Wartburg
« Re: Wartas - raketa
Zdravím!
Mám před sebou techničák mého W 312,r.v. 1963, pro mladší ročníky, to je ten starší - kulatý, takže cituji:
obsah: 991 cm3
počet válců: tři v řadě
výkon 45 koní při 4200 ot/min.
spotřeba: 8,7 l při 82 km/h
max. rychlost 122 km/h
Upozorňuji - psal se rok 1963.
údaje z techničáku W 353 mohu dodat později, jestli Vás to zajímá, nemám ho totiž t.č. u sebe -
« wartburg a já
Ahojky,
nejsem sice majitelem W, ale přesto se neodmyslitelně zapsal do mého života - bylo to totiž první (a asi i poslední :-) auto, který jsem rozložil do poslední součástky a složil zpět (vše s mírnou pomocí).
Zní to neuvěřitelně, ale s pomocí warburgu pochopila princip motoru i moje žena.
ke srovnání 120 vs wartburg - dřív absolutně ve prospěch w, poslední dobou prej začínaj bejt problémy s ND... Jó fascinuje mě ten obrovskej kufr (i o sedanu) a to měký pérování. Moje fabie je proti tomu žebřiňák.
Jo a mám tady ještě jednu perlu - snad potěší všechny milovníky a pamětníky...
Recenze, testy a vše týkající se W353 včetně testu W353 ze světu motorů 12/68...
DOPORUČUJI!!!
PeeKaa -
« Wartas - raketa
Ahoj,sice jsem Wartase ridil jen jednou, s blbnoucim motorem ale byl to zazitek-sqelej zvuk, jak stihacka. Ale o to nejde.Me se ted stalo to, ze jsem kamsi jel a jedu si tak 110 a koukam do zrcatka, blizi se ostre Wartas.Zachvatila me bojova nalada,seslapl jsem plyn a kdyz jsem to valil asi 140 a Wartas kolem me profrcel s neuveritelnou forsazi, jen jsem valil bulvy.Co to bylo nevim, jen jsem si vsiml, me mel snad 205 gumy... A co se tyka dvoutaktu.Jo smrdej, ale hrozne zalezi na co jezdite.Ja mam JAWU 640 a kdyz jsem oproti predchozimu majiteli zacal lit znackovy oleje(MOTUL Antismoke,DENICOL LowSmoke), vsechno polosyntetika, tak kour je jen za studena a smrad takrka zadny.Mimochodem, prodavaji se i ovonene oleje(Denicol,..)-vune rozkvetle louky:-).Takze nic proti dvoutaktum, ale proti tomu, co tam majitele lejou.CZus a pekny den. -
« Re: Fan klub Wartákův
Jen sem si vzpomnel na jednu scenku: Pontonovita karoserie odolavajici modnim vlivum, motor pracujici na principu nahodnych vybuchu... Ale Wartase mel muj otecko a byl s nim spokojenej. Jelo to jak drak, mimochodem to bylo prvni auto, co jsem ridil na silnici. A podivejte se na tuning.cz, je tam zelenej a modrej, ten zelenej ziskal tusim loni na srazu v Brne druhy misto v tuningu zahranicnich aut... A s tou 4T 1.3 by to nemuselo bejt vubec spatny. A co teprve Trabi 4T 1.1... -
"-- skrytý --" 28.11.01 11:00
« Re: Fan klub Wartákův
Wartburg 353 bylo fakt dobry auto (zvlast kdyz si clovek uvedomi, ze se zacalo vyrabet v roce 1968, tedy jeste pred Skodou 100),
ale ze by dokazalo jet 150 kmh vlastni silou... ??? Elektrarno, z jak velkyho kopce to bylo? Nedomontoval sis tam nejaky turbo? ;-) -
« Re: wartburg vs. 120
off topic - já jsem štˇastným majitelem vozu Warszawa combi. Jinak - srovnání Wartburk - Schade je jasné. 100% pro Wartburk, vždycky jsem preferoval řazení pod volantem. Navíc ta nadčasová pontonovitá karoserie, nepodléhající modním vlivům. Ne, starej Watburk 1000 je dost dobrej, a to jsem neviděl nikdy v reálu ani coupe, ani convertible. -
"-- skrytý --" 28.11.01 07:56
« Re: wartburg vs. 120
elektrarna: hezký, taky jsem zavzpomínal. Měl jsem kdysi taky tu čest jezdit s Trabantem i Wartburgem. Trabant teda dost hrůza, ale s warťasem combi mám zkušenosti dobrý. Samozřejmě je to poplatné době, dneska už bych do toho nešel, ale v nouzi bych asi vzal taky spíš W353 než Š120... Jo a ještě poznámka: Volha combi diesel mi taky chviličku říkala pane... ale to už je jiná kategorie.

Můj bohatý bratr mi chtěl něco koupit na narozeniny, já nic nechtěl, on pořád naléhal, a tak jsem řekl: "Jestli mi chceš udělat opravdu radost, tak mi kup v Německu Trabanta 1.1 čtyřtakt, sedana." Brácha se strašně smál (má mě totiž permanentně za blbce) a řekl, že mi ho za dva litry (korun) doveze. Sedl si ke komplu a začal hledat - našel. Jejich cena začíná od 10 000 DM. Smál jsem se já.
Hmmm?