Fiat Stilo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

• 00 Reagovat !

foto

18.05.03  17:58

« Mám 1,8 Stillo-Wagon....ale je líný !?

Pravda,je to ještě nové.Najeto k 1000 km.Ale jeví se mi jako poměrně líný? Myslím,že proti Brava je i jinak zpřevodovaný / nevím-musek bych se podívat do nějaké dokumentace/. Píšu jen subjektivní dojmy.
    Jaký je v tomto ohledu dojem Váš?
    Počítám s tím,že až se všechno "usadí",musí být evidentně poznat,že se jedná o obsah 1800 ? Ne?
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.03  14:41

« Sklápění zrcátka spolujezdce při couvání...

Funguje to nekomu?? v návodu to je mooc roztomile popsaný ale dle prodejce to žádnému auto nefungovalo...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  14:37

« Re: Blikání blinkrů při zamykání

To by me taky zajimalo treba kam se podela moznost nastaveni intezity stlumovani vnitrniho osvetleni.... atd. Jakou mate verzi? Ja mam Actual a docelas mne pobavilo ze misto svetylek ve dverich mam jenom zaslepky ale kdyz jsem je vyndal tak tam jsou kabely vsechno proste jen dokoupit patici na zarovku a sviti dvere... Stejne je to i s hackem v kufru misto zasuvky kabely tam jsou.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  11:55

Jo, je to tak. 2x rychle zmáčknout DO a už to bliká. Ach já hlupák starý, hlava děravá ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  09:39

Díky, zkusím to taky. A taky by mne MOC a MOC zajímalo, jaké ještě taje skrývají naše Stila, které by bylo možné tímto způsobem "probudit". Přeji hezký den.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  09:26

To tak jsem sel ven to zkusit kdyz rychle za sebou dvakrat zmacknu dalku tak me opravdu trikrat blika :-). Me to delali v Praze a bez reci. jenom by me zajimalo co tam vsechno jde jeste spustit :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  07:31

Tak jsem si to aktivoval taky, sice jim to v Nordexu trvalo 3/4 hodiny a technikovi se moc nelíbilo akceptovat to jako záruční opravu, ale nakonec vše dobře dopadlo :-))) Jen když zamykám, blinkry bliknou 1x a při druhém zmáčknutí DO (Dead Lock) bliknou ještě 1x. Aby blikly 3x se mi je zatím nepodařilo přesvědčit.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.05.03  07:27

« Re: Stilo 2002 vers. Stilo 2003

To m@cic: Chování s ESP jsem zatím neměl možnost moc vyzkoušet :-) Několikrát jsem zkusil "vlítnout" na kruhový objezd co to dá (i na mokru), ale auto vždycky drželo a ESP nic (asi jsem byl moc měkký a mohl jsem jet víc). Bliká jedině při rozjezdu na mokru - ale to indikuje funkci ASR, protože při instalaci ESP není kontrolka ASR funkční a vše jde přes kontrolku ESP. Ale zkusím to trochu víc, samotného mě to zajímá. A příčné nerovnosti v zatáčkách nemá ráno ani moje Stilo.
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.03  00:00

« Blikání blinkrů při zamykání

Funguje to! opravdu to není problém stačí zajet na servis nechat auto napojit na počítač a mít u sebe kartičku FIAT Code. Otázka 15 minut a blinkry budou blikat při zamykání auta, je to dobrý, když zamykáte Dead Lock blikaj třikrát. A máte jistotu že je pořádně zamčeno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.03  12:16

TO Zdenek_C: Ja si nezoufam. jenom me stve ze mi to prodejce nerekl. Jeste den pred predanim auta jsem jim volal a to mi rek ze mam i ASR... To jsem sice ani tak nechtel, ale s nim prave sprezeny EBD jo... jak se chova Stilo s ESP? Zajima me hlavne chovani na pricnej nerovnostech v zatackach - me se dost surove utrhne vubec mu vadi nerovnosti v zatackach. A to na tom mam 205 gumy. Dekuji
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.03  17:25

Tak tohle vsechno ve sve "stare" verzi mam :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.03  10:28

m@cic: Nezoufejte, EBD v autě je, je to v kompletu s ABS. "Odřezali" jenom ASR + MSR + Brake Assist a přifařili to k ESP (beze změny ceny ESP !!!). Je to holt letošní výroba. Já jsem ASR chtěl kvůli ženě (jezdí i v zimě a občas prohrábne i v létě :o((( ), takže jsem musel jít do 1.6 s ESP (do 1.2 nejde dát). Ale nestěžuju si :o))))) a všem přeji pěkný den.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.03  09:15

Zdravím taky mám stilo 2003 a byl jsem docela nasr... protože mi prodejce do poslední chvíle že tam ASR atd mám. Ale pak auto přišlo (mám ho od 11. dubna) a ejhle ASR není a jak tak čtu tak asi nemám ani brzdový asistent a EBD. Tak na to se ale půjdu zeptat protože to už by bylo trochu moc. Nejvíc mě ale ser.. na FIATu ČR tam se na přímej dotaz prodejce vyjádřili ve smyslu: Zákazníkovi to vysvětlete, ukonejší vás ale jenom váš slušně pošlou do *. (že jsem tak sprostej). Ale jimak autíčko šlape jako hodinky. a brzdí i bez Asistentu.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.03  07:44

« Re: stilo 1,6 MW

hm, mozna taky nekdy u Tesca uvidite modrou Bravu 1.8 s KIS .....
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.03  07:15

« Re: stilo 1,6 MW

Přeji hezký den, Váš MW (?) jsem nedávno viděl u Tesca v Havířově a je opravdu moc pěkný. Mám krátké Stilo 1.6, SPZ 1T8 ... ale barvu červená Tiziano (nemetalická). Najeto mám 3,5 tkm a zatím je taky vše OK, spotřeba celková průměr 7.8, při tankování vždy resetuju TRIP B a ten ukazuje průměr mezi 7.5 - 7.9 podle stylu jízdy. S tím hučením u okna - mám něco podobného u PP dveří, když zatlačím v horním roku na rám dveří směrem ven, je ticho. Asi to bude těsněním, např horní těsnění na PZ dveřích bylo nasazené šikmo, takže jsem se ho snažil srovnat (snad se povedlo). Dnes jdu do Nordexu aktivovat blikání směrovek při použití DO, tak uvidíme. Ještě malý dotaz - ta kontrola po 3000 km - to Vás zval prodejce nebo jdete "pro jistotu" ??? Já mám auto z Brna :o( a prodejce mluvil až o první garančce ve 20 tkm. Přeji krásný den Vám i ostatním a doufám, že nás v Havířově přibude (odhaduju to zatím na cca. 5 Stil).
  • 00 Reagovat !

foto

13.05.03  14:55

« stilo 1,6 MW

Zdravím všechny,
    prvně ještě k mému mytí. Když nevytřu auto do sucha, zůstanou takové fleky od té vapenné vody. Mám tmavě modrou barvu, tak to jde hodně vidět. Uvidíme jak dál. V Havířově má někdo tyrkysové stilo spz 1T8 ... není to někdo z vás? K rozdílům mezi stilem 02 a 03. Mám prvního fiata. Nikdy jsem toto auto nechtěl (moc negativních názorů). Ale když jsem viděl stilo bomba. Můžu zatím dát zkušenosti jen z této novinky. Mám 1,6 (ta nejnižší výbava). K tomu jsem měl nadstandart mlhovky, metalizu, 4x erbeg (celkem mám 6x), zabudované rádio. Cena po slevě 440 000,- Obešel jsem kromě japonců snad všechny salony a nikdo nenabídl tak výhodnou cenu k poměru výbavy. Zatím jsem spokojen. Se spotřebou jsem na 8 l. Jel jsem teď Prahu a ta stála 7,5 l. (rychlost max. 140 km). Vyskytl se, ale první problém. Začala blikat kontrolka poruchy světel. Volal jsem Fiat asistent a ti mě poslali do fiatu v Brně. V počítači záznam o poruše byl, ale vše fungovalo jak má. Tak nevím. Zítra jdu na kontrolu (po těch 3000 km), tak se mi na to ještě podívají. To je zatím jediný problém. Ještě možná jeden. Když jedu rychleji, tak 100 km/h +- tak u okna řidiče trochu hučí. Jako by bylo nedovřené okno. Možná jde jen o zvyk, nevím jak ostatní stilaci. Zatím všem hezký den.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.03  11:11

Blikání blinkrů se dá nastavit pomocí examineru v servisu, některé auta to nastavené mají origo, jiné ne, ostatní doplňky byly skutečně vypuštěny v rámci minimalizace nákladů a slevnění auta, ale asi do dubna se dělaly Stila s 6 x airbag, mlhovky a ASR bez příplatku ve všech verzích, protože ještě nebyly vyrobené jednotky s ovládáním pouze 2 nebo 4 bagů,tyhle auta určitě ještě sou někde na prodej za perfektní cenu, chce to obvolat víc dealerů...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.03  10:58

Ku tym smerovkam existuje jeden thread na www.fiatforum.com :

OK!!! I now have flashing indication when locking or unlocking the car. Fixed it today!!!!!!
    Now, from what i could see, the guy connected the car with the examiner, went into SECURITY menu then procedeed into BODY COMPUTER MAGNETTI menu and then proceeded though 3 - 4 menus, and the system asked him if he wanted to activate the "BLINKER" function. He then asked me for the electronic code ( 5 digit number on a small blue creditcard size card which also has the mechanical code written on, which is given with the car), he put in the system and !!! TARAAAAAMMM!!!! flashing indicators! I am pleased with this because i can now be sure that I have locked the car without looking through the window to see the red light blinking!!!
    Just to repeat and to clarify to all STILO OWNERS . You do not, do not need to have alarm fitted!
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.03  09:23

« Stilo 2002 vers. Stilo 2003

Zdravím všechny Stilaře a rád bych s Vaší pomocí sestavil seznam rozdílů mezi Stily r.v. 2002 a 2003. Fiat totiž od nového roku dost značně očesal a změnil výbavu, takže když jsem porovnával Stilo z loňska se svým letošním, docela jsem se divil. Základní změnou bylo vypuštění ASR + MSR + Brake Assist ze standardu (teď je to součást ESP), dále 2x airbag u verze Actual, 4x u Active a 6x u Dynamic. Zato DO k centrálu je standard. Kromě toho došlo k mnoha drobným změnám, u kterých si nejsem jist, zda je to výrobní změna nebo maximalistické šetření nebo omyl (mám 1.6 Active 5dv.):
    vnější zpětná zrcátka nejsou lakovaná v barvě vozu, přední maska nemá "chromovanou" mřížku, v předních dveřích nejsou podlahová světla ale jen odrazky, hlavové opěrky jsou nastavitelné jen svisle, čidlo otevření kapoty motoru není instalováno, není schránka pod sedadlem řidiče, směrovky neblikají při použití DO k odemčení/uzamčení vozu, ... Postupně přicházím na další drobnosti "popsané v manulálu" - a v autě nic. Je mi to docela líto, protože některé z těch "drobností" mi docela chybí.
    Pokud máte či nemáte podobné zkušenosti, napište. Ale abych Stilu nekřivdil, po 3000 km je vše v pohodě, tož doufám, že to vydrží. Přeji Vám všem spousty pohodových kilometrů.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.03  11:39

« Re: stilo 1,6 MV

na hmyz byvaji takove vodicky, traba od Wurthu. S tim hmyzem to moc neresim, stve mne to u umyteho auta, ale stejne se ten hmyz pri jizde v desti smyje ..... Ja teba nevim, ale ja bych intuitivne do sucha moc lak nevytiral.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.03  09:02

Rad by som ziskal viacej poznatkov na co si treba davat pozor pri kupe stila MV (hlavne na nedostatky)
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.03  09:51

« stilo 1,6 MV

Zdravím přátelé, jak čtu tak vás je vice z Havířova nebo aspoň využíváte servis Nordex. Tak doufám, že každý se podělí se svou zkušeností. Doufám, že nebudu muset přidat nějakou svou nemilou zkušenost. Je tady i pěkná přesptřelka -) co se laku týče. Já jem to teď umyl jenom vodou a vytřel do sucha a auto vypadá super. Jenom jsem zvědav až tamu bude více usmívajících se much, tak jak je dám dolu. A zmizela i teď statická elektřina. Nevím jestli to je tím oblečení (je teplo tak nenosím kabát) nebo je to tým umytím. Asi si navleču ten kabát a vyzkouším. Jsem stejně nachlazený tak se aspoň vypotím. Jinak auto zatím bez problému. Jdu na první kontrolu po 3000 km. Tak uvidíme. Přeji všem klidnou jízdu. Čaute.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.03  14:34

« Re: BoB_>

Bod> ved sa nehadame, len ja neteoretizujem, ale hovorim ti moje vlastne skusenosti, s lakmi som si uz toho preskakal takze viem ako to s nimi jej aj s kvalitou, vyzretostou, osetrovanim a vsetkym co s tym suvisi. mna nezaujimaju keci mna zaujimaju podstatne veci, ktore mam sam otestovane a vsetko o com som sa tu zmienil vratane poskodenia farby bez poskodenia laku som si zazil na vlastnom aute, takze viem o com hovorim.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.03  06:36

xtra: Asi to ukoncime, ne? Ty tvrdis 1-2 mesice,
    ja pul roku. Me to rikal lakyrnik (a ne jeden). At
    si puvodni tazatel vybere a at mu auto slouzi :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.05.03  00:00

no vypalovana farba ktora ma vydrzat 300 rokov to rozhodne nie je ;o)

napriklad na trabantoch su laky zo stihaciek a tie su neznicitelne ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.04.03  17:28

To xtra: Dnešní laky že jsou kvalitní? Ty vodou ředitelné jsou tak možná pouze ekologické, ale kvalitní? To snad ne!
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.03  11:25

difuznost neznamena, ze by lak vodu pohltil a to je vsetko, ale difuznost znamena ked to odlahcene napisem, ze molekuly vody su zmiesane s molekulami laku a tie molekuly vody mozu obsahovat rozne prvke, ktore lak FARBU a aj ked transparentny vrchny LAK zostava zachovany, FARBA sa moze tymto vplyvom narusat.

co sa tyka "vyzretosti" laku, tak lak je v dnesnej dobe vyzrety za 1-2 mesiace, aj to uz pisem s velkou rezervou, dnes su uz kvalitne laky a technologie lakovanie, nie ako pred par rokmi.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  13:08

xtra: No ja to spis myslel tak, ze nepohlcuje vodu ve smyslu, ze by ta
    voda byla do nej navzdy vazana :-) A s tou nestalosti to je tak,
    ze ted je nestalejsi vice, nez za ten pul rok.
    Ted jeste pracuje, vysycha, vytvrzuje se a tvrde.
    Za par let se na nem budou moci dat pect palacinky,
    dnes jeste ne (viz. Horst Fusch a jeho TV Shopping :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  08:46

sorry ale vidno ze o laku nevies vobec nic. samozrejme, ze kazdy lak je difuzny a ked nevies co to je, tak to znamena, ze pohlcuje vodu a preto sa moze stat, ze vrchna cast laku nebude poskodena a FARBA moze byt pod priesvitnym lakom totalne znicena. a ze lak je chemicky nestaly??? hmm, co to znamena, myslim, ze cokolvek okolo nas (porcelan, sklo, plasty atd.) su chcemicky nestale vzdy existuje chcemikalia ktora ich dokaze narusit.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  07:13

BbB_: Mnooo, ne ze bych nechtel pomoci vede :-))))) Ale poprve v zivote jsem si koupil nove auto :-))) takze pokus provedu az na tom pristim. Treba se najde nejaky jiny dobrovolnik ??? :-))) Hezky den Vam vsem.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.04.03  06:58

xtra: difuzni lak, pohlcujici vodu? To jako houba? :-)
    IMHO je problem v tom, ze je mekky a mirne chemicky nestaly
    (alespon tak mi to rikali lakyrove a je to logicke).
    Nebo vis co? Zdenek_C ba mohl pulku auta myt normale
    a druhou jen cistou vodou a poradnou houbou, at vime, jak dopadne...
    Pak to bude poradne udelany pokus. Co ty na to, Zdenku_C?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  17:15

« BoB_>

tak to by ma zaujimalo ako sa da bez samponu zmyt ten sajrajt co zostane na aute nalepeny po zime ;o)) samponovat mozes v pohode aj nove auto, akurat, ze sa o ten lak prave teraz treba starat, pretoze lak je difuzny a pohlcuje vodu a s nou aj vsetku tu spinu co je na laku, preto ho treba udrziavat v cistote. samozrejme, ze na kefy s autom nechodit a pri umyvani pouzivat strasne vela vody aby sa naumyvalo na sucho a neskriabali tym prachove zrnka lak. asi po 3 mesiacoch doporucujem prevoskovat niecim kvalitnym napri. Turtle Wax s teflonom a je to.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 28.04.03  15:35

« Bez nadpisu

Jo při tom drnčení, to bude v gumách, může být poškozená kostra pláště a cokoliv. Zkus jinej pneuservis. A co se týká elektřiny...Tak fakt je ten, že mi Brava dává pěkný rány...Jiný auta ne...Ale už sem si zvykl...Fakt je ten, že někdy...Ciao Amici
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  14:12

Nevadi, nejsem z Havirova a nemam Stilo. Ale do Nordexu jsezdim za servisem, jsou celkem sikovni, i kdyz jsem na aute nemel nastesti zadnou zavadu, ktera by je mohla proverit. Mno ale nektere veci jim celkem doooooost dlouho trvaji. Napr. posledne jsem menil prevodovy olej + vymena 4 pneu ( shodit z rafku zimni a nahodit letni ). Prijel jsem v predem stanoveny cas ve 14:00 a odjel v 17:30. Zavazi nalepili tak sikovne, ze jsem jej na par metrech poztracel, drhly totiz o trmeny brzd. celisti. Takze znovu na prevazeni. Pry to normalne trva tak dlouho - naprosta blbost. Normalne to trva max 20 minut. No, nehadal jsem se. Ani kdyz jsem za vymenu pneu po sleve zaplatil 520 Kc. No s gumama tam uz nepujdu. Takze at ti to jezdi.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  12:42

Zdravim kolegy z Havirova !!! Taky jsem odtamtud, auto mam bohuzel (?) z Brna. Ale servisovat budu samozrejme v Nordexu. Co se tyka myti, tez mi bylo receno aspon 1/2 roku myt jen rucne. O chemii rec nebyla. Preji krasny den a az uvidim nejake Stilo, budu zurive blikat :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  10:54

r.c.: Nedoporucuji ti samponovat. Minimalne alespon
    pul roku ZADNOU chemii a ZADNOU mycku. No, mycku radeji ne i potom,
    ale ted v zadnem pripade. Jde o to, ze lak vyzrava
    a vytvrzuje se. Slunicko a UV zareni ted na nem pracuje
    a az tak po pul roce (nekdo rika ze i az po roce)
    je tvrdy. Takze ted poradne splachnout vodou,
    po pouzit cistou a poradne propranou houbu,
    poradne splachnout vodou a pak vysusit jelenici.
    Voskovat az tak na podzim/na zimu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  10:21

no konecne nekdo, kdo bude servisovat v Nordexu. Staticka elektrina je problem obleceni, ne auta. BTW jednou mi gumy vyvazili az ve 3. pneuservisu. Nekdy se stane, treba pri prehozeni pneu zezadu dopredu, ze guma bude na *, protoze uz bude vyskakana kvuli spatnemu tlumici, ale to snad ne. Tohleto mi delalo tak do 40 km/h. Nad 80 km/h to jsou vzdy spatne vyvazene gumy.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  10:09

Staticka elektrina je u me totez. Ted ani ne, ale v zime v kabate, to byly rany :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  09:49

Nazdar informace ohledně Elantry ještě ověřím. Ale myslím, že jsme se bavili o 1,6 motoru a spotřebě 6l. Nevím jaký má styl jízdy, ale mylím, že převažuje klidek. Ale ještě se zeptám. Jinak mám najeto 2100km spotřeba spadla z 8,5 na 8,2 a vypada, že jde pomalu dolu. Teď pojedu do Prahy (bydlím v Havířově) tak uvidím jak to bude vypadat. A ještě malý problém. Jak zastavím, vystoupím a chci zavřít dveře tak pěkná pecka (statická elektřina). Nemůže být někde chyba? Jako špatně zaizolovaný kabel nebo tak nějak. Mít tak bajpas tak mě to snad složí.-)Jinak se jezdí dobře v autě je pohodlí, zatím vše dobře funguje, tak uvidíme. Ještě, jak myjete nové auto. Myjete hned šamponem, voskujete? Kolega mi říkal, že šampon vysušuje lak a stejně, že nová auta jsou řádně něčím namazaná. Tak nevím. Dejte typ. Myslím, že v dnešní době jsou laky i šampony dost kvalitní ně? Ať se vam všem dobře jezdí.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.03  08:52

« Re: Cvakání od předního kola

No ted to budu davat kvuli tomu vrzajicimu pruduchu tak se na to zeptam co by to mohlo byt. Neni to nijak silny, ale je to znat.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.03  23:36

Ahoj MBE tebe jsem u dlouho necetl...
    To tvoje klepani je drsny a zkouseli ti vyvazit kola i na aute? Je to bud takzvane Stacionarni nebo diagonalni vyvazovani proste komplet s kotousem a tak ale to nebude asi ten problem ale napadlo me to. Co tomu rikaji v servisu?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.03  09:32

Bud v klidu, me zase po prezuti gum skoro presne pri 80 km/h jakoby klepe cely auto, kdyz pridam prestane to. Vypada to jako nevyvazeny gumy, ale to uz jsem nechal 2x kontrolovat a bylo to OK, takze nevim. Neni to moc silne, ale je to citit, uvidim.
  • 00 Reagovat !

foto

24.04.03  20:52

« Cvakání od předního kola

Zdravím všechny Stilaře.
    Mám svého miláčka 14 dní a je super ale mám problémek... :-( Při přejíždění uplně malinkejch nerovností na silnici (jako navázaní asfaltu, spára atd) se mi od levého předního kola ozívá takové cvakaní při větších rychlostech nebo nerovnostech to slyšet není ale to neznamená že to necvaká. Memáte někdo nějaké zkušenosti? V servisu nevěděli co to může být a nechci být pokusný králík... Předem díky M@cic
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.03  20:25

« Re: stilo 1.2 16V

Sorry hrozne velká omluva krapet jsem se upsal při 3000 ot/min tam je cca 120 km/h:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  12:43

jo můžu sloužit, mám úplně ten základní model a jsem spokojenej tichonký a příjemně to jede.Do kopce to není zrovna tahoun ale na 1,2 to je příjemný překvapení. Ta 6-ti stupňová převodovka je dobře odstupňovaná ale počítej že do kopce jdeš tak o jeden až dva kvalty dolu... spotřeba zatím 7,7l ale mam najeto jenom asi 1600 km. Spotreba je vysoka protoze jsem se docela prohanel :-) ale pro zajimavost na šestku 140 km/h = 3000 otáček. Jinak nemám problémy
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  10:07

2r.c. To s tou Elantrou by me zajimalo. To ji asi strejda obcas tlaci, ne? :-) Ja na ni mam najeto pres 17 tis. a jezdim prumer od 7,5 do 10,5 l, nema naftak? ;-) Jak jezdi? Ja to po dalnici sviham tak 160 a je to na spotrebe znat, ted jsem to o vikendu na zkousku setril, otacky okolo 3tis./rychlost do 120 a jel jsem tak za 6-7. Jezdi s tim i po meste a dalnici? Dik za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.03  08:58

« Re: stilo 1,6 MV - spotreba

Mam 5dv 1.6 a ze zacatku jsem byl dost prekvapenej spotrebou. Spis neprijemne. Ted mam najeto asi 10 000 km a spotreba podle me sla dolu a mozna jsem se s tim trochu naucil jezdit. Po Praze se obvykle vejdu do 9 liru, ale nijak zvlast to nesetrim, ale ani nejezdim brzda plyn. Mam u obcas pustenou klimu. Ven po dalnici jsem mel na 1000 km prumer 7,6 na zimakach. Jel jsem okolo 130 az 140.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.04.03  14:33

Nazdarek vsem dlouho jsem se nedival do pocitace. Ale musim makat, abych vydelal na splatky. Par informaxi ke stilu 1,6 mw. Jeste ty smerovky a blikani. Pokud jsou spatne zavrene dvere a zamykam tak smerovky bliknou asi 9x (kdyz jsou dvere dobre zavrene tak 2x). Mam uz to vyzkousene a to same dělá i kontrolka ve dveřích. Dobrá maličkost. A tech je tady opravdu hodne. Zapomenu vypnout svetla vypnou se po 10 min. Zapomenu radio vypne po 20 min. Nastavim si max. rychlost pri překroceni grafický i akustický signal, to vše i při otevřených dveřích, oknech, námraze atd. Samé malickosti, ale přicházejí vhod. Max. rychlost zatim 170, auto se chovalo klidně rozjel jsem to bez problemu, jelo se bezpečně. Trochu mě štve spotřeba průměr doufam, že zatim 8,5. Při vyjetí ze salonu jsem měl 12,7. Teď mám najeto necelých 2000. Jde to pomalu dolů. Nejsem přiznivec rychlé jizdy tak mám přectavu tak 7l. Co? Nevím jak se to pohybuje u konkurence. Strejda má Hyundai Elantra 1,6 a je na 6l. Dost dobrí. Mluvim o benzinových motorech. Zatím budu končit. Musím jit moji polovičce ukazat co jsem vyšmigrustoval. Je toho plna igelitka. To bude papino a pitino. Caute.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.03  06:57

Měl jsem ji půjčenou na víkend ve 3dv. Svezení je super, ta 6st. převodovka tam je akorát, samozřejmě je nutno počítat s tím, že nad cca. 130 km/h už to není žádný superdravec. Byl bych do něj šel, ale po změnách ve výrobě (1.2 nemá ASR a MSR, jen ABS) jsem šel do 1.6. Ale to už je jiná písnička. Pěkný den.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.03  18:12

měl sem tuhle variantu půjčenou jako náhradní vozidlo a bylo to hodně živé, na střední trasy a do města super
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.03  10:01

« stilo 1.2 16V

Nemáte někdo tuto variantu, jak se Vám jezdí a co dynamika? dík
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.03  08:47

Tak ted nam muzes dat ty nejake info o MV :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.03  07:18

K tomu blikání při nezavřených dveřích, to snad dělá kontrolka na dveřích řidiče, a ne blinkry.Díval sem se do návodu a o blikání blinkrů tam není ani slovo.
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.03  19:46

« stilo 1,6 MV

Caute,
    děkuji všem, ze jste mi nedali žadne informace ohledne multivagonu. Asi ho ještě nemá moc lidi. Ale ja už ho mám. Vyzvedl jsem si ho teď ve středu a objednával jsem ho 30. 3. Takže myslim, že to není špatná dodací lhůta na rozdíl, jak tady čtu některé dotazy. A co ce týká zamykání a odmykání a s tím souvísející blikání směrovek, tak ty mají blikat. Při otevření 2x, při zavření 1x. Pokud blikne několikrát za sebou v krátkých intervalech, nejsou zavřené dveře. Jinak je to boží vůz. A ještě k tomu zamykání. Pokud pojedete do servisu tak ať zkontrolujou pojistky. Mě totiž 1 chyběla a nezamykaly zadní dveře. Druhý den jsem jel do servisu 3 hodiny hledali závadu, nastavovali pocitac, kontrolovali kabely a až naposledy zkusili pojistky. Jinak jsem byl s jednáním s předvedením vozu a se vším ostatním very spokojen. Zdarma plná nádrž, koberce a povinná výbava. Hlavně, aby vše klapalo jak by mělo. Přeji všem mnoho klidných kilometrů. Cau.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.03  06:37

« Re: dodací lhůty

Moje Stilo taky nebliká a to je jedno z prvních.Řekl bych, že problém bude s DPH, a ne se clem, můj známý si tento týden bral Punto, a taky se to protáhlo asi o týden a říkali mu, že je problém s celnicí...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.03  08:47

Nechci se nijak to, moc o tom nevim, ale myslim si, ze clo uz s EU nemame par let. Muselo to byt neco jineho, treba nejaka jistina
  • « 00 Reagovat !

foto

11.04.03  07:37

Zdravím všechny. Huráááááááá !!!!! Od včerejška ho konečně MÁM !!!!! Je boží, nicméně už mám první dotaz na zkušené uživatele: při odemykání a zamykání pomocí DO není akce signalizována blikáním směrovek (přitom loňské auto mého šéfa bliká). Tušíte někdo, zda je to chyba nebo vlastnost ??? Díky za info. A na okraj: na adrese WWW.STILO.ORG je klub Stilo, kde je i české fórum. Hezký den všem. Zdenek
  • « 00 Reagovat !

foto

10.04.03  21:09

Nenech se vyvést z míry. Já čekal na Stilo od dne kdy bylo fyzicky vyrobeno celých 40 dní! Takže: Klídek.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  23:54

Tak to gratuluji mimochodem vim proc to vzdy tak dlouho trvalo...
    Fiat neplatil procleni proto stala vsechna auta stale v Jenci. Fakt vam zavidim dnes privezli k memu dealerovi asi 30 aut ale muj stilous tam nebyl :-( a to je udajne "na ceste" jiz od minuleho ctvrtka. No uvidim co se bude dit 14. mam na smlouve jako termin dodani...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.03  08:19

« Re: Havarijni pojisteni

Nick> v pripade kradeze plni pojistovna leasingove spolecnosti, ktera udela tzv. "financni vyrovnani", jinak receno te okrade a co zbyde ti da. V podstate se da rict, ze zalezi hodne na tom, kolik uz je na aute zaplaceno. Pokud napr. das malou akontaci a druhy den ti auto nekdo ukradne, muzes dostat taky houby a akontaci jsi vyhodil z okna. Kazdopadne zalezi na leasingovce a hlavne na tom kolik uz je zaplaceno. Obecne si myslim, ze se da rict, ze totalni havarie, nebo kradez je v leasingu hodne neprijemna vec, protoze kazdopadne prodelas vic nez normalne.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 09.04.03  04:05

« macic

mojmu ocinovi ked dodali auto o mesiac neskor ako malo byt, dostal 5% zlavu
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.03  19:46

Měl tych tedy ještě jeden dotaz. U leasingu, jestli to dobre chapu, bude tvoje spoluucast pri tebou zavinene nehode 10% ze skody.
    Jak to bude ale v pripade kradeze? Melo by to byt 10%, ale typl bych, ze to bude z ceny urcene pojistovnou. Tj. o dost nizsi, nez by byla pripadna prodejni.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.03  16:48

« Re: Stilo 1.6 Multiwagon

to Dabel> zda se, ze ne. Je fakt, ze jsem kombajnu zatim moc nevidel, tak 2 mozna.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.03  14:42

Tak jsem se taky snad dočkal. Čtvrtek 16.00 !!! Už aby to bylo ... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.03  12:39

« Re: Stilo 1.6 Multiwagon

Naozaj nemate nikto Stilo 1.6 v kombiku?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.03  12:17

Tak to ti neporadim. Mam pojisteni v leasingu u pojistovny Uniqa s 10 procenty, ale cenu tezko soudit.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.03  09:21

« Havarijni pojisteni

V jakem aute, s jakou spoluucasti, u koho a hlavne za kolik ho mate? Usetrite mi tim nejaky cas a sami sobe treba i nejake penize ( kdyz vas odpovi vic :-) ).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.03  15:38

To máte dobrý vám dávaly alespoň informace ale nevim odkud jste ale do Brna se auta už dávno nedovážejí centrální sklad (i celní) je v Jenči u Prahy Spediční firma se jmenuje Hodelmeier a z te Jenče se pakt auta expeduji rovnou dealerům.
    Jinak co se týče mého případu tak v pátek jsem se dozvěděl že můj stiloušek je už dva dny na cestě a u prodejce se dušovali že ve středu max. čtvrtek ho BUDU MÍT!!!! KONEČNĚ...
    Tak jsem zvědavej...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.03  14:19

14 dní " na vagónu" tzn. mimo ČR je úplně normální věc (je to kód 30 v obj. systému). Mému šéfovi, který má Stilo se tak auto toulalo 3 týdny. A jak jsem se před chvílí dozvěděl, moje "zamrzlo na celnici", takže doufám, že snad příští týden bude (taky už přestávám nervozitou spát :-))) ).Tak ať ho brzy máte. Zdenek
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.03  13:28

pomohl dík... Ptám se proto že moje stilo bylo vyrobené 20.3. ale od té doby NIC prosteb to je jediná informace. To auto se bud nehnulo z Italie nebo je na ceste... 14 DNÍ se proste nic nedeje nemuzu uz skoro spat :-)) Hlavne ze prodejce rikal za 5 tydnu auz je konec sesteho. chtel jsem vedet jak to byva¨nebo jsem jen samotny pripad...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.03  10:57

to M@cic> rad poradim, kdyz je co :-) Co se tyce dodacich lhut tak nevim, bral jsem predvadecku, kterou jsem si vyhledl v pondeli a ve ctvrtek jsem odjel :-) Musel jsem napred strelit svoji starsi felicii a sehnat jeste nejake chechtaky.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.03  10:29

Zdravím. Stilo jsem objednal 26.2., specifikace šla do Itálie 3.3., vyrobené (a expedované) bylo 13.3., v ČR bylo 1.4., dnes snad bude v Brně a přístí ho SNAD KONEČNĚ BUDU MÍT A BUDU DEFINITIVNÍ STILÁK !!!!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.03  08:55

« dodací lhůty

Zdravím! nechtel jsem se zapojovat do vasi diskuse dokud nebudu patrit mezi Vas, ale prave v tom je kamen urazu... Jak dlouho trvalo nez ¨Vam Stilo privezli??? Mel jsem ho mit uz minuly tyden ale nejak se zaseklo v Italii
    A chtel bych podekovat MBO za radu na Autohitu bez jeho prispevku b¨ych tohle super forum nenasel... Diky M@cic
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.03  18:37

« Re: Stilo

to Pavel KR5: pěkně jsi nás dostal... Jasně že to není do V, ale řadový,ale nějak sem se zaměřil na ten počet válců a to V mě uniklo :-)
  • 00 Reagovat !

foto

03.04.03  14:42

« Stilo 1.6 Multiwagon

Ahojte, kamarat sa chysta kupit si rodinny kombik. Ako najvhodnejsi kandidat sa mu po dlhom skumani zda byt Stilo s motorom 1.6. Bude jazdit dost po meste, ale pravdepodobne sa objavia aj sluzobne streky 500km a viac. Myslite si, ze je to dobra volba, nie je ten motor na tazky kombik prislaby? Su nejake vseobecne problemy s motormi 1.6? Co spotreba? A mate niekto skusenosti so servismi Fiatu na Slovensku, konkretne v okoli Bratislavy? Dakujem!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.03  14:38

Bohuzel nejen ackari netusi :-))). Ono to totiz neni ani V6, ani V5, ale radovej petivalec, ktery kdyz uz se znaci zkratkou, tak R5 nebo I5.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.04.03  08:32

Zda se. Na webu dokonce ani nemaji zminku o tom, ze to ma selespeed a ze tam je ten navigacni system, to je dost zajimava vybava pro kupujiciho. Cena neni spatna, je otazka kdo to mel.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.04.03  18:27

Bohužel áčkaři netuší, že to není V6, ale V5 :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.04.03  08:13

« Stilo

V AAA jsem videl po dlouhe dobe Stilo 2.4i V6 asi Abarth s 36 tkm za nejakych 380 tKc.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.04.03  08:10

« Re: Palubka

Ja na to pouzivam silikonovy sprej anebo mazadlo HS2000 od Wurthu, to mazadlo je mozna lepsi, protoze je neustale "vlacne". V Brave mi celkem nic nevrze, ale pemanentne mne trapi u vsech aut, co jsem kdy mel, vrzani tesneni u vsech dveri pri pomalem prejizdeni pricnych nerovnosti, kdyz je auto v rakovem mirnem zkrutu. Obcas tesneni strikam silikonem, ale vydrzi to tak 14 dni, coz je neumerne, kdyz u toho vypotrebuju 1/3 celkem draheho spreje.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…