Wartburg

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  21:40

« Re: wartburg a já

Zajimave cteni, kdyby bylo tak napsane taky o jinych autech.Jinak 2taktum fandim (nevlastim),vice smrdi autobusy, nakladaky a avie.
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.01  19:56

« Bez nadpisu

Já všechny výtky uznávám, ale já mám warta pro srandu a jezdim s nim svoje soukromý enduro závody.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  19:46

« Re: Fan klub Wartákův

Fakt, nelžu, W 353 z r. 1987, seřízen, vše v pořádku, žádný problém. Bez úprav. Psal jsem tady o W Melkusu RS 1000, ten měl výkon 100 k a vážil 600 kg, jezdil oficiálně 160 km/h, prakticky 200 km/h, ale to měli problém s předkem - vůz se zvedal na zadní.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  19:42

Ano, úpravou sání, výfuku, dodáním třech karburátorů typu Weber, snížením hlavy bylo možné výkon motoru vyladit na 100k. Perlička: právě takový exponát ukradli z muzea v Eisenachu. Kvůli němu probourali zeď, nikdy se nenašel.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  19:38

Ahoj,
    Můj bohatý bratr mi chtěl něco koupit na narozeniny, já nic nechtěl, on pořád naléhal, a tak jsem řekl: "Jestli mi chceš udělat opravdu radost, tak mi kup v Německu Trabanta 1.1 čtyřtakt, sedana." Brácha se strašně smál (má mě totiž permanentně za blbce) a řekl, že mi ho za dva litry (korun) doveze. Sedl si ke komplu a začal hledat - našel. Jejich cena začíná od 10 000 DM. Smál jsem se já.
    Hmmm?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  19:34

« Re: Wartas - raketa

Díky za podporu, když to někde vykládám, nikdo mi nevěří. Dík za tip, Denicol jsem ještě nezkoušel. Uvidíme. Vyzkouším na W 312, T 601.
    Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  19:31

Zdravím!
    Mám před sebou techničák mého W 312,r.v. 1963, pro mladší ročníky, to je ten starší - kulatý, takže cituji:
    obsah: 991 cm3
    počet válců: tři v řadě
    výkon 45 koní při 4200 ot/min.
    spotřeba: 8,7 l při 82 km/h
    max. rychlost 122 km/h
    Upozorňuji - psal se rok 1963.
    údaje z techničáku W 353 mohu dodat později, jestli Vás to zajímá, nemám ho totiž t.č. u sebe
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  19:26

« Re: wartburg a já

Zdravím!
    Problémy s ND nejsou, vše úspěšně řeší Maďarsko, repase motoru - tzn. zůstanou pouze cartery původní - bez problémů, cena 6000 Kč včetně montáže a oživení, brzdy, části karoserie vše Maďarsko, popř. Polsko, fakt není problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  16:38

Metoda náhodných výbuchů, něco hroznýho a ta spotřeba .. No prostě soudruzi, soudružské auto, vše vyřešila náhoda ... Spalovat olej ve válcích ... Kolik vůbec má takovej Wartburg výkon a spotřebu podle techničáku ???
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.01  16:23

« wartburg a já

Ahojky,

nejsem sice majitelem W, ale přesto se neodmyslitelně zapsal do mého života - bylo to totiž první (a asi i poslední :-) auto, který jsem rozložil do poslední součástky a složil zpět (vše s mírnou pomocí).

Zní to neuvěřitelně, ale s pomocí warburgu pochopila princip motoru i moje žena.

ke srovnání 120 vs wartburg - dřív absolutně ve prospěch w, poslední dobou prej začínaj bejt problémy s ND... Jó fascinuje mě ten obrovskej kufr (i o sedanu) a to měký pérování. Moje fabie je proti tomu žebřiňák.

Jo a mám tady ještě jednu perlu - snad potěší všechny milovníky a pamětníky...
    Recenze, testy a vše týkající se W353 včetně testu W353 ze světu motorů 12/68...

DOPORUČUJI!!!

[odkaz]

PeeKaa
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  14:25

Jo tak to by bylo zajimave. Projede kolona Trabošu takhle v zime a nejednou je jaro :-) vune jarni louky :o)
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.01  14:10

« Wartas - raketa

Ahoj,sice jsem Wartase ridil jen jednou, s blbnoucim motorem ale byl to zazitek-sqelej zvuk, jak stihacka. Ale o to nejde.Me se ted stalo to, ze jsem kamsi jel a jedu si tak 110 a koukam do zrcatka, blizi se ostre Wartas.Zachvatila me bojova nalada,seslapl jsem plyn a kdyz jsem to valil asi 140 a Wartas kolem me profrcel s neuveritelnou forsazi, jen jsem valil bulvy.Co to bylo nevim, jen jsem si vsiml, me mel snad 205 gumy... A co se tyka dvoutaktu.Jo smrdej, ale hrozne zalezi na co jezdite.Ja mam JAWU 640 a kdyz jsem oproti predchozimu majiteli zacal lit znackovy oleje(MOTUL Antismoke,DENICOL LowSmoke), vsechno polosyntetika, tak kour je jen za studena a smrad takrka zadny.Mimochodem, prodavaji se i ovonene oleje(Denicol,..)-vune rozkvetle louky:-).Takze nic proti dvoutaktum, ale proti tomu, co tam majitele lejou.CZus a pekny den.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  12:24

Jen sem si vzpomnel na jednu scenku: Pontonovita karoserie odolavajici modnim vlivum, motor pracujici na principu nahodnych vybuchu... Ale Wartase mel muj otecko a byl s nim spokojenej. Jelo to jak drak, mimochodem to bylo prvni auto, co jsem ridil na silnici. A podivejte se na tuning.cz, je tam zelenej a modrej, ten zelenej ziskal tusim loni na srazu v Brne druhy misto v tuningu zahranicnich aut... A s tou 4T 1.3 by to nemuselo bejt vubec spatny. A co teprve Trabi 4T 1.1...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.01  11:29

viados: dokázalo to jet 150 vlastní silou i po rovině, nejen z kopce. A bez úprav. Akorát to na to nemělo brzdy.
    Jinak se na tom i dělalo dost úprav: snížená hlava, propilované kanály, tři karburátory - pro každý válec zvlášť...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.01  11:00

Wartburg 353 bylo fakt dobry auto (zvlast kdyz si clovek uvedomi, ze se zacalo vyrabet v roce 1968, tedy jeste pred Skodou 100),
    ale ze by dokazalo jet 150 kmh vlastni silou... ??? Elektrarno, z jak velkyho kopce to bylo? Nedomontoval sis tam nejaky turbo? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  11:00

« Re: wartburg vs. 120

off topic - já jsem štˇastným majitelem vozu Warszawa combi. Jinak - srovnání Wartburk - Schade je jasné. 100% pro Wartburk, vždycky jsem preferoval řazení pod volantem. Navíc ta nadčasová pontonovitá karoserie, nepodléhající modním vlivům. Ne, starej Watburk 1000 je dost dobrej, a to jsem neviděl nikdy v reálu ani coupe, ani convertible.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.01  10:54

Motor 2,1D Indenor, lepší byly s 2,5D Perkins. Jestli chceš víc podrobností, mail máš...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  10:23

Oddie: Volha diesel ??? Co ? Co to bylo zač ?? Povídej, rozepiš se ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.01  07:56

elektrarna: hezký, taky jsem zavzpomínal. Měl jsem kdysi taky tu čest jezdit s Trabantem i Wartburgem. Trabant teda dost hrůza, ale s warťasem combi mám zkušenosti dobrý. Samozřejmě je to poplatné době, dneska už bych do toho nešel, ale v nouzi bych asi vzal taky spíš W353 než Š120... Jo a ještě poznámka: Volha combi diesel mi taky chviličku říkala pane... ale to už je jiná kategorie.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  22:56

To muzu podepsat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…