sekacky jsou uz jen čtyřtakty :o)
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.01  16:43

« Wartburg

Tohle auto se západoněmeckým soudruhům fakt nepovedlo - stříleli za války totiž asi do vzduchu. Která automobila na světě vyrábí dvoutakty ??? Jenom blázni a ještě větší blázni v tom jezdí !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  09:23

Taková 900-311 Coupé nebo 312 Sport ale nevypadaly vůbec špatně, tomu se dal vytknout vážně akorát ten pohon.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  08:38

to Viados: To muselo bejt zkaženýho vzduchu za těch 250.000 Km :o)))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  21:04

Jo to taky praktikuju OFF, ale v Chrysleru bylo Recyrc a tady putna :-( pokud v tom nebude zase nejake vychytavka. Jenom nez jsem prisel na jakym principu funguji bezp. pasy.... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  18:57

Dneska jsem viděl jet po městě Wartburg 900 - vcelku důstojný Walter Ulbricht limousine. Je děsně legrační ta koncepce motoru se setrvákem a třemi cívkami. To ace - na to je poloha OFF.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  15:47

No musím se taky přidat. Smrdí a některý ještě k tomu extremně, nejlepe když jezdí na technicky benzín.... :-( A to me stve neb nemam vnitrni cirkulaci vzduchu, nebo jsem nezjistil jak se zapina.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  15:24

Není pravda, že smrděj všechny stejně. Některý prostě jenom smrděj a některý smrděj příšerně.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  10:09

Asi taky neřeknu nic o Warťasech (nemám s nimi zkušenost, ale když jste u těch smradů tak ona smrdí i taková dvoudobá Honda nebo Jawa, prostě každej dvoutakt.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…