Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

13.11.05  20:29

« Bez nadpisu

ahoj,chci se jenom zeptat-chci si koupit mírně ojetý fiat stilo 5D
    Momentálně se rozhoduji mezi 1.8 16V a 1.9JTD 85kw- v obouch variantách
    jsem měl možnost se svízt- 1.9JTD mi přišla subjektivně že jede lépe-
    myslím tim kultivovaně-dobrej zátah v nízkej otáčkach oproti 1.8 16V-
    ale co mě docela zarazilo byl přenost hluku dieslu do interiéru-například
    při stání na křižovatce........1.8 16V jsem neměl možnost vyzkoušet pořádně ve vyších otáčkách což myslím tento motor vyžaduje..
    Nevim mezi kterou variantou se rozhodnout-oba motory jsou myslím zajímavé...diesel-spotřeba i tah motoru....1.8-dost silnej motor-možná trošku žíznivej.... díky za vaše případné rady
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.05  10:01

« Disky na zimu na Stilo.

Nechcete někdo levně plechové disky (4x) na zimáky? Jety jednu zimní sezonu na Stilu. U Fiatu jsem zůstal ale rozměrově se mě už nehodí. Mailto:mikulast@iol.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.05  19:51

« Re: 3. brzdové světlo - montáž

OK, dokud se tedy neozve nekdo, ze mu nesviti cast 3. brzdoveho svetla, povazujme to za osazeni LED a radsi se v nehrabejme! >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.05  16:58

« 3. brzdové světlo - montáž

Na nedělním STILO srazu v Praze jsem se ptal přímo odborníka (nevěděl přesně zda jsou tam LEDky nebo žárovky), ale upozorňoval na jednu záludnost: jak píše Ládík, ten plastový dekl na okně při demontáži velice rád praskne uprostřed. Jinak jsme se s ostatními shodli, že tam jsou LEDky (snad) :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.05  04:17

« Bez nadpisu

vyjmou se uvedené šrouby od šňůrek plata a černý plast drží 4 šroubky.Dva po stranách a hlavně 2 inbus šrouby v prolisech černého plastu.Po jejich odmontování už je všechno záležitost plastových špuntíků naražených do příslušných dírek.Stačí trochu síly a plasty jsou venku.Při montáži se všechno zase narazí na příslušná místa a normálně to drží.(po první montáži,až se to bude dělat třikrát,ty špuntíky už bude třeba nahradit novými).
    Bohužel,zda jsou tam žárovky nebo LED jsem si nevšiml.Pouze jsem lepil těsnící gumičku,která doléhá na bílý plast.Vzniklou dírou tam lítaly mušky a samozřejmě nemohly najít cestu zpátky,proto mi tam vznikl nehezký hřbitov.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.05  18:48

« Re: Re: Re: Re: 3. brzdove svetlo

Ja tusim, proc to neslo dolu - po vyjmuti sroubu, co zaroven drzi snurky zadniho plata, ten cerny plastovy ram zadniho okna drzi asi na nejakych prichytkach, a to velice pevne. Nechtel jsem se to proste pokouset. Nevsiml si tata, jestli tam byly zarovky nebo LEDky?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.05  20:23

« Re: Re: Re: 3. brzdove svetlo

@ rands: Táta to měl na 5D nedávno sundaný, rozebraný pomalu celý zadní dveře >:D
    Do toho 3. brzdovýho světla totiž malou dírkou nalítaly mušky a jiná havěť, která tam pak uhynula...
    Jestli chceš přesnější návod jak na to, tak se zeptám nebo ho sem pošlu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.05  18:19

« Re: Re: 3. brzdove svetlo

Noticka tam sice je, ale v prehledu zarovek, jsou proste zarovky. Uz jsem se pokousel k brzdovce dostat, ale nepodarilo se mi bezpecne odejmout vnitrni plastovy kryt okna, tak jsem toho radeji nechal... To jestli to jsou LED nebo zarovky, by slo take subjektivne zjistit podle reakcni doby na seslapnuti brzdoveho pedalu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.05  17:55

« Re: 3. brzdove svetlo

Člověče, tak to fakt nevím, já se domníval, že jsou tam LEDky; v manuálu je u výměny 3. brzdového světla napsána noticka: přenechte opravu/výměnu autorizovanému servisu nebo něco na ten způsob. Pokud tam jsou žárovky, tak by stálo za to je nahradit LEDkama :D
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.05  15:08

« Winter Meeting Strahov

Primo diskuze ohledne toho meetingu :
    Meeting Strahov
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.05  09:22

« Winter meeting v Praze

Ahoj, kdo nemáte zprávy z stilo.org, tak 5.11.2005 od 11:00 se nás pár (cca osm) "stilařů" sjede v Praze na Strahově. Další jsou vítaní.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.05  10:18

« 3. brzdove svetlo

Kdyz uz jsme zde probirali tema osvetleni, chci zeptat, jestli nekdo z vas uz menil zarovicku ve 3. brzdovem svetle. Ja tedy ne. Pamatuji se, ze u Octavie ty zarovky po dvou letech zacaly postupne odchazet, tak jsem je take nahradil LED a byl pokoj. U Laguny tam byly LED jiz vyroby. Zajimave je, ze plexi kryt zarovicek u Stila je ciry. Maji tedy ty zarovky cerveny filtr?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  17:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Souhlas, běžné LEDky mají malý světelný výkon, vyzařovací úhel je diskutabilní, no nic. Existují white LED se slušným světelným výkonem i úhlem (cca od 30 do 550 Kč za kus) Dají se použít do zadních obrysovek (pokud mají červené plexi), do blinkrů (oranžové plexi), event. do couvaček. Máš pravdu, dávat můstek na "sufitku" je zbytečnost, prostě ji dáš obráceně >:D . "Bajonetky" do 21W má už ale smysl vybavit diodovým můstkem, aby byla zajištěna universálnost. Končím, až budu mít něco konkrétního dám vědět i tady.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  17:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Ano, obycejnou zarovku, ve ktere je pouze wolframove vlakno, lze vlozit do kontaktu libovolne, na polarite nezalezi. LED je dioda, kde polovodivy prechod pri pruchodu proudu emituje svetlo. Kazda dioda ma anodu a katodu a proud ji proteka jen jednim smerem. Cili, pred vlozenim onoho tisteneho spoje jsem musel u prislusnych kontaktu v aute zjistit polaritu, abych LED diody zapajel spravne. Co se tyce bajonetovych zarovek, fakt jsem nezjistoval, jestli maji vsechny na "pecce" +, ale predpokladam, ze ano. Nicmene LED do bajonetu stejne neplanuju, nemelo by to smysl. Bezne LEDky vyzaruji pod malym uhlem, nebylo by to ono.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  15:53

« Re: Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Dík za info ohledně odporu. Otočením "sufitky" je míněno to, že je možné ji vložit do patice libovolně. Pro mnohé lidi je elektrika "tabu" a nemají žádný přehled. Stále vedeme s kamarády na tomto poli výzkum a první co jsme řešili, byla právě možnost libovolného připojení napětí na "žárovku". U "sufitky" to má řešení, když nesvítí, tak ji dáš obráceně, ale co u "bajonetky" :?: Není zdaleka pravdou, že je u všech aut mínus na obalu a plus na "pecce". Přitom vůbec nezáleží jestli je ukostřeno mínus nebo plus (u starších aut). Nechci totu fórum zaplácnout jenom tímto problémem, pokud máš zájem o detailnější debatu, tak beaver2000(zavináč)centrum(tečka)cz
    Ať nám to jezdí a svítí 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  15:34

« Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

S 330 ohmy na me jednou pocitac pisknul pri studenem startu = kolem 5 st.. Baterka mela tedy nizsi napeti, odporem prochazel nizsi proud a uz to bylo. Radeji jsem proto snizil odpor, tim padem je proud tekouci obvodem vyssi a PC je zatim v klidu. Samozrejme netusim, jak se to bude chovat pri minus 20. Flajzarovi LEDky nade vsi pochybnost zadny odpor v sobe nemaji, budou proste v serii, pri jejich instalaci by se musely odporem premostit - to uz mi fakt prijde jednodussi zapajet do svitilny ten tisteny spoj, kde je vse pohromade. Nevim, co je mineno obracenim sufitek. LED jsou samozrejme polarizovane, neni jedno jakym smerem se zapoji...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  15:28

« Re: Re: Osvetleni SPZ

Když jsi tady už vypočítal náklady, tak jsem se konečně dostal ke katalogu Flajzar a tam jsem našel sufitky s 4x white LEDkama za 82,-Kč s DPH za kus. Z uvedeného obrázku ale není poznat, zda mají v sobě odpor a zda je možné je dát obráceně (ale s největší pravděpodobností obrátit půjdou, nevím) >:D
    Ještě bych prosil, uveď jak jsi dospěl k té či oné hodnotě odporu (prve 330ohmů a nyní 240ohmů), Ty tvé sufitky lze obrátit :?: , díky za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  15:27

Tak to fakt nevim. Ja mam orezly i dalsi spojovaci material - napr. si pri kazdem tankovani vsimnu 3 rezatych imbusu, co drzi vicko nadrze. Na predni kapote je od kaminku poskozeny lak a take ta mista rezavi. Auto bylo vyrobeno 05/2003, jezdim celorocne...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.05  15:23

Fakt vsem doporucuju, aby co nejdrive zkontrolovali stav 4 vrutu, ktere drzi svitidla v zadnim viku. Pokud budou jeste pohyblive, vymente je za jine
    randsi ja som menil ziarovku na SPZ asi pred mesiacom a nemal som najmensi problem. Zhrdzavena bola len hlavicka toho srobu, zavity mal v poriadku. Mam Stilo 11/2002
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.05  15:10

« Re: Osvetleni SPZ

1. Fakt vsem doporucuju, aby co nejdrive zkontrolovali stav 4 vrutu, ktere drzi svitidla v zadnim viku. Pokud budou jeste pohyblive, vymente je za jine, nebot jejich pozink /bohuzel i dalsich dilu na Fiatu/ je velmi nekvalitni.
    2. Naklady na vymenu: 8x bila LED (8x13= 104 Kc), 4 odpor 120 ohm (20 Kc), univerzalni tisteny spoj (50 Kc), transparentni silikon, cca 1 hodina prace
    3. Na plastovem tele svitidla je nalepene plastove testeni, ktere jsem teplem odlepil a hahradil celoplosne silikonem.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.05  15:00

« Bez nadpisu

Fotky dorazili. Moc pekne. Vidis nejakou sanci odhadnou cenu?
    - kdyz bych to chtel taky
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.05  07:28

« Bez nadpisu

Prosil bych na : lukas(zavinac)hocek(tecka)net
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.05  00:16

« Bez nadpisu

no rad by som to videl teda aj ja >:D :-!
    milan@konzum.sk ...dik
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.05  22:50

« Osvetleni SPZ

Takze bile LED jsou na svem miste, plexi kryt vlepen transparentnim silikonem. Sbohem vymenam zarovek i zarezlym sroubum! Musim uznat, ze ty LED sviti velmi zajimave, krajni jsou otoceny ven pod uhlem cca 30 st., takze SPZ je osvicena v podstate cela. Fotky muzu zaslat mailem...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.05  13:35

« Re: Xenony na Stilu - problém

Stilo s xenon svetlometu jsem potkal asi jen 2x, takze se obavam, ze zkusenosti stilaru i servicemanu jsou nevalne. Jelikoz se ale zabyvam svetelnou technikou obecne, rekl bych, ze chyba by mohla byt spis v predradniku...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.05  13:20

« Xenony na Stilu - problém

Ahoj "Stilaři" mám takový problém se svým Stilem. Levý přední světlomet - Xenon mi nepravidelně sám zhasíná. Pokud si toho všimnu, tak stačí vypnout potkávačky, zase je zapnout a vše je OK. Když jedu za někým, tak jsem si všiml, že toto světlo - jeho paprsek se třepe. Byl jsem v servise a na nic nepřišli. Závada se neprojevila. Mám objednanou novou žárovku. Uvidím co dál. Pokud někdo z Vás má podobnou zkušenost, rád si přečtu co může být příčinou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.05  09:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Slibuju, ze nafotim BETU i konecnou verzi a ozvu se! R.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.05  06:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Vikendovy experiment byl s ultrasvitivymi LED Kingbright, bohuzel jsem mel skladem jen cervenou barvu
    ...

OK, s červenými LEDkami ten počet odpovídá, díky :D
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.05  23:04

« Bez nadpisu

Mel bys foto ty betaverze?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.05  20:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Vikendovy experiment byl s ultrasvitivymi LED Kingbright, bohuzel jsem mel skladem jen cervenou barvu :-) Velmi efektni, lec neprijatelne pro PCR i STK, takze pouze beta verze. Dnes jsem v PS Electronic zakoupil bile LED za 13,- Kc/ks a skutecne potvrzuji, dobry svetleny tok se dostavuje az pri 3,3 V, takze v serii budou 4 ks. Zdar!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.05  15:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Osvetleni SPZ

Jojo, souhlas, Flajzar je taky dobrý, oni jsou i jiní prodejci a taky dobří, já mám k dispozici katalog GME >:D Stačí dát do vyhledávače LED diody a ono se toho nahrabe :P
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.05  14:47

Vcelku slušná nabídka LED diod:
    [odkaz]
    a případně k nim paralelně odpor....
    Dare
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.05  13:52

@ Rands & Dunlop
    Kamarádi, nevím jaký typ LEDek Rands použil, ale chtěl bych upozornit, že 1 bílá LED (předpokládám, že na osvětlení SPZ je použita bílá) má pracovní napětí v rozsahu 3,3 - 3,6V (viz. katalog GME) => že 6 x 3,3V = 19,8V a to je rozhodně víc než 13,8V max. napětí palubní sítě. Takže, při popisovaném sériovém zapojení 6 LEDek, prostě svítit nemůžou :roll: (nebo velmi mizerně). Pokud by byly zapojeny sérioparalelně (tzn. vždy dvě paralelně a ty tři dvojice do série, pak by bylo jejich pracovní napětí 9,9V a to je zase citelně méně než palubní napětí => průraz diod). A to nemluvím o LEDkách s napětím 3,6V (mají velký úhel=45°). Takže prosím Randse, aby přesně specifikoval typ LEDek a ještě jednou jejich zapojení, díky. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.05  08:26

Projekt na x tydnu + nejisty vysledek u STK 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.05  21:19

Děkuju za vyzkoušení a proměření :-!
    Mimochodem, jak to vidíš s blinkry a zadními brzdovými světly v LED provedení ? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.05  20:04

Tak jsem tomu problemu s osvetlenim venoval dnes asi 1,5 hod. Vysledek je uspokojivy: 6 LED diod v serii a k nim vsem paralelne odpor 330 ohm/2W, pak pocitac nekrici. Do svitidla se da vlozit tisteny spoj se zapajenymi LED a odporem. Jelikoz v plastovych zavitech zustaly zarezle zbytky sroubu, cele svitidlo tam nakonec vlepim silikonem - to lze, nebot LEDky auto zrejme preziji... Take jsem zjistil zajimavou vec. Kdyz pocitac zjisti chybu s zarovkou, stale dany okruh napaji cca 9,5V, ikdyz vypnete osvetleni vozu, zapalovani atd., tzn. pokud by nekdo chtel pouzivat neprizpusobene LED zarovky i pres obcasne vytky pocitace, budou mu takove LEDky svitit stale.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.05  18:07

« Re: Fiat Punto

To xromik: Pěkný info. Jaký je zdroj (=můžeme věřit) ?
    Docela by mě zajímalo, co by ještě ze Stila očesali, aby se dalo shodit pod 250 kKč, to by musela bejt brutální "Junior" verze 8)
  • 00 Reagovat !

foto

22.10.05  12:59

« Fiat Punto

Grande Punto se začne prodávat v lednu 2006...předtím ještě nové Doblo,159, Brera, SUV bude az po olympiadě,kde bude přepravním vozidlem. Základní cena Grande Punta bude do 300 t.Kč - záleží na tom, co v něm bude v základu. Se základní cenou se dá manipulovat i z důvodu velkého standardního vybavení. Např.Fiat sníží výbavu a potom umí prodávat staré punto hodně pod 200 t.Kč, Stilo pod 250 t.Kč ale není důvod. Teď totiž nevydělává,ale má ukončený vývoj několika nových aut,má oproti jiným značkám minimální dluhy, může si dovolit nakupovat firmy jiné, má spoustu patentů, které také s úspěchem prodává. Dodává motory nebo patenty na ně kdekomu,naposledy začalo dodávat motory Saabu. Ne nadarmo jsou diesely od Fiatu absolutní špičkou,však si nastartujte Multijet 120k v Grande Punto. A jeho interiér patří do vyšší střední třídy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.10.05  00:34

Tak to urcite. Kazdy problem ma sve reseni. Je otazkou, zda ma smysl do toho investovat cas...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.05  16:51

« Re: Osvetleni SPZ

Jinak nahrada sufitek za LED zarovky s zivotnosti 100.000 hod. nehrozi, nebot i tento obvod je prisne strezen pocitacem..
    Už jsme se o tom bavili na stilo.org, neberu to jako neřešitelnou věc, v podstatě by stačilo to proměřit multimetrem a pak připojit LED ve vypočtené sérioparalelní kombinaci s odporem... Obvodem bude protékat stejný proud, bude tam stejný napětí, problém by byl snad jedině s V-A char. LED diody...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.05  20:32

« k prodeji zanovni ALU kola s Pneu vhodna na Fiat, Alfa

Pratele FIATu, s tezkym srdcem musim dat pryc rodinneho milacka Punto II. Zbyly mi z nej 5mesicu stare ALU kola s pneu. Jedna se o RONAL vzor R42 rozmeru 6,5" x 16", roztec 4x98 s pneu UniRoyal RainSport 195x45x16, prikladam i sadu bezpecnostnich sroubu. 100% stav ALU i pneu, pneu 8mm. Foto na vyzadani zaslu na mail. Prosim pokud by jste nekdo mel zajem pripadne jste o nekom vedel, zde je muj kontakt. tel:602 753767, mail: brandy@volny.cz . Puvodni cena byla cca 22tis. ted nabizim za cca 16tis. diky za help a FIATu zdar !!
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.05  20:06

« Re: převodovka 1.6

Pri 4000 otackach ide 1.6tka tesne nad 150km/h. Hlucnost je v pohode, motor je len tak v pozadi a to aj pri 190km/h ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.05  16:36

« převodovka 1.6

Zdravim, chci se zeptat majitelu 1.6 kolik toci motor na 5.stupen pri 130 km/h a jak je to s hlucnosti pri vyssich rychlostech.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.05  14:15

« Osvetleni SPZ

Stilo mam 2 roky. Chtel jsem o vikendu vymenit spalenou zarovku SPZ. Bohuzel vruty jsou tak rezave, ze se u jednoho odlomila hlavicka a zbytek zustal napevno v plastovem zavitu. Podotykam, ze jsem pred pokusem o demontaz nejprve aplikoval WD40. Radim vsem, kterym se vruty dosud hybou, aby je co nejdrive nahradili nejlepe nerezovymi. Jinak nahrada sufitek za LED zarovky s zivotnosti 100.000 hod. nehrozi, nebot i tento obvod je prisne strezen pocitacem. At vam to jezdi!
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.05  07:04

« radio

Aj mne sa pokazilo po 3 rokoch originál rádio.Išlo 5 min a postupne sa rozlaďovalo. Vo fiate nič neopravovali iba menili kus za kus >:-[] A tie ich orinál drahé rádiá si môžu pichnúť do zadku 8-s Kúpil som si nový šuflík plus vnútornú plechovú konzolu cca 800sk a JVC s takmer rovnakým podsvietením za necelých 4000sk a v pohode >:D hraje super
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.05  10:09

« Re:

Tak to se omlouvam, ale precist 109 stranek prispevku jsem jeste nestihl. Ted uz je mi to jasne...
    A jeste se chci zeptat zda uz nekdo prisel na to, ktera cidla posilaji falesne poplachy ridici jednotce a ta potom pise ABS FAILURE apod. a zda problemy s elektrikou jsou nak nebezpecne..Dik
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.05  08:37

« Radio

Ahoj. Chtěl jsem se zeptat, jestli jste už někdo řešil problémy s rádiem. Mám najeto 100 kkm. Rádio vždy fungovalo bez chyby - až v pátek po 10 minutách jízdy ( hlasitost byla těměř na minimu ) se vypnulo a už nejde zapnout. Vymontoval jsem ho a rozdělal. Opticky tam nic spáleného není, nápájení do rádia jde. Může problém souviset například stím, že rádio ztratilo nastavení v řídící jednotce ??? V dokumentaci píšou, že při instalaci nového rádia se jeho kód musí zadat do řídící jednotky.
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.05  08:22

« Bez nadpisu

ty prahy mě docela překvapily, to jako u 4 roky starého auta už mám hledat korozi ?
    Dare:
    To je tak, ked si niekto neprecita celu diskusiu. Pozri sem.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.05  08:12

« Re:

No a píše tady snad někdo něco jiného??? O ní mluví akorát Dare, který se ptal a špatně si vyložil odpovědi...
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 15.10.05  22:43

« Bez nadpisu

Proboha, co to tad házítě za bubáky... Omlácené prahy od kamínku nerovná se koroze... Koroze se netýkala žádného Fiatu od doby Tipa, tak se netýká ani Stila... 20 let no problema...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.10.05  21:59

« Re: Re: Re: Re: Stilo 1.6 rada při koupi

Ahoj fiaťáci! Nemyslím si, že by otlučený práh musel být problém. Měl jsem Mareu a hned první rok se otloukly prahy za předními koly. Nebyly zástěrky. 6 let jsem s tím nic nedělal a nezačalo to rezivět. Stilo asi nebude horší.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.05  14:33

« Re: Re: Re: Stilo 1.6 rada při koupi

Nejde o korozi, ale o omlácený lak od kamínků.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.10.05  14:15

« Re: Re: Stilo 1.6 rada při koupi

Děkuji za odpovědi,
    ty prahy mě docela překvapily, to jako u 4 roky starého auta už mám hledat korozi ? Jinak Stilo se mi tak líbí, že jsem mu ochoten odpustit spooustu věcí, ale některé zásadní ne (třeba koroze :-) A ještě se chci zeptat proč ta spojka prokluzovala, seřídit nešla ? nebo už byla sjetá ?
    Dare
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.05  09:52

« Re: Stilo 1.6 rada při koupi

Ahoj, doporučuji zkontrolovat karosérii, hlavně prahy před zadními koly - známá bolest Stil. Dále pak, jak se auto chová při průjezdu zatáčkou po nerovnosti - vůle v čepech přední nápravy. Nezapomeň na spojku. Měl jsem první Stilo 1,6 a tomu trochu spojka prokluzovala - hlavně se to pozná při razatním rozjetí. O stavu pneumatik a s tím související sbíhavosti snad psát nemusím. Přeji dobrý kup a hodně spokojených kilometrů.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.05  09:49

« Re: Stilo 1.6 rada při koupi

Já myslím, že ti nikdo nic konkrétního neřekne, spíš de o to, co to tvoje konkrétní vybrané auto má za sebou, jestli je pravidelně servisované a tak. Co se týká proběhů přes 200k km, tak to tu asi nebude, ale vím o jednom z prvních Stil co slouží jako firemní a má najeto cca 180, problémy byly ze začátku, teď funguje bez problémů. Otázka je, co to bude říkat na ten plyn...
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.05  06:56

« Stilo 1.6 rada při koupi

Zdravím všechny,
    chtěl bych poradit na co si mám dát pozor při koupi Stila 1.6 které má najeto do 100 kkm. Dál by mě zajímalo jestli už tady má někdo najeto asi 200kkm a jak to auto potom vypadá...
    Těším se na něj, ale trochu se bojím těch problémů co tady občas řešíte. Jako druhé auto mám Nissan Primera 97 ted bylo na STK, najeto 195kkm a mám prázdné pole se závadami, ale pro Stilo už jsem rozhodnutý :-) Plánuju ho předělat na LPG.
    Všem moc dík a hoooooodně km bez ABS EBM FAILURE.
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.05  19:27

« Prima

Nový videoweb s testy auťáků na [odkaz] Dnes Masserati Quatroporte, H2 a Honda Civic osmé generace - testováno první auto dodané do střední Evropy! Stream v nejlepší kvalitě na českém internetu! Fotky, diskuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.05  08:36

« Re: Re: Re: JTD v nových Stilech

Technicky ano, ale Croma má věštší krouťák a filtr pevných částic.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.05  21:55

« Re: Re: JTD v nových Stilech

Ten 120k je ten co je v Cromě?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.05  16:35

« Re: Re: Re: Re: JTD v nových Stilech

Ondra: ceny zatím nejsou, dá se počítat s nárůstem cca 10.000,- oproti nahrazované motorizaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.05  14:19

Jsem si nějak poránu pomíchal pojmy a dojmy :-) Díky za upozornění.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.05  11:25

« Re: Re: Re: Re: JTD v nových Stilech

jsou někde ceníky stila s těmito motory? na webu fiatu jsou jenom 100k a 140k modely
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.05  11:20

No to si teda raději počkám na 120k (na MJ asi nebudou prachy:( Díky
    Obidva motory su Multijety, ale ten 120 PS je 8-ventil. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.05  11:03

Pokud vím, tak nové motory objednat do výroby už normálně jdou.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.05  10:28

No to si teda raději počkám na 120k (na MJ asi nebudou prachy:( Díky :)
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.05  10:15

« Re: JTD v nových Stilech

af: Nevies kedy budu v Stile tieto nove 120 a 150 PS Multijety ?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.05  10:05

« Re: JTD v nových Stilech

Protože přišel nový motor 140 JTD 16V tak se ze dvou motorů 80 a 115 udělal jeden 100 PS, který je ovšem taky jen dočasný a bude nahrazen motorem 120 PS 8v ( 255 Nm/2000 ot ), který bude plnit Euro 4. Nahrazen bude i motor 140 a to motorem 150 16V ( 305 Nm/2000 ot ), rovněž plnící Euro 4 se zvýšenými servisními intervaly na 30.000 km.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.05  09:52

« JTD v nových Stilech

Nevíte, proč se už nemontuje JTD 85 kW a napízejí pouze 74 kW? To je ještě míň než mělo Bravo... Jediný aspoň trochu pochopitelný důvod by mohl být Euro4. Nevíte někdo, proč to tak je?
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.05  17:01

« Fiat na auttosalóne v Nitre.

Mám dobrú správu,pozrel som si zoznam vystavovateľov na autosalóne v NR a je tam Fiat aj Alfa Romeo. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.05  14:35

« Re: Re:

Ono to s tou cenou GP nebude také zlé.Postupne zlacnie až na priteľnú cenu. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.05  13:04

« Re:

Ja si myslím, že základ nebude drahší ako 350-360 T, tu nejde o konkurenciu Stilu, ale ostatným autám v segmente (Fábia, 206, Ibiza, Polo. ale hlavne nové Clio) Pri súčastných predsudkoch proti Fiatu, nesmie sa tá cena pohybovať predsa okolo 400t!! To si kúpia to Punto naozaj len skalný fiaťáci, napriek jeho nesporným kvalitám a krásnemu designu.
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.05  11:51

« Bez nadpisu

no kedze by Stilo II malo byt v 2007, tak behom buduceho roku by uz mali byt na svete (internete) nejake tie pomerne realne fotky. myslim, ze momentalne je kazdemu len jasne, ze to bude dizajnovo nieco medzi GP a Cromou, co teda na skodu nebude, lebo obe su nadherne auta. Je jasne, ze uz Fiat neurobi preslap ako pri 5d Stile, ked sa spolahol na "nemecky" dizajn, ale ze pojdu spat k ladnym krivkam a oblinam, ktore im, musime vsetci priznat, idu !! Ved taka brava je aj dnes krasnym autom na nasich cestach a tym, ze je ich pomenej, tak sa za nou rad obzriem.
    ja na slovensku tipujem GP cenu tak 399.900. musi byt pod 400 lebo by konkurovala Stilu a ludia by boli len zmateni, ze preco je take drahe..aj ked aj tych 399 by uz bolo hrozne vela...nechame sa prekvapit. snad to bude iba prijemny sok a cena bude este nizsia.
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.05  11:40

« Re: RE: Stilo 2...

Sucasne Stilo je zboku a zozadu (podla mna) fuckt dobre, to moje 5dv. v zelenej metalize na 16 kolesach vyzera dost agresivne. Zase pohlad spredu je fakt do placu. Doteraz si zivo spominam, ked som videl Stilo prvy krat na zivo, tak 3 dverove fasa a 5 dverove hmm ..
    Buduce Stilo bude (asi) pokracovat v linii Croma, Grande Punto a dufajme ze to bude trefa.
    af: dal som dotaz do Cromy o typoch automatickych prevodoviek, nevyznas sa v tom trochu ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.05  09:52

« Re: RE: Stilo 2...

Nejdřív sem se lekl, ale pak mě došlo, že už jsem tuhle " fotku " viděl, takže tudy cesta určitě nevede, to je jen nějaký úlet. Spíš by mě zajímalo, co FIAT vlastně se Stilem zamýšlí, současná podoba 5dv je nudná a usedlá, chtělo by to návrat k lehkosti Bravy a nebát se trochu zariskovat, horší už to nebude... :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.09.05  07:54

« RE: Stilo 2...

Tak takhle vase fotka Stila 2 z naseho fora uz je pekne stara, navic je to jen designovy ulet, zadna konkretni podoba. Jasne, ukazuje jakym smerem bude vyvoj auta pokracovat, ale tohle rozhodne neni konkretni podoba.
    Kdyz se podivate na kresby treba Skodovek a jinych aut, to jde proste o to naznacit jenom linie, pripadne nejake detaily, a dat to posoudit vedeni automobilky 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.05  18:41

Nie príliš dobre nevypadá to "nové" stilo.Je to také veľké GP.Aspoň je vidieť akým smerom sa dizajn Fiatu bude uberať. :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.05  18:38

« Re:

Aj ja by som rád videl to nové Stilo.
    To Nice one: veľmi to nemôžeš prepočítavať z Kč na Sk,česká ekonomika je neporovnateľne silnejšia=> vačšie platy,kúpna sila atd.Fiat GP nemôže dať tak draho.A k tej cene ja som to myslel že je primeraná pre český trh.Nie som schyzofrenik,aspoň zatiaľ
    1.6 dynamic:Ide o to že tam nebola že tam nebola žiadna zľava cena základu je 818 000.Ale poznám tanm majiteľa a pár mechanikov a práve mechanik mi povedal že by as dala dojednať za 750 000.Všetko to bolo v rovine debaty.takže to neber až tak vážne.Zľavy časom prídu,dúfam.
  • « 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 26.09.05  18:26

af. [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.05  18:23

« Bez nadpisu

No Croma má už na auto.cz reklamu.Hurá :)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.05  17:35

« Re:

Dej link...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…