Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.05  23:24

« Bez nadpisu

Po dlouhé době jsem opět tu. Koukám, že tu máte i ostré diskuze. Mám pár poznatků i dotazů.
    - V létě jsem projel půlku Itálie a potkal jsem jen 3 Stila - nevím, jestli jsem se jim parádně vyhnul, nebo jestli jich tam opravdu moc nejezdí.
    - Nevím, jaké máte zkušenosti ze servisem Dojáček, ale ke mě je málo komunikativní a většinou z ničím neporadí (možná za prachy by poradil).
    - :?: Měl jsem také několikrát chybné hlášení při startování - FAIL ABS, FAIL ASR vetšinou okolo 5stupňu celsia - kupodivu teď za mrazů zmizelo. Nevím, jestli už někdo odpovídal na předešlé podobné přízpěvky.
    - Mám manuální klimatizaci a už teda moc nefunguge. Nevítě jak probíhá čištění či kolik stojí?
    - Zajímají mě věci ohledně diagnostiky - zabývá se tím zde někdo? Co
    - Sháním přidělání klíčků i s nalezením kódů k dálkovému ovládání. U Dojáčka chtějí 3500,- za klíče a asi 800,- za nalezení kódu. Což mi přijde za blbé klíče dost. (Vceku by mě zajímalo, komu byli klíče dobré, že auto prodal jen s náhradními! - Mohl bych ho čekat třeba před domem.)
    - A ještě jeden dotazík - sháním elektrony jen 15" (asi 15x6,5) neprodává někdo originální na Stilo (jestli vůbec takhle malé jsou?), nebo kde prodávají dobrá litá kola? A jaké ET mají originální kola na Stile?
    Předem dík za odpovědi - zatím se všichni mějte. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.05  16:36

« Re: Re:

10 litrů je na auto z Maranella super spotřeba >:D
    Jinak 300 kSKK za tento model (úplně nejzákladnější výbava) a na ty kilometry ( 98.000 se uvádí vždycky, když je to ve skutečnosti mnohem víc) se mi zdá docela dost.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.05  15:53

« Re:

VSETKY STILA (t.j. aj najzakladnejsia verzia ACTUAL) mali a maju palubny PC - vyhoda oproti mnohym konkurentom ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.05  15:50

« Re:

Fiat Maranelu??? To byla Marea s motorem z Maranela??? >:D :shock: :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.05  15:26

« Bez nadpisu

5 dverove,
    Fiat STILO 1,6i 16V r.v. 2002/december,najazdené 98000 km,výbava: elektr.okná,servo ,centrál,radio,ABS,el.disky-leto,zim.pne… modrá metalíza.
    295 000 Sk
    malo by to byt pravidelne servisovane akurat po ukonceni lizingu
    neviem zda sa mi hodne km ale mozno to preto auto nie je vela.
    treba nieco robit po 100 000 km ? remen v motore, tlmice ...
    aku to ma realnu spotrebu ?
    neviete ci sa tieto auta robili uz standartne s palubnym pocitacom ?
    niektory fiat dost zatracuju tak preto sa pytam, znamy mal fiat maranelu a po piatich rokoch mu zrala 10 litrov .
    uvazujem este o opel astre, citroen xsare a focuse
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.05  14:26

« Re: ad Stilo.org

nuz..nabera to tu obratky, tak prispejem svojou troskou do mlynu.
    @prag
    vystatujes sa tu nad ostatnych, ze oni nechodia na stilo.org tak dlho ako ty...pravdupovediac mi to vyznelo total sebecky. tak ta trosku zbrzdim..ja a hocek (na stilo.org) sme prvi z CZ a SK, ktori zacali pravidelne na stilo.org chodit...pozri si aku tam mam funkciu a datum registracie, ked sa chces chvalit, kto dalej docura >:D
    dalej..ak ta nezajimaju zrazy, vymeny ziaroviek, spotreba a rozne ine tipy, ktorymi auto mozes vylepsit, opravit, upravit....tak nechapem ani trochu naco chodis na forum (to je jedno ktore) o stilach :shock: tu sa totiz o pocasi ani politike pisat nebude...forum je prave nato, aby sa tu riesili taketo veci.
    stilo.org je tu ako samostatne forum a vlastne cela stranka (f-i-a-t.com) venujuca sa Stiu ale uz aj ostatnym Fiatom! Nikto ti nenapisal: chodievaj len na stilo.org, sem nemozes!!kazdy z nas, kto chodime na stilo.org napiseme odkaz alebo nejaku vec, ked sa tam nieco zaujimave objavi, aby aj ludia, ktori to este nepoznaju mali viac info a mohli sa tam ist pozriet..
    nezda sa mi mudre v pripade rozbehnutej diskusie utrzkovito to sem kopirovat,pripade inou diskuou zahatat toto forum!
    takze Cafe je fajn, chodim aj sem-uz som sa tu par veci dozvedel, ale moja "domovina" je stilo.org kde mam priatelov, s ktorymi sa osobne poznam a s ktorymi preberame vsetko mozne o nasich autach a sme radi, ked sa mozme stretnut!!!majitelia stila sa totiz radi zoznamuju aj s novymi ludmi a nesedia len pri PC aby sprdli rozne veci.
    PS: nalepky stilo.org mame aby mali aj ludia, ktori tu stranku nepoznaju, sancu ju spoznat-ist sa tam pozriet, mame ju ako istú vizitku,ze niekam patrime..ze tvorime STILO COMUNITU :-! a v neposlednom rade...hovor si co chces, ale ked sa odfoti 5 a viac aut, ktore maju na zadnom skle tuto nalepku....tak to uz vyzera inak ako ked sa odfotis ty pod balkonom pri aute. >:D
    DALEJ NA TUTO TEMU NEBUDEM REAGOVAT, LEBO JE MI JASNE, ZE SA NA MNA ZHRNIE SPRSKA NADAVOK A URAZOK...nemam uz co dodat.
    MIER.
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.05  22:17

« ad Stilo.org

@ Jarous: zato ty jsi studnice moudrosti......
    @Hendrych: nenapsal jsem jasně,že čtu i stilo.org? Asi ne...
    @af & Beaver: ne,trapné mi to opravdu není.To,že jsem napsal 1st příspěvek,ještě neznamená,že jsem tady 2 dny i s botama-nemám potřebu zde psát,protože auto šlape bez jediné poruchy a debaty o spotřebě mě nezajímají.Rád si ale přečtu,co by třeba mohlo nastat.Jen tak na okraj,Stilo vlastním 3 roky a stilo.org jsem četl ještě v době,kdy vy jste,hoši, o něm ještě neměli ani páru...dobře si pamatuju,jak vypadalo kdysi,před změnou dizajnu,jak české forum bylo jen jako jeden thread,nebo jak byla ve foru i polská sekce,nebo jak jistý člen vymazal půlku všech příspěvků. Takže mi tady nevěšejte fangle na frňák...Já tady upozorňuji na jinou věc - máte a chcete-li co sdělit,sdělte to tady.Kopírovat a vložit jsou všem dobře známé příkazy,nevím proč by měl někdo neustále přeskakovat na jiné stránky a nořit se kvůli informaci do dalších diskuzí,navíc poslední dobou vleklých a plných balastu o ničem.
    Ad nálepky:k čemu? Uniká mi smysl mít nálepku na autě.Pro těch pár stilařů,které za rok potkám? Ostatním řidičům je stilo.org putna.Abych zkrášlil auto? Raději tam posadím hezkou babu.Aby jste se poznali? Možná...No,a ty Vaše srazy-proč né,klidně se "srážejte",hoďte tady pozvánku,to tady nikdo nenapadá! Osobně netuším,co bych tam já řešil,je to jen auto jako každé jiné,polemizovat o tom kde je jaká žárovka mi přijde jako ztráta času,jelikož na to jsou servisy.Pokud vím,setkává se Vás jen pár vybraných (a udělali jste si z toho potlachy),a můžete mi spočítat,jak "hodně" jste jich ulovili na tomto fóru....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.05  14:19

« Re: Re: ad stilo.org, to Prag

Souhlasím s Viktorem, stilo.org si nehraje na nejlepší, má své chyby i klady jako každé jiné fórum. Migrace mi nepřipadá jako špatná věc, člověk nasává i předává informace všude, kde je to přijatelné. Write&read tady i tam.
    @ Prag
    Šoupl jsi sem JEDEN příspěvek a už víš, že tady je to nejlepší, že my ze stilo.org tady nemáme co dělat a že naše webovky jsou ty, které jsou špatné. Pochybuji, že sis dal tu práci a CZ&SK sekci jsi pročetl celou. Mě to tady trvalo hodně dlouho, než jsem prolezl celé fórum jenom Fiat Stilo, nic jiného. A na stilo.org jsem prolezl tak 2/3 a jen toho, co mě zajímalo. A že máme nálepky, tak udělej TY něco pro to, aby tady na café měli členové nálepky. Ono se to dobře kecá a hůře dělá. Webová adresa sedí a je funkční, není důležité, že logicky leží jinde (z organizačních důvodů), důležité je, že ať ji vyťukáš kdekoli na světě, tak to spadne tam kam má. Tady z café jsem nebyl ještě na žádném srazu, od stilo.org jsem byl na třech a chystám se na čtvrtý (za tento rok od června). A vždycky tady byla hláška, že zveme nejen Stilaře, ale i ostatní Fiaťáky z café a nejen odtud, dáváme info o meetech i na další webovky. Nejsme elita, jsme otevřená společnost fanoušků Stila a jsou mezi námi Punťáci, Pandisté, Bravisti a jedna Idea (Viktor). Nikdo mu tam nenapsal "co sem leze, tady jsou Stilaři"
    Info obecně má lidem pomáhat a ne je rozdělovat, je to celé v lidech.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.05  08:57

« Re: Re: ad stilo.org, to Prag

Já třeba Stilo.org moc nečtu, nějak jsem tomu tam nepřišel na chuť, přijde mi to moc rozkouskované a ani mi nesedí ta grafika, ale nevím, proč bych měl mít potřebu to někomu cpát...
    PRAG: vzpamatuj se, není ti trapné mít tu jeden příspěvek a bít se jak je to tu nejlepší??? :roll: :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.05  22:37

« Re: ad stilo.org, to Prag

Nepíšu tady, že stilo.org je úžasný server - ostatně - to, že přispívám na oba, svědčí o tom, že i zdejší debaty mi (občas) něco přinesou. Myslím, že upozornit zájemce o auto na další zdroj informací, je přínosnější, než to hafo informací přenášet sen - nota bene, nemám na to čas. Úplně stejně odkazuji ze stilo.org sem. Nikoho nenutím "migrovat", psal jsem, že tam se taky dozví dost věcí. A na každém "kecacím" serveru se najdou tuny balastu, zdejší nevyjímaje.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.05  21:48

« Re: ad stilo.org

Není špatné "migrovat" ....oba weby mají něco do sebe.
    Vlastnit STILO a alespoň nečíst stilo.org, by mě přišlo trochu divné ...
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 27.11.05  21:42

« Bez nadpisu

Prag: tak to nečti a neotravuj pokud nemáš co říct k tématu!!!
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.05  21:29

« ad stilo.org

No,nevím jak ostatní,ale už mě docela unavuje neustále číst o tom,jak je stilo.org úžasný server,jak jsou cafe.auto.cz stránky v uvozovkách nah**no,protože všichni správní kluci čtou jedině stilo.org a jiné kydy....
    Pokud jsou opravdu tak úžasné,pište své příspěvky tam,tohle jsou stránky cafe.auto.cz !!! Pročetl jsem si je,abych Vám nekřivdil,ale kromě osočování,hádání a řešení nesmyslů a kecání o ničem mi zas tak skvělé nepřipadá,rozhodně ne tolik,abych kvůli tomu migroval.
    PS:nejlepší jsou ti,co mají auto polepené stilo.org,a přitom ten odkaz vede jen na rozcestník,ten na gfx-mediendesign.de a celé se to jmenuje go4cars.org......pěkná slátanina >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.05  15:44

« MORAVIA MEET MACOCHA 10. 12. 05

@ ALL
    V sobotu 10. prosince 2005 se koná asi poslední letošní FIAT meet na Macoše.
    Veškeré podrobnosti naleznete na www.stilo.org sekce CZ&SK, thread Meetings nebo na www.bumball.wz.cz vstup Moravia meet.
    Všichni jste srdečně zváni
    včetně rodinných příslušníků a přátel
    8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.05  15:35

« Re: To Dunlop

Teda ty mu dáváš. Ne že bys neměl pravdu, ale ta diskuze je možná delší než sebrané spisy V.I. Lenina ...
    Když jsem tady na café před půl rokem začínal, tak jsem si tu práci dal a celou sekci FIAT Stilo jsem prošel :roll: a dalo mi to dost informací i když je v tom kapánek chaos. Na stilo.org je toho mnohem více a je to uspořádané (nebojte, je tam taky občas binec, ale admin to učesává >:D )
    @ tinomato
    Sice jsi popsal výbavu (ne moc přesně) i motorizaci, ale nenapsal jsi nám, zda je to 3D, 5D nebo MultiWagon :?: Pak se tady můžeme k ceně vyjádřit.
    Též doporučuji www.stilo.org sekce CZ&SK
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.05  21:51

« To Dunlop

Teda ty mu dáváš. Ne že bys neměl pravdu, ale ta diskuze je možná delší než sebrané spisy V.I. Lenina :-)
    A k tomu může přidat diskusi na www.stilo.org - tam se taky dozví dost věcí...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.05  12:37

« Re:

@ tinomato:
    Pokud ti mohu poradit, pročti si celou diskuzi na tomto serveru o Fiatu Stilo. Dá ti to mnohem víc, než když se taky zeptáš a někdo ti odpoví pár větami.
    Zkuste být trochu ohleduplní....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.05  16:33

« Bez nadpisu

ake mate skusenosti so stilom ?
    co hovorite na toto ?
    Fiat STILO 1,6i 16V r.v. 2002/december,najazdené 98000 km,výbava: elektr.okná,servo ,centrál,radio,ABS,el.disky-leto,zim.pne… modrá metalíza.
    295 000 Sk
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.05  14:36

« Re: Re: Re: Re: IDEA-listi, dajme o sebe vedieť

No já to netvrdím, že to tak je, ale nějakou roli to hrát může, možné taky je, že SDA uvádí čísla podle toho, co jim dovozci nahlásí a do toho se právě ty různé např. demonstrační vozy můžou počítat, kdežto moje čísla by měli být registrace skutečné, protože k nim mám i tabulku registrací po okresech.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.05  13:27

« Re: Re: Re: IDEA-listi, dajme o sebe vedieť

SDA nemá nějak jasně popsanou metodiku, resp. její popis jsem nenašel. Jednou píší o prodejích, jednou o registracích...
    Ale jestli ten rozdíl je daný individuálními dovozy, tak to myslím dobře ilustruje stav v ČR - Fiat má dobrá auta, ale zastoupení stojí za h....
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.05  11:03

« Re: Re: IDEA-listi, dajme o sebe vedieť

Ano, čísla jsou z Fiatu a měly by ( snad ) odrážet skutečné prodeje a myslím, že rozdíl může být v tom, že SDA bere např. i vyskladněné DEMO vozy které jsou jako že prodané, ale FIAT je bere jako prodané až v okamžiku skutečného prodeje, aspoň tak si vysvětluju rozdíl. Navíc SDA může registrovat i individuálně dovezené vozy, které jsou tady přihlašovány poprvé do registru a jsou letošního roku výroby. Nějak jsem ani jednu metodiku nezkoumal, nicméně se spíš přikláním k internímu počítání, předpokládám, že by mělo být správnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.05  10:40

« Re: IDEA-listi, dajme o sebe vedieť

Radši jsem na www.stilo.org, tamní fórum mi přijde lépe spravované.
    Kde jsou slovenská čísla, nevím, česká čerpám z www.sda-cia.cz. Jinak u nás jsem potkal Ideí 5 - z toho 2 "novinářské" a jednu N1 "homologační".
    To af - podle SDA se do konce října v ČR prodalo 58 Ideí + 6 v kategorii N1 - odkud bereš svá čísla? Jestli jsou z Fiatu ČR, tak by mě dost zajímal rozdíl mezi údaji.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.11.05  09:54

« Re: IDEA-listi, dajme o sebe vedieť

Nevím jak v SK, ale u nás se od začátku roku prodalo 36 Ideí.
    Viktor: souhlas se vším... bohužel...
  • 00 Reagovat !

foto

24.11.05  20:14

« IDEA-listi, dajme o sebe vedieť

Ahoj Viktor
    Konečne som Ťa dostihol. I ja mám IDEU Multijet 1,3 JTD absolútna spokojnosť, geniálne auto. Mám dojem, že nás je strašne málo. Tento rok som na ceste videl len 3 Idey! Nemáš info o tom, koľko sa predalo IDEY celkovo na Slovensku?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.05  17:53

« Re: Re: Idea v ČR končí?

To je fakt?
    To tedy vymyslel Fiat ČR hlavou... A doplnit to tiskovou zprávou, kde Idea je nabízena s cenou 366 900 Kč (alespoň dle autorevue.cz), to snad nejde udělat jinak než schválně...
    Když srovnám, jakou podporu dělá Fiat Idee a jakou Opel Merivě, tak to nakonec ani nemohlo jinak dopadnout. A jsou-li pravdivé zvěsti, že se má české zastoupení Fiatu zrušit a řídit z Rakouska nebo Polska, tak (vzhledem ke kvalitě českého zastoupení) je to asi to nejlepší, co se může pro zlepšení pozice Fiatu u nás udělat...
    Z mého pohledu - Idea ve verzi Dynamic je v mých očích optimální vůz. Hlavně, když se podívám na cenu, přepracovaný interiér a nové motorizace... Hold, zájemci musí do Polska...
    Jdu držet minutu ticha :-(
    Doplnění: Tak to je teda gól - Ideu je možné si na stránkách fiat.cz nejen ještě nakonfigurovat, ale navíc v nových barvách. To fakt svět neviděl, čeho je Fiat ČR schopen.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.05  09:51

« Re:

Pro nás je hlavní změna u Idey ta, že se už k nám nevozí... :(
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 24.11.05  09:45

« Bez nadpisu

Viktor: u Idey těch změn v motorech je více - nově je nabízen 1.3 16V(66kW - 6ti kvalt)a 1.4(58kW) a 1.4(70kW - 6ti kvalt).
  • 00 Reagovat !

foto

24.11.05  00:32

« Euro4 a motory Fiat

Jiný motor (1.4 16v ve Fiatu Idea), kupováno před rokem. Ptal jsem se prodejce, jestli v tom bude motor Euro3 nebo Euro4 - v návodu byly zmiňovány obě možnosti, v letácích a cenících pouze Euro3. Odpověď - tam bude Euro3. Přebírám auto, kontroluji velký TP - a podle kódu tam je Euro4.
    BTW, překvapilo mě, že kód motoru je stejný pro Euro3 i 4, ale mění se kód auta.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 23.11.05  22:16

« Bez nadpisu

Nevím, jak je to u nás, ale v itálii se normálně prodává. Je to pořád ten samý motor Torque(1596). Má zvýšen max. výkon na 77kW a krouťák je 150 při 3900. Oplácký motor má naprosto stejný výkon, ale jiný obsah - 1598.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  15:11

« Re: Re: Re: Re: Motor 1.6

aha, u nas uz skoncil ? to som nevedel :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  14:54

« Re: Re: Re: Motor 1.6

Já samozdřejmě mluvím o našem trhu, tady už v nabídce není a že v IT E4 plní a u nás ne, mě přijde nějaké zvláštní...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  14:21

« Re: Re: Motor 1.6

Motor 1.6 torque už skončil před nějakým časem a to kvůli neplnění norem Euro 4
    af-e ved ten motor je stale v ponuke aj na fiat.it a pokial ja viem, tak EURO 4 plnil, akurat nie verzia na nase trhy
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  14:18

« Re: Motor 1.6

Motor 1.6 torque už skončil před nějakým časem a to kvůli neplnění norem Euro 4. Místo toho se teď dodává motor GM s výkonem 105 PS a ten Euro 4 plní.
    Co se týká Sedici, info mám zatím jen z italských webů, on se trh v ČR momentálně orientuje na GP a ostatní jde stranou. Mimochodem, premiéra v salonech a dny otevřených dveří startují 26-tého ledna.
    Ale osobně se mi to nějak extra nelíbí, uvidíme naživo a nemyslím teď designově, to docela ujde, ale spíš tou koncepcí, já jsem totiž k těmto SUV docela skeptický a protože mám doma starší japonský klasický OFF-ROAD tak mě tyhle pseudo terénní auta k srdci nějak nepřirostla, ale možná je to demencí majitelů různých Tusconů, Sorent a podobných, kterých jsou naráz plná města a všichni si hrajou na drsné offrouďáky...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.05  13:58

« Motor 1.6

[odkaz]
    Tak sa zda, ze fiatacka 1.6 dostala konkurenciu, bude sa davat aj 1.6 twinport z astry 105k
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.05  13:54

« nastupce

Z ne FIAT by to ted asi byla Mazda 5, Honda FRV, pripadne Mazda 6
    presne moj vyber, ale okrem M6. ja este pokukujem po Zafire
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.05  13:33

« Ubytek oleje

Servis tvrdi, ze tam mam prave tu Selenii 20K. No pristi tyden uvidim.
    Co se nastupce Stila tyce, zatim neresim, mam jine priority (rodina atd), takze pokud se nerozpadne, jeste si ho urcite 2 - 3 roky necham, ale pokud bude neco noveho a budou penize, tak Croma je horky favorit. Z ne FIAT by to ted asi byla Mazda 5, Honda FRV, pripadne Mazda 6.
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.05  08:47

« co po Stile ?

Pani uz rozmyslate co kupit po Stile ? Mojim favoritom je momentalne Sedici, uvidime ake budu ceny a vnutorny priestor. Nevies nieco af-e ?
    Druhym horucim kandidatom by mohlo byt Stilo II ale tu si este musime pockat, trosku este uvazujem aj nad Cromou.
    Auto pouzivam sukromne, ako rodinny kocar.
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 22.11.05  22:18

« Bez nadpisu

Já měl Mareu 1.6 16V(r.v.2001), stejný motor jako máš ve Stilu. Používal jsem olej Selenia 20K(10W40) a naprostá spokojenost. Nerad bych rozpoutal diskuzi, který olej je nej, ale předtím jsem tam měl Shell Helix 5W40 a taky to nějaký olej sežralo, cca 1l na 10000. Se Selenii byla spotřeba oleje neměřitelná.
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.05  17:16

« Ubytek oleje

No nejde jen o PP, protoze jsem tam skutecne toho oleje mel za 3 mesice o litr mene. Ale ted to byla jen hlaska PP. Nicmene nikdy mi to nedelalo a tohle je poprve, coz je s podivem. Spis si rikam co mi to tam ten servis nalil za olej. Myslim kvalitu a kategorii a preventivne ho radsi necham celej vymenit za nejakej slusnej, tedy pokud budu novemu servisu verit a budu sledovat jeho hladinu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.05  14:56

« Re: Re: Ubytek oleje

Tak jestli jde je o hlaseni PP, ze je nizky tlak oleje, tak se mi zda, ze to je bezny jev. Mne to dela pri startovani v kopci, ale i v prudsich, zpravidla pravotocivych zatackach - z toho pro me plyne, ze Stilo je uzpusobene prevazne pro provoz po rovine, pouze s mirnymi nebo jeste lepe levotocivymi zatackami >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

22.11.05  11:59

« Re: Ubytek oleje

Jo v zaruce uz neni, mam neco pres 3 roky.
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.05  11:58

« Ubytek oleje

Vahovou zkousku, nevim, mozna, ale nemam na to cas, tak uvidim s cim prijdou. Koukal jsem na realnej stav oleje a podle me neubylo, je tam dost, takze cidlo, kdyz stoji z kopce hlasi maly tlak oleje, ale olej tam je. Je otazka co mi tam pri minule kontrole nalili, asi uz ho necham rovnou vymenit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.11.05  09:44

« Re: Ubytek oleje

Nabidnou ti tzv. vahovou zkousku. Doleje se presna hmotnost oleje do motoru, pak spolu s technikem servisu pojedes nekam cca 200 km daleko, pak zpatky do servisu, kde se olej zcela vypusti a prevazi. Taky asi zalezi, je-li tve auto v zaruce. Chci jeste doplnit, ze se mi spotreba oleje ponekud snizila po pouziti cistici sady do motoru od Bishop's original. Zaroven ale jezdim v poslednich mesicich mene po dalnici, kterou fiatacky motor zjevne nemiluje.
  • 00 Reagovat !

foto

22.11.05  09:00

« Ubytek oleje

Tak po doliti litru oleje minuly tyden dnes rano pri startu zase hlaska nizky tlak oleje. Auto stalo trochu z kopce, po znovunastartovani nic pocitac nehlasil. Za chvili mrknu kolik tam toho oleje je, ale asi se objednam do servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.05  23:01

« 1.6 16v...

... jsem měl 6 let v Bravě s automatem, najeto od 20t do 100t km, za tu dobu jsem měl jediný problém - odešel jeden ze vstřikovačů. Olej nebylo nutné za celou dobu řešit...
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.05  19:48

« Olej u 1.6

1.6 16v není určitě špatný motor, spíš naopak - to, že některý bere víc oleje je záležitostí jednotlivých kusů. Výbrus po 40 tkm. je myslím naprosto vyjímečná záležitost.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.11.05  10:35

« Re:

Tak jasne, muze to byt mylny zaver. Ale predstavte si situaci, kdy porad dolivate olej, prijdete do servisu, kde vam tvrdi, ze to neni mozny, ze to musi byt OK a ejhle sedi tam chlapik, ktery ma u stejnyho motoru uz vybrus a olej mu to chlasta dal. Dotycny byl ale celkem v klidu, protoze to bylo sluzebni auto. Ale ja Stilouse koupil za svy a tu plnou syntetiku, co porad dolivam, taky platim. Ale mam smulu, norma je 0,4 kg na 1000 km.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.05  09:57

« Bez nadpisu

jen me zajimalo jak jsou na tom ostatni.
    ja mam na mojej 1.6 momentalne 52.000km a o olej sa absolutne nestaram, za rok od poslednej servisnej prehliadky si nevzal (skoro) nic, mozno trosku klesla hladina, ale k min-ryske sa ani nepriblizila.
    ale tym problemom s olejom verim, asi to bude kus od kusu, znama na P307SW 1.6 ma tiez vysoku spotrebu, kamos s leonom detto.
  • 00 Reagovat !

foto

21.11.05  08:49

« Ubytek oleje

Rands> to je zajimavy, 1.6 se vyrabi dost dlouho a ze by byly takove problemy treba na Brave? Me to do ted nevzalo ani kapku, az ted, najeto okolo 50 000km. No uvidim, jen me zajimalo jak jsou na tom ostatni.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.05  11:16

« Re: 1.6 - ubytek oleje

Mně 1,6 taky bere celkem hodně olej (přes 2 litry mezi výměnami). Když jsem to reklamoval v servisu, zrovna tam seděl chlapík, který měl na 40.000 u 1,6 už dělaný výbrus (dolil mezi výměnami přes 4 litry) a i po této GO mu to lej stále chlastá. 1,6 je zřejmě dost nepovedený agregát...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.05  22:09

« Re:

.....jo byl to ten jmenovaný servis/prodejna.. :(
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.05  17:01

« Re: Zkušenosti s 1.9 JTD

Nejvíc majitelů 1.9 JTD najdeš na www.stilo.org
    Jinak, majitel servisu kam jezdím, na něm má najeto 130 tis.km jen s výměnami spotř.materiálu ...před tím měl GOLF IV.
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.05  17:00

« Bez nadpisu

[odkaz]
    celkom pozotívne slová o fiate
  • 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 19.11.05  16:00

« Bez nadpisu

Nebyla to náhodou Imofa? Jednu 1.8 v modrý barvě jsem tam viděl. Měla najeto jen asi 50t.km.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.05  15:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo

...tak ta 1.8 16V ...už je v čoudu...( -autorizovanej dealer-drželi
    jí nějakýmu známýmu šéfa toho servisu/prodejce...než sehnal peníze..
    takže vím jistě že tady už si auto nekoupim ani nový s takovýmhle přístupem... :(
  • 00 Reagovat !

foto

19.11.05  15:11

« fiat stilo 1.9 JTD 85kw

ahoj..vlastníte někdo stilo 1.9JTD 85kw/115k 5D ...rád získám nějaké
    vaše zkušenosti s tímto vozem......Díky

PS: původně jsem měl v plánu koupit ojeté stilo 1.8 16V...ale jak to
    tak bývá nevyšlo to... :-(

A vím docela o jedné pěkné 1.9 JTD-tak bych potřeboval ještě pár
    rad-zkušeností....než se rozhodnu... Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.11.05  22:20

« Re: Re: Úbytek oleje...

vubec bych se tim netrapil (pokud nemas nejaky extra ridky olej)
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  21:24

« Re: Úbytek oleje...

1.6 MW nám bere olej podobně a najeto má asi 56 tis.
    Dle manuálu je max přípustná spotřeba oleje asi 0.4 l/1000 km. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:01

« Kolisani

Ke kolisani, me to delalo take a vycisteni skrtici klapky problem odstranilo.
  • 00 Reagovat !

foto

18.11.05  16:00

« 1.6 - ubytek oleje

Mate nekdo zkusenost s ubytkem oleje na 1.6 Stilu? Mam najeto 50 000 km, posledni vymena oleje byla pred pul rokem (12 000 km). Jeste tak pred 3 mesici tam podle me bylo porad stejne (nikdy jsem od koupe nedoleval, pouze pravidelne vymeny) a dnes mi pocitac hlasil nizky tlak oleje. Tak jsem mrknul na merku a byla az uplne dole, tak jsem koupil litr a nalil ho tam a merka je asi jako pred tema 3. mesici. Pod autem nic netece, nemam dojem, ze bych ho nejak extremne ty 3 mesice honil (tedy jinak nez predtim) a presto mi ubyl litr oleje.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.05  17:48

« Re: Re: Re: 1.6 16V - kolísaní otáček

Tu díru v plynu jsem měl taky. Dělalo to hlavně při prudší akceleraci na dvojku a trojku v nižších otáčkách. Servis na nic nepřišel, takže mi doporučili změnit benzínku, na což jsem se tvářil velmi skepticky. Jak řekli, tak jsem udělal, i když mám JETku kousek od baráku. Od té doby bez problému.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.05  22:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo 1.9JTD ?

Záleží na vkusu a zvyku. Po zkušenostech s 1.6 MW bych šel určitě do 1.8, zvlášť když vím, jak se dá jezdit na dálnici s tou "blbou" >:D 1.6 ...
    Spotřeba bude určitě u benzínu vyšší, pokud se ale nebude honit, kolem 7.5 l/100 km se s 1.8 musí dát jezdit. Za tuto spotřebu jsem jezdil při spořivé jízdě se STILO 2.4 (manuál). Teď, mám se Selespeed při podobné jízdě 9.2 ....
  • « 00 Reagovat !

foto

16.11.05  22:43

« Re: Re: Re: Re: 1.6 16V - kolísaní otáček

Kolísání ot. u 1.6 MW jsme měli taky (900-950), teď to už nějakou dobu nedělá - přestalo to samo...
  • 00 Reagovat !

foto

15.11.05  17:25

« puklice na predaj

predam 3ks puklic na Stilo (starsi typ).
    viac na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.05  15:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo 1.9

Zverejnil bys, jake jsou ceny obou aut? Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  15:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo 1.9

Ta 1.8 bude mít na 100% v TP i variantu 195/65 R15, což je rozměr třeba Octávky, tam budou gumy levné...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  15:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo 1.9JTD

oboje jsou 5D....kombajn by byl lepší z hlediska rodinky-dítě ,hafan...
    Jenže je to zase za jiný peníze a to pětidvířko zatim myslim postačí..
    Je fakt že já moc nenajezdim a myslim že i ta 1.8 se dá udržet v relativně
    slušný spotřebě....jediný co je mazec je to obutí 205/16 R55-obout to
    teď na zimu-žádná levná záležitost.....mě se moc líbyl ten diesel jak jede
    i v nízkejch otáčkách ale pro moje potřeby bude asi lepší ta 1.8...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  14:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo 1.9JTD ?

Pokud najedeš takhle málo, ber tu 1.8, vyjde to v údržbě i v pojistce na lepší peníze, které ve spotřebě oproti JTD asi stejně neprojedeš a máš lepší výbavu, mimochodem, ještě jsi nenapsal, jaká to je karoserie 3,5 nebo Multivagon?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  13:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: stilo 1.8 16V nebo 1.9JTD ?

koukal jsem ..tohle autíčko má servisku prvního majitele-je to
    prodávaný od autorizovanýho dealera ( majitel si bral nový auto na protiůčet) takže i cena je hodně slušná a je vidět že se o to staral.....
    Já klimu v autě nikdy neměl....a až na pár dnů v létě mi to nevadilo..
    ale když už chce člověk do toho vrazit prachy....
    já mám teď punto II a jelikož mám malý dítě tak už nám je puňták
    malej a přece jenom je to 1.2 a když potřebuješ od někud zmizet....
    no neni to ono... taky je důležitej fakt že momentálně nenajezdim
    víc jak 15000km za rok.....
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  11:43

« Re: Re: Re: Re: Re:

Tak se poohlédni po JTD s klimou...
    Dynamic: na škrtící klapku jsem zapoměl, tam to asi bude...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  11:08

« Re: Re: Re: Re:

ta 1.9 má najeto 50000 tis.což na diesel neni moc myslim.....
    Je taky pravda že jsem vždycky měl benzíňáky takže s dieslem nemám moc zkušeností.... ta spotřeba se mi taky moc líbí...má to jedinej háček-
    ten diesel nemá klimu..to mě trošku odrazuje-jinak výbavu má slušnou....
    ta 1.8 nebyla až zas tak hlučná...docela to šlo......
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  10:46

randsi: kolisanie otacok na volnobehu ako ho popisujes som mal aj ja asi posledneho pol roka, mozno rok. Pred mesiacom mi v ramci servisnej prehlaidky na poziadanie vycistili skrtiacu klapku - bola zanesena karbonom - a odvtedy otacky na volnobehu zase pevne drzia. V servise vraveli, ze tieto zanesene skrtiace klapky mavaju hlavne (len) 1.6tky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.05  10:36

« Re: Re: Re: Re: 1.6 16V - kolísaní otáček

68.000 km, svicky nove pred tydnem, delalo to i se staryma...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  10:33

2003 už by měla být ta novější, jak to popisuješ, tak to nevím, co takhle svíčky, kolik je tam najeto? Ten rozsah otáček při kolísání je i dost velký.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.05  10:26

« Re: Re: 1.6 16V - kolísaní otáček

Nevim, jestli je stara nebo mlada :-) R.v. 2003. Otacky litaji u zahrateho motoru cca od 600 - 1000 za min. Ta "dira" se projevuje asi tak, ze jedu treba na ctyrku asi sedestakou, tzn. motor ma neco nad 2000 ot. a najednou to na vterinku skubne, auto se jakoby pribrzdi...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  10:18

« Re: 1.6 16V - kolísaní otáček

Máš ještě starou 1.6? Otáčky mě mírně kolísají taky, je to způsobeno tím, že ŘJ se snaží na volnoběh dodávat co nejchudší směs, kvůli emisím a spotřebě no a občas to motoru nestačí tak otáčky poklesnou a pak zase vyletí nahoru, nicméně by to mělo být v nějakém velmi malém rozmezí a spíše u studeného motoru. Další důvod můžou být zapnuté různé spotřebiče a tím pádem zvýšený odpor alternátoru.
    Co se týká té díry v plynu, nevím, co přesně myslíš... :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.05  10:09

« 1.6 16V - kolísaní otáček

To Af: Chci se zeptat, co zpusobuje kolisani otacek u 1.6 pri volnobehu. Tak mam obcas neco jako diru v plynu.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  09:50

« Re: Re: Re:

1.8 bývá hlučnější, kvůli variátoru, když ho nastartuješ studený, je to jak traktor, jinak motor se slušným zátahem a rozumnou spotřebou. Já bych ale dal přednost JTD, zatím jsem se nesetkal s tím, že by ten motor měl nějaký problém, nízká spotřeba, velký koruťák a tichý chod. Že píšeš ten přenos hluku mě překvapuje, kolik to má najeto? Nechybí tam nějaká izolace, buď na kapotě, nebo mezi motorem a kabinou? Mám taky zkušenost, že se motor výrazně uklidní po výměně oleje, ale to asi nebudeš vědět, kdy se dělala...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  09:09

« Re: Re:

konkrétně u těhle dvou aut byla cena skoro stejná-1.8 byla ve výbavě
    dynamik což je myslim standart u tohodle motorovýho provedení-takže
    výbava o něco lepší než u 1.9JTD-jinak ten diesel má 85kw 115k a ta
    1.8 má 98kw 133k
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.05  08:09

« Re:

No ještě by jsi měl napsat, jaká výkonová varianta to byla u toho JTD a taky myslím, že tam bude rozdílná cena.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…