Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

12.08.05  22:49

« Mlaceni od predni napravy.

Tak nejakou dobu slycham mlaceni od predni napravy a z vasich zkusenosti usuzuju, ze to budou asi kosti, ramena nebo tak neco. Pekne me to sere, auto mam rok a pul a najeto teprve 27tkm doufam, ze to v servisu uhraju na zaruku.... :?

foto CuoreNesportivo

CuoreNesportívo 09.08.05  15:07

« Re: Pirelli

To MW16
    Aha,to jsem netušil,u mně nebyl problém,mám 215/45 ZR17.Je jasné,že v 16" či dokonce v 15" a vyšším profilovém čísle se budou chovat jinak,mluvím čistě jen za sebe a mnou použitý rozměr. Pokud vím,rezerva je pouze dojezdová a pochybuju,že bych tam měl 17"....když máš méně palců na disku,musíš mít logicky více gumy v profilu,mám dojem že v tom kufru mi leží právě 15",tu určitě neměnili za větší.Nikdy jse nebyl nucen ji použít 8)

"-- skrytý --" 09.08.05  09:49

« Pirelli

To: Lumpy
    Jo, P Zero Nero - to jsou přesně ony, myslel jsem na ně. Jenže mám 15 kola a tyhle gumy jsou až od 16. Budu s tím muset něco udělat, alespoň na léto.
    Když prohodím kola z 15 na 16, musím mít 16 i rezervu?

08.08.05  17:58

ee, pripomina to Cromu!!tie tlacitka, fukace ale aj klucky dveri..

"-- skrytý --" 08.08.05  17:22

Trochu jako z dilny VW, ne? Pripomina to Polo...

08.08.05  17:01

nooo, tak zle to nie je...mozno by som cakal trosku viac originality, ale zas aspon nebude co kritizovat nemeckymi "odbornikmi" na plasty. Je to fajn..uvidime ale nazivo..aky siroky je stredny stlp, ako na vsekto clovek dosiahne, ci je vsetko ergonomicky OK.ale rozhodne to nie je zle!uvidime 8)

08.08.05  16:39

No tak to teda nevím, jestli se mi líbí...

08.08.05  16:30

první fotečka interiéru nového puntíka co sem našel [odkaz]

foto CuoreNesportivo

CuoreNesportívo 08.08.05  11:57

« Re: Pirelli, aerodynamika, motor

Takové gumy asi neexistují :'-( Já měl doposud GoodYear UltraGrip 6 na zimu,na léto G&Y Eagle F1 GSD 1, pak GSD 2,teď mám nově Pirelli P Zero Nero.Vyhrály ve spoustě testů,a vyšly dokonce o něco levněji než nové GSD 3,které se umístily ještě o pár míst za nimi.Prozatím se jeví dobře,mám na nich ale asi jen 1000 km,tiché,dobré na vodě,v zatáčkách hodně jisté.Eagly byly špičkové,když jsem z nich měl už skoro slicky,prubnul jsem je na testovacím okruhu na klopené dráze (držely do 180km/h v klopené zatáčce,pak začaly uskakovat - signál že toho mají dost,ale jinak držely jak přibité),plus asi 20 koleček v motokárové dráze na 2.rychl.stupeň plný plyn...v pneuservise pak říkali,že to ještě neviděli,trčelo z nich plátno po celém obvodu >:D Škoda že tu nelze vkládat fotky či videa ;-)

06.08.05  10:22

« Re: výlisek Cargo pro MW

Já mám takový dojem, že Cargo box už se ani nedodává, takže šance ho někde vidět je malá, a už to stejně asi nepůjde objednat.

"-- skrytý --" 05.08.05  22:42

« Pirelli, aerodynamika, motor

Mám na MW16 Pirelli P7 a zdají se mi hlučné dost. Zvlášť při vyšších rychlostech se hluk po vyřazení příliš nezmění. Ovšem jinak je na ně max spoleh na suchu, ve vodě i ve vyježděných kolejích. Ovšem nic jiného jsem na Stilu zatím neokusil, takže těžko hodnotit.
    Aerodynamický hluk ve vyšších rychlostech je dalším narušitelem cestovní idylky, ale z části je podpořen celoroční instalací zahrádky - i když origo aerodynamické Fiat.
    Motor 1.6 je podle mne nejméně rušivým elementem, navíc jeho zvuk mému uchu velmi lahodí. Zvláště při vyšších rychlostech, tak nad 130 úplně vrní a hlučnost motoru se s vyšší rychlostí téměř nezvyšuje.
    Celkově je to ale v pohodě.
    Nevíte které gumy jsou tiché, dlouho vydrží a mají za všech podmínek skvělé vlastnosti? >:D

"-- skrytý --" 05.08.05  22:03

« výlisek Cargo pro MW

Nemáte někdo zkušenost s plastovým výliskem - v manuálu je nazýván Cargo - pro vyrovnání podlahy kufru u MW. Mám verzi s posuvnými zadními sedačkami a schodem na podlaze po jejich složení. V servisech ten výlisek nikde není k vidění. Vyrovná to skutečně podlahu? Jsou přes to zpevněné koberečky? Je to použitelné i za běžného provozu, nebo to spíše překáží? Vzadu vozím psa, tak mám obavu, aby tam chudák netancoval v nějakých praktických odkládacích přihrádkách.

04.08.05  21:23

« ramena

Kolik taková oprava stojí. Nechci malovat čerta na zeď, ale mám najeto 75 tis. Doufám, že já je mám kvalitní. :idea:
    Jinak ještě k těm radiím ve stilu. Mám rádio pevně zabudované. Myslím, že je to velmi povedený disajn kousek. A večer, jak svítí červené podsvícení, tak si připadám, jak v letadle. Super.
    A ke koktavce. Neseděl jsem v tom novém typu. Ale překvapila mě vaše kritika. :shock: Ale na druhou stranu, stilo je lepší.
    Ať nám to jezdí.
    P.S. vybila se mi baterka v dálkovém ovládaní, tak bych si to moch vyměnit. Už druhý den to odemýkám klíčem a je to běs.

03.08.05  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Přední ramena?

xko: Zajeď na diagnostiku ať na to kouknou.

03.08.05  13:46

« Re: Re: Re: Re: Přední ramena?

af: ja uz tiez nie ale je uz neskoro

03.08.05  13:21

ted mam auto v oprave presne kvuli stejne veci (kovovy zvuk od predni napravy). Vymenili podperne tycka stabilizatoru a je to opraveny.
    Najeto 17600km. (zrejme na zaruku - jdu pro auto odpoledne)
    Pri 9000km menen stabilizator ! (na zaruku) (po predchozim majiteli)
    Zajimave je, ze s autem jezdime fakt opatrne - cili zadny rychly prejezdy der a vymolu.
    Ohledne hlucnosti pneumatik - mame na aute 16¨ kola a rekl bych, ze hlucnost neni tak hrozna (kdyz vyradim pri 140 a vice tak je to tichy), ale rekl bych, ze samotny auto - motor - je dost hlucnej. Zajimavy je, ze do 140-150 rve nejvic, kdyz jednou pretahnu 160Km/h tak motorni ztichne a je to v pohode. Po delsi jizde s rychlostma na 160Km se motor "zajede" a hlucnost jde vyrazne dolu.
    Jak nekdo psal (mame 1,6 16v) pri 170-180 ma auto tendenci v pohode zrychlovat pokud slapnu na plyn (to moc nedelam, pze vic se jet obvykle obavam).
    ? mam jednu takovou vec, kdyz je auto studeny a prerazuju a plynule postim spojku a pridavam plyn (taky plynule :-) ) tak auto ma obcas tendenci sebou skubnout, kdyz jedu dyl jak 20 min. tak to prestane.
    ? mrkli jste se nekdy na vzdalenost podbehu u zadniho kola, kde je nadrz od pneumatiky? prijde mi, ze tam nezbyva ani 1cm... (mame teda ty 16¨ kola)

03.08.05  12:43

« Re: Re: Re: Přední ramena?

Ono je to ale u všech značek stejné, jeden známý v Praze provozuje 5 Transitů u kterých měl v přibližně stejných kilometrech, cca kolem 60tis, zadřené horní uložení tlumičů, mimochodem běžná závada i u Ducata a Fiat ji platí i když se to stává při cca 80 - 100t km. No a z Forda ho vyprovodili s tím, že byla překročena určitá kilometrová hranice, kterou mají určenou a od ní už podvozkové díly jako reklamace neuznávají. Co s tím uděláš? NIC...
    Jo a k tomu dotazu, jestli bych si koupil takové auto, tak především musím říct, že bych si nikdy nekoupil Renaulta, mám s těmito výrobky francouzké komunisticko-státní továrny velmi nepříjemné zkušenosti :(

03.08.05  11:56

« Re: Re: Přední ramena?

af: to je jedno, lebo ak ti niekto v obchode povie, ze zaruku na napravu mas len 20tkm, lebo casto odchadzaju , tak si to auto nekupis, tak nech to povedia na papiery a verejne, ale tomu neverim, sak by uz toho tolko nepredali. To iste sa snazi Renault povedat na dusenie pri zoslapnuti plynu aj tepleho motoru, ale pochybujem, ze toto vyjadrenie daju verejne na papier. Kupil by si si auto, ktore pri predbiehani namiesto akceleracie sa najskor pridusi ? To tazko. Takze tolko k beznemu opotrebeniu a vlastnostiam auta, motoru :-) Oni to mozu zviest iba na to, ze si chytil velku jamu a ty padom na to pada zaruku a nie na bezne opotrebenie. Bezne opotrebenie sa tyka, oleja, filtrov a inych veci co sa menia v garancke, lebo maju jasne stanovenu zivotnost. Jednoznacne treba skusit sa hadat, aby zaplatili aspon cast opravy. Je mi jasne, ze po 78tkm na ten stabilizator nemoze byt plna zaruka. To by musel mat deklarovanu dozivotnu vydrz. Mne chceli naparit spoluucast a brzdy, ked sa zvlnili uz pri 9tkm. Pekne sme si to vysvetlili a nic som neplatil. V Citroene mi povedali, ze po 5tkm uz na brzdy zaruka nie, tak som im povedal, ze potom to auto nechcem, to si mal vidiet, ako toho obchodnika zjebali, ale uz som aj tak Citron nekupil.

03.08.05  11:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Přední ramena?

Obávám se, že bude použita kouzelná formulka: BĚŽNÉ OPOTŘEBENÍ...

03.08.05  11:30

« Re: Re: Re: Re: Přední ramena?

rands: ale ak Ti daju vyjadrenie ako Wimpimu tak ich upozorny, ze to mienis zverejnit, aby si aj ostatny dali pozor na danej dialnici a komunikoj priamo s importerom a nie sevisom :-)

"-- skrytý --" 03.08.05  11:24

« Re: Re: Re: Přední ramena?

V zarucni/servisni knizce jsou taxitivne uvedeny dily, na ktere se zaruka nevztahuje. Napr. tlumice, desticky apod. Zadne dalsi podvozkove soucasti tam nejsou. Budu bojovat. R.

"-- skrytý --" 03.08.05  11:21

To : rands
    Mně měnili v přední nápravě tyče stabilizátoru při 78 000 km. Závada se projevovala (kovovým) klepáním při přejezdu nerovností a při propružení.
    Ačkoli bylo auto ještě v záruce, na záruku mi to neuznali, neboť prý Fiat vzhledem ke špatnému stavu našich silnic a dálnic dává na tyto díly v nápravách záruku pouze na ujetí 20 000 km. Toto mi bylo sděleno v autorizovaném fiatím servisu v Písku.
    PS.: nejezdíš náhodou často po D1 ? To je myslím nejlepší vibrátor, na kterém si můžeš nápravu v krátkém termínu docela dobře zmrtvit. (Hlavně , že musíme platit dálniční známky - kampak ty peníze asi padají ?).
    Wimpi

"-- skrytý --" 03.08.05  10:15

Kdysi tu Zdenek_C mel podobny problem a byla to ramena. Musel to zaplatit :-(

03.08.05  10:05

« Re: Přední ramena?

rands: co silentbloky?

"-- skrytý --" 03.08.05  09:27

« Přední ramena?

Stilo 1,6, 60.000 km, dosud v zaruce, kovove zvuky od predni napravy pri prejezdu nerovnosti. Co to muze byt? Ramena? Uhraju to v zaruce?

02.08.05  19:47

« Re: Re: Re: To : af & O2.

Není to OI ale OII a šestikvalt to nemá... A co se týká přesnosti tachometru, sou na tom všechny auta stejně, taky nikde neříkám, že jde o reálnou rychlost. Ale o to v principu nejde, jde o ten pocit, když jedu ve Stilu tachometrových ( máš radost? >:D ) 180, je to pro to auto uplně v pohodě, má i rezervu na zrychlení a v OII sem prostě ten dojem neměl, ale jak sem psal, prezentuju jen své pocity, nemíním o nich nikoho přesvědčovat...

02.08.05  16:22

« Re: Re: To : af & O2.

af: no preto, lebo to auto s tym motorom m maximalku za 190km/h :-) a az tam niekde sa az blizi k 6000 ot. Fiaty mju tusim standartne dlhsiu V a zda sa aj nepresny tachometer. Nemas presny udaj od vyrobcu, aka rychlost pripada pri V na 1000ot. ? Ozaj, neala ta OI s 1.6 FSI nahodou 6-stupnovu prevodovku ? Teraz nerypem, len sa pytam

"-- skrytý --" 02.08.05  16:20

« Re: To : af & O2.

Nejsou - nebo lépe řečeno - nepřipadají mi nijak významně hlučné. Ale nemohu to objektivně s ničím porovnat. K tomu bych potřeboval na stejném autě jiné gumy. Pak bych dokázal posoudit, jestli jsou hlučnější nebo ne. Obecně mám ale následující zkušenost - čím širší gumy, tím hlučnější. To je myslím si hlavní činitel, který ovlivňuje akustický hluk od pneumatik. Měkost/tvrdost směsi a dezén si myslím už nejsou tolik významné (teda pokud zrovna nejedeme po nějakém autokrosovém drapáku....).
    W.

02.08.05  16:09

« Re: To : af & O2.

No a sou hlučné? Mě ta koktávka přišla strašně hlučná od podvozku. Jinak Bridgestony považuju za jedny z nejlepších pneumatik, kdysi dávno sem na svou "závodní" Alfu nic jiného než Potenzy RE 720 nebo Yokohamy neobouval.

"-- skrytý --" 02.08.05  15:40

« To : af & O2.

Zdar Afe!
    Gumy Bridgestone Turanza, které jsi měl navlečeny při své zkušební jízdě na Octavii 2, vůbec nejsou špatné gumy. Dokonce jsou to velmi dobré gumy. V loňském roce při strovnávacích testech letních pneumatik (konalo se to v Německu - už si nepamatuju tu firmu, co testovala, ale je to oficiální a specializovaná instituce, všemožně uznávaná) dopadla v konkurenci všech ostatních renomovaných výrobců TURANZA na druhém místě. Pro zajímavost zvítězily gumy od fy Pirelli, bohužel si zase nepamatuju ten typ. Tyhle pirelácké gumy byly ve všech posuzovaných kategoriích daleko vpředu před ostatními, avšak propadly ve valivém odporu (což má za následek vyšší spotřebu za jízdy). Přesto, v součtu všech posuzovaných parametrů jim to stačilo na vítězství. Druhé v celkovém pořadí byly Bridgestone Turanza - tyto pneumatiky měly vyrovnané výsledky ve všech testovaných parametrech. Proto jsem do nich šel, navlékl na nohy svého stilátko a teď už si jen vesele chrochtám : Vrrrn, VRRRRRN !!!!! :P
    zdraví Wimpi.

02.08.05  15:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

No nevím, mě to modré přijde takové pouťové...

02.08.05  15:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

jo, moze byt...O2 ma tusim zelene, aj ked je to na skodu..modre je najlepsie.

02.08.05  14:44

« Re: Re: Re: Re: Re:

Miro: ne, přesným údajem si jistý nejsem, každopádně to při stejné rychlosti točí o dost víc než Stilo 1.6 a to se mi nelíbilo. Navíc taková ta pohoda při vyšších rychlostech, že prostě nemám pocit, že auto mele z posledního mi u OII s tímto motorem výrazně chyběla.
    Autoholik: podsvícení je zelené, modré má tuším golf

02.08.05  14:30

« Re: Re: Re: Re:

jedine, co sa mi na tom radiu paci je mozno ten dispej-ze je vacsi to mas recht a potom este modre podsvietenie..inak sa mi zda dost improvizacia, ze funkcie k tlacitkam pise displej a nie samotne tlacika...neboj, poznam ten VW koncern typ radii. u mna je skratka Stilove radio viac štílové :-! ci uz vhodnejsim desingom k zvysku intereiru alebo aj co sa tyka funkcnosti a prehladnosti ovladania...tot moj nazor. O2 s prepacenim celkovo odsudzuem..priapada mi ako taky maly tlsty pitbull.je to stale v podstate mensie auto ale je nafuknute, tie hrube stpiky vsetky + zadok vyzera jak tuk..nekamenujte ma, mne to tak pripada...stara O1 bola lepsia..ale skodovky aj tak rozumnymi argumentami nikto nekupi...su to len zaslepeni ludia. :roll:

02.08.05  13:51

« Re: Re: Re: Re:

af: 6000ot a 175km/h, ak hovoris o OII 1.6FSI, si si tym uplne isty co pises ?

02.08.05  12:33

« Re: Re: Re:

Nemluvím o funkčnosti, nebo ovládání, ale je to rádio na pohled pěkné, velký displej, kolem dokola tlačítka jejichž funkce se ti objevuje přímo na displeji, chce to vidět, líbilo se mi, ani zvuk nebyl špatný.
    Denní svícení octávka umí tak, že po nastavení ti svítí světla i ve dne při každém startu i při vypnutém vypínači, nejde k tomu osvícení palubky, jen tlumené světla. Nevýhodu vidím v tom, že nepohasínají při startu.

02.08.05  11:38

ehm...sorry, teraz asi blba otazka: ale co je denne svietenie???viem ze hella niecom takom pracuje - ze to budu svetla prisposobene na stale svietenie ci co, ale O 2 ich predsa nemoze mat?! :shock: alebo ste misleli daco ine??
    jooo a k peknemu radiu..podla mna na Stilacke radio sa ziadne nechyta. Stilacke sa do stila fest hodi..ten velke otacacie tlacidlo v strede je cool a aj celkove "stvarnenie" O2 sa v tomto nechyta...rovnako ani ziaden VW :!:

02.08.05  10:42

no ale jsou tam i dobré věci, třeba denní svícení, trojblik blinkrů, pěkný design rádia, spousta různých šuplíčků a přihrádek, celkově takový hodnotný dojem, ovšem za nepřiměřenou cenu...

02.08.05  09:53

Moje stručný zkušenosti s OII: když opomenu pseudo retro design á la 90.léta (to je asi subjektivní, protože jsem zažil lidi, co se jim OII líbí 8-s ) tak mě rozlítila "ergonomie" interiéru. Uznávám, že 194 cm neměří každej, ale takhle ignorovat velkou část populace... sezení v OII patří k tomu nejhoršímu ze současné produkce - kraťoučký sedáky, nepochopitelnej tunel, polohy ovladačů,... to auto mi prostě nesedlo už při sednutí. Nešťastný řešení interiéru auto jako celek totálně degraduje.

02.08.05  08:36

No, jde o moje subjektivní názory, takže to neber nijak smrtelně, ale v první řadě ergonomie a posaz za volantem je dost tragický, včetně mizerného vystupování a nastupování, vysloveně špatná sedadla, tvrdé, krátký sedák, naprosto nelogické rádio a pal. PC, tady přiznávám, že by mohla být chyba ve mě, že jsem to neměl nastudované, ale dávám přednost tomu, že na všechno přijdu intuitivně, což se tady nestalo. Při vyšších rachlostech velký hluk od podvozkum, obuty Bridgestone Turanza, nemám zkušenost, možná je to těma pneu. Klima manuál se dala jen obtížně nastavit, musel sem to pořád vypínat a zapínat.No a největší zklamání byl motor 1.6 FSI a jeho zpřevodování. Motor funguje tak od 4000 nahoru a to ještě nijak výrazně, zpřevodování celkem do pomala, jestli si dobře vzpomínám, tak při cca 6000 ot to jelo jen 175 s výrazným hlukem no a pak ta spotřeba.... Na dálnici při 130 - 140 sem se nedostal pod 9/l mimo město s velmi lehkou nohou, kde jsem se hodně hlídal pak cca 7. Najeto bylo 10.000km, takže zajeto bylo.

foto wolff

wolff 02.08.05  08:13

No já jel v O2 jen jednou, ale těch věcí co mě tam s prominutím s...y bylo hodně... I když je mnohem lepší než O1, tak:
    Ten středovej tunel prostředkem auta je fakt na k...a. Měřím 175 cm, ale uprostřed sem sedět nemoh, neb bych si udělal na hlavě plešku.
    Drnčící plasty u úplně novýho auta mě překvapily (sice drnčela míň než má 10 let stará Brava, ale drnčela)
    Nechutně tvrdý sedačky - no seděl sem vzadu, ale nedá se tomu říkat jinak než lavice
    Nechutně smrděla, nevím proč musí škodovky, když jsou nový tak smrdět...
    Dozadu se leze jak do tanku, ten splývavý zadek dělá své... A když už tam vlezeš a máš smůlu, že jsou tam už dva lidi (vzadu), tak se tam tak tak vlezeš.
    Víc sem si teda nevšiml, no možná všiml, ale nepamatuji se, tak jak s tím zase pojedu, tak něco třeba nahodím...Ale popravdě o ten zážitek nestojím.

02.08.05  02:52

af : co treba? >:D
    obcas potrebuju argumenty protoze mame v praci O2 i jeji nekritické obdivovatele...no a ted s klimatizaci to za italsky auta prohravam.. :'-(

"-- skrytý --" 01.08.05  22:46

« Re: Re: zadek stilo mw

Můj názor na MW je, že je to kombík, který si nehraje na nic jiného než je. Když se podíváte na 307 SW & Break, Alfy, BMW i další, všichni se snaží o "sportovní combi" atd.
    Stilo MW je kombík, viditelně pro převoz nákladu a pro práci. A stejně mu to sluší, i když je to taková krabička :).

01.08.05  22:40

« Re: zadek stilo mw

No pokud je řeč o nové octávce, tak to zase takový zázrak není, s jednou sem teď najezdil cca 500 km a našel bych tam řadu věcí, ve kterých je Stilo lepší, ale i obráceně, ale těch by bylo míň...

01.08.05  21:31

« zadek stilo mw

Nesouhlasím s wimpim. :x Mě se zadní část mw velmi líbí. Nízko položený kufr, dobře se do něho vkládájí věci. Rovná podlaha. Světla jsou částečně na karoserii, částečně na dveřích. Super. A to mádlo na otevírání je také jedinečné. Můj názor je "tuty"
    Respektuji názor druhých. >:-[]
    A ještě ke koktavce. Upřímně si myslím, že dizajn se jim povedl. Je to velké prostorné auto. Až na tu cenu. Ta se jim moc nepovedla. A proto také nechápu, že ji dává tolik lidí přednost. Možná toto je důvod, že škodovku to nenutí slevovat. :?:

01.08.05  15:33

« Re: Grande Punto

Hmmm, provokatér??? >:D >:D :D

"-- skrytý --" 01.08.05  15:20

« Grande Punto

Zdarec Grande Puntisti ! >:D
    Tak jsem si myslel, že v této části fóra se budou scházet lidé, co otáčejí volanty svých rozmazlovaných Stilátek, ale koukám, koukám, že se tady točí volanty úplně trochu jiných, i když pokrevně sbratřených vozítek.
    Hmmm, to asi už bylo o Stilech řečeno úplně vše, a pytel slámy do nekonečna mlátit nejde. . . 8-s
    Takže nové téma : new Punto - jeho vzhled, neboli image.
    Můj názor : předek hrozný (hlavně ta maska !!! FUJ !!!), zadek průměrný. No, teď asi, kdybych byl na dosah některého z Vás, chválících , obdržel bych za tento svůj kacířský názor hutný kopanec do zadku, ale naštěstí v dosahu nejsem. Vy, co se Vám to "GP" líbí si pokud možno z mého pohanění zhola nic nedělejte. Jednak tomu vůbec nerozumím a jednak Stilo MW se mi taky vzhledově moc nelíbí (hlavně ta jeho zadní část - !!!BRRRR !!!), ale přesto jsem si ho koupil. :-! Preferoval jsem totiž především jeho užitné vlastnosti a ty jsou dle mého pocitu v dané kategorii vozidel dosti nadstandardní a ku škodě mnohých spolubčanů nedoceněné. Kdyby se prdelce Stila MW podařilo vtisknout takový design, jako má Stilo 3D, nebylo by u nás přeOctaviováno ale přeStilo-MW-ováno.
    Váš kacíř Wimpi. :P

29.07.05  21:18

« GRANDE PUNTO

Tak jsem to punto také dnes ohlídnul a moc se mi líbilo. Je to pěkný elegán. A cena 300 t ? Ja myslím, že to je tak akorát. :?: Zase to bude našlapené vším možným. Nejlevnější fabka stojí kolem 220 t +- a není tam vůbec nic. Standartní výbava je pro ně imobilizér a místo na rádio. >:D
    Ve čtvrtek jsem se koukal v Nordex Havířov na Cromu a nevím. Moc se mi líbila až na ten zadek. Mam z něho trochu divný pocit. Spíš bych čekal sedan. Je to takové useknuté. Něco jak Opel Signum nebo P 407. Je to teď nějaká nová móda nebo co? :roll:

28.07.05  16:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GRANDE PUNTO

nepocital som s tym, ze mi to bude fungovat ako som vymyslel >:D mozno tam dam tu lepsiu maticu...
    jj, vidno, ze sa vyznas a poznas 451 :-! tiez sa mi moc paci a to ma to auto 6r !!!ten lak je az na par skrabancov v super stave. na disky nemam peniaze a chcem jazdit s takou spotrebou ako teraz, takze nejdem davat ani sirsie kolesa. popozeraj celu stranku, ak si tak este neucinil..je tam vela o tom seiku.
    tie ceny-ano ved to..pridu zlavy, ale nechapem preco si to chce FIAT marketing vzdy takto najprv u ludi rozbrblat a potom ich horko tazko presviedcat, ze nech sa idu na to auto pozriet...je to fakt zly marketing. Mozno maju nakazane z talianska nejake ceny a az ked dokazu, ze to za menej nejde, tak zlavia..fakt neviem, ale je to zly pristup. :x

28.07.05  16:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GRANDE PUNTO

Měl sis tam dat křídlovou matku, ať máš to seřízení rychlejší... >:D Tahle modrá 451 se mi líbí, pěkná barva, ještě hoď do laku nárazníky, nějaké pěkné 14" kola a je to krasavec. Ta cenovka byla myslím u Shellu, na dálnici od Trenčína. Já bych s tou cenou Punta nebyl tak skeptický, časem zase přijdou slevy...

28.07.05  16:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GRANDE PUNTO

pozri si ten moj sklon svetiel, prave som si to hodil na stranku..je to dole:
    k tym cenam..no uvidime...myslim,ze este ani Fiat nema celkom jasno v tych cenach..je pravda, ze nove punto uz bude technikou a skoro aj velkostou Stilo..ale aj tak..vzdy je to u ludi zapisane ako male auto..a ked bude ta cena tak jak pises, tak by to bola dost katastrofa.
    ten benzin-to si videl asi na Slovnafte, ze? Az take hrozne to nie je...ja tankujem na pumpach kde je aj o dve a obcas az tri koruny menej...treba poznat lacne lokality...a to nie je ziadna no name!!ale OMV a ESSO.ale je to s tou cenou aj tak zufale..est tak koruna dve a sme na urovni rakuska >:-[]
    to co u vas Slovnaft predava lacnejsie, si doma prihadzuje...na slovensku je dokonca vyhlaseny velky bojkot a osobne nepoznam nikoho, kto by tam tankoval.

28.07.05  16:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GRANDE PUNTO

Máš pravdu, ale bohužel to asi tak bude, zvlášť, když se bude pořád prodávat Punto Classic, a tam to tipuju na zachování současných cen po slevách. Navíc je potřeba si uvědomit, že Grande Punto bude vycházet už z nové evropské legislativy, tzn. že ty dva balony a ABS budou standart, ale k tomu budou časem muset přistoupit i ostatní výrobci. Mimochodem, včera sem byl v BA, a když sem viděl cenu benzínu 39.90,- tak sem se zhrozil, upřímnou soustrast...

28.07.05  15:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GRANDE PUNTO

Tak ak by zacinalo v CZ na 300ooo CZ, tak to je cca 390ooo SK..a to je akoze nech sa nehnevaju trosku viac ako dost...je ale realne, ze tak zacnu...ako s kazdym modelom..Aj stilo zacinalo na SK za viac ako pol miliona...dnes je cena o cca 60 a niekedy aj viac nizsia!!V pripade Cromy detto...uvedu za nehoraznu cenu a vzapati davaju 12 percent zlavu...toto hodnotim ako velmi zlu strategiu marketingu...ci je to ale chyba CZ/Sk marketingu, aleob priamo z Torina uz neviem..ale kazdy si zapamata, ze to auto je drahe a uz ho nikto neprinuti ist si ho pozriet :roll: :!: uprimne dufam, ze dostanu rozum a daju nizsiu cenu...terajsie Punto by som ocakaval, ze zlacnie s prichodom noveho, takze aj to moze byt lacnejsie. No uvidime..ale fakt sa toho bojim...ci sa nezblaznia s tymi cenami.

28.07.05  15:46

« Re: Re: Re: Re: Re: GRANDE PUNTO

Jarous: trefa..
    Představení pro český trh bude 8 záři, pak se uvidí.

28.07.05  15:44

« Re: Re: Re: Re: GRANDE PUNTO

Ne, má stát jako současný model Punta v plus minus srovnatelných výbavách... Finta je v tom, že v ČR stojí např. Punto 1.2 5dv. 2 x bag + ABS, servo, okna, centrál, PC atd. 258.900,- ALE po slevě 43.000,- no a na Grande Punto prostě slevy nebudou, tzn. startovací cena bude cca 3 kila.

foto JTF

JTF 28.07.05  15:42

AF: a nevíš od kdy bude na trhu? Stejné ceny jako současné, ale bez slev??

28.07.05  15:36

« Re: Re: Re: GRANDE PUNTO

nezabudol si tam napisat sucastny model v plnej verzi??alebo to malo byt sucastny model Stila??co viem priamo este z prezentacie Cromy dilerom, kde som bol, tak Punto ma byt cenovo "niekde inde"...tej cifry sa fakt obavam trochu dost.

28.07.05  15:33

« Re: Re: GRANDE PUNTO

Info o cenách je následující: bude stát stejně, jako současný model...Ovšem, je potřeba se nad tím zamyslet a přijít na to, kde je zakopaný pes... Nechám chvilku na rozmyšlenou a pak to vybalím, ale myslím, že na to přijdete sami...

28.07.05  15:13

« Re: GRANDE PUNTO

detto!!!este krajsie ako na tych realnych foto. je to naozaj ako sa hovori "mazlik" >:D 3d ma u mna realnu sancu na titul krajsie ako Stilo 3d :-O ;-) af: netusis este ceny?ked som sa pytal cloveka z CZ marketinu (nebudem tu menovat), tak mi pisal, ze cenami sa este nezaoberali (poznam ho osobne). cena by mohla byt jedina vec, ktora by puntu mohla stazit uspesny rast v predajnosti....trosku ma ale zaraza, ze nestihaju tento rok kandidovat na auto roka...a ci o rok nebude neskoro...bolo by fajn, keby malo titul...ono to autu pomaha dost na predajnosti.

28.07.05  14:50

« GRANDE PUNTO

Tak pánové, sice jsem profesonálně deformovaný, ale dnešní fotky toho modrého krasavce mě vyrazily dech....

28.07.05  14:47

« Re: Re: Re: Nove Stilo

asi myslis ten isty obrazok...podla mna ide o fotomontaz..patril este k prvym nakresom punta, od ktoreho sa viac ci menej finalna verzia zmenila...takze moze to byt orientacne, ale zeby bol prave taky..zato by som ruku do ohna nedal..velmi len dufam,ze celkovo zaposobi tiez tak dobre, ako exterier aby bolo Punto III kravec od kolies az po antenu :-!
    A co sa tyka noveh Stila...tak to som uz duplom zvedavy. prve kresby co boli uz su na svete nejaky ten rok hadam a vtedy sa este nevedelo, ze design budu robit rakusaci, takze to bol fakt podla mna len taky nakres a realnu podobu este nikto netusi..obavam sa vsak, ze Fiat v tejto triede nebude nikdy uspesnejsi ako Brava ci Stilo...skratka ludia vzdy budu na golfy a astru...ale je fajn, ze Brava bola ina ako Stilo a verim,ze nove Stilo bude opat ine...takto si najde vzdy inu skupinu zakaznikov a priaznivcov. Kazdy model je niecim iny a originalny.

28.07.05  13:54

« Re: Re: Nove Stilo

Ak mas na mysli interier noveho Punta, tak jedna fotka je na italiaspeed.
    Celkom subjektivne si myslim, ze taky nadherny volant a pristroje som este nikdy v ziadnom aute nevidel - v Stile a Crome je ten volant menej agresivny, viac vsadza na eleganciu.

28.07.05  13:46

« Re: Nove Stilo

Ještě sem velmi zvědavý na interier.

28.07.05  13:12

« Nove Stilo

Tak pani nove Punto je na svete a je sa na co pozerat. Krasny design, majster Giugiaro sa vytiahol. Dufam, ze po poslednych mimoriadne vydarenych kreaciach Panda, Croma a Punto dostane aj Stilo II peknu a pritazlivu tvar.

27.07.05  22:21

no to si pis >:D
    uz pred rokom som na STK mal tzv. "drahsiu verziu STK" :-O a to len kvoli blbemu sklonu..ked som vsak potom zistoval, kolko to stoji, povedal som si ze to fakt radsej dam par korun navyse...ved to je drobnost a nikoho tym neohrozujem. mozno bude ujo na STKcke benevolentni a uzna to :shock: ved aj stare auta to nemali vobec, alebo to mali mechanicke :!: >:D
    dam foto na svoju stranku asi zajtra...tam to uvidis v plnej krase >:D

27.07.05  20:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nové fiaty

Z tebe budou mít na STK radost... :D

27.07.05  19:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nové fiaty

takze vlastne protiucet??nove auto kupi, stare mu za dobru cenu zoberete a najdete kupca???tak isto som kupil aj ja moje. ten kamarat predajca mi zavolal jedno poobedie-starsia pani kupila punto, seiko nechala tam a o tri hodiny som ho uz mal ja v garazi :-!
    no vies...zadrel..veeeeelka vacsina vodicov si nevsima vobec co sa s ich autom deje.btw: dnes som vyriesil ten sklon svetiel...dal som si tam srob aj s maticami a manualne to budem sklapat, do urovne, ako je to druhe svetlo. nie jet o pohodlne, ale je to zadarmo a nebudem oslnovat ostatnych. clovek si poradi, ked musi :idea: >:D

27.07.05  15:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: nové fiaty

Je to auto na kšeft, původnímu majiteli praskla manžeta, ale protože na to kašlal, tak tu převodovku zadřel. Což celkem nechápu, muselo to vydávat hrozné zvuky, ale prostě stalo se. Takže si kaufnul novou Pandu a Seiča se potřeboval zbavit, tak jsme sehnali novou skříň a je to spravené. Osmička je slušná cena, doufám, že bude ve slušném stavu.

27.07.05  11:44

« Re: Re: Re: Re: Re: nové fiaty

a co sa ti stalo so starou??to je tvoje Sei???ci nejaky znamy??no 8ooo kc je este celkom good cena, nie?!

27.07.05  11:35

« Re: Re: Re: Re: nové fiaty

Převodovku mám, stála 8k, teď jen namontovat a modlit se :)

27.07.05  11:20

« Re: Re: Re: nové fiaty

wow..no diky za ochotu..takto asi kaslem nato. nema zmysel to odnekial tahat...chystam sa to vyriesit manualne-dam tam srob s maticou a ked budem mat plne auto tak manualne to nastavim...co uz.ale dik za ochotu, fak by to bolo na dlhe lakte s nejasnym vysledkom.. :roll:
    PS: ty ako s tou prevodovkou??tu ti doviezli?co ta to vyslo??

27.07.05  09:24

« Re: Re: nové fiaty

autoholik: tak bohužel seičo na vraku nemají, museli by to přivézt z I, ale neví kolik by to stálo a byl sem upozorněn, že stará seiča 900 sou tam většinou v mizerném stavu a nezaručuje funkčnost sklápění světel, ale ty potřebuješ jen nějakou část, tak by to snad mělo být OK. Problém byde ale asi v ceně, pro tebe je to drobnost, ale on to někdo musí na tom vraku vymontovat, očistit, přivézt sem, tak to zvaž... Já sem kdysi chtěl taky přivézt jen nějakou blbinu na Alfu ( byl to nějaký nápis co mají jen talijáni ) a když sem se dozvěděl co zato, tak mě to přešlo.

"-- skrytý --" 26.07.05  18:33

« Re: nové fiaty

to: r.c.
    punťové jsou skvělí, ale můj názor je, že Punto by mělo zůstat 3D, tam je jeho krása i síla.
    K BUMBALLu: dej vědět na můj mail beaver2000@centrum.cz,
    člověk si musí ještě užít, než strčí hlavu do chomoutu :D

25.07.05  23:01

« Re: nové fiaty

to af:
    oki, dik..cakam co zistis >:D
    to all:
    [odkaz] ...doplnil som tri nove fotky punta III zo stilo.org....uz je tam aj jeden 5D :!:

25.07.05  21:59

« nové fiaty

Tak fiat to začíná s novinkami pěkně rozjíždět. >:-[] To nové punto vypadá velmi hezky co? Zajimavé je i to suv. Uvidíme až k tomu bude více informací:
    to Beaver 2000:
    k tomu srazu. Chci se zůčastnit, ale mám v tu dobu dva týdny do svatby. Tak nevím. :roll: Časově to už nezvládám teď. Možná se přijedu uklidnit tam. Uvidíme. :shock:
    A´t nám to jezdí.

25.07.05  08:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: dotaz na SK

OK, dnes mi přivezou tu převodovku, tak se zeptám a dám vědět.

25.07.05  01:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: dotaz na SK

no potreboval by som ak by to bolo lacnejsie ako u nas cely ten mechanizmus funkcny na hydraulicke sklapanie svetiel na Seiku 0,9 (r.v 99 - mali to len tie prve typy). a ak nie cele, aspon tu ciernu suciastku, ktora je vlastne spoj od tej hadicky, co privadza tu kvapalinu ku svetlu. trci z toho taky srob...asi som to dost zlozito popisal,ale cierna suciastka pri svetle je len jedna, do ktorej ide hadicka >:D
    joo, len pre info..v Bratislave by odo mna pytali za material+pracu cca 4500 Sk!!!!z toho 4000 je material!!takze s pytam len orientacne..neviem nakolko by sa mi to podarilo spojazdnit...ono som to spojazdnil,ale bolo to prasknute,takze to znova vytieklo...radsej si na STK priplatim, ako dat tolko za nove... :roll:

24.07.05  22:44

« Re: zdravím

Na 1.6 MW máme taky momentálně 6.9 l na 100 km. Města tak do 50%, zatížení tak do 50%. Najeto 50 tis.km

"-- skrytý --" 24.07.05  21:14

« BUMBALL2005 Stilo sraz 26. 8. - 28. 8. 2005

Vážení Stilaři,
    chci vás všechny pozvat na STILOvou akci BUMBALL2005, kterou pořádáme ve dnech 26. až 28. srpna v Relax Campu Slunečnice Malý Ratmírov u Jindřichova Hradce, Jižní Čechy. Veškeré podrobnosti naleznete na www.bumball.wz.cz
    Podrobnosti o přípravách a diskuzi o celé akci naleznete na www.stilo.org
    Pozvání je samozřejmě určeno i pro rodinné příslušníky, mazlíčky, přátele i příznivce vozů FIAT STILO
    Posílat dotazy nebo se přihlásit můžete na beaver2000@centrum.cz
    Těšíme se na vás >:D >:D :D

24.07.05  19:46

« Re: Re: Re: Re: Re: dotaz na SK

Mám tady jedno dvorní FIAT vrakoviště, právě oni mi slíbili převodovku příští týden přivézt z I. Web nemají, jestli něco potřebuješ, tak to napiš a já se zeptám.