Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Vada laku II.
Opravdu všichni? ;-) Nebo se tim jen pro jistotu nechlubíte? Znám člověka osobně člověka, kterýmu u Audi po 30tis km odešla spojka, po dalších pár tis. musel měnit motor... Nechci tím nějak hanit Audi, ale za ty prachy by ten stav mohl být lepší... Já jsem s různými fiaty najezdil desítky tisíc kilometrů a nikdy mě žádný nikde nenechal, takže si nemůžu stěžovat. ;-) -
« stilo
Dakujem golf neprosim je to tak isto poruchove auto ako ine a za podstatne viac penazi ja mam stilo mw a som s nim max. spokojni aj ked nejake muchy by som nan nasiel ale ako na kazdom inom. tak naco platit za golfa 700tis. sk ked mozem mat lepsie auto za 600tis. sk -
« Re: Vada laku II.
Docela se dobre bavim :-)) Prosel jsem tu spoustu rubrik a na lak si tu nikdo nestezuje. To je holt Italie, panove. Mate, co jste chteli. Vsadim se, ze tu za rok budou Rands i Zdenek_C smutne popisovat sve trable s korozi a neochotu handlera i Fiatu mu s tim jakkoli pomoci. NEvim, proc nekupujete o neco drazsi, ale proverenou kvalitu. -
« Re: Vada laku II.
Souhlasim s Markem. Nekvalitni lak muze byt previt. Jestli to opravdu spatne strikli a loupe se to, prestrikani momentalne postizenych casti nepomuze a vady se projevi i v jinych mistech. Potom muze byt problem dohadovat se, co je bezne opetrebeni provozem (kaminky apod.), a co je prave dusledek technologicke chyby. Byt tebou (Rands) chci novy auto, nebo slevu. Dealer by se mel stydet za nekvalitni predprodejni kontrolu. Vzdyt to auto museli zbavit vosku apod. Jak to, ze to nezpozorovali? NEchapu... -
« Re: otazka na Zdenek_C
Zdravím, zatím jsem to neřešil. Ptal jsem se v servisu, bylo mi řečeno, že na to musí přijet technický inspektor z FIAT ČR. Koukal jsem se na to předevčírem, mám tam v těch rozích pod dveřmi úplně světlé plošky a spoustu "ďobků". Mám najeto 18000, takže to nechám na garančku, ale budu to chtít odstranit v rámci záruky a neuhnu. Stačí mi ty gumy. Ať Ti to jezdí. -
« Re: Spotřeba oleje
to m@cic: až dnes jsem došel k tvému článku o spotřebě oleje. A máš stejný problém jako já. Už jsem o tom psal níže. Uvidím co se stane při výměně u 20 000 km. Ale nechci dolívat co 10 000 km olej. Otec má nisana a ani ťuk. Já jsem měl před fiatem omegu r.v. 90 a ta brala na 10 000 0,7 l. Měla najeto 320 000 km. Tak nevím. Možná jak tam dají ten castrol, tak se to uklidní. Ať to jezdí R. -
« Re: Vada laku II.
Nenech se odbyt. Vada laku neni vadna spojka, alternator apod. - tj. veci, ktery se resej vymenou a jednou pro vzdy je po zavade. Mohlo dojit k technologicky chybe v lakovne a postupne se ti zacne loupat barva na vice mistech. Verim, ze s podobnymi problemy se obcas potka kazda automobilka. Byt tebou trval bych na jinym aute, nebo prachy zpatky. Marek -
« Re: Nerovnoměrné sjízdění předních pneumatik
to Zdenek_C
Čest, gumy se nesjíždějí (třikrát klepu). Teď se na to dívám každý den, jak jedu s garáže. Že jezdíš s práce až v 5? To je v poho já až v 6. Stačí domluvit termín. Ne, ale v tomto týdnu mám práce až nad hlavu. Určitě se domluvíme. Čau R. -
"-- skrytý --" 16.09.03 11:28
« Re: Vada laku II.
V pátek je schůzka s dealerem a servisním inspektorem Fiatu. O výměně zatím nechce nikdo ani slyšet. Více se zatím vyjadřovat nechci, aby měl prodejce možnost se k tomu dobře postavit. Pokud mi nevyjdou vstříc, využiju všech dostupných prostředků...... -
« prve skusenosti
Nazdar pani, pred tyzdnom som kupil ojazdene Stilo, nema este ani 1 rok :-) Bol som sa na nom previezt na dlhsiu trasu, asi 250 km, vsetko v pohode. Sedi na ceste ako pribite, pri 170km/h zacinal mat motor dobru naladu. Je mimoriadne tiche, nic nevrze. Ale mam prve sklamanie :-(( Je to 5 dverovy model a ako tu uz bolo spominane, trpi na oderky pod zadnymi dverami, pri zadnom blatniku. Je to pomerne brutalne, na obidvoch stranach taka "vydobkana" ploska velkosti asi ako 2-3 mince, je tam vela malych dobiek, vrchna vrstva laku je poskodena. Existuje nejake riesenie ? Upozornujem, ze mam predne zasterky ! -
« tak jsem koupil ojete stilo
Tak jsem včera koupil ojete stilo 1.2 3dv., r.v. 4/2002. Vše OK, ale přece jen na nerovnostech (větších) mám pocit, že drnčí - povrzávají skla v oknech nebo něco ve dveřích, popř. vzadu v kufru. Nemáte si tímto nešvarem někdo zkušenosti? Dá se to odstranit? Díky za odpověď. -
« Re: Vada laku II.
Pred tremi lety jsem take po dvou dnech po prevzeti nasel vadny lak na Mondeu. Mel jsem celkem strach, co bude, protoze auto bylo na leasing. Ale dealer se zachoval velice seriozne. Do tydne jsem mel jiny auto, dokonce s o neco lepsi vybavou. Pokud muzu doporucit: dulezita je rychlost s jakou se reklamuje a HLAVNE NEPRIHLASOVAT AUTO NA DI - pak je vyrazne vyssi sance na vymenu. To poradil kamos, co dela u jednoho dovozce. Rozhodne nenechavej auto lakovat, to uz pak neni ono a pri prodeji te jeste narknou, ze jsi zatajil bouracku. Takze good luck! -
« Re: Panda
AF, Caveman> test v SM vidim podobne. Citlivy posilovac, horsi dilenske zpracovani, levnejsi plasty a jeste neco urcite najdou. Je to opravdu moc povedene auto. Co mi ale prijde, jako nejhezci male auto na svete je ta nova Lancia Ypsilon, skoda, ze se tu Lancie neprodavaji, protoze ani ta jejich Lybra neni vubec spatne, tedy hodne se mi libi. Je fakt, ze na Itala je to drahy, ale ta Ypsilonka je proste bomba. -
« Re: Panda
Ale ta spotřeba u MV se mi zdá Ok a ještě si sedne :-))) Ještě k tomu Kombíku! Má kufr velkej asi jako Passat Variant???
K Pandě! Nejlevnější za 214 000kč se mi zdá jako BOMBA! Lepší verze za 249 000kč má na takového prcka slušnou výbavu. Osobně si myslým, že je Panda dospělé malé auto od zančky Fiat!!! A desingově se mi opravdu líbí :-))) Srovnejte to třeba s Opel Agila.... Ale myslím, že jí moc nepochválej :-((((((((((( v testu SM řeknou, moc vysoké, lehké auto, takže velký vliv na boční vítr, nehezký tvar karoserie.....
Neříkej mi BEJBY!!!! -
« Re: Panda
Mě ty plasty zas tak levné nepřijdou, mrkni se třeba do Matize, tam to dává slovu levný plast nový význam. Plasty v pandě jsou slušný, nikde nic ani nevrzne a dílenské zpracování je špičkové. Dal sem si tu práci a porovnával škvíry a různé styčné body a nenašel sem absolutně nijaký rozdíl např ve slícování. Jsem z toho fakt nadšený. V příštím díle SM bude test, tak tam mě páni novináři vrátí na zem :-))) Myslím že osnova článku už je hotová, podprůměrné zpracování, citlivý posilovač, nejisté jízdní vlastnosti.... -
« Re: Vada laku II.
No to je docela sila, co pises... Kupoval jsem nove auto mozna 10x (z toho 2x Fiat) a vadu laku jsem nikdy neregistroval. Zajimalo by me, jak se k tomu tvuj prodejce a znacka FIAT postavi. Vzhledem k tomu, ze se to projevilo na uplne novem auto, da se to brat jako predprodejni vada a auto by ti meli vymenit. Ja osobne bych na tom teda trval. Dej vede, jak jednani pokracuji... Marek -
« spotřeba oleje
Díky všem za příspěvek. Při 20 000km mi tam budou dávat místo toho ital.oleje castrol, tak snad se to uklidní. Já vím, že auto trochu žere oleje, ale 1 l to je trochu moc. I když na toho golfa nemám:-). Chvála bohu. Jinak jste mě nepotěšili s tou spotřebou. 7,7 je dobrá? Asi se s tím musím smířit. Konkurence je také na 8l cca. Asi jsem si namlouval, že to půjde níže.
Jo a ukradli mi čepičky na kolech. Už podruhé!Ani se nedivím je to nedostatkové zboží. Všude mají zlaté, stříbrné, ale obyčejné černé tak to ne. At vám to jezdí. -
« Re: Spotřeba oleje!
Panda je naprosto uzasny auticko. Na rozdil od Seicenta a treba Matize mi to prijde dospely auto. Interier je fakt paradni (skoda tech levnych plastu, ale to se pri te cene da ocekavat), v plny vybave okolo 300 000,- (plnou vybavu myslim samozrejme na tuhle tridu :-) Moc povedeny auto, verze 4x4 bude narez. -
« Stilo 1.2 16V 11/2001 spotreba oleja
Pripájam sa aj ja k diskusii o spotrebe oleja.Mám najazdených 53 000 km. V prvých 20 000 km, kde bol originál olej z fabriky selenia som dolieval asi 0,5 l. Odvtedy ani kvapku, v servise tam dávajú castrol magnetic, stále sa to pekne drží v strede risky. Nech Vám to jazdí, zdraví stilák z Bratislavy. :) -
« Výběr auta
Tak vybírám a pátrám co si koupím za nový vůz. Nejdřív jsem chtěl něco teď na podzim, ale počkám a objednám tak v lednu, abychto měl na jaro. Nejdřív jsem přemejšlel o Puntu, Cliu nebo něčem podobným. Pak jsem šel do Fiatu a řekl jsem svý požadavky na auto: min. 4xairbag,klima,abs,počítač, no a zjistil jsem, že už se cena blíží autům o třídu výš. Současný vítěz mého výběrového řízení je Stilo, no a jelikož jsem sám, rodinu v nejbližší době neplánuju, tak asi 3dveřák, mě se totiž líbí o moc víc a těch pár nevýhod asi přežiju. Jen přemejšlím jestli 1.6 16V nebo JTD, najedu hodně, ale rozdíl v ceně není malej...Tak si tu čtu jak jste spokojený s autíčkem a zatím se toho nebojím a kecy známejch na Fiata s klidem ignoruju. Za ty prachy nekoupím ani stejně vybavenou Fabii.... -
« Re: Spotřeba oleje!
Cena 250,- odpovídá jednomu litru, na 14.000 km, navíc ježděno od nuly, je to naprosto v pohodě.Doporučuju si koupit litr do zásoby, na interval mezi výměnama to musí stačit, a nemusíš do servisu.
Spotřeba 7.7 u MW 1.6 mě přijde zlatá.
Co se týká sjíždění pneumatik, tento problém skutečně existuje, je potřeba zajet do servisu nechat udělat geometrii a kola přezout, pak to bude OK
Byl jsem se dnes vozit Pandou a je bóóóží, už aby byla 4 x 4 -
« Spotřeba oleje!
Spotřebou oleje není, že olej motor žere ( vychruplost ) ale jeho přirozená spotřeba. Ta třeba u Feldy nebo mého starého-dobrého Tipa může dosahovat až 1l-1000km. Mimoto ještě k měření na měrce. Přijel jsem s Tipem a za cca 1h měřím olej a ejhle byl na MIN ( auto má nejto přes 200tis. km ) no, a měřím ho ráno cca 12 hod. po minulém měření a olej byl ve dvou třetinách tak, jak jsem ho tam nalil při výměně. Mimoto známej má Sprintera a ten náhle začal spotřebovávat 1l-1000km..... a před tím vůbec nic. Jo a otce kamarád dělá v servisu a teď tam řešej Golfa IV. rok a půl starej, kterej žere 1,5-2l/1000km a nekouří modře, tlaky jsou OK a nekape... -
« Re: Nerovnoměrné sjízdění předních pneumatik
to Zdenek_C
Lepí se ti na kola smůla. Tohle se mi stalo u auta 13 let starého. Ale u nového? Hned si to jdu také skontrolovat. Tak mě napadlo, že by jsme se mohli nekdy srazit a povykládat o těch našich bourácích co. Třeba na Shelce. -
« Re: Poklice
to Zdenek_C
Zdravím tě dlouho jsem tě neslyšel a ani neviděl. Tak s těmi poklicemi je mi to líto. Parchanti. Aspoň tě teď lépe poznám. Jinak nás v Havířově přibylo né? Aspoň se mi to tak zdá. Auto mi jezdí v poho až na ten olej. Jinak mě tady těmi závadami trochu všichni straší. Doufám, že jsem měl dobrou ruku při výběru auta. Ať se daří. R. -
« stilo 1,6 mw
Zdravím přátele dobrého piva, teda dobrého stila. Zas jsem tady dlouho nebyl, tak jdu si to přečíst. Jenom pár slov. Mám najeto 14 000, kontroluji si olej a ejhle, nějak je ho málo. Jedu do fiatu tam mi to potvrdili, zaplatil jsem 250,00 a pry je to normální. Zdá se i vám to normální. To budu jezdit co 10 000 km dolívat olej a platit a pak co 20 000 měnit olej a zase platil? A olej nikde neteče, vše je suché. Asi se to spálilo. No jsem zvědavý. Jinak auto jezdí dobře. Akorát ta spotřeba. Průměr 7,7 l. Je pravda, že 70% cest je ve městě. Má někdo kombi v 1,6? Jakou máš spotřebu? A co mě jěště štve je když potřebuji jen trochu přidat plyn. Třeba jedu přes spomalovací retardér. Skáče to jak koza. Jinak ať vám to jezdí. Jdu číst vaše radosti z auta. -
"-- skrytý --" 10.09.03 17:48
« Vada laku II.
K memu puvodnimu prispevku:
Tak panove, je to tady. Mam Stilo 1,6 active dva dny. Vcera odpoledne jsem zjistil nemilou vec. Vuz ma na nekolika mistech olupujici se lak. Jedna se zejmena o zadni dvere v mistech, kde se dotyka plastovy stitek nad SPZ, dale lem zadniho blatniku u LZ svetla atd. Na gumovem tesneni v kufru jsem dokonce nasel kapku jeste mokre barvy! NAvic v ruznych mistech barvu odloupnete treba nehtem, jinde barva visi a dela rampouchy. Auto bylo vyrobeno v 06/2003. Jsem z toho docela vedle. Prodejce me samozrejme poslal hned na servis, kam se chystam odpol. Budu chtit jiny auto, prece to nenecham cely obrousit a presrikat! Budu informovat, jak to probiha.
Dealer zatim shani stanovisko FIAT CR a ja stale cekam. Auto nemam prihlasene, protoze nechci shatit sanci na vymenu. Az bude vse jasnejsi, sdelim podrobnosti...
« Spotřeba oleje
Zdravim všechny Stiláky!
a hned se zeptám "žere" Vám vaše Stilo olej? Já mám 1,2 a teď jsem po krapet delší době kontroloval olej a s hrůzou jsem zjistil že na měrce není ani kapka. Tak jsem koupil litr Selenie a dolil ho - je pravda teď tam je víc oleje než tam bylo když jsem auto dostal ale stejně po 14,5 tis kilometrech spotřeba 0,8l oleje? co si o tom myslíte a jaké máte Vy zkušenosti? Ase daří M@cic -
« článek o Stilu!
Zdar!
četl jsem si ten článek a myslím si, že dopadl dobře ( Test ) co mi ale vadilo, že neopomenuli napsat, že spotřeba je vyšši než u TDi o tom pochybuju....když má Stilo JTD takový výkon. No a pak ta elektrika taky nebyl nic zlýho: jenom samé hlášky, které se vyřešily....:-))) Vždyť když testovali Fabii tak jí museli MĚNIT převodovku kvůly synchronu!!! A když jí testoval Svět Motorů tak taky měnily převodovku protože nešla zařadit jednička... to kdyby se stalo Stilu tak by ho označili jako největší * pod sluncem!!! Ale fabia... tak je suprová...
Fiatům Zdar!!! -
Je fakt, ze je to sranda, ten clanek. Vyplyva z nej, ze strasne moc zavad a nakonec jsou to jen ty panicke hlasky elektroniky a jeste jich neni zase tolik. Staci se podivat na tu tabulku zavad vedle a zjisti se, ze jich zase tolik jak by vyplyvalo z clanku nebylo, ale me to nejak neprekvapuje, spis me prekvapuje ze neni ten clanek ani tolik kritickej. -
"-- skrytý --" 05.09.03 10:41
« Vada laku
olupujici se lak. Jedna se zejmena o zadni dvere v mistech, kde se dotyka
plastovy stitek nad SPZ, dale lem zadniho blatniku u LZ svetla atd. Na gumovem tesneni v kufru jsem dokonce nasel kapku jeste mokre barvy! NAvic v ruznych mistech barvu odloupnete treba nehtem, jinde barva visi a dela rampouchy. Auto bylo vyrobeno v 06/2003. Jsem z toho docela vedle. Prodejce me samozrejme poslal hned na servis, kam se chystam odpol. Budu chtit jiny auto, prece to nenecham cely obrousit a presrikat! Budu informovat, jak to probiha. -
« ahojte
Buduci tyzden by som mal konecne mat svoje stilo 1.6 dynamic. Uz sa neviem dockat. Po case napisem, ako budem spokojny.
Ten clanok z AutoTipu na slovensku v trencine asi nezozeniem. Nevadi. Inac dlho som resersoval na internete a nakoniec som zistil, ze podla ADAC testov, je stilo 5D hodnotene mimoriadne dobre. Dostalo lepsiu znamku ako Golf, Octavia, Megane, 307 .. co dodat :-) -
wolff 04.09.03 16:29
Pokud ne, tak skvělá spotřeba (v malinkým článku ale neopomenuli napsat, že stále vyšší než u TDI, přitom jeli i pod 4 l, tak pochybuju, že by nějaký TDI s takovým výkonem jelo za tak málo) a pak je zlobila elektrika. Čidlo ABS. Byli z toho úplně konsternovaní (tak to nenapsali, ale neustále to opakovali)....Pak ho nabourali. Ale jinak vcelku spokojení (na to, že to byl Fiat - hold koncernový auta jsou koncernový). -
« Re: Radio s CD a MP3
zdravim ja mam Mp3 přehrávač ale nikdy jsem neslyšel že by v 0. serii cd přehrávač hrál Mp3
Já jse si ho pěkně tvrdě zaplatil (16 tis). ale nelituji mel jsem před tím v Puntu Kenwooda na Mp3
moc jsem si na ten format zvyknul. Mimochodem nedávno se me ptal jeden pan co mel taky Stilo jestli mi take zlobi prijem radia... tak jsem popravde odpovedel ze nevim, protoze radio jsem jeste neslysel :-). S tema blinkrama je to divne me to udelali hned jen jsem musel dat cislo z CODE karty. -
"-- skrytý --" 04.09.03 12:22
« Re: Radio s CD a MP3
Zdravim...Vim, ze jsou dva typy na prvni pohled stejnych radii. Ale ten dealer tvrdil, ze prodal nekolik aut, ktera mela ono levnejsi CD radio a ejhle ono to hralo take datova CD. Pravda, byla to pry starsi nulta serie. S temi blinkry to zkouseli na Examineru zprovoznit, ale pri tam tato option nebyla... -
« Re: Radio s CD a MP3
Originální rádio s CD má 2 verze: základní, které umí jen CD (i CD-R a CD-RW) a lepší, která umí MP3. Liší se to cenově, vnitřkem nevím, vnějškem jen logem MP3. Objednává se to zvlášť. Zprovoznění blikání při použití DO tady bylo řešeno dříve, je tam i návod (taky jsem to při prodeji neměl a musel jsem si to "vyžebrat" v rámci záruky). Koukněte na dubnové/květnové příspěvky v této konferenci. Přeji hezký den a ať Vám to jezdí. -
"-- skrytý --" 04.09.03 10:24
« Radio s CD a MP3
Zdravim. Predtim, nez jsem si koupil Stilo. Rikal mi jeden dealer, ze orig. radio s CD umi i MP3. To moje neumi :-(. NEvite, jestli to je treba jen vec SW? Taky mi u verze Activ neumeji zprovoznit rozsviceni blinkru pri zamceni auta na DO. -
« Servisuju
Tak jsem své rudé Stilo v pátek odvezl do Brna do servisu (geometrie, netěsnost PP dveří, vrzání 5. dveří, vůle táhla ruční brzdy, cvakání spojky). Dostal jsem náhradní Punto 3dv. JTD - je to nádherná motokára, musím říct, že příští Stilo - a to to svoje mám 5 měsíců :o))) - bude asi JTD. Ale musím konstatovat, že Stilo je Stilo. Mimochodem, dnes má v AutoTipu (?) vyjít hodnocení Stila po dlouhodobém testu 50 000 km. Tož jsem hodně zvědavý a jdu shánět časopis a číst. Ať Vám to jezdí. -
« Re: Tak co Stilo?
1) podobně jako mbe - v podstatě velmi spokojen, mouchy mého kusu jsou (doufám) právě odstraňovány v servisu a vše bude nádherné :o))) 2) Fiat jsem dřív neměl, švagr má Punto, šéf Stilo - a oba jsou velmi spokojeni; a cena/výkon je (byla) u Stila excelentní a to rozhodlo. Ať to jezdí. -
« Stilo 1.8 16V, 3dv.
Zdravím všecky!Stal jsem se (zatím) šťastným majitelem Stila 1.8 16V a vzhledem k tomu, že jsem před koupí marně hledal nějaké nezávislé info o tomto motoru,bych se rád podělil o první zkušenosti.Zatím mám najeto jen několik málo stovek km,ale zdá se že už teď motor šlape překvapivě solidně.Můžu přímo srovnávat s A147 1.6 T.S. (105k) a P307 2.0 HDI (90k),jenž mám ve firmě.Odhlučnění solidní,motor se začíná rozhoupávat pod 3 tis. ot. a i v 6 tisicích se nedá mluvit o histerickym projevu ;) Se spotřebou to bude horší,zatím jsem jezdil tak 25% město a zbytek venku s těžkou nohou a počítač povídá něco o 10,7l.Není to málo,ale může kecat.Opravdu 225km (tachometrových) na dálnici udělá svoje (jezdim jako čuně) :)), a navíc doufám, že to do budoucna spadne alespoň pod těch 10 .) Vnitřní výbava ve srovnání s A147 a P307 mi přijde bez přeháňky nadprůměrná i když to může bejt otazkou vkusu.Jízdní vlastnosti jsou fine,jenou posilovač mi přijde drobátko lehčí.Ale ve městě když člověk jede s jednou rukou v z.... se na City režim zvyká sakra rychle :)) Nebudu plácat další bludy,kdyby někoho něco zajímalo,rád to vyzkouším a poreferuji. -
« Re: Příčníky na Stilo MW
Tenhle problém jsem řešil na svoji Mareu WE před necelým rokem. Nakonec jsem koupil příčníky na Octavii (Thule). Stály skoro 2x míň (snad to bylo do 3.000 Kč) a jsou v pohodě. Co se týče šířky, tak u Marey je na nich značná rezerva, takže tipuji, že by to mělo jíž i na Stilo, byť je o chlup širší (1,5 cm) a míň zakulacený. Rozhodně to ale před koupí vyzkoušej. -
« Příčníky na Stilo MW
Žádám o radu. Vlastním Fiat Stilo MW. Chci koupit příčníky na hagusy-originální výbava. Při předpokládaném využití 1-2x za rok se mi zdá cena originálních Fiat příčníků, asi 5000 Kč, dosti vysoká.
Nevíte někdo o rozumném a levnějším řešení? Problém je v tom, že profil hagusů je atypický - větší průměry než běžné a větší rozteč hagusů. Díky za radu. Viktor -
« Low Oil Pressure - pokračování
Zdravím všechny Stilaře. Ke kauze "Low Oil Pressure" mám nové info - volali mi ze servisu, kde jsem byl s autem, když se mi ta hláška začala objevovat. Vedoucí servisu říkal, že na Fiatu sbírají údaje, že se to projevuje u více aut. Nicméně je to kvalifikováno pouze jako "DISCOMFORT" a naprosto to prý nemůže vést k poškození motoru. Nicméně Fiat chystá řešení (neví se ještě, co) a až bude info, budou svolávat auta do servisu. Takže hlídejte displeje :o) a ať Vám to jezdí. -
« Re: Stilo 1,2 Actual nebo 1,6 Active
mbe: Jen ještě podotknu - nejezdím pořád 90 - 110 :o((((( Typicky ráno - odvezu rodinu na kraj města (cca. 4 km, studený motor), pak posbírám kolegy (3 km) a vyrazím po čtyřproudovce do Ostravy (cca 15 km, z toho ten čtyřproud asi 9 km). Odpoledne v opačném pořadí. A mezi tím občas do Tesca, obchody, atp. atp. Takže v tom mám nadpoloviční většinu město stejně jako Ty, ale není to Praha, takže žádné kolony atp. Pěkný den. -
« Re: Stilo 1,2 Actual nebo 1,6 Active
Tak to jo, pokud mas sanci nekde jezdit 90-110 tak tomu verim. Pri tyhle rychlosti to jede za 6 litru a pokud jedes dyl, tak to spotrebu dost srazi. Kdyz vyrazim nekam za mesto, tak to mam tak za 7,8, ale furt je v tom polovicka mesto. -
« Re: Stilo 1,2 Actual nebo 1,6 Active
mbe: Havířov - Ostrava denně tam a zpět, cca 40 km, jinak ve městě a kolem Havířova, občas do Beskyd atp. 6.8 je aktuální údaj průměrné spotřeby Trip Computeru (MAIN, reset co 5 tkm), jinak měřím pomocí TRIP B spotřebu mezi tankováním. tam je aktuální průměrná spotřeba 7.2 - mám takový divný pocit, jako bych poslední dobou jezdil "za víc". podotýkám, že se neloudám, mimo město 90 - 110, ve městě kolem 60. Hezký den a ať to jezdí. Z -
« Re: Stilo 1,2 Actual nebo 1,6 Active
Dobrý den, záleží na Vás a na na výbavě, jakou v autě budete chtít mít. Jak už jsem psal někdy dříve, Stila 1.2 a 1.6 mají nyní standardně jen ABS+EBD, ASR+MSR+Brake Assist je součástí ESP, které můžete mít jen u motoru 1.6. Ve výbavě Active je i mechanická klimatizace, přední mlhovky a boční airbagy. Co se týká spotřeby - mám najeto 17 tkm a s motorem 1.6 jezdím dlouhodobě průměrně za 6.8 l (převažuje městský a příměstský provoz, zapnutá aut. klimatizace). S 1.2 předpokládám průměrnou spotřebu o cca. 1/2 litrů nižší. Fakt je, že motor 1.2 je trošičku tišší, nicméně 1.6 má (podle mne) velmi hezký zvuk. Ve městě rozdíl moc nepoznáte, na dálnici ano. Přeji dobré rozhodnutí. -
« Re: Stilo 1,2 Actual nebo 1,6 Active
Ja mam 1,2 a jsem s ni spokojen samozrejmepokud mate v umyslu jezdi nejake silene dalky a jezdite fakt rychle tak si kupte 1.6 ale na bezne jezdeni bohate dvanactka staci osobne jezdim rychle a i tak se stane ze me malo tere auto predjede :-)) musite ale pocitat s timze nemaauto moc velkej kroutak coz se projevuje hlavne pri pruznem zrychleni. Ale ta prevodovka je fakt skvela na 6 4tis ot jedu 160 km/h -
"-- skrytý --" 26.08.03 12:38
« Stilo 1,2 Actual nebo 1,6 Active
Stale se nemohu rozhodnout, jestli jit do 1,2 nebo 1,6 motoru. Vim, ze s doplnkovou vybavou vyjde 1,2 na stejny peniz, ale jsou i argumenty proti: vyssi spotreba, vyssi pojistka. Udajne je motor 1,2 v kombinaci s 6-ti rychl. prevodovkou velmi dobry...PORADTE, PROSIM! -
« Re: Stilo 1.2 16v 11/2001
Takovy haraseni rucicek pozoruju hlavne pri vypnuti motoru, jak spadnou, tak v tom jako harasi, ale neni to nijak silne, tak to neresim. Spojku by mi meli delat taky, ale cekam a rovnou s tim vezmu rocni prohlidku. Mimochodem, nema tu nekdo Stilo MW, sever prahy (Dablice ci tak) v te sedomodre metalize s SPZ zacinajici 2A4?