Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
"-- skrytý --" 11.07.06 10:42
« Re: Re: stilo 1,6 mw
(cit.) "No to nevadí, určitě nějaký nosič seženeme, o to strach nemám".
Tak to tedy určitě strach měj! Pokud je to MW s originál podélníky, tak na ty NIC "UNIVERZÁLNÍHO" nepasuje a je třeba kupovat příčníky speciálně určené pro MW a těch zas tak moc není. Takže bacha na to!
PS: Doporučuji koupit od zn. Thule, ale v Rakousku, kde vyjdou o dost laciněji. -
Mr.Murphy_ 11.07.06 07:41
« @ LOPATA
když už jsi zmínil ten režim "full auto" u automatické klimy, tak já s ním mám problém.... Když je vedro a nastavím si klimu v režimu "full auto" řekněme na 20st., tak je mi v autě prostě pořád horko... Klima postupně stáhne rychlost ventilátoru skoro na minimum a prostě málo chladí.... Jezdím teda v režimu "auto", takže si nastavím teplotu a potom manuálně rychlost ventilátoru... Prostě režim "full auto" mi dobře nefunguje... máte někdo podobnou zkušenost?? Díky,K. -
"-- skrytý --" 11.07.06 01:45
« Bez nadpisu
@ LOPATA
Pavle, tak to teda čumím, já mám teď spotřebu kolem 7L, ale převážně jezdím po Praze.
THX předem za fotky, mám ale nějaké problémy s FTP, zatím jsou tam fotky jen moje a bobiho, od pmpolise fotky mám doma, ale nejsem schopen je dostat na server, i když vím, že tam mám místa dost :-(
Už aby běželo stilo.org :roll: -
"-- skrytý --" 11.07.06 00:07
« Re: Klima vs. výkon motoru
Zdar, B2000
nyní jsem jezdil, s naším 1,4 MW, do 6,7l/100km (kombinace město 40% a okrsky - trasy do 30 km) měřeno přes PP i tankováním průběžně během 16000 km. Klima "auto full" mám neustále zapnuto - po výměně v servise 100%. Při hlídání předpisů jezdím nyní i za 5,4l/100km (Příbor -Zlín - delší trasa) - 2+1+plný kuférek, průměrka 60km/h.) - ale podtáčím to ;-) . "Děsím" se za klik budu jezdit, jak vypnu klimu :-)).
PS: fotky z Bumbálu ti pošlu asi tento týden. -
"-- skrytý --" 10.07.06 18:05
« Re: stilo 1,6 mw
to r.c.
tajné to snad není, stojí 225 tkč. Já vím že se píše hodně o závadách, od toho je taky fórum, aby si majitelé (nejen)postěžovali, pochopitelně i pochválili své miláčky, i takové věci tu byly řečeny. Jsem ráda, že se nám podařilo sehnat vůz kupovaný a hlavně pravidelně servisovaný v ČR. Servis si musím nějaký vybrat, nejbližší v okolí je asi 30 km a pak ještě i dál, ale myslím, že ten bude dobrý, zatím jsem nic špatného neslyšela. U nás po okolí Stil vůbec moc není, i když nám teď jezdí po městě jeden 3D žluťásek!
Ještě bych se zeptala - budeme si kupovat střešní nosič, můžete mi nějaký doporučit? Je výhodnější ten pod střechu nebo do těch fixačních bodů?Moc děkuji za případnou odpověď. -
« stilo 1,6 mw
to Ruzenka: určitě budeš spokojená. To víš, více se vždy napíše o závadách, než se vychvaluje auto. Hodně bude záležet na servisu, který se bude starat o auto a hlavně, jak se k autu budete chovat. Jestli to není tajné, kolik bude stát auto?
to Tommy 11: díky, zkusím to. Uvidíme. Mám už měněnu pravou část. Takže možná je vadná ta levá. Ale zkusím s tím pootočit.
Všem ať to jezdí. -
"-- skrytý --" 09.07.06 18:57
« Stilo
Tak ke konci příštího týdne bychom si měli přivézt naše vybrané Stilo domů. Je to 1.6, výbava Dynamic + další libůstky navíc, 3 roky staré, cca 70 tkm najeto, zdá se být ve velmi slušném stavu. Už se nemůžu dočkat, moc a moc se těšíme, až nám bude stát v garáži. Trochu se ale děsím všech těch drobných závad, prolezla jsem toto fórum od první stránky až po dnešek a zapsala si různé postřehy, na co je třeba dávat pozor. Snad nám bude dlouho sloužit k naší plné spokojenosti. Držte nám palce! :P -
"-- skrytý --" 08.07.06 21:59
« Bez nadpisu
Nové info nemám ani já, od mého posledního příspěvku nic nového nevím. Jen upřesním - Pharao psal do mailu:
...takze to zrejme bude az do we trvat nez se zase forum rozjede...
Nahrávají celou tu databázi (má dost GB) na nový hosting (Pharao a DaBlubb), snad se jim to povede co nejdříve. -
"-- skrytý --" 05.07.06 13:09
« Re: stilo.org
Co jsem se zatím díval do LOG souborů, tak to nejspíš nejede vůbec nikomu, nejenom CZ sekci.
Bohužel na FTP přístup nemám, to mají jen super-admini, takže jsem před chvílí psal Pharaovi (který ovšem nemá nyní PC), snad se to podaří vyřešit co nejdříve.
EDIT:
Tak už to vím, společnost, u které je diskuzní fórum umístěno (hostingová firma), změnila program kvůli nadměrnému downloadu (??). Provádí se tedy přenos celé databáze na jiný hosting, což bude nějakou dobu trvat, Pharao odhaduje do víkendu :roll:
Mimochodem, společnost poskytující hosting byla německá.... -
« Re: stilo
Niektoré závady čo mal Roman, možem potvrdiť. Ja som tiež po cca 60.000km musel meniť ľavú tyčku stabilizátora - nechal som vymenit aj pravú nech mám zase pokoj do 120.000km. Cena 3000Skk.
Škrtiacu klapku som mal tiež zanesenú, ale prejavovalo sa to len kolísaním otáčok na voľnobehu. Vyčistenie som nechal urobiť v rámci pravidelnej prehliadky, zaúčtovali si nejakých 200Skk.
Zapaľovacie cievky na 1.6 su známa vec, na stilo.org sa to už preberalo, jedná sa konkrétne o typ SAGEM, tí čo maju inú značku mozu kľudne spávať.
Taktiež ta hadica u klímy ma slabé miesto vpravo dole pri hrdle ako vchádza do chladiča, už som o tom čítal na stilo.org v nemeckej casti.
O ostatných chybách som zatiaľ ešte ani nepočul. A mne sa zatial, hoci mám SAGEMy vyhýbajú aj problémy so zapalovacími cievkami a aj s klímou. Dúfam, že mi to vydrzí. -
« stilo 1,6mw
ještě k těm fotkám nového stila. Asi i na tom stilo.org to nejsou ty pravé. Tak sory.
to Roman: je to nepříjemné tolik závad. Já mám 1,6mw actual r.v. 03, najeto 97tis. a auto šlape jak hodinky. Každých 20 tis km jezdím do servisu, vše měněno podle ser. knížky. Zatím mi měnili jen kost na levém i pravém kole. Spotřeba oleje na 20 000 km cca 0,2l. A to auto si kupoval nové nebo starší? A ještě v jakém servisu si to opravoval? Hodně záleží na servisu, jak ti vychází vstříc. A tobě moc nevycházeli. -
« stilo
Stilo 1,6 active bylo bezvadné auto cca do 60 000 km, teď mám přes 100 000 a je jen málo věcí, které si ješte neklekly, přitom v servisech fiat to není žádná láce a neznačkové servisy nechtějí stila moc brát, výpis toho, co se mi již rozbilo např: spojka - výměna 6000, obě přední ramena (vůle) po 6000, klima mechanická - prasklá hadice výměna a naplnění 5000, elektrické stahování oken - ukroucený bawden - velmi nepříjemná závada, protože nejde auto zavřít 5000, škrtící klapka - škubání, nerovnoměrné otáčky, chcípání 6000, hlavní brzdový válec 6000 - zde ho evidentně poškodili v autorizovaném servisu při výměne brzdové kapaliny po předání auto nebrzdilo a projel jsem křižovatku na červenou - okamžitě návrat do servisu - odvzdušňování nepomohlo - velké hádky, nakonec jsem to vzdal a nechal ho vyměnit v jiném servisu, výměna vlnovce na výfuku v neznačkovém servisu - celý výfuk z jednoho kusu 3000, zbytek výfuku hlavně zadní tlumič dosti značně zkorodovaný po 4 letech - výměna mě čeká, cca v 80000 km odešlo autorádio (je portugalské výroby) originální na výměnu s MC 11000, s CD 15000 - nakonec zakoupena záslepka na to velké originální a klasické SONY za 4000 - lépe vybavené než to originální za 15000, v průběhu dovolené září 2005 postupná výměna všech 4 zapalovacích cívek celkem 6000, nutno pečlivě kontrolovat zadní brzdy, protože nemají nevím proč čidlo, já jsem se o ně začal zajímat až když začaly vrzat a musel jsem vyměnit třmen, protože prasátko vypadlo z vedení a poškodilo válec 6000, výměna předních kotoučů 6000 - sjeté pod normu, nyní ve 100000 začíná také žrát olej na 5000 musím 1 l dolít, spousta jiných drobností od nesmyslných hlášek počítače o různých závadách, přes odlepující se lišty výdechů vzduchu, upadlé madlo pro posun zadní lavice, vytržené nebo vyvléknuté polstrování zadní lavice, takže látka vizí dolů ani nemluvě - udělal jsem chybu, že jsem se ho po třech letech nezbavil, dokud se nesypal, teď je mi ho spíše líto dávat pryč, když jsem doufám většinu závad už vychytal -
"-- skrytý --" 01.07.06 17:35
« Bez nadpisu
Ahoj všichni Stiláci!
Dnes jsem si prvně sedla do Stila a miluju ho! Je to k neuvěření, vybrala jsem rodině auto, ale ještě jsme nikdo z nás neměl tu čest ho vidět a ozkoušet na živo. Ale protože už máme snad na 90% auto vybrané a od prodávajícího slíbené, chtěli jsme aspoň vidět, co si vlastně chceme koupit. Takže jsme s rodinkou vyrazili do autosalonu. Prodávající se nám velmi ochotně věnoval, auto jsem si "osahala" a pořádně prohlídla a téměř jsme se i nechali přesvědčit na koupi nového. Ale ekonomické podmínky rodiny nakonec zvítězily nad touhou mít úplně nový vůz. Zase to námi vybrané je skutečně ve verzi Dynamic a jeho výbava je úplně někde jinde než to nabízené nové. Takže teď nás čeká ještě jedna cesta a to k prodávajícímu, omrknout úplně přesně to, co jsme si vybrali. Pevně věřím, že bude vše OK a my si ho budeme moci nakonec i odvézt domů. Už se moc a moc těším(e)! -
"-- skrytý --" 01.07.06 15:50
« Klima vs. výkon motoru
Mám 1,4 16V MW s digiklimou, byly s ní zpočátku problémy, ale jsou odstraněny (zatím vše OK). Kdo tvrdí, že nijak nepociťuje vliv klimy na výkon motoru u Stila, tak nám kapánek mlží, nic ve zlém. Nemusí to přímo poznat při jízdě, ale zcela určitě to pozná na spotřebě, pokud si dělá průběžně statistiku. Já to ze začátku také nijak nepozoroval, až při dlouhodobějším sledování mi vyšlo, že spotřeba s klimou (trvale zapnuta na všech cestách - krátkých i dlouhých) narostla o cca 0,4L/100km. Co se týká výkonu motoru, tak digiklima u 1,4-ky funguje tak, že při požadavku na prudké zvýšení výkonu (zvýšení emisí) ŘJ klimatizace začne odpojovat spotřebiče dle programem daného pořadí. Na 1. místě je kompresor klimy, takže když v kopci při 150-tce na 6 speed mě začne docházet dech (rapidně), tak podřazení na 4 speed (něco přes 5000rpm) zajistí odpojení klimy a MWčko vesele poskočí vpřed (teď se nebavím o spotřebě, ale o radosti z Itala . >:D ). Bohužel, digiklimy u 1,4-ek byly smutně proslulé tím, že už se nedokázaly vrátit zpět v okamžiku, kdy nastaly opět normální podmínky (emise se ukáznily). Je jasné, že čím vyšší kubatura motoru, tím je vliv klimatizace na živost motoru hůře rozpoznatelný. Ale každý z nás to pocítíme na spotřebě (holt fyzikální zákony jsou fyzikální zákony >:D ). -
« KLIMA a motor 1.6...
Nevím jak ostatním, ale nám zapnutá klima (manuál) na 1.6 MW ubírá znatelně na výkonu. Ta 1.6 těch "koníků" zase tolik nemá a když je naložená a ještě s klimou tak to na nějaké velké předjíždění není...
Jinak ale, je ten motor skvělý a pochybuji, že ten dnes montovaný "opelácký" 77 kW je lepší.... já bych ho ve Fiatu rozhodně nechtěl, už z principu... :'-( -
« tu Dunlop
Teď si mě zaskočil. Kde byly fotky nového stila? Myslím, že jsou na stilo.org. No nemůžu si teď vzpomenout. Ale asi tam. A k tomu názvu stilo-brava. Asi to je pravda. Četl jsem to ve Světě motorů. Prý bráva bude nástupcem nepříliš úspěšného Stila. Myslím, že v něm ani neseděli. I když pak je tam test nového punta. p207, Clio a fabka. A vyhrál Fiat. To mě překvapili. Asi se začíná ten negatívní názor na fiaty, trochu měnit. A po těch fotkách se ještě podívám. Ale vypadalo to jak větší punto. Shodné přední světla... -
« stilo 1,6mw
to Ruzenka:
jsem stejného názoru, že stilo je velmi hezké auto. Velmi se mi líbí ty ostré tvary. Myslím, že auto je velmi povedené. Viděl jsem i nové fotky stila a to se mi moc nelíbilo. Uvidíme spíš až jak to bude vypadat ve zkutečnosti.
Co se týká klimy. Potřebovali jsme auto ihned. A to naše bylo k dispozici. Je orientováno na bezpečnost. Máme 6 erbegů, abs, asr, break system atd. Ale hlavně, že to jezdí.
Tak zatím. -
"-- skrytý --" 27.06.06 10:03
« Re:
Zkušenosti s klimou zvláště v posledních dnech jen ty nejlepší. Mám manuál a po automatu nijak netoužím. Ale fakt je, že již vícekrát jsem netoužil, dokud jsem nepoznal.
Chystám se do Chorvatska a přemýšlím o nákupu autochladničky na 12V. Máte s tím nějaké zkušenosti? Není to už trochu moc na 1.6 MW - narvané auto, rozsvícená světla, klima naplno a ještě lednice? -
"-- skrytý --" 26.06.06 20:41
« Re: to ruzenka
to r.c.
No my taky vybírali mezi P307 (to byla na první pohled velká láska, s tím druhým pohledem už to bylo horší), Focusem, ale ne Oktávkou, ale spíš Corollou nebo Civicem. Nakonec to ze stejného důvodu jako u tebe vyhrálo Stilo. Navíc se mi líbí i pohledově. Jinak o auto my se staráme snad dobře, to současné nám sloužilo velmi dobře, ale už přeci jen dosluhuje. Na klimu jsem zvědavá, protože to pro nás bude úplně nová zkušenost. Hlavně v těchto velmi horkých dnech. Zítra jedu na služebku s kolegyní, naštěstí jejím soukromým autem, kde klimu má, tak ji doufám řádně využijeme. >:D
to všichni:
nejste někdo z okresu JH? -
« to ruzenka
já mám 1,6 mw. Zatím vše ok. Vybíral jsem s manželkou mezi oktavkou, fokuse a p307 a nejlépe vyšel poměr cena/výbava FIAT. A co se týká poruch, tak si myslím, že je to jak u ostatních aut. A je to také tím, jak se jezdí s autem, servis. Dnes auta dělají velkou službu, ale chtějí, aby se o ně hezky staralo!
Ještě k tomu motoru. Používáme auto ve firmě. Často jesdíme plně naložení a ta 1,6 bohatě stačí. A jede také velmi svižně. Spotřeba průměr 7,3l (70% město - 30% ostatní). Klimu nemám, tak nemohu posloužit.
Přeji šťastnou ruku. -
« Bez nadpisu
tak to ano..ak jazdite 4-5, tak radsej silnejsi motor. a ta 1,6 by bola asi najlepsi kompromis. stacila by aj 1,2ka ale pri plnom zatazeni je to potom uz fakt o zivot pri predbiehani, aj ked konstantnu rychlost a slusnu spotrebu drzi aj tak. schvalujem 1,6 >:D -
"-- skrytý --" 22.06.06 21:56
« Bez nadpisu
Díky moc, budu jen ráda, když se se svojím názorem přidají i ostatní. Ve dvou rozhodně nejezdíme, manžel používá auto na cesty do práce, to jezdí ve 4-5 lidech a pokud jedeme s rodinou, tak opět ve čtyřech. Proč 1,6 nebo 1,8 ? No asi proto, že co jsem četla různé diskuze, tak jsou to nejdoporučovanější motory. Ale ráda si nechám poradit od jiných. Favorit nám žere kolem 7-8 litrů, tak si myslím, že Stilo na tom bude asi tak stejně, ne-li líp. Po městě se moc nejezdí, manželovo pracoviště je na kraji města, i když je pochopitelné, že jízdě po městě se člověk občas nevyhne. -
"-- skrytý --" 22.06.06 20:29
« Bez nadpisu
Za ty penízky by se dalo uvažovat i o lehce zajeté čtrnáctistovce, ta deci objemu navíc je docela znát... Pokud jezdíte ve dvou, nelze oba motory než doporučit, s plným autem chce Stilo i s 1,4 víc točit (i když i pak to žere rozumně, jen je trochu hlučnější) a doporučil bych Vámi vyhlédnuté silnější motory. Podle ohlasů na STILO.ORG jsou však o dost žíznivější, ale oproti uchlastanému favoritu to nebude nic hrozného. Rouhodně doporučuji pročíst výše zmíněné fórum, je tam spousta zajímavých postřehů. :) -
« Bez nadpisu
preco len 1,6 a 1,8? myslim, ze viacero ludi moze na tomto fore a aj na stilo.org potvrdit, ze sa velmi osvedcili aj 1,2 16v! navyse, ak ste jazdili doteraz na favorite, bude to pre vas aj tak raketovy skok vpred a este usetrite na benzine a aj poistke, ak je to u vas tiez podla objemu.
stilo je plne elektroniky..ako vacsina (ak nie vsetky) dnesnych aut..moze sa podarit skvela kupa a rovnako sa moze stat,ze nejake tie drobne problemy budu. treba vsetko popozerat, skontrolovat :shock: -
"-- skrytý --" 22.06.06 18:31
« Koupě
Dobrý den všem, už od podzima si tak porůznu čtu toto fórum a nakonec jsem téměř výhradně zakotvila zde u Stila.Tak jako mnohým mi padlo do oka, moc se mi vzhledově líbí a protože v současné době uvažujeme o výměně dosluhujícího favorita za jiný vůz, chtěla bych se poradit. Máme v plánu koupit lehce ojetý vůz do 250 tis. Kč a vzhledem k tomu, že najezdíme ročně kolem 10.000 km, neuvažujeme o naftě, ale o 1,6 nebo 1,8 ve verzi Dynamic. Ráda bych se proto zeptala, jaké největší klady vidíte u svých miláčků a naopak jaké zápory, zdali nemáte nějaké rady, na co si dát při koupi pozor apod. Zatím pořád vybírám, mám na internetu několik tipů a čekám, až budou korunky úplně naspadnutí, což by mělo být cca v polovině července. Čím víc se to však blíží, tím víc se sice těším, ale i bojím. Manžel totiž není zrovna technický typ a tak celá koupě dost spočívá na mně a mých chabých znalostech :-) Předem vám děkuji za všechny příspěvky. -
« stilo 1,6mw
u čelního skla je dole takové plastové těsnění. (nevím jak to přesně popsat). Má to vzduchové průduchy. Trochu se mi to odtahuje od toho skla. Nevšimli jste si někdo toho? Ani nevím, kdy se to stalo. Dnes jsem myl auto a koukám, že je tam nějaká větší mezera než obvykle. Šlo to sice zatlačit, ale mělo to tendenci vracet se. Co vy na to? -
"-- skrytý --" 19.06.06 14:34
« Re: šrouby ke kolu
Ahoj, stalo se mi něco podobného (ať žijí e-shopy!), málem jsem z toho ten šroub nedostal a ještě to poškodilo závit. Zkoušel jsi ty šrouby po použití pilky na železo vyšroubovat? Abys nebyl na podzim při přezouvání na zimáky nemile překvapen >:D -
"-- skrytý --" 15.06.06 23:01
« šrouby ke kolu
A ještě jeden malinkej příspěvek.
Zakoupil jsem litá kola a dostal jsem k nim i šrouby (údajně přímo na Fiat Stilo). Před pár měsíci jsem kola nandal a přišrouboval, ale auha s Fiatem jsem nehnul, ani když jsem přidával plyn. Šrouby prošly závity krz do ramene nápravy a auto bylo jako přibyté. Nevím, jaké šrouby mají být k Fiatu Stilo - já mám původní cca 22mm (závit) a ty dodané s koly byly 30mm. Nakonec po dlouhém shánění a vyřizování vše vyřešila pilka na železo. -
"-- skrytý --" 15.06.06 22:55
« Bez nadpisu
Taky se přidám s dojmy. Já měl původně Fiat Uno a uvažoval jsem o něčem podobném (motor do 1.3, 3dv, asi taky aby to byl Fiat) a když jsem uviděl Fiat Stilo 3dv (nižší střední třídu) s motorem 1.2 16V, všemi kotoučovými brzdami a 6ti stupňovou převodovkou, tak nebylo co řešit.
Je to fakt dobré auto - dokážu s ním jezdit po Praze za 4.8l/100km. Je pravda, že to furt nevydržím a čas od času pěkně podřadím no a za rok pak mám spotřebu cca 6.5l/100km.
Trošku mě zarazilo, že ta moje 1.2 nejede přez 200Km/hod. Původní Fiat Uno 1.1.i.e. 59k - mě dokázal jet něco přez 180km/hod (190?) - nevím přesně, prostě tachometr mi končil na 180km/h.
Ikdyž Fiat Stilo dokáže rychlejc reagova na plyn a dá se sním předjíždět, to s Unem skoro nešlo. -
« Re: MW 85 kW
Nechť ti zdroj nafty vydrží...
Je ale nutno mít na paměti, že motory JTD jsou "mlsné" a nekvalitní nafta jim nedělá dobře - to není motor v traktoru nebo 30 let starém mercedesu, které jsou schopny jet na všechno, co naftu jen vzdáleně připomíná :-). Je-li zdroj prověřený a se stálým vysokým standardem, není co řešit. -
« MW 85kW
Potrebujem poradit.... Uvazujem o kupe Stila. V podstate mi je to fuk ci to bude 5D,3D alebo MW.
Rozhodnuty som pre naftu. Najazd rocny mam tak 20tis.
Chcem sa vsak opytat na skusenosti s motorom 85kW JTD. Ako hlucnost, spotreba, pruznost, pripadne negativne skusenosti.
Dalej by ma zaujimalo, na co si davat pozor pri kupe (budem kupovat ojazdene). Povedzme "slabe miesta" Stila.
Kazdy postreh dobry.... :D -
"-- skrytý --" 12.06.06 08:56
« Re: Kupa fiat stilo
Mám 1.6 MW. Najeto 50 000. S motorem naprostá spokojenost. Průměr 7,2 - 7.5. Když jsem se snažil, jel jsem s plným autem na dovolenou trasu Čáslav - Třeboň za 6.4. Ale díky vlastnostem motoru o kterých mluví Hendrych, se nesnažím.
Olej pouze vyměňuji. Doplňovat není potřeba.
Ta 1.8 ve 3D musí být hodně zajímavá. -
« Re:
Máme služební 1.6 MW ,spotřeba je při normální jízdě (město 40%) 6.8 a jezdíme na pneu 205. Motor, když se dostane do otáček od 4000 tis. výš, tak na něj nemá žádná konkurence stejného objemu....
PS. Spotřeby u 1.8 bych se nebál, bude to podle "nohy". Otec má na 2.4 (3 D, manuál) průměr 8.2, já jsem měl (dnes jsem to nuloval) na 2.4 (5 D, selespeed) průměr 9.0 - obec 60 a mimo 90 km/h a pneu 225....takže pokud chceš aby to jelo, tak vzít určitě motor 1.8 ;-) -
"-- skrytý --" 09.06.06 16:05
« Bez nadpisu
@ martinkasa
mám 1,4 16V (95HP) 6speed v MW, pro někoho dost slabý motor na tak těžké auto, já si nestěžuji, auto nemám na závody. Za rok najeto něco přes 15000 km, celková spotřeba průměr 7L/100km. Ze 2/3 jízda po městě tím nejhorším způsobem pro motor = 5 až 10km, stop, dalších 5 až 10 km a opět stop, někdy je to na 10min. někdy na 5 hodin. Olej měněn ve 4500km a v 11000km, poprvé jsem doléval 0,5L, podruhé 0,8L. Teď nepozoruji už žádný úbytek, zatím 8-s 8-s S autem velká spokojenost.
Mrkni také na www.stilo.org nebo www.go4cars.org je to evropské fórum, najdeš tam CZ/SK sekci FIAT STILO. -
"-- skrytý --" 09.06.06 14:03
« Re: Re: Kupa fiat stilo
Mne se tedy 1,6 zda pomerne neusporna. Mam dlouhodobe zkusenosti s proklinanym motorem U Octavie 1,8 20V 92 kW a ten mi na delsich trasach bral o 1,5l mene, prestoze mela prevodovka kratsi prevody nez ma Stilo a to auto bylo pochopitelne i mnohem tezsi. -
« Re: Kupa fiat stilo
Ono vsetky motory v Stile su super od 1,2 (uz nie je) az po 1,8..O nafte nema cenu hovorit,fiatacke JTd su spicka naftakov na svete.Ja mam skusenosti so 1,6 16v.Tak spotreba v meste okolo 9l (v papieroch 10l) mimo mesto je to od 6,5 do 7,5 l zalezi dost na style jazdy.... -
« Kupa fiat stilo
Dobry den prajem.
Idem kupovat ojazdene auto, a po zvazeni vsetkych alternativ som sa rozhodol pre Fiat Stilo 3D. Vidim ze tu je vela ludi co stilo maju, tak dufam, ze mi budete vediet odpovedat na moje otazky...
Som ochotny don investovat cca 250.000 Sk, a z ponuky autobazarov si neviem vybrat medzi nasledovnymi tromi:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Cenovo su priblizne rovnake, lisia sa najma v motore... Rad by som od vas pocul odporucania, ktore z nich by ste brali vy a preco... Kedze mi na vykone pomerne zalezi, moje doterajsie poradie je 1.8, 1.9, 1.6. Ta 1.8 ma navyse lepsiu vybavu a aj farba sa mi najviac paci, bojim sa len trochu spotreby (12 l v meste by ma odradilo)... Ma tu niekto s tymito motormi skusenosti a vie mi co-to povedat o ich vykonoch, spotrebe atd? Je pripadne okrem vyssej spotreby aj nejaky iny dovod, preco 1.8 nebrat?
Dakujem vopred za vsetky odpovede... -
« BUMBALL2006
to Baever2000: já chci přijet, ale jdu na rockový festival. Je to trochu smůla. Sraz je jednou v roce a já na ten fesťák chodím každý rok. Noc plná hvězd. Dumám jak to udělat. Ale asi nepřijedu. Škoda tolik věcí co je třeba rozebrat. Např. ty obité prahy. Prý ať si dám zástěrky. Ale to se mi nelíbí. Budu si to muset nechat nastříkat. Pak si přečtu recenzi na tu akci. Bude ale asi na stilo.org.
Zatím zdar. -
"-- skrytý --" 06.06.06 20:33
« Bez nadpisu
VÁŽENÍ KOLEGOVÉ A KOLEGYNĚ,
BUMBALL2006 v Bojnicích je otevřený sraz pro všechny typy Fiatů a jejich fandů, tedy není podmínka mít Fiata Stilo nebo dokonce ani Fiata obecně. Je to sraz přátel z různých diskuzních fór pod křídly stilo.org :-! Je to sraz lidí, kteří se chtějí vidět aspoň 1x v roce na vlastní oči, posedět, popít a pokecat. Pochybuji, že DR.BUBU je přítel nebo dokonce majitel Fiata, tohle jistě nehrozí. Informace o srazu naleznete v mém podpisu, stačí kliknout dole pod čarou.
Všichni jste zváni a budete vítáni :D -
« stilo 1,6mw
zdravím ve spolek. Já mám sice 1,6, ale 200 jsem ještě nejel. Mám bobky. Kdysi jsem fičel 210 s omegou a málem jsem se pochcal. :-) Představoval jsem si, že mi něco vletí pod kola. Brutus. Já se spíš kochám. Teď mi měnili kost na pravém kole a auto zase ok. Jinak najeto 97 tis a vše klape dobře. Jen mě tady mrzí to zapespečení. Mám sice auto v garáži, ale člověk nikdy neví. Mám jen zamykání zpátečky a to co nabízí fiat. Jo a dávám i páku na volat. Aspoň pro dobrý pocit. Možná by to chtělo opravdu nějaký skrytý vypínač. Mám na prodej zadní dveře ze stila mw. Trochu bouraný. Nechce někdo? Cena? Dohodou.
Ať vám to jezdí.
Zatím nic nového, ale dlouho to trvá. Asi chtějí využít prázdnin. >:-[]