Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 26.09.05  17:08

« Bez nadpisu

... viděl jsem na netu na stránkách o Stilu foto možné podoby budoucího Stila a fůůůj...!!! Doufám, že se hodně pletou. Slátanina Seatu a Audiny. Současné Stilo je designem pořád na úrovni.
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.05  12:50

« nemecko

Start GP v nemecku ma byt 15.10.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.05  11:59

« Re: Re: ceny G. Punto

Hmm, a jaká že to bude otázka s tou kvalitou???
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.05  11:53

« Re: ceny G. Punto

nove Clio som videl na zivo a iba z vonku, ale vobec sa mi nepaci. Z predu akoby zlepenec z 206 a zozadu rilepena Micra ? Aspon tak na mna zaposobilo na prvy pohlad. Punto sa mi paci viac . Otazna bude kvalita, interier a dalsie drobnosti
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.05  11:26

« Re: AF

Jarous: Německo nevím, podle mě nějak záhy po IT, takže bych to viděl teď někdy, ale na stránkách FIAT.DE zatím nic není, těžko říct. Já se jenom trochu obávám, aby velký úspěch v Itálii neznamenal posunutí premiéry směrem dozadu u nás.
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.05  11:14

« ceny G. Punto

Tie ceny sa nedajú jednoducho prepočítať, pozrite si talianske stánky Fiatu www.fiat.it a uvidíte,že cena starého Punta začína tiež nad 10t euro a rozdiel oproti grande je asi asi 1000 euro vo všetkých výbavách. Na Slovensku tipujem ceny okolo 330 -350 t na začiatok, potom to pôjde dole (skladovky). Fiat si nesmie dovoliť mať ceny vyššie, hlavne pre tie sprosté predsudky, aj keď Grande strčí do vačku Fábiu, Ibizu, Polo, 206 a spol. Jediná ozajstná konkurencia bude asi nové Clio. 8)
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 26.09.05  10:53

« AF

Hmm, to je slušný. Nevíš kdy startuje prodej v německu? Jel bych se na něj mrknout, nechce se mi čekat na premiéru u nás.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.05  09:28

« Re: Re: Re: Re: Re:

Jo a od 16/9 kdy startoval v IT prodej se prodalo 3.500 aut, to je za týden slušné, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.05  09:25

« Re: Re: Re: Re:

Tak především je potřeba si uvědomit že Punto NENÍ rodinné auto a že to tady tak lidi berou, je italům fuk. To jen k tomu jak tady někdo chtěl 350l kufr, takže nohama na zem. Já osobně tyhle stesky nad kufrem nechápu, když jsem měl staré Punto, což bylo u mě auto s nejmenším kufrem co jsem měl, tak sem nikdy nepotřeboval větší. Je pravda, že jsme s přítelkyní na auto jen dva, ale rodina si koupí za pár korun někde v supermarketu rakev a je to vyřešené. Co se týká ceny, tak v IT stojí Punto Actual 11.080,- a výbavou +- odpovídá našemu Activu, který stojí bez slev 302.000,- tj. cca o 10% míň při hrubém přepočtu. Každý ale ví, že za takovou cenu by nebylo prodejné, takže jsou slevy. Já odhaduju reálnou cenu GP na cca 275.000,- za třídvéřko s posilovačem, ABS a dvouma air + nějaká ta elektrika.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.05  08:17

« Re: Re: Re:

420 000?No s Bohom a to si kto kúpi?Malé auto za 400 000?To musí vedieť aj lietať.Ideálne by bolo 320-350.
    Tak teda nevim. Kdyz jsem ve foru o Puntu sdelil svuj nazor ze cena 320000 Kc (=cca 420000SK) je na male auto hodne ve srovnani s konkurenci, tak jsi mi rekl ze Grande Punto "...to je úplne iná liga. A tá cena sa mi zdá priateľná.A ver tomu že Grande Punto chytí za srdcia mnohých zákaznikov ako pred pár rokmi prvá generácia punta."
    Tak teda nevim, mas trosku shizofrenni nazor :D
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.05  08:13

« Bez nadpisu

v našom Fiate som zistil že Croma by sa dala dohodnúť za 750 000
    Peto Fiat: aka Croma ? a aka tam bola zlava ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.09.05  23:15

« PG na IAA ve Frankfurtu...

Ten kufr je opravdu oproti 5D Stilu, kterým jezdím, docela malý. Seděl jsem ve všech Puntech co ve Frankfurtu měli, vepředu místa i pro moji obří postavu >:D dost, dozadu jsem nelez, tam nejezdím přeci :-!
    Zkoušel jsem i Grande Punto sport, super autíčko, vyprávěli o něm super hostesky :), všechy plyně hovořili 3 jazyky, mimochodem spousta z nich asi Polky (stejně jako u stánku Škodovky).
    Jinak na autosalonu mě zaujala i další auta - O2 RS, Audi Q7, Citroen C6, BMW M5 & 7 individual, 407 coupe, Peugeot 1007 a nový Civic. Vše jsem náležitě vyzkoušel, ohmatal a nafotil ;-)
    Stilounek se projel, 1300km, spotřeba asi 7.1 l/100km (Stilo 5D 1.2, 5% město, 10% silnice, 85% dálnice), top speed 190km/h (3 lidi z kopce). :shock:
    Ale zpět k Puntu. Exteriérově snad není co vytknout, jen jsem zvědavý, jak budou vypadat "běžná" auta, která budeme vídat v ČR -tedy často bez ALU atd. Grande Sport mělo sound system se subwoofrem vzadu, hrálo dobře (ale na BOSE to nemá :P ). V interéru musím pochválit výborné zpracování, a právě dostatek místa. Ohledně designu palubky - každý si musí udělat názor sám...
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.05  22:52

« Punto grande- kufr

Tak Punto Grande má kufr 275 litrů, což je míň, než předchozí model 8-s Snad bude aspoň interiér GRANDE ;-)
    Trochu mě zarazilo, že spotřeba PG v naftové verzi 1,9 bude mít větší spotřebu (i když zanedbatelně, ale přece), než Stilo :o
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.05  21:54

ale ako pisem..verim,ze to len predajcovia prepocitali cenu a bude to pod 400ooo. v podstate by to malo byt tak o 100ooo drahsie ako Punto II po zlave!
  • « 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 25.09.05  21:10

« Re: Re:

autoholik: 3dv. a 5dv. verze by měli být opět totožné. Čili žádný rozdíl v délce vozu ani objemu kufru.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.05  19:16

420 000?No s Bohom a to si kto kúpi?Malé auto za 400 000?To musí vedieť aj lietať.Ideálne by bolo 320-350.No Fiat SR zase raz vyrúbal cenu.Napr jeden známy kúpi v septembri 2001 Stilo za 620 000 a ja v tedy Bravu za 420 000.A teraz Stilo sa dá kúpiť od 450 000.Ale určite tá cena GP padne,lebo to nikto nekúpi.270l?Chce to aspoň 300-350 l a začnem rozmýšľať o jeho kúpe.v našom Fiate som zistil že Croma by sa dala dohodnúť za 750 000,ešte 50 000 dole a bude to predajný hit.
    Mám taký pocit že Fiat sa s takouto cenovou politikou nedostane ďaleko,najskôr k bankrotu.
    P.S Nak si prepočítajú vtedy EÚ cenu keď budeme zarábať ako Nemci,angličania.síce v Blave je to o dosť lepšie. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.05  18:53

« Re:

kufor je maly..270l ak sa nemylim..a to v 3dv prevedeni. o 5d sa zatial nevie udaj.
    muchy bude mat...a kedze je tak kopa elektroniky a stilo ma doteraz sem tam nejaky failrue,tak zodva roky to podla mna u punta GP potrva..inak cena na slovensku by podla nemenovaneho predajcu mala byt 420ooo,- co je ale podla mna prepocitane z euro a na slovenske pomery je neralna!!musi byt pod 400, inak na slovensku nema sancu.
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.05  11:08

« Bez nadpisu

U nás sa vraj začne predávať GP od začiatku roku.Prvé modely by som nikdy nekupoval,predsa majú ešte nejaké chyby.Myslel som to tak že kým vychytajú všetky chyby tak to chvíľu potrvá.Ešte by som sa spýtal aký objem kufru to má? :D
  • « 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 25.09.05  08:42

« Re:

Peto Fiat: FIAT CZ potvrdil prodej Grande Punta už letos koncem roku. Bude muset, protože prodej stávajícího Punta II šel po Frankfurtu rapidně dolů.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.05  00:47

« Re: Re: Re: Re: Re:

Ono to není o penězích. Když Fiat ČR uvádí na trh nový model a nebyl schopen k tomu vydat ani tiskovou zprávu, tak to není o penězích, ale o lenosti.
  • 00 Reagovat !

foto

24.09.05  21:21

« Bez nadpisu

Na Grande Punto sa ešte načakáš,kým sa rozbehne poriadne predaj tak bude aj júl 2006.Niekde som čítal že do toho budú montovať aj motor 1,4 16v práve zo stila,ale až o rok.Zatiaľ len 1,4 a 1,2 8v+ nafta 1,3 1,9.Mňa len zarazilo že na reklamu má Fiat SR peniaze.Už som dáku videl tuším na Joj-ke.
    P.S Kto che ten si kúpi Fiat a kto nie tak pôjde niekam inam. :)
    Aj Croma je super
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.05  20:25

« Re: Re: Re: Re:

nuz, ked nemaju peniaze...a oni ich fakt nemaju, tak robia jeden preslap za druhym...toho sme svedkami..joj, nech sa im uz zacne predavat to GP, aby sa dostali do plusovych cisel.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.05  20:19

Hej,hej nenadavaj Fiatu.Na to som hákliví.Asi nie je pre nich náš trh zaujímavý.Aj tak všetci majú zažité že škoda a vw sú naj.Bohužiaľ. :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.05  09:43

Jsou to blbci. V Brne taky nebyli (ale Alfa jo). Co je asi ucast na autosalonu jineho, nez "podpora prodeje"?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.09.05  02:54

To je ale haluz. Myslim, ze by potrebovali nejaky kurz marketingu. Asi dufaju, ze ked niekto pride ku nim do predajne tak ho tam ukecaju. Mozno maju nacviceny nejaky brain-wash. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.05  23:40

« Re:

fiat a alfa nebudu (teda alfu som si nie isty)
    Fiat tam nejde kvoli financiam...vraj ich chce lepsie investovat-na podopru predaja ci ako mi to vraveli ti z marketingu..ze je to ale dobry napad si myslia len oni..
    verejnost a aj ja to zasadne odsudzuje. cromu tak nikto neuvidi..opat zostane neznamym autom :roll:
    ..ach ten nestnastny marketing a hlavne financna situacia :(
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.05  20:15

« Re:

A Porsche tam bude?
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.05  20:10

« Bez nadpisu

to fakt?nesranduj!a prečo tam nebudú?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.05  19:52

« Re: Nove puntu

Fiat v nitre na autosalone nebude!!ak si sa tesil na neho, tak zbytocne :?
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.05  18:49

« Bez nadpisu

Skusenosti?to auto sa má predávať len od nového roka. :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.09.05  17:16

« Nove puntu

Nahodou nemate niekto skusenosti s novym Puntom? Myslim tym spolahlivost a pod. Hmm, tie fotky boli cool. No uz sa tesim na autosalon a nasledne vyberanie auticka :)
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.05  12:52

« dalsie totalky

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz] - toto bolo fakt brutus
    Tri zdemolovane Stila, dve z toho tazke havarie, ziadni tazko zraneni ;-)
    A na stilo.org ich uz bolo este viac, ale vsetky sa mi nechce hladat, boli tam aj narazy do zadnej casti (vletel do neho chlapik na dodavke na dialnici), potom nejake hodiny a kompletne rozmlatene (Stilo bez ESP) a este nejake dalsie uz si nespominam. Zatial neviem o ziadnom tazko zranenom ani mrtvom v Stile. Nejake zranenia, vacsinou hlavne trauma z narazu, uz boli.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 23.09.05  12:20

« Bez nadpisu

No hlavně, že se Ti nic nestalo. Co jinak, jak jezdí Stilouš? Vzpomínám si, že sis s ním docela užil.
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.05  07:46

« Stilo 1.2 16V Bočný náraz

3.9 2005 som mal na Stile havárku (11/2001 96000km) na parkovisku pri Metre som nedal prednosť s prava Seatu Alhambra. V celom areály je 20km /hod a dostal som bočný náraz asi 70 km/hod. V aute som bol našťastie sám , mám tam 6 airbagov a vybuchol mi len bočný od spolujazca, kde bol náraz na pravé koleso. Bol som pripútaný a jediné čo som si udrel bolo ľave koleno, ktoré ma dva týždne riadne bolelo, ale hrudník v pohode.Škoda na aute 200000sk,pred týždnom rozhodli že to nebude totálka a idú ho opravovať ;-) má byť opravené tak za 3 týždne :roll: Nech Vám to jazdí :)
  • « 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 22.09.05  23:07

« Re: Stilo - crash test

tom 5613: U spolujezdce není volant... :o) Vážně: je to dáno různou konstrukcí airbagů u řidiče a spolujezdce kvůli volantu.A hlavně, čelní náraz se dělá přesazený, takže je rozdílné zatížení těla na obou sedadlech.
    Hvězdičky jsou jen pro reklamu. Důležité je se podívat, kolik procent z možného počtu bodů vůz dostal a jak dopadlo měření zatížení těl posádky.
  • 00 Reagovat !

foto

22.09.05  18:24

« Bez nadpisu

Pozrite si Crash testy na tejto stránke, Stilo na tom vôbec nie je zle, teraz sa z tých hzviezdičiek stala akási modla, ktorá nesvedčí o ničom, najlepšie ak človek tých 5 hviezdičiek nikdy "nevyužije"
  • 00 Reagovat !

foto

22.09.05  11:26

« Stilo - crash test

Mně by především zajímalo, jestli zvýšené namáhání hrudníku pochází od bezpečnostního pásu, nebo od airbagu. Pokud je to od pásu, tak by stejné namáhání měl mít i spolujezdec - ten má ale mnohem nižší hodnoty. Je to tedy od airbagu ???
  • 00 Reagovat !

foto

22.09.05  10:30

« Bez nadpisu

Cize je tam riziko zranenia hrudnika. Dalej sa spomina aj zvysene riziko zranenia noh. Samozrejme nepochybujem, ze je to velmi bezpecne auto, ale v danej kategori su auta aj s daleko lepsim vysledkom.
    Pozri zvyseny tlak na hrudnik vodica je pekna vec, ale zalezi od miliona roznych faktorov, od vysky vodica, od nastavenia sedadla atd.. a pri roznych typoch figurin a nastavenia sedadla budu tieto tlaky urcite rozne.
    Nemozem s tebou suhlasit v tom "daleko lepsom vysledku", ten rozdiel fakt nie je taky ako si myslis. V roku 2001 existovalo len jedno jedine auto s 5 hviezdickami a vsetci sa nan pozerali ako na nedostiznu metu - Laguna. Prvy pathviezdickovy compact prisiel az o rok neskor - Megane.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 22.09.05  10:08

« Bez nadpisu

Já kdybych dnes vybíral nové auto, rozhodně bych počkal, jaké bude Grande Punto. Alespoň z prvních testovacích jízd to vypadá velice nadejně. I v bezpečnesti je to jiná liga. Ze Stil se mi také nejvíce líbí 3D a při těch současných slevách....
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 22.09.05  08:53

« Bez nadpisu

Já si myslím, že na dobu vzniku Stila jsou jeho crashtesty v pohodě. Je jasné, že dnes už neobstojí s novou konkurencí, ale i tak 4* a počet bodů je velice slušná záležitost. A pořád je lepší mít riziko větší zátěže na hrudník, než mít jistotu smrti.
    A k tomu 3dv. Stilo ve žluté je tak nádherné...!!! U manželky je na prvním místě. :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.05  21:48

« Stilo - crash test

4* su super vysledok, ale pri crash testoch sa neda pozerat len na pocet hviezdiciek ale treba pozret aj spravu. Ta pri Stile hovori:
    "The dual stage airbags, belt pretensioners and load limiters worked well with the strong, stable body. But the driver dummy recorded high loads at its chest."
    Cize je tam riziko zranenia hrudnika. Dalej sa spomina aj zvysene riziko zranenia noh. Samozrejme nepochybujem, ze je to velmi bezpecne auto, ale v danej kategori su auta aj s daleko lepsim vysledkom. Nuz ale mozno budem nakoniec pri kupe auta prehlasovany :-(
    Inak bolo by velmi zle ak by ta 106ka bola po zrazke na tom lepsie ako to Stilo.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 21.09.05  19:57

« Bez nadpisu

To s tou bezpečností taky nějak nechápu. 4* jsou myslím slušný výsledek. Např. Peugeot 307, Octavia II atd. mají stejný výsledek. Leda že by sis koupil tank >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.05  19:41

« Re :Crash testy/bezpecnost a kupa auta

Davore, prosím Tě, mohl bys mi podrobněji a přesněji sdělit z jakého důvodu jsi úplně zavrhl Stilo ? Co je mi známo, tak výsledky bariérových zkoušek nejsou u Stila vůbec nijak špatné - jsou v dané kategirii přibližně nadprůměrné. Nabouraných Stil není k vidění mnoho, neboť jich u nás mnoho nejezdí. Ale zhruba před rokem tady v tomto fóru kolovala fotodokumentace z dálniční srážky čelní Stila MW s nějakým menším autem, tuším, že to byl Peugeot 106, či něco takového. Výsledek byl následující : Peugeot, či jemu podobné vozidlo na HADRY, Stilo mírně nahrbené,, čumák zmačkaný. Zatímco pasažéři Peugeotu, či vozidla jemu podobného byli odvezeni v rakvích, řidička Stila vystoupila otevíratelnými dveřmi pouze s naraženou nohou a odřeninami o airbagů. Tak nevím .... ale tahle nějak to tenkrát bylo.
    Díky, Wimpi.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.05  15:38

« Crash testy/bezpecnost a kupa auta

Nemyslim si, ze by crashtesty neboli rozhodujuce u ludi pri vybere auta (ale presne to budu vediet ludia co robia v mrketingu;-) ). Ved preto bracho kupil zene volvo (kedze jazdi aj s detmi) a kvoli vysledkom crashtestov som ja stilo uz takmer uplne zavrhol, i ked sa mi velmi pacila vybava.
    Ono asi clovek zacne pozerat na crashtesty az ked si on alebo niekto jeho blyzky prezije/neprezije nejaku nehodu.
    Napr. pre mna je bezpecnost na prvom mieste potom spolahlivost a az potom cena a vybava. Aby bolo jasne definujem si financnu hranicu a v jej okoli vyberam auto (aby si niekto nemyslel ze mam penazi ako maku)...
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 19.09.05  09:25

« Bez nadpisu

S poklesem ceny to je nalevačku...
    Koupil jsem Punto v dubnu 2003 za 285000,-. Původní cena 333000,-. Teď se nové pohybují na nějakých 230000 - 250000,- a ještě k tomu přijde koncem roku Grande Punto. Což asi ještě sníží cenu Punta II. Kdybych chtěl jít na jaře do nového auta, za kolik asi stávající Punto prodám? 3 roky staré s nějakými 30000 - 35000 km.? Něco kolem 130000 až 150000,- Kč. Iluze si nedělám, počítám ještě s menší částkou. Ale nenadávám a neřeším to. Když koupíte mobil za 10000,-, za kolik ho prodáte po roce? PC za 40000,- /můj případ,koupil jsem ho před rokem/ prodáte po roce za 10000,-. Za dva roky za odvoz... Takhle to je s každým spotřebním zbožím.
    Na bezpečnost auta dnes už kouká každý rozumný člověk. Kupoval jsem auto pro rodinu a nechci o ní jen tak přijít. Proto jsem koukal na crash testy. Jenže nejsou 4* u malého auta stejné, jako 4* u střední třídy. Taky tvrzení, že off-roady a SUV jsou bezpečnější trochu pokulhává. Jednak vyšší hmotnost je při jakémkoliv nárazu nebezpečná - vzpomeňte na fyziku,kinetická energie roste se "čtvercem" rychlosti - a záleží taky na konstrukci /např.Punto II má 4* a stejný počet bodů jako Fabia a je přitom o 200 kg. lehčí/. Ideální auto by bylo jako F-1 - lehké a z kevlaru, všude samý airbag.
    K bezpečnosti patří i jízdní vlastnosti a třeba zmiňovaná Dacia /nemám ale osobní zkušenost/ byla v testech dost kritizovaná za vlastnosti v krizové situaci. /Taky krásy moc nepobrala :o) a mám dojem, že hatchback je praktičtější než sedan nebo liftback/.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.05  17:48

« Re:

gogo: díky za odpověď, je vidět, že máš rozumný přístup, nechtěl jsem znevažovat tvou volbu, jen mě zajímalo uvažování někoho, kdo to koupil. Pokud uvažuješ o prodeji za 7 - 10 let, není ten propad důležitý, to uznávám, já bych teda touto cestou nešel, ale to je moje věc, jsem rád, že jsi o tom něco řekl, přeju hodně spokojenosti.
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.05  16:34

« Bez nadpisu

Na investování peněz existují daleko lepší a sofistikovanější nástroje, než je koupě nového a následný prodej ojetého auta. Já se pohybuju v kategorii vozů "social edition" s požadavkem na to, že se mi tam vejde čtyřčlenná rodina s hromadou věcí - takže co pak zbyde: Fabka HB, Getz, Panda, Punto a spol. - malé kufry, Fabka kombi/sedan - drahé (i když teď v akci ten sedan za 250.000 by stál za úvahu), Lada - nelíbí se mi design a všechny kousky, které jsem viděl, byly katastrofálně dílensky zpracované (zlatej Logan), zbývá Thalia a Logan. Thalia má sice objemově stejný kufr, ale hůř přístupný, a vevnitř je mi malá a nepohodlná (subjektivně), navíc byla o 20 tisíc dražší a ani se mi tolik nelíbí. Nehledě na to, že si myslím, že Dacia snad tolik nebude lákat zloděje... Já se na auto dívám asi jako na sedačku do obýváku: musím na něho mít, musí mi být pohodlné, musím se v něm dobře cítit a musí se mi líbit (a to vše za souhlasu manželky :D) O tom, za kolik auto za 5-7-10 let prodám, jsem nepřemýšlel. Až se začne rozpadat, tak ho nějak za něco prodám a použiju to jako základ další akontace.
    UŽ SE VÁM TADY NEBUDU MOTAT, JÁ JSEM FAKT PŮVODNĚ JEN "VTIPNĚ" REAGOVAL NA TU HLÁŠKU O BEZPEČNOSTI A DACII. K DACII NIKOHO NEPŘEMLOUVÁM (podle mě je to auto pro sociálky s malýma dětma - moje žena je již sedmým rokem na mateřské, kdyby byly doma platy dva, tak mířím výš -, pro důchodce a pro živnostníky, kterejm je jedno, že to za pár let obouchaj někde po stavbách), FIATŮM FANDÍM A MIZIM.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.05  16:16

« Bez nadpisu

Gogo: řeč byla o nových autech, takže to fávo je trochu OT, ale neva >:D Neznám nikoho, kdo dáčku koupil, tak se zeptám tebe, když už ses tu vyskytl, nemáš strach z obrovského propadu ceny, jak už dacia předvedla u předchozích modelů???
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.05  16:14

« Re:

U nás ABS povinné není, ale jinak s těma off-roadama, a teď nemyslím sráče typu X5, Sorento apod., ale staré poctivé rámové offroady, tam to s tou bezpečností tak moc slavné není, někde sem četl, že tyhle auta nemají moc deformačních zón na karoserii, pravě proto, že mají rám který tu kastli drží a s tou bezpečností to tam tak slavné není.
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.05  15:16

« Bez nadpisu

ABS a airbagy jsou legislativni predpis EU, to neni dobrovule vyrobcu. btw. jak uz je zde zmineno 5 hvezdickovy punto rozdrti treba X5 na padrt protoze je vyssi a decafto ho prejede a napasuje ho pod sebe.
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 12.09.05  14:54

Tie off-roady a SUVcka vacsinou bezpecnejsie su, uz len kvoli vacsej svetlej vyske a vacsej hmoznosti. Samozrejme pri naraze do pevnej prekazky to je viac menej jedno, ale pri strete dvoch aut, z toho jedno napr. nizsej strednej triedy a druhe nejake SUV bude posadka SUV vo vyhode.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.05  14:30

« Re:

by si sa divil kolko ludi zaujima hned po cene aj crashtest a bezpecnost!! ak nato nepozeras ty, to je tvoja vec. ja jazdim seicentom (okrem ineho) ktore ma len jednu *. keby som vsak mal rodinu a vozil v aute viac ludi, asi dost popremyslam nad niecim bezpecnejsim.
    joo..taka poznamka.co si myslis, preco si vsetci prachaci kupuju velke off-roady??lebo si MYSLIA (ale nie je to zdaleka pravda), ze su ovela bezpecnejsie ako mensie..hlavne preto to kupuju svojim zenam, ktore take auto nezvladaju..ale to uz je ina debata.
    takze na bezpecnost ludia pozeraju..a cim dalej, tym viac aj u malych aut!!!casy sa menia, pocet airbagov je pre ludi zaujimavy, ABS v standarde je pre nich samozrejmost. :!:
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.05  13:43

« Bez nadpisu

TO AF:
    Já jsem náhodou na bezpečnost při koupi Dacie koukal - připadla mi bezpečnější než 16 let starej favorit, co jsem měl předtím! >:D Ale jinak jsem samozřejmě hleděl hlavně na cenu/vnitřní prostor a velikost kufru.
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.05  12:31

« Bez nadpisu

To jestli to ma 4 nebo 5 hvezdicek je jedno, kazdej bude koukat na cenu a poskytnutou vybavu v porovnani s konkurenci, hvezdicky sou az na poslednich mistech pri vyberu. Je to bonus ale ne hlavni velicina, podle ktere by nekdo nakupoval, takze asi tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.09.05  08:36

« Re:

No ty si dobré pako... Na bezpečnost nekoukají kupci Seicenta a Dacie, stávající Punto má 4* tak nevím, co řešíš... :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.05  00:29

« Bez nadpisu

Vole pri koupi Punta lidi nekoukaji na bezpecnost ale na cenu!
  • 00 Reagovat !

foto

11.09.05  21:46

« Bez nadpisu

to je samzrejme blbost ...co vravis ty! Volva su cenovo trosku inde, takze sa ich predaj neda porovnavat s napr Fiatom...a co sa tyka renaultu, tak renaultu sa dari viac ako dobre v predaji..na SK je daleko pred Fiatom. takze neviem o com hovoris. Clio, Megane, Thalia je na kazdom kroku..a ak si vsimas ich reklamy, tak kazda z nich je podlozena ich bezpecnostou .- zdoraznuju vysledky v NCAP.
  • 00 Reagovat !

foto

11.09.05  16:27

« Bez nadpisu

To je samozrejme blbost, podle crashtestu nikdo nenakupuje, protoze jinak by byly nejprodavanejsi Volva a Renaulty.
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.05  13:45

« Bez nadpisu

nove Punto ma bravurny crash test!!! Je to dalsi super argument pre predaj tohto auticka :-! verim, ze poriadne ozivi tuto triedu a ze konkurencia nebude stihat >:D
    co sa tyka Stila, tak to je na trhu uz takmer 4r...a 4* v crash teste je pri tomto veku myslim viac ako dobre. Ked si to porovnas s predchodcom-Bravou, ktora mala 2*.
    Neviem teda, ci sa ti 4* pri 4 rocnom aute zdaju malo, alebo ako si prisiel nato, ze je to dost spatné.. :?:
  • 00 Reagovat !

foto

08.09.05  12:12

« Crash test Stilo a nové Punto

Viděli jse už crash test Stila a Punta na www.euroncap.com ??? Stilo dopadlo dost špatně.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.08.05  12:56

« MOTO GP + Stilo

Tak to já teda v Brně nebyl, zato jsem byl u Jindřichova Hradce na Bumball-srazu >:D a cestou zpátky do Prahy jsem taky nějaký potkal... :-! samý 5D, až v Praze další 2x 3D modrá, z toho jednou kámoš :D
  • 00 Reagovat !

foto CuoreNesportivo

CuoreNesportívo 28.08.05  22:05

« Moto GP

Tak jsem byl dnes na Moto GP v Brně,bylo to super,a viděl a potkal jsem mnoho Stilo kárek,naháněli jsme se dokonce s 2x 3D ex PL po dálnici :-! Jinak přímo po obslužných komunikacích jezdily dokolečka dokola Stilo 5D a Multipla,reklama na dealerství z Brna.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.08.05  16:01

« Re: Mileage x spokojenost

To ladis :
    Stilo v naftě mám zrovna já. S jeho motorickou částí jsem spokojen. Ve spolehlivosti kulhá ta zbývající část auta, která motor obklopuje a to odpředu až dozadu.
    Wimpi. :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.08.05  21:28

Wimpi: Měl jsem úplně stejné pocity, když jsem kvůli Stilu opustil Bravičku. Musím ale přiznat, že pořizovací hodnota Stila byla výrazně vyšší a úměrně tomu vzrostly i moje nároky. Bravičce těch kosmetických závad, které bych u Stila nerozdýchal, prošlo vícero.
    Konečně jsem začal něco dělat s vrzáním nápravy. Zajel jsem k Dojáčkovi - U Seřadiště - a musím velmi chválit. Perfektní přístup přijímacího technika (p. Janeček) i práci servisu. Na programu byla děravá hadice klimatizace, vrzající náprava, pískající brzdy. Vše bylo vyřešeno během dvou hodin. Sdělili mi jasný další postup, pokud si náprava znovu vrzne.
    Prostě pouze spokojenost, žádné výhrady. Platil jsem jenom za vyčištění brzd - cca 480 Kč.
    Fanda rozhodně jsem, je to radost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.08.05  20:55

Wimpi: No ono záleží na "štestí" jakej zrovna chytneš kus, je to u všech aut, jsou lidi kterým se to sype a kterým se to nesype. Jsou lidi, kterým se na feldě něco vysypalo po pár stovkách km a zase jsou tací kteří si jí co do spolehlivosti nemohou vynachválit (třeba jako ty). Podobně je to podle mě i u fiatu. Taky by mě docela zajímalo proč jsou tak veliké rozdíly u úplně nového auta stejného typu.
    Taky se nemohu zbavit pocitu, že se některé velké a značkové servisy snaží servisovat tak, aby po skončení záruky k ním zákazník přeci jen zajel s nějakou závadou - jak jinak by se uživily,že? :-(
    Ale co tak sleduju různý diskuze, tak mi přijde že u Stila si na problémy spíše stěžují majitelé benzínových motorů než dieselových. Ale to je zřejmě tím, že v ČR je diesel u fiatu o dost dražší a tak se jich asi moc neprodá.
    Mimochodem máte někdo Stilo v naftě a máte s ním nějaké větší problémy?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.08.05  15:39

« Mileage x spokojenost

Moje "mileage" činí cca 93 000 km / 2 roky + 3 měsíce. Co se týče spokojenosti se spolehlivostí a bezporuchovostí , tak mé předešlé vozítko, což byla prostá Felicie - kombík, byla proti Stilu jasný král. Za tu její spolehlivost a výdrž jsem ji bezděčně miloval. Když jsem se ji rozhodl prodat ve 180 000 km, slzelo mi oko žalem. Snad se k ní nový majitel chová pěkně, nevlídné zacházení by si jistě nezasloužila.
    Své Stilo (MW) mám také rád, ale úplně jinak. Miluji ho za jeho velikost a robustnost, za dynamiku, rychlost a úspornost provozu. Když doň v rozechvění usedám, mé smysly jsou natěšeny na to, jak mě po sešlápnutí spodní pravé páčky prudce zatlačí do kokpitu. Současně se závodním vzrušením ale stále cítím i stálé mrazivé rozechvění z toho, co mi zase ta mrška rozpustilá proradného provede. Zcela nedávno mě například vyšplouchla tím, že mi nešly zavřít zadní levé dveře. Prostě zareznul zámek dveří a výkyvná odpružená západka přestala zapadávat. Bez zavřených dveří se věru blbě jede, zvláště pak, když se nacházíte bez potřebného nářadí a přátelské pomoci asi 300 km od domova a noc se zvolna blíží ......
    Teď preventivně pojedu do servisu, nechám si odmontovat všechny čtyři dveřní výplně a všechny zámky poctivě promazat a nakonzervovat. Hurá ! Aspoň budu mít za co utratit výplatu.
    Wimpi. :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.08.05  21:41

« Re: Re: BUMBALL2005 Stilo sraz 26. 8. - 28. 8. 2005

To rands: To nebude najetými kilometry, ale spíš tím, člověk po 2 letech ztratí záruku. Jinak jsem najezdil několik tisíc v 3D JTD, které bylo teď prodáno po 3 a půl letech a 110 tisících za necelých 300 tisíc korun :-!
    Za ty 3 a půl roku jediná závada - špatný konektor airbagu, hlásilo chybu, opraveno za půl hodiny...
    Nicméně u svého Stila taky mám nějaké problémy (1.2 5D), naštěstí nic závažného..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.08.05  17:27

« Re: BUMBALL2005 Stilo sraz 26. 8. - 28. 8. 2005

Ja uz fanda nejsem a zda se mi, ze vsichni co maji vyssi "mileage" uz taky ne... Ale treba se mi to jen zda...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.08.05  15:13

« BUMBALL2005 Stilo sraz 26. 8. - 28. 8. 2005

To: ALL
    Poslední výzva a pozvání na STILO akci BUMBALL2005. Pokud máte zájem se stilově pobavit a setkat se s ostaními fandy, dejte vědět na beaver2000@centrum.cz
    Veškeré info naleznete na níže uvedených stránkách
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.05  19:09

« Re: Re: Kosti a olej

MW 1. 6 - 34000 km, spotřeba klesla na 7,2 l, olej už rok vůbec nedolévám. V prosinci to budu mít dva roky.
    Poslední cesta Čáslav - Jindřichův Hradec - rychlost na otevřené silnici 100 - 120, průměr 6,4l.
    S rodinou to jinak nejde, stejně by to pořád ječelo, :-( tak jsem si to alespoň proměřil ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.05  18:55

« NEUZNANÉ ZÁRUKY

Musím říct, že se mi tento přístup servisu v pohodě pranic nejeví. Jaká neuznaná záruka? Jakých 20 000 km? Když jsem kupoval auto, nikde jsem o podobném omezení nic neslyšel. Zřejmě by bylo potřeba podobné praktiky Fiatu ČR a autorizovaných servisů dostat trošku do éteru. To by jistě pobavilo zájemce o 20 nových modelů Fiatu do r. 2008.
    Jaký to byl servis s tímto příkladným přístupem? Abych tam neztrácel čas a nervy. Pokud mám platit za opravy v době záruky, nepotřebuji nové auto. Od toho si slibuji především bezstarostné používání alespoň po dobu záruky s plnou podporou servisní sítě.
    Měl jsem asi podobný problém - kovové zvuky od předku na nerovnostech - bez jakýchkoliv problémů vyřešila IMOFA
    Randse tedy lituji. Já mám minimální problémy - stále vrže náprava, protože jsem s tím nic nedělal, jinak nic co by stálo za řeč.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 19.08.05  12:13

« Bez nadpisu

V itálii ve městech jsou podobně rozmlácený cesty jako u nás.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.05  10:34

« Re: Re: Kosti a olej

Kamarát na Fábii mal rozbitý podvozok po 35 t km, jazdí po BA. Takže problém je asi v cestách, neviem aké sú napr. v Talianskych mestách, keď tam stále jazdia staré Puntá, Bravy a Uná.
  • 00 Reagovat !

foto

19.08.05  07:26

« Re: Kosti a olej

Randsi ja neviem cim to. Ja mam na Stile 47t km a nula problemov. Na firemnej octavii sme museli menit predne kotuce uz po nejakych 6t km - boli zvlnene.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.08.05  15:27

« Re: Kosti a olej

Na olej jsem zapomnel. Na 20.000 km jsem dolil jiz 2,5 litru. Pry je to v norme... Pekne, co?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.08.05  15:26

« Kosti a olej

To wuf: a ve kterem servisu jsi byl?
    BTW moc se mi nelibi, ze se to vsechno u AR a Fiatu svadi na CZ silnice. Octavii jsem prodal se 166.000 km a podvozek mela jako novy, z 50% jezdeny po Praze. Na malem MB Vaneo jezdenem ciste v CR kamarad menil kosti na 195.000.
    Po 60.000 mam na Stilu tolik problemu, ze je mi z toho nevolno. O auto se staram, jezdim pohodove.
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.05  12:03

« Bez nadpisu

Tak je to v pohode, za cca hodinku sou obe vzpery stabilizatoru vymeneny. Nic nemlati je to potichu. No a za 2tkc.
  • 00 Reagovat !

foto

17.08.05  12:22

« Bez nadpisu

Dneska sem to sel vyridit, na 90% to sou prej "kosti stabilizatoru" - pokud si to pamatuju no a na gaanci to nebude (ta je do 20tkm a Fiat CR to nechce uznavat) takze cca 2500,- i s praci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.08.05  11:57

« Re:

Jinak k těm předním nápravám - pokud mlátí oscilační tyčka, tak stojí pár stovek i s oběma silentblokama )tuším, že to vychází 360,- Kč komplet). je dobrý taky mrknout na gumy stabiláku - často "lupají" právě ony (stojí asi dvě kila). U ramen se dají taky měnit pouze silentbloky uložení, ale je to pracnější než přehodit celý rameno. Servisy většinou mění celý rameno, protože je do něho zakovaný svislák, ale pokud je to při 30-40.000 km, možná bych vyměnil jen ty silentbloky. Je ale bohužel běžné, že u nás se kompletní ramena mění kolem 60-100.000 km (podle hmotnosti předku a provozu), zatímco třeba Italové je nemění za celý život auta...
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.05  10:11

« Bez nadpisu

Při těchto kilometrech s tím, myslím, nebude problém...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…